X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika mi też jakoś na myśl przyszedł ten akard, oby już było ok :)

Gonia super że maluszek rośnie i ma się dobrze :) i tylko takie wiadomości niech będą po naszych wizytach dziewczyny !! :)

Gonia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia nie załamuj się kochana, przecież to badanie wyjdzie napewno dobrze. Gin zaproponował Ci ten test zeby sie tylko upewnić, że wszystko jest ok.
    Jestem pewna że Twój maluszek jest zdrowy, i ten test gdy zdecydujesz się zrobić to potwierdzi... napewno !!!
    Trzymaj się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale skoro wszystko jest okej to po co ? przecież dzidzia ma nos, przezierność okej, może ma taki po mnie ja mam taki plaskawy ku*wa. ! ja nie wiem, najgorszy koszmar. Co mi da ten test ze mi powiedza prawdopodobieństwo i co do konca ciazy bede siedziec i myslec czy jestem 1 na 50 kobiet ? nie no nie dam rady

• Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia na jakiej podstawie stwierdził, że kości nosowe skostnialy? Nie rozumiem tego. Na pewno jest wszystko ok. Kochana nie denerwuj się

f2w3w1d3c12dnook.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jedne maluchy mają zadarte noski inne płaskie :) wszystkie inne parametry badania przecież są w porządku.
    Kochana nie potrafię Ci doradzić :( sory. Nie chcę wprowadzić Cię moją niewiedzą w błąd.
    Ale mocno trzymam kciuki, że maluszek jest zdrowy i jestem tego pewna, że tak jest.

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia gratki! :) Kasika, musi być już tylko lepiej !
    Zyrcia mogę sobie tylko wyobrażać co czujesz, ale musisz zrobić test skoro tak powiedział i przekonać jest ze wszystko jest okej i twój mały jest zdrowy !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 22:10

Gonia123 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia moj gin ogolnie uwaza ze badania prenatalne bez testow paapa sa nie pelne.tak samo w klinice mi powiedzieli,ze robi sie usg i krew.bedzie dobrze,zobaczysz.podobnie jak dziewczyny nie kumam o co chodzi z tym stwardnieniem,chodzi o to ze za pozno badanie jest robione?w sensie ze dziecko za duze?

Nieukowa lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu bedzie dobrze.trzymam kciuki aby tak bylo!

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanko,czy wystraszenie sie moze spowodowac jakies zagrozenie dla dziecka?

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia . Ocena kości nosowych w obrazie USG jest jednak trudna i wymaga dużego doświadczenia osoby badającej. To wyczytałam w mądry poradniku. Może gin miał na myśli, że nosek jest za mały ? Ale to może być taka maluszka uroda.
    Może faktycznie jak pisze Kasika lepiej zrób ten test tak dla pewności.

Kasika to według mnie takie " zwykle" przestraszenie nie wpływa na zdrowie dziecka.
    Wydaje mi się, że długotrwały stres to już znaczenie ma i tego unikajmy jak ognia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 21:48

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny,podobno kropku juz slyszy,ciagle mu mowie ze musi byc silny.oby to ten cholerny acard byl powodem plamien

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nos jak byk widać i nie wiem na jakiej podstawie to stwierdził, ale że od ostatniej wizyty 2 tyg. temu za mało skostniały -_- i to nawet nie, że jest nosek płaski, bo dla mnie wygląda normalnie o.O nie wiem co robić, jutro się skontaktuję z genetykiem z rodziny ale z innego miasta bo ja nie donosze tej ciąży przy problemach z sercem i takich stresach. Już nie mówiąc o tym, że przezierność jest super o.O i kości nosowe obecne są o.O nie wiem, ryczenie dziś mi zostaje

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika trzymam kciuki aby to plamienie juz na zawsze ustalo. Mnie tez wkurza to plamienie. Juz bylo 3 dni dobrze a wczoraj znow trosze plamilam. Mozna oszalec :/

Zyrcia trzymaj sie. pewnie wszystko bedzie dobrze i zrob ten test dla swojego spokoju. Choc rozumiem ze sie martwisz i stresujesz. To normalne.
    Ja tez robie test pappa oprocz usg. Te dwa badania sie uzupelniaja.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde kropek juz slyszy? :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:), sss - dzięki za słowa otuchy :))
    Miałam spotkanie z Moim Maleństwem, które już nie jest płodem, tylko takim małym Dzidziusiem - niesamowite. A jak jeszcze się obudził i zaczął wiercić to myślałam, że zemdleję. Cała się trzęsłam, z nerwów rozebrałam się jak do rosołu, a badanie robił tylko przez brzuch.
    Dzidzia ma 3,71 cm i wszystkie wymiary w normie, a nawet ponad. Wyszło, że ma nie 10w1d, ale 11w2d, taki byku :)
    Jadę po tatusia, bo poszedł z kolegą na mecz ;)

f2w3dqk3mdrdequk.png

Aka81, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista no to pieknie! nastepne dobre wiesci :) ciesze sie!

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista super :)

Zyrcia wiem,że to trudne ale spróbuj się nie zamartwiać. Kochanie wiem co to czekać na wyniki i udawać,że człowiek sie nie martwi. Wiem, bo sama zamartwiam się o swoje wyniki badań. Ale nasz stres, łzy tylko szkodzą. Nic a nic nie pomagają.
    Postaraj się mnie posłuchać i chociaż odrobinkę uśmiechnij się. Pogłaszcz brzuszek bo dla tego okruszka co tam mieszka musisz być silna. Trzeba być twardym a nie miękkim :) Zyrcia bedzię dobrze. Wiem, że tak bedzię mocno w to wierze.

• Sista Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - postaraj się tak nie przejmować. Wiem, łatwo mi się pisze, bo mnie to nie dotyczy. Ale widziałaś Maleństwo, czujesz, ze wszystko jest dobrze. I niech ta myśl, Ci towarzyszy. A lekarz jest tylko lekarzem, musi mieć sprawdzone zmierzone, zbadane. Opiera się na faktach, nie przeczuciach. Ty masz tą nad nim przewagę, ze masz swoją Mamusiną intuicję, że wszystko będzie dobrze. Bo być dobrze musi !!!
    Śpij dobrze, Dzidziuś też niech się wyśpi :)

f2w3dqk3mdrdequk.png

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mu nie wierzę i moim zdaniem chce mnie naciągnąć na kase. Jak płaciłam ostatnio prawie 300 zl to mily, prawie godzine siedzialam, a dzis? nawet nie zmierzyl dziecka, laskawie powiedzial plec jak spytalam , wizyta trwala 4 min z czego polowe wypisywal na kartce numery do swoich znajomych gdzie robia test pappa. Najgorzej ze mam tylko 5 dni na zrobienie badania;/ ja to mam takiego pecha do lekarzy ze dziwie sie ze ten moj na nfz jest normalny, naprawdę...

• Sista Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia - to okropne, że żeruje się na naszej miłości do Naszych Maleństw. Ja bym takiego do jakieś izby lekarskie podała. No ale człowiek się przejmuje, bo chce jak najlepiej i płaci...Poniekąd podstawił Cie pod ścianą.
    Ja dzisiaj dostałam skierowanie na badania prenatalne plus PAPPA, ale ja z racji wieku (39 lat) mam refundowane z NFZ. I bez względu na wynik, na 95% będę robiła amniopunkcję.
    Nie wiem co Ci poradzić. Wiem, że to tylko pięć dni. Pomyśl przez weekend czy będziesz spokojniejsza po tym badaniu, czy bez niego?
    Ale najważniejsze to się wyśpij, bo Maluszek wszystko już czuje i słyszy.
    Trzymam kciuki, bo wszystko musi być dobrze !!

f2w3dqk3mdrdequk.png

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ