X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inescia wszystkiego najlepszego! To będą radosne urodziny :)

Inesicia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, Rozalia, A1984 dziękuję;) Radośnie będzie jutro bo M obiecał, że mi sam zrobi tort;) Już się boję co to będzie;) Na szczęście ucho trochę przestało boleć. Teraz jest już tak, że da się wytrzymać.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica zdrowia życzę i samych dobrych ciążowych wieści :)

A my z mężem pierwszy raz się cieszymy, że u nas rodzice porozwodzeni - dzidzia będzie miała 8 dziadków :D 4 osobne rodziny, więc na pewno nas obkupią jak głupi :) Ja się boję o prezenty od mojej teściowej - ona jest zakupocholiczką... Po prostu przy każdym spotkaniu wręcza nam pakę prezentów. Mnie kupuje jakieś ciuchy, których i tak nie noszę, bo to jakieś straszne badziewie z lumpeksu. Poza tym jakieś koszyczki, sryczki, no po prostu rzeczy, które i tak później wyrzucam, bo ile tego można trzymać... I ona to hurtem kupuje, bo w promocji. Ostatnio dostaliśmy 3 parasolki. Dlaczego 3? Bo w promocji.
    Niedawno mi kupiła kurtkę, w rozmiarze XL, bo w promocji. Jak dawała, to mówiła "tak myślałam, że będzie za duża, ale była taka tania, że postanowiłam zaryzykować". Jak się dowiedziała, że jestem w ciąży, to powiedziała "oo, to może ta kurtka będzie na ciebie dobra", hehe a ja już ją dawno do PCK wrzuciłam :)

No mniejsza o teściową. Ostatnio mąż też mnie wkurzył. Mój kolega z pracy powiedział, że może nam oddać pełno akcesoriów i ciuszków dla dzieci, bo oni już więcej mieć nie będą, a w rodzinie też się nie zapowiada. Ja na to, że super itd, a jak mąż się dowiedział, to się honorem uniósł i powiedział, że od niego nic brać nie będzie. Mąż go strasznie nie lubi po prostu. Chyba zazdrosny o mnie. No i cała wyprawka poszła się... Echh, ten męski honor tak mnie czasem wkurza...

Inesicia, Sista lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mogę wam coś doradzić w sprawie ucha.Mnie ostatnio bolało, i przypomniałam sobie stary sprawdzony sposób - skonsultowany z farmaceutą. Mam zawsze w domu pod ręką "Zioła szwedzkie" tak się to nazywa. Biorę wacik, namoczę lekko, zwinę i do ucha wkładam, zeby wygrzało. Najlepiej na noc, ale na parę minut częściej też może być. Też sobie trochę posmarowałam w koło ucha. Ból przeszedł jak ręką odjął. Są one na bazie alkoholu ale do takiego wygrzania czy posmarowania mogą być.

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica ja rownież przyłączam się do życzeń :)zdrówka i wszystkiego naj ..

My wyprawkę całą sami kupujemy, może któraś z mam rzuci groszem bo zawsze twierdzą, że sama kupie ładniejsze :)
    U mnie ok, nadal na szczęście po tym badaniu, nic nie boli i nic niepokojącego się nie dzieje.
    Magda_lena o widzę, że w tym samym dniu wizytujemy czyli 3.12 :) i też na 12.06 masz termin porodu.. fajnie

Buziaki z zimnego pochmurnego Śląska ( na śnieg czekamy )

• aghata Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie chce śniegu niech pada kiedy nie jeżdżę autem a jak jezdze to niech nie pada.

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdoberek :)
    Dzięki bardzo za odpowiedzi w sprawie problemów ze skórą, postaram się codziennie smarować czymś nawilżającym i się nie drapać, w ostateczności pójdę do dermatologa :)
    Inesica wszystkiego wspaniałego z okazji urodzinek, zdrówka i szczęścia dla Ciebie i maleństwa!!!
    Ja myślę, że ciuszki zacznę kupować jak będę znać płeć, i po świętach na pewno bo będą wyprzedaże, które bardzo lubię :) Raczej większość będziemy kupować, chyba że dostanę jakieś rzeczy od koleżanek lub rodziny.
    U mnie rano było mroźno i słonecznie, teraz już pochmurniasto.
    Miłego Dnia :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Inesicia wszystkiego co najlepsze! Dużo zdrówka!

Kurcze dziewczyny, od powrotu ze szpitala ciągle mam mdłości, nie miałam ich prawie 12 tyg a teraz tylko leze, zanim zjem słabo mi z głodu i serce mi wali, a jak już zjem to mi niedobrze od jedzenia i musze to wyleżeć. :( oby szybko mi przeszło.

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj na szybkiej wizycie kontrolnej przed wyjazdem czy wszystko ok bo wyjezdzamy 6 grudnia na tygodniowy wypad narciarski do Włoch. Pierwszy raz poszliśmy razem z mężem i pierwszy raz miałam USG przez brzuch. I jak pięknie było wszystko widać, a jak wyraźnie, niesamowite uczucie zobaczyć całego bobaska ;) no i pani doktor pomierzyla i stwierdziła ze USG genetyczne umówione na 15 grudnia czyli po naszym powrocie może być juz za późno chociaż to będzie 13 tydzień i 1 dzień. Ale dzisius może być za duży. No to przelozylismy na przyszły tydzień 5.12. Juz nie mogę się doczekać bo bedziemy dłużej oglądać dzidziusia.
    A mina Meza który patrzy na ekran USG bezcenne ;)

Nieukowa, Eowena, Sista lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inescia sto lat sto lat sto lat sto lat

ea895dd043.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, Joasia, Allorene, aga, elukkkcha dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że nie zapomniałam o nikim.
    annaj dzięki za "receptę" na ból ucha. Może się przydać.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia 500lat życzę i zdrowia dla Ciebie i dzidzi!

Marcia, ty też będziesz szusować?

Bo mnie od czci i wiary znajomi już odsądzają że jestem nienormalna bo NA PEWNO coś mi się stanie na nartach...
    Jedziemy do Czech pozjeżdżać po Bożym Narodzeniu i mam zamiar sobie pohasać na oślich łączkach :P Jeszcze nie zmienił mi się środek ciężkości więc nie mam powodów do zmartwień, poza tym nie mam zamiaru sie przemęczać jakoś...

W robocie dostaję już na głowę, bo od wczoraj jak się ludzie dowiedzieli, to teraz mi próbują miejsc ustępować, krzesła przynosić, dają idiotyczne rady i pytają co 5 minut jak się czuję. Kuźwa, jakbym się źle czuła to bym na L4 była!
    Mam naprawdę powyżej uszu. Niektóre kobiety mogą czuć się mile połechtane tą troską, ale ja mam normalnie ochotę gryźć i wydłubywać oczy jak coś takiego słyszę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:43

Alorrene13, Marcia86, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu plamię, pewnie znowu na oddziale wyląduję :-( Się nacieszyłam dobrymi informacjami..... :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia, najlepszego kochana :*

549062c91it46lgr.gif

Dziewczyny, ból brzucha i mdłości nie odpuszczają, więc poszłam do apteki po jakąś magiczną herbatę. Okazuje się, że nic, oprócz rumianku, pić z ziół nie możemy :/ Koper włoski zabroniony do III trymestru, zostaje mi jeszcze ewentualnie imbir, ale nie dobrze mi na samą myśl o herbacie imbirowej (piłam ją jeszcze jakiś czas temu, ale teraz pełen odrzut). Zostaje mi albo cierpieć albo wyjadać Espumisan i popijać rumiankiem :(

Kasika, trzymaj się, wspieram :*

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 13:57

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, trzymaj się! Na pewno wszystko będzie dobrze. A leżałaś ostatnio? Może za bardzo się uruchomiłaś wczoraj? Jaką masz grupę krwi? Jeśli Rh-, to pamiętaj o tym powiedzieć, żeby ci podali immunoglobuliny. Ja dostałam zastrzyk właśnie z okazji plamień w 7tyg. Chociaż co ja się mądrzę, w szpitalu na pewno już cię wcześniej o to zapytali :/

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Inesicia 500lat życzę i zdrowia dla Ciebie i dzidzi!

Marcia, ty też będziesz szusować?

Bo mnie od czci i wiary znajomi już odsądzają że jestem nienormalna bo NA PEWNO coś mi się stanie na nartach...
    Jedziemy do Czech pozjeżdżać po Bożym Narodzeniu i mam zamiar sobie pohasać na oślich łączkach :P Jeszcze nie zmienił mi się środek ciężkości więc nie mam powodów do zmartwień, poza tym nie mam zamiaru sie przemęczać jakoś...

W robocie dostaję już na głowę, bo od wczoraj jak się ludzie dowiedzieli, to teraz mi próbują miejsc ustępować, krzesła przynosić, dają idiotyczne rady i pytają co 5 minut jak się czuję. Kuźwa, jakbym się źle czuła to bym na L4 była!
    Mam naprawdę powyżej uszu. Niektóre kobiety mogą czuć się mile połechtane tą troską, ale ja mam normalnie ochotę gryźć i wydłubywać oczy jak coś takiego słyszę...

No ja mam tak samo, czuje się bardzo dobrze, biegam do pracy i wlasciwie nie widzę żadnej różnicy jak przed ciążą. W pracy i tak nie ma mi kto pomoc bo jestem sama w gabinecie wiec muszę sobie sama radzić i tak.
    A ostatnio teściowa powiedziała ze to zły pomyśl żebym organizowała wigilię bo pewnie będę się złe czula...
    Co do nart to raczej nie będę jeździć , snowboard odpada, ewentualnie narty. Jeszcze dobrze i się nie przewrazam ale nigdy nie wiadomo czy ktoś na ciebie nie wpadnie. Chyba wole nie ryzykować bo potem będę sobie wypominac do końca życia....

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Co do nart to raczej nie będę jeździć , snowboard odpada, ewentualnie narty. Jeszcze dobrze i się nie przewrazam ale nigdy nie wiadomo czy ktoś na ciebie nie wpadnie. Chyba wole nie ryzykować bo potem będę sobie wypominac do końca życia....

No właśnie dlatego przestawiam się z trudnych stoków (technicznie jeżdżę świetnie) na mniejsze pagórki, poza tym mąż mi obiecał że będziemy jeździć wcześnie rano i wieczorem żeby nie było tłoku :) Jeżeli w takich warunkach ktoś mnie trafi nartą w brzuch, to chyba jakieś przeznaczenie będzie i trudno. podejmę to ryzyko... Równie dobrze mogę tragicznie w skutkach upaść, może na mnie skoczyć mój kot albo dziecko znajomych - też ryzyko, a przecież kota nie wyrzucę z domu i nie zerwę kontaktów ze znajomymi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 14:21

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena, w szpitalu? W upie mnie mają, mam RH- i immunoglobulinę dostałam przy poronieniach. Mój gin już ten RH- sprawdził, zrobiliśmy test na przeciwciała i jest ok. Podejrzewa u mnie złą krzepliwość krwi i stąd plamienia. Na razie ustało, każe mi w domku poleżeć jak się do wieczora by znowu pojawiły,to znowu do szpitala.
    Oszaleje......... nie mam sił już się nawet martwić.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    No właśnie dlatego przestawiam się z trudnych stoków (technicznie jeżdżę świetnie) na mniejsze pagórki, poza tym mąż mi obiecał że będziemy jeździć wcześnie rano i wieczorem żeby nie było tłoku :) Jeżeli w takich warunkach ktoś mnie trafi nartą w brzuch, to chyba jakieś przeznaczenie będzie i trudno. podejmę to ryzyko... Równie dobrze mogę tragicznie w skutkach upaść, może na mnie skoczyć mój kot albo dziecko znajomych - też ryzyko, a przecież kota nie wyrzucę z domu i nie zerwę kontaktów ze znajomymi...

Ja w każdym razie zabieram sprzęt wiec to na miejscu się okaże jakie będą warunki ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika kochana trzymaj się ... Musi być dobrze, kochana trzymam kciuki. Dzisiaj zaczynamy obie 12 tydzień :) Jak bedziesz mogła odzywaj się i pisz co i jak.

‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ