X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny jak nie urok to sraczka...jutro andrzejki jedziemy na imprezę musze jechac po tatę a moje auto odmawia mi posłuszeństwa jakis jest wyciek płynu od wspomagania i do dupy pojadę mam nadzieję że mój mechanik zajrzy chociaz dzisiaj zebymnie czekala

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka z rana ale miałam sen dzisiaj dziewczyny:) że miałam córeczkę i męża nie było i sama ją kapałam i nie naszykowałam sobie najpotrzebniejszych rzeczy pampersy gdzie indziej waciki gdzieś indziej ręcznik miałam ale płyn do kąpieli stał za daleko hehe i miałam mały problem hehe takie pierwsze kąpanko:) ale i tak sie cieszyłam że to córeczka:) i sen się skończył bo M do pracy wstawał.

Czy to był jakiś proroczy sen? Jak sądzicie?:) Jak będzie dziewczynka to się sprawdzi <3 na razie nie wiemy:)

Gonia no to fajnie znów razem będzie nam raźniej:) Bo mój gin wyjeżdża 20 na święta i dlatego mam 17:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 08:59

Gonia123, Sista lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś urodzinowo;)
    U mnie od wczoraj ból ucha, a od niego połowy głowy. Ostatnio przy takim bólu zdarzyło mi się nawet wymiotować więc chyba te urodziny nie będą mogły być zaliczone do najlepszych. W nocy jakaś masakra. Spać nie mogłam, a jak zasnęłam to śniło mi się, że mój tata trafił do szpitala z powodu kłopotów z sercem. Obudziłam się chyba bardziej zmęczona niż wyspana.
    Katha81 wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy wy wszystko kupujecie sami czy rodzina cos wam sprezentuje z tych drozszych rzeczy jak wozek czy lozeczko?
    U mnie teściowie zadeklarowali, że kupią wózek taki jaki sobie wybierzemy. Zobaczymy. Co do ubranek to domyślam się, że jak teściowa dowie się czy to chłopczyk czy dziewczynka to pewnie też coś zacznie kupować.

PS. Wczoraj dotarły do mnie 2 zamówione biustonosze w rozmiarze 70F i są w sam raz.
    PS. Coś mi komputer wariuje. Najpierw pisałam tego posta 3 razy bo znikał, a teraz dodał pustego posta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:04

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:02

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Witam dziś urodzinowo;)
    U mnie od wczoraj ból ucha, a od niego połowy głowy. Ostatnio przy takim bólu zdarzyło mi się nawet wymiotować więc chyba te urodziny nie będą mogły być zaliczone do najlepszych. W nocy jakaś masakra. Spać nie mogłam, a jak zasnęłam to śniło mi się, że mój tata trafił do szpitala z powodu kłopotów z sercem. Obudziłam się chyba bardziej zmęczona niż wyspana.

U mnie teściowie zadeklarowali, że kupią wózek taki jaki sobie wybierzemy. Zobaczymy. Co do ubranek to domyślam się, że jak teściowa dowie się czy to chłopczyk czy dziewczynka to pewnie też coś zacznie kupować.

Twoje urodziny?? To Wszystkiego Najlepszego!!:)

Inesicia lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica tez mam od wczoraj zapalenie ucha.gin kazal na razie pic herbate z miodem i cytryna i czosnkiem,jak nie pomoze to w przyszlym tyg.laryngolog i niestety antybiotyk.Nie wolno tego olac,tak mi powiedzial.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika ja jakieś 2 tygodnie temu miałam ten sam ból, ale w drugim uchu i na szczęście lekarz stwierdził, że to nie zapalenie i przepisał mi wtedy krople Ototalgin. Wzięłam je wtedy tylko raz bo później ból był już mniejszy i po trzech dniach przeszło. Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Niestety u mnie bóle ucha jesienią i wiosną są dość częste, ale jeszcze nigdy chyba nie bolało aż tak jak dwa tygodnie temu (wtedy nawet ból ucha był przyczyną wymiotów) i obecnie.

Truskaweczka dziękuję;)

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wszystkiego najlepszego :) oraz duzo zdrowka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:46

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!! ale miałam wczoraj ciężki dzień :-( niby nic mnie nie mdliło, ale jak wróciłam z pracy tak resztę dnia przeleżałam w łóżku, całkowicie bez sił!!! ale już dzisiaj wszystko normalnie :-)
    Myślicie że na wizycie u gin w poniedziałek jest jakaś nadzieja na zobaczenie płci? idziemy prywatnie, będzie lepszy sprzęt.... chciałabym już wiedzieć :-)

• simon86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wszystkiego najlepszego :-) :-) :-)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia sto lat sto lat <3 wszystkiego co najlepsze <3 dużo zdrówka i samych radosnych dni <3 473949fjm3tcg78d.gif
    My teraz kolejną wizytę mamy już niedługo bo 3.12 :) ciekawe na kiedy będzie następna ale coś czuję, że pewnie po nowym roku :P chyba, że przypadnie tak, że lekarz będzie u siebie w pn 22.12 to może jeszcze przed świętami się wybiorę dla własnego spokoju :P
    Co do ubranek to ja osobiście planuję zacząć coś kolekcjonować może końcówka stycznia początek lutego..wtedy już będzie wiadomo Kto się skrywa w brzuszku :) jak będzie dziewczynka to sporo rzeczy dostanę od siostry po jej córci a do tego Mąż wczoraj podzielił się dobrą nowiną ze swoim kolegą, który będzie Naszym sąsiadem na nowym mieszkaniu i kolega się ucieszył bo dwoje dzieci (córy) i stwierdził, że fajnie bo będą w końcu mogli się pozbyć większości rzeczy więc pewnie też coś dostaniemy :P wózek i łóżeczko pewnie będziemy kupować sami ale do tego jeszcze sporo czasu. Myślę, że wózek i łóżeczko u Nas to gdzieś granica koniec kwietnia początek maja . Niby termin mamy wg. OM na 12.06 więc w razie co chciałabym na początku czerwca już mieść wszystko gotowe :P a co do fotelika samochodowego to myślimy o kupnie wózka 3in1 :P chyba, że kupimy 2in1 a fotelik pożyczę od siostry :P
    Uff ale się rozpisałam..
    Aha a co do brzuszków to fajnie, że u Was już tak widać u Nas jeszcze licho z tym chociaż mama mi w śr powiedziała, że przytyłam tylko u mnie to idzie równomiernie na całe ciało nie tylko w brzuch..nie wiem czy to dobrze czy nie. ale ogólnie mam swoją naturalną oponkę więc szybko nie zobaczę brzuszka :P u mojej siostry było widać dopiero od 18tc ale za to później już szalał brzuchol :P
    Wgl. to fajnie, że poznajecie tak szybko płeć Bejbików trochę zazdroszczę :P i z tego co zauważyłam to większość póki co chłopców jest obstawiana :) Gratuluję :) Myślałam, że wczoraj w tej poradni mi może powiedzą Kto tam siedzi ale guzik..na wizycie u mojego gina pewnie też się nie dowiem bo z tego co wyczytałam to na USG 3d widać takie cuda a mój gin chyba ma tylko zwykłe..ale w sumie ważne by Maleństwo rosło zdrowo a czy chłopiec czy dziewczynka nieważne będzie tak samo kochane <3
    Kochane życzę miłego i w miarę pogodnego dnia bo u Nas szaro, buro i na minusie a śniegu nie widać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:37

Inesicia, Eowena lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już brzuszek wywaliło konkretnie :-) musiałam dziś do pracy pierwszy raz założyć moje nowe ciążowe spodnie :-)

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha, simon, Magda_lena dziękuję;)
    simon ja też idę w poniedziałek do gina, ale domyślam, że płci nie poznamy. Kolejna wizyta pewnie będzie już po nowym roku tym bardziej, że planujemy wyjazd 22.12-7.01.
    U mnie brzuszek wyskoczył ok. 10 tygodnia i od tamtej pory chyba stoi w miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:54

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie z tym kupowaniem ciuszków i innych sprzętów. Ja praktycznie wszystko mam po synku a jak będzie córeczka to masę ciuchów po bratanicy. Wózek uniwersalny mamy, łóżeczko i inne gadżety też. Zostana mi drobnostki takie jak butelki, pampersy i kosmetyki, proszek do prania i takie tam duperele. Ale w szykowaniu też sporo radości będzie.
    Co do płci to w pierwszej ciąży nie chcieliśmy wiedzieć, dopiero jak się urodził syn to wiedzieliśmy. Teraz z M zdecydowalismy, ze jak się lekarz sam nie wygada to też chcemy niespodziankę.
    Mdłości mniejsze ale nadal są z czego się cieszę i odliczam dni do 10.12 na usg. A ze swoją gin widzę się 18.12 też przed świętami :)

Sista lubi tę wiadomość

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Inesicia wszystkiego dobrego! :*
    Nam wózek chyba kupią moi rodzice (tak miało być za pierwszym razem), a łóżeczko może dostaniemy od brata. Tesciowie pewnie nie będą chcieli być gorsi i też coś wymyślą ;)
    Ja zamierzam zacząć rozglądać się za ubrankami po wizycie żeby rozłożyć wydatki. Chyba połowa z nas wizytuje 17.12 :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w ten mroźny choć słoneczny poranek :)

Nie wiem co to była dziś za noc ale miałam całą pełną koszmarów, nawet mój były mi się śnił hehe

Wczoraj znów był dzień bez sił i dziś niestety zapowiada się podobnie, mdłości trochę wróciły i generalnie czuję się jakbym była ciągle zmęczona...

Inesicia wszystkiego najlepszego,a przede wszystkim zdrówka! :)

Dziewczyny które mają problemy z uszami - ja wiele razy miałam przeróżne zapalenia ucha i wiem jak to koszmarnie boli, tylko jeśli mogę to z doświadczenia Wam doradzę żebyście nie dały sobie wcisnąć antybiotyku bez posiewu z ucha. Mnie faszerowali 4 rodzajami antybiotyków, wyjałowili mi organizm aż w końcu trafiłam na rozsądnego laryngologa który pobrał posiew i wyleczył mnie w 3 dni na następne lata. Okazało się że antybiotyk w ogóle nie był potrzebny, więc moje wkurzenie było wtedy maksymalne.

annaj ja również mamusg 10.12. Miałam mieć 17 tak jak większość dziewczyn, ale mój lekarz powiedział że mogę sobie wybrać datę więc chciałam wcześniej:)

Ja póki co ubranek nie kupuje, ale za to moja mama lata po sklepach. Na szczęście nie kupuje nic maluchowi bo chce najpierw znać płeć, ale za to dla mnie już kilka tunik i spodnie ciążowe kupiła a na to nie narzekam :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki.. Mam takie pytanie może głupie itp. Czy was tez boli czasem brzuszek tzn jak dłużej siedzicie,czasem przy wstawaniu, nie wiem czy to może mięśnie się rozciągają,w każdym razie czasami tak mam i czuje ze jest tam dzidzius.

ja jak już mówiłam jak wejdę w II trymestr to wtedy pewnie zacznę ,myśleć o zakupach ciuszkach itp. Dużo rzeczy będę mieć od siostry w końcu zanim zaszła dokuczała mi żebym w końcu podziałała bo nie ma co z ubrankami robić hee.. Ona ma 7 miesięcznego chłopka zresztą mój chrześniak :)))))

POzdrawiam

Sista lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • sss Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze suwak się sam aktualizuje ale jakoś nie :)))

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo ubranek i innych gadżetów po siostrach :-) jedna ma Dawidka, druga Tamarkę więc ubranka są w pogotowiu na obie płcie :-) na pewno chcemy mieć nowy wózek, a i ubranek na pewno też kupimy trochę nowych, żeby mieć radochę :-) łóżeczka mam trzy do wyboru, bo jedna siostra miała swoje w Warszawie, druga swoje w Anglii, a trzecie stało u moich rodziców na wypadek wizyty którejś z nich :-) wszystkie i tak w końcu zlądowały u moich rodziców więc ja mam do wyboru :-)

Magda_lena88, Inesicia lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    hej dziewczynki.. Mam takie pytanie może głupie itp. Czy was tez boli czasem brzuszek tzn jak dłużej siedzicie,czasem przy wstawaniu, nie wiem czy to może mięśnie się rozciągają,w każdym razie czasami tak mam i czuje ze jest tam dzidzius.

POzdrawiam
    Kochana ja miewałam na początku takie bóle jak za długo siedziałam, teraz też zdarzają się sporadycznie..dlatego też siedzę np: mniej przy kompie ale to akurat jest plus :P gorzej jak szykuje się dłuższa podróż ale daję radę :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ