X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Z tego co mi wiadomo to nie jest aż tak strasznie jak opisujesz, do poronienia dochodzi rzadko jesli szew jest zakładany w odpowiednim czasie najlepiej między 14-16tyg jeśli jest to szew prewencyjny, szew w trybie nagłym zakłada się w sytuacji gdy szyjka się skraca i rozbiera w dowolnym tyg ciąży powyżej 12. Trochę chyba Cię lekarz postraszyl z tym poronieniem, ale rzeczywiście jeśli szyjka długa, zamknięta i nie bylio wcześniej powikłań to bez sensu szew.

Tak jeśli nie ma plamień. Jak są plamienia nie związane z szyjką to jest bardzo duże ryzyko poronienia. Tak twierdzi moich 2 lekarzy.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki byłam na wizycie z dzidzia super :-) no i dalej lekarz stawia na córkę wstawie zara zdjęcie mam też video :-) :-) :-) no i dzidzia zdrowa :-) jestem hepi z mojego serca A wierci pięta :-)

Muniek, Truskaweczka250, A1984, Aka81, Rozalia lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Właśnie widzę że tak jak ja nie macie problemu dla imienia dziewczynki,a z kolei z chlopcem jest już gorzej. Ja na początku miałam przeczucie że będzie dziewczynka,ale tetaz już nie mam pojęcia. Nam się podobają imiona Laura i Adam. Chyba że jeszcze nam się zmieni.

Muniek mamy z mężem to samo :P Imię dla dziewczynki przyszło nam naturalnie, będzie Emilia albo Liliana. A chłopak? Czarna rozpacz bo nic nam się obojgu naraz nie podoba :P A co śmieszniejsze, wolimy chłopca i jest szansa że to chłop będzie (koleżanki z labu genetycznego zrobiły mi z mojej krwi badanie na płeć i wyszło im, że jest chłopięce DNA :P) Ale same sobie nie ufają bo to metoda do oznaczania z materiału z poronień a nie z krwi ciężarnej :P Także dały mi tak 75% szans że chłopak. A dowiem się pewniej 19.12 bo mam wizytę :)

Pochwalę się wam w ogóle: kupiłam pierwsze dziecięce ubranko :D Tak mi się ten rampers spodobał w tesco że nie mogłam sobie darować!
    rampers.jpg

Muniek, Truskaweczka250, zyrcia, lilirose, A1984, Aka81, aga87, Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co tam u mnie rośnie ale dziwnie czuje że chłopak ale może jednak będzie dziewczynka:) w czwartek pojadę może uda się podejrzeć dzidzie :) fajnie że udają wie wszystkie wizyty oby tak dalej dziewczyny trzymam kciuki za resztę wizytujacych:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słodkie wdzianko :-) mi od zawsze podobało się imię Maja,ale ostatnio mąż mówi że imie Laura jakoś mu się podoba,a mi tak przypadło do gustu że stwierdziłam niech zostanie :-) a on był mega szczęśliwy że się z nim od razu zgodziłam.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Muniek mamy z mężem to samo :P Imię dla dziewczynki przyszło nam naturalnie, będzie Emilia albo Liliana. A chłopak? Czarna rozpacz bo nic nam się obojgu naraz nie podoba :P A co śmieszniejsze, wolimy chłopca i jest szansa że to chłop będzie (koleżanki z labu genetycznego zrobiły mi z mojej krwi badanie na płeć i wyszło im, że jest chłopięce DNA :P) Ale same sobie nie ufają bo to metoda do oznaczania z materiału z poronień a nie z krwi ciężarnej :P Także dały mi tak 75% szans że chłopak. A dowiem się pewniej 19.12 bo mam wizytę :)

Pochwalę się wam w ogóle: kupiłam pierwsze dziecięce ubranko :D Tak mi się ten rampers spodobał w tesco że nie mogłam sobie darować!
    rampers.jpg

U nas też jeśli chodzi o dziewczynkę na pierwszym miejscu Lili ewentualnie Maja :) Z męskimi nie ma problemu bo już kiedyś się o to sprzeczaliśmy ;D Radosław uważa, że ładniejszego imienia niż jego nie ma :p a ja nie chciałam mieć dwóch Radków w domu to się uparł na Stanisława, które mi się podobało, ale zdrobnienia Stachu itp. mnie przeraziły :D więc doszliśmy do porozumienia dopiero przy Leonie ;D

Ja większość wstępnej wyprawki mam z TESCO, świetnej jakości mają ciuszki, czekam na wyprzedaże i pewnie zaszaleję :D Też chcę pierwszego chłopaka, ale żal mi tylko tych dzieczęcuych ciuszków :o te sukienusie, opaski <3

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia no super właśnie są w dotyku, szwy malutkie, żadnych niedoskonałości itd. Poza tym dużo jest unisexów, choćby wśród 5-paków bodziakowych, no i są żywe kolory i nawet ciuszki dziewczęce nie wszystkie w różu :P
    Tylko że cenią się. U mnie w tesco są przeceny teraz, bo taki rampers bez przeceny kosztował 42zł, a za taką cenę to dla siebie bym coś znalazła :P Wszystkie ciuszki dziecięce są 50% taniej teraz, więc dałam 21zł ( i tak dużo ale ta jakość...).
    Poza tym mąż dostał bony do tesco na mikołaja z pracy, więc mu je zabrałam siłą i wydam na ubranka :D

zyrcia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hx8c03i0pvco_t.jpg

U nas wygląda to tak ;D jak na razie !!

Nieukowa, Muniek, A1984, Aka81, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to wszystko dałam 60 zł oprócz kombinezonu co dostałam od dziewuch mych :D akurat w promocji były letnie plus -30% na wszystko i jakoś tak tanio myślę :D

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.tinypic.pl/l9922ot9mxvs

moje serduszko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:53

zyrcia, Muniek, Czarnaa94, Aka81, Truskaweczka250, Rozalia lubią tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia u mnie możesz na 100 % wpisać synka :)

Pozdrawiam

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Tak jeśli nie ma plamień. Jak są plamienia nie związane z szyjką to jest bardzo duże ryzyko poronienia. Tak twierdzi moich 2 lekarzy.

To akurat prawda, szwu nie zakłada sie podczas jakichkolwiek plamie.

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dołączam !! ;)
    pFtg.gif
    1.06- Suzanna22, aaana, Simon86 (bejbik może być 31.05.)
    2.06- Kobietka, Inesicia
    3.06- aghata,Mag13
    4.06- Czarna94, Zyrcia SYNUŚ-Leon<3, Truskaweczka250, szczesliwamama,
    Alamakota SYNUŚ-Leon<3

5.06- Z.SYNUŚ<3, aciulka, Nina82
    6.06- BrumBrumek,Niufka, Kikusia, Evell, zapah_ciszy SYNUŚ<3
    7.06- Asiula88
    8.06- Viola CÓRCIA<3 , elukkkcha245
    9.06- sweety, CaneCorso
    10.06- Katha81,Eowena, aga87, Gonia123
    11.06- Werbenka, FEX, Mychaa22
    12.06- Magda_lena88, Kasika8303, Joasia:)
    13.06- JusWik, Aka81, Nieukowa, Muniek
    14.06- Alorrene13
    15.06- Nadzieja89
    16.06-
    17.06- Stokrotka2626
    18.06-
    19.06- anioleczka
    20.06- Rozalia,asiaaaaaa
    21.06- Marcia86,Gosia82
    22.06- sss
    23.06- An_Be
    24.06- Soprecius68, annaj, ewkaa28
    25.06- A1984, Sista
    26.06-
    27.06- Lilirose,XxMoniaxX, eva84
    28.06- gosi_a, karollaa
    29.06- EP!C, dorcia8919
    30.06- Marteczka91 (bejbik może być 05.07.), Sabela (bejbik może być 03.07.), kusiczka (bejbik może być 04.07.)

Bocian odwiedził łącznie: 62 mamusie

Wszystkim mamusiom - zdrowych, spokojnych i radosnych 9 miesięcy!

Były z nami mamy dziesięciu Aniołków. Otulamy Was modlitwą.

Kalendarz on-line założony przez Kasię, w którym można wpisywać wizyty:
    http://www.kalendarzonline.com/login.php
    login: BellyBestF
    hasło: czerwiec2015

AKTUALIZACJA :D Dziewczyny muszą trochę nadrobić, bo za dużo kawalerów będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:54

Z. lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Zyrcia zaszalałaś :-) już tyle rzeczy. A ja nie mam nic :-) ale moja mama dziś się chwaliła że coś kupiła,ale nie chciała powiedzieć co ;-)

Asia ja super ujęcie :-) mam prawie identyczne zdjęcie.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia u mnie na 80 % dziewuszka wiec dopisz dziekuje wydaje mi sie ze sie nie zmieni:)

zyrcia lubi tę wiadomość

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Ooo Zyrcia zaszalałaś :-) już tyle rzeczy. A ja nie mam nic :-) ale moja mama dziś się chwaliła że coś kupiła,ale nie chciała powiedzieć co ;-)

Asia ja super ujęcie :-) mam prawie identyczne zdjęcie.

Od matki rzeczy nawet nie znoszę, bo nie mam gdzie upychać a trochę tego już jest :D Kurczę ja mam wizytę 18.12, ale pewnie bez USG czy to znaczy, że w tym roku nie zobaczę się już z mym synem :o nie wiem czy już się na styczeń umawiać na połówkowe i kiedy najlepiej, może kobitki co już mają bobasy coś doradzą ? :> wg belly mogę je wykonać od 1.01, ale żeby znowu za wcześnie nie było -_-

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pelno zeczy z poprzedniej nie udanej ciazy... wozek ubranek tylko na lato musze dokupic :)

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orchidea co do tego antybiotyku że na pewno nie szkodzi to bym nie była taka pewna. Gdyby tak było to by się lekarze nie wstrzymywali z przepisywaniem ich do ostateczności. Akurat chlamydia z tego co wiem to jakichś wielkich zagrożeń dla dziecka nie stwarza. Ja jestem po dwóch poronieniach i ta ciąża też z komplikacjami więc myślę że dlatego gin nie chciał mi dawać antybiotyku w tak wczesnej ciąży. A potem pewnie zwyczajnie zapomniał bo ja mam ten wynik nie on, a ja nie przypomniałam. Wiem, moja wina ale na następnej wizycie zapytam ;)

Gratuluję udanych wizyt i pięknych wyników :) Ja dostałam wczoraj wynik na konflikt płytkowy i jest napisane że jestem HPA-1a dodatnia więc ok ;)
    Dzisiaj mam jakiś słaby dzień. Płaczliwa jestem ostatnio i nerwowa. Może jutro kupię coś maluchowi na pocieszenie ;)

Ja też myślałam nad USG 3D żeby się wybrać na poznanie płci. Tylko że mój gin też ma 3D i nawet nie przełączał wczoraj bo nie było sensu, tak miał bobas nóżki zaciśnięte ;) Także stwierdziłam że nie ma sensu bo zapłacę kasę a może i tak się nic nie dowiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:28

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie. Lekarz mówił mi żeby zrobić w tym tyg. bad ogólne moczu oraz morfologię ( w czwartek mam wizytę i chce już mieć wyniki) No ale wypisał mi też clotrimazol dowcipnie i w maści, wzięłam już 3 globulki i dopiero pomyślałam że chyba tak nie bardzo robić bad. moczu i brać leki p/grzybicze :( Myślicie że jak dziś sobie nie zaaplikuje to jutro rano mogę zebrać próbkę ???

• lilirose Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie. Lekarz mówił mi żeby zrobić w tym tyg. bad ogólne moczu oraz morfologię ( w czwartek mam wizytę i chce już mieć wyniki) No ale wypisał mi też clotrimazol dowcipnie i w maści, wzięłam już 3 globulki i dopiero pomyślałam że chyba tak nie bardzo robić bad. moczu i brać leki p/grzybicze :( Myślicie że jak dziś sobie nie zaaplikuje to jutro rano mogę zebrać próbkę ???
    Podmyj się porządnie i możesz też włożyć na chwilę tampon i wtedy zbierz próbkę.

Ja się początkowo czułam na córkę, później na syna a teraz sama nie wiem. Nic nie czuję :D Choć po ilości oglądanych meczy ekstraklasy to wychodzi, że syna noszę :D

Nie chcę zapeszać, ale mdłości brak, dużo energii. W ogólnie nie czuję się ciążowo... tylko cycki bolą.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 23:21

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ