Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzanna22 wrote:Z tego co mi wiadomo to nie jest aż tak strasznie jak opisujesz, do poronienia dochodzi rzadko jesli szew jest zakładany w odpowiednim czasie najlepiej między 14-16tyg jeśli jest to szew prewencyjny, szew w trybie nagłym zakłada się w sytuacji gdy szyjka się skraca i rozbiera w dowolnym tyg ciąży powyżej 12. Trochę chyba Cię lekarz postraszyl z tym poronieniem, ale rzeczywiście jeśli szyjka długa, zamknięta i nie bylio wcześniej powikłań to bez sensu szew.
Tak jeśli nie ma plamień. Jak są plamienia nie związane z szyjką to jest bardzo duże ryzyko poronienia. Tak twierdzi moich 2 lekarzy. -
Hej kobitki byłam na wizycie z dzidzia super
no i dalej lekarz stawia na córkę wstawie zara zdjęcie mam też video
no i dzidzia zdrowa
jestem hepi z mojego serca A wierci pięta
Muniek, Truskaweczka250, A1984, Aka81, Rozalia lubią tę wiadomość
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
Muniek wrote:Właśnie widzę że tak jak ja nie macie problemu dla imienia dziewczynki,a z kolei z chlopcem jest już gorzej. Ja na początku miałam przeczucie że będzie dziewczynka,ale tetaz już nie mam pojęcia. Nam się podobają imiona Laura i Adam. Chyba że jeszcze nam się zmieni.
Muniek mamy z mężem to samoImię dla dziewczynki przyszło nam naturalnie, będzie Emilia albo Liliana. A chłopak? Czarna rozpacz bo nic nam się obojgu naraz nie podoba
A co śmieszniejsze, wolimy chłopca i jest szansa że to chłop będzie (koleżanki z labu genetycznego zrobiły mi z mojej krwi badanie na płeć i wyszło im, że jest chłopięce DNA
) Ale same sobie nie ufają bo to metoda do oznaczania z materiału z poronień a nie z krwi ciężarnej
Także dały mi tak 75% szans że chłopak. A dowiem się pewniej 19.12 bo mam wizytę
Pochwalę się wam w ogóle: kupiłam pierwsze dziecięce ubrankoTak mi się ten rampers spodobał w tesco że nie mogłam sobie darować!
Muniek, Truskaweczka250, zyrcia, lilirose, A1984, Aka81, aga87, Rozalia, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem co tam u mnie rośnie ale dziwnie czuje że chłopak ale może jednak będzie dziewczynka:) w czwartek pojadę może uda się podejrzeć dzidzie
fajnie że udają wie wszystkie wizyty oby tak dalej dziewczyny trzymam kciuki za resztę wizytujacych:)
-
No słodkie wdzianko
mi od zawsze podobało się imię Maja,ale ostatnio mąż mówi że imie Laura jakoś mu się podoba,a mi tak przypadło do gustu że stwierdziłam niech zostanie
a on był mega szczęśliwy że się z nim od razu zgodziłam.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Muniek mamy z mężem to samo
Imię dla dziewczynki przyszło nam naturalnie, będzie Emilia albo Liliana. A chłopak? Czarna rozpacz bo nic nam się obojgu naraz nie podoba
A co śmieszniejsze, wolimy chłopca i jest szansa że to chłop będzie (koleżanki z labu genetycznego zrobiły mi z mojej krwi badanie na płeć i wyszło im, że jest chłopięce DNA
) Ale same sobie nie ufają bo to metoda do oznaczania z materiału z poronień a nie z krwi ciężarnej
Także dały mi tak 75% szans że chłopak. A dowiem się pewniej 19.12 bo mam wizytę
Pochwalę się wam w ogóle: kupiłam pierwsze dziecięce ubrankoTak mi się ten rampers spodobał w tesco że nie mogłam sobie darować!
U nas też jeśli chodzi o dziewczynkę na pierwszym miejscu Lili ewentualnie MajaZ męskimi nie ma problemu bo już kiedyś się o to sprzeczaliśmy
Radosław uważa, że ładniejszego imienia niż jego nie ma :p a ja nie chciałam mieć dwóch Radków w domu to się uparł na Stanisława, które mi się podobało, ale zdrobnienia Stachu itp. mnie przeraziły
więc doszliśmy do porozumienia dopiero przy Leonie
Ja większość wstępnej wyprawki mam z TESCO, świetnej jakości mają ciuszki, czekam na wyprzedaże i pewnie zaszalejęTeż chcę pierwszego chłopaka, ale żal mi tylko tych dzieczęcuych ciuszków :o te sukienusie, opaski
-
Zyrcia no super właśnie są w dotyku, szwy malutkie, żadnych niedoskonałości itd. Poza tym dużo jest unisexów, choćby wśród 5-paków bodziakowych, no i są żywe kolory i nawet ciuszki dziewczęce nie wszystkie w różu
Tylko że cenią się. U mnie w tesco są przeceny teraz, bo taki rampers bez przeceny kosztował 42zł, a za taką cenę to dla siebie bym coś znalazłaWszystkie ciuszki dziecięce są 50% taniej teraz, więc dałam 21zł ( i tak dużo ale ta jakość...).
Poza tym mąż dostał bony do tesco na mikołaja z pracy, więc mu je zabrałam siłą i wydam na ubrankazyrcia, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
http://www.tinypic.pl/l9922ot9mxvs
moje serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:53
zyrcia, Muniek, Czarnaa94, Aka81, Truskaweczka250, Rozalia lubią tę wiadomość
Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
Anialkow w niebie 5 [*] -
kasika8303 wrote:Tak jeśli nie ma plamień. Jak są plamienia nie związane z szyjką to jest bardzo duże ryzyko poronienia. Tak twierdzi moich 2 lekarzy.
To akurat prawda, szwu nie zakłada sie podczas jakichkolwiek plamie. -
nick nieaktualnyzyrcia wrote:Dołączam !!
1.06- Suzanna22, aaana, Simon86 (bejbik może być 31.05.)
2.06- Kobietka, Inesicia
3.06- aghata,Mag13
4.06- Czarna94, Zyrcia SYNUŚ-Leon, Truskaweczka250, szczesliwamama,
Alamakota SYNUŚ-Leon
5.06- Z.SYNUŚ, aciulka, Nina82
6.06- BrumBrumek,Niufka, Kikusia, Evell, zapah_ciszy SYNUŚ
7.06- Asiula88
8.06- Viola CÓRCIA, elukkkcha245
9.06- sweety, CaneCorso
10.06- Katha81,Eowena, aga87, Gonia123
11.06- Werbenka, FEX, Mychaa22
12.06- Magda_lena88, Kasika8303, Joasia:)
13.06- JusWik, Aka81, Nieukowa, Muniek
14.06- Alorrene13
15.06- Nadzieja89
16.06-
17.06- Stokrotka2626
18.06-
19.06- anioleczka
20.06- Rozalia,asiaaaaaa
21.06- Marcia86,Gosia82
22.06- sss
23.06- An_Be
24.06- Soprecius68, annaj, ewkaa28
25.06- A1984, Sista
26.06-
27.06- Lilirose,XxMoniaxX, eva84
28.06- gosi_a, karollaa
29.06- EP!C, dorcia8919
30.06- Marteczka91 (bejbik może być 05.07.), Sabela (bejbik może być 03.07.), kusiczka (bejbik może być 04.07.)
Bocian odwiedził łącznie: 62 mamusie
Wszystkim mamusiom - zdrowych, spokojnych i radosnych 9 miesięcy!
Były z nami mamy dziesięciu Aniołków. Otulamy Was modlitwą.
Kalendarz on-line założony przez Kasię, w którym można wpisywać wizyty:
http://www.kalendarzonline.com/login.php
login: BellyBestF
hasło: czerwiec2015
AKTUALIZACJADziewczyny muszą trochę nadrobić, bo za dużo kawalerów będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:54
Z. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMuniek wrote:Ooo Zyrcia zaszalałaś
już tyle rzeczy. A ja nie mam nic
ale moja mama dziś się chwaliła że coś kupiła,ale nie chciała powiedzieć co
Asia ja super ujęciemam prawie identyczne zdjęcie.
Od matki rzeczy nawet nie znoszę, bo nie mam gdzie upychać a trochę tego już jestKurczę ja mam wizytę 18.12, ale pewnie bez USG czy to znaczy, że w tym roku nie zobaczę się już z mym synem :o nie wiem czy już się na styczeń umawiać na połówkowe i kiedy najlepiej, może kobitki co już mają bobasy coś doradzą ? :> wg belly mogę je wykonać od 1.01, ale żeby znowu za wcześnie nie było -_-
-
Orchidea co do tego antybiotyku że na pewno nie szkodzi to bym nie była taka pewna. Gdyby tak było to by się lekarze nie wstrzymywali z przepisywaniem ich do ostateczności. Akurat chlamydia z tego co wiem to jakichś wielkich zagrożeń dla dziecka nie stwarza. Ja jestem po dwóch poronieniach i ta ciąża też z komplikacjami więc myślę że dlatego gin nie chciał mi dawać antybiotyku w tak wczesnej ciąży. A potem pewnie zwyczajnie zapomniał bo ja mam ten wynik nie on, a ja nie przypomniałam. Wiem, moja wina ale na następnej wizycie zapytam
Gratuluję udanych wizyt i pięknych wynikówJa dostałam wczoraj wynik na konflikt płytkowy i jest napisane że jestem HPA-1a dodatnia więc ok
Dzisiaj mam jakiś słaby dzień. Płaczliwa jestem ostatnio i nerwowa. Może jutro kupię coś maluchowi na pocieszenie
Ja też myślałam nad USG 3D żeby się wybrać na poznanie płci. Tylko że mój gin też ma 3D i nawet nie przełączał wczoraj bo nie było sensu, tak miał bobas nóżki zaciśnięteTakże stwierdziłam że nie ma sensu bo zapłacę kasę a może i tak się nic nie dowiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:28
-
Dziewczyny ja mam pytanie. Lekarz mówił mi żeby zrobić w tym tyg. bad ogólne moczu oraz morfologię ( w czwartek mam wizytę i chce już mieć wyniki) No ale wypisał mi też clotrimazol dowcipnie i w maści, wzięłam już 3 globulki i dopiero pomyślałam że chyba tak nie bardzo robić bad. moczu i brać leki p/grzybicze
Myślicie że jak dziś sobie nie zaaplikuje to jutro rano mogę zebrać próbkę ???
-
BrumBrumek wrote:Dziewczyny ja mam pytanie. Lekarz mówił mi żeby zrobić w tym tyg. bad ogólne moczu oraz morfologię ( w czwartek mam wizytę i chce już mieć wyniki) No ale wypisał mi też clotrimazol dowcipnie i w maści, wzięłam już 3 globulki i dopiero pomyślałam że chyba tak nie bardzo robić bad. moczu i brać leki p/grzybicze
Myślicie że jak dziś sobie nie zaaplikuje to jutro rano mogę zebrać próbkę ???
Ja się początkowo czułam na córkę, później na syna a teraz sama nie wiem. Nic nie czujęChoć po ilości oglądanych meczy ekstraklasy to wychodzi, że syna noszę
Nie chcę zapeszać, ale mdłości brak, dużo energii. W ogólnie nie czuję się ciążowo... tylko cycki bolą.
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 23:21
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥