X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;) u nas termin 12,06 i córeczka Julka

zyrcia, Aka81, Truskaweczka250, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Co tam? Piątek w końcu, weekend troche człowiek odsapnie, jeszcze tydzień i urlop. Ostatnio dostałam informacje od szefa ze przedłuża mi umowę do porodu ale ze jak bede chciala wrócić do pracy po macierzynskim to mam otwarte drzwi. Niestety bede musiala zawozic jedno do żłobka a drugie do zerowki bo nie stać nas żeby z jednej pensji utrzymać 4 osoby. Ale jakoś damy rade. Ja juz chciałabym poczuć takie wyraźne ruchy bo tak sobie myślę czasemnco tam u mojego szkraba czy wszystko ok a wizyta dopiero 22.12

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja się właśnie zapisałam na wizytę usg na 18 w czwartek na 12.15 a w środe 17 mam wizytę u mojego zwykłą z analizą badania moczu.Ja jeszcze nic nie mam dla dzidziusia bo mój Adam stwierdził że mamy jeszcze tyle czasu że po nowym roku zaczniemy kupować jak juz płeć bezie na 100% pewna zazdroszczę Wam juz takich nabytków ubranek;) Ja mam zamówione ubranka od koleżanki po Wiktorze jej synku a jak będzie dziewczynka to sama będę szaleć po sklepach takie słodkie sa dla dziewczynek:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,

czytam że nadal pozytywne wieści,super!:)

Wczoraj byłam na tym drugim usg i jednak lekarz okazał się bardziej kompetentny. Maluch ma wszystko na swoim miejscu,kostka nosowa też jest także odetchneliśmy już pełną piersią :)Usg połówkowe 5 lutego w 21 tyg. więc masa czasu, ale lekarz zalecił robić po 20 tygodniu bo podobno lepiej wszystko widać.

Ja też kupiłam coś małemu. Byłam szukać figurki bałwanka do domu,a zamiast niej przyniosłam to :)

bi3mh6wjj24c_t.jpg

Objawów ciążowych już praktycznie zero, tylko piersi czasem bolą wieczorem.

Zyrcia poproszę o dopisanie u mnie Synka (na 99%) i na pewno będzie Mikołaj, to już było ustalone długo przed ciążą :)

Lecę na pocztę bo prezenty zaczęły przychodzić i trzeba odebrać awiza.
    Życzę pięknego, słonecznego dnia!:)

Aka81, Joasia:), Magda_lena88, Muniek, Evell, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...
    Co do płci nie mam przeczucia. Wiem, że podświadomie mąż chce syna więc ja może trochę też. Z drugiej strony wiem, że z dziewczynki też wszyscy się ucieszą i jakoś tak na przekór wszystkiemu obstawiam kobietkę ;)
    Ciuszków nie mam żadnych, jakieś dwie bluzeczkie przez przypadek, bo miałam kiedyś dać koleżankom i nie dałam, jedna chłopięca maleńka, druga dziewczęca większa ;) Ciekawe czy ja poznam płeć 20.12 na wizycie ... chciałabym :)
    Wtedy coś na pewno kupię na wyprzedażach :D :D :D
    Miłego dnia !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam wyniki testu Pappa !!!! Jest super, 1: 870. Cieszę się strasznie bo jestem po 40-ce więc jak na mój wiek jest OK!!!

Aka81, Joasia:), Magda_lena88, Alorrene13, Truskaweczka250, A1984, Muniek, Nieukowa, Rozalia, aga87, Katha81, Sista, Evell, lilirose, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu cudowna wiadomość!!

Viola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Viola super !!!! Gratulacje :)

Rozalia Wasze dobre wyniki też cieszą :)

Dziewczyny czy Wy wieciem, że praktycznie wszystkie mamy II trymestr ...fajnie.. czas z Wami szybko mija :)

My od dziś zaczynamy 15 tydzień i za tylko 5 tygodni połówkowe. Ale kopniaczków nie mogę się już doczekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 11:15

Viola, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, ogromny kamień spadł mi z serca :-) ja połówkowe mam 20.01 czyli też 5 tygodni, juz się nie mogę doczekać, a najbardziej to chciałabym żeby już był maj/czerwiec i żeby już mieć przy sobie córunię ( prawdopodobnie) !!!

Alorrene13, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie ... 1 trymestr mija szybciutko ;) Bo dowiadujemy się np. w 6 tygodniu :D Też już jestem w drugim. Jutro kończymy 14 tygodni.
    Gratuluję Viola i innym fajnych wyników. buźka

Viola lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola extra wieści :)
    Rozalia fajny "nabytek" dla Bejbika :) słodka ta czapeczka <3
    Ja póki co nic nie kupuję bo pod koniec stycznia zamierzmy przeprowadzać się do naszego mieszkania i bez sensu tachać to najpierw tutaj a później tam..a po za tym jak okaże się, że dziewczynka to już mam pełno ofert, że dostanę masę ubranek :) dla mnie to by było jak znalazł bo trochę finansowo by odciążyło :) aczkolwiek pewnie sama też coś kupię by mieć tę radość :P
    U mnie w sumie od samego początku objawy są bardzo niewielkie a teraz w II trymestrze to już wgl. jakbym w ciąży nie była tylko czasem cyc zaboli :P dziś trochę bardziej brzuch ale z mojej winy bo trochę przegięłam z zakupami i się nadźwigałam :| ale odpocznie się i będzie dobrze :)
    Ja już się doczekać 29.12 nie mogę i wizyty mam nadzieję, że lekarz zrobi USG w sumie chodzę prywatnie to raczej będzie :) a to już prawie 18tc będzie to może na koniec roku dowiemy się Kto się skrywa :)
    Ja na połówkowe do poradni genetycznej mam dzwonić się umówić dopiero na początku stycznia 2015 - mam nadzieję, że jakieś miejsce jeszcze będzie bo na opisie wyników PAPP-A mam takie zalecenie, że między 20 a 22tc to USG ma być więc muszą mnie gdzieś wcisnąć :)
    A dziś odpoczywamy w domku, pewnie wezmę się za jakieś porządki małe by się nie przeciążyć po tych zakupach do końca :P na obiad w planach rybka z warzywami z patelni <pycha> a ogólnie lenimy się i słuchamy radia złote przeboje i tych mega świątecznych piosenek :P
    A do Świąt coraz bliżej <3
    3mam kciuki za kolejne wizyty oby wiadomości już do końca były pozytywne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 11:25

Viola, Aka81 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści,bardzo się cieszę że u was wszystko dobrze :-) gratulacje.
    Strasznie kusicie tymi rzeczami dla dzieciaczka, jak przyjadę do polski to chyba też już coś kupie :-)
    U nas w końcu ładna pogoda się zrobiła :-) aż chce się żyć!! Chyba spacer dziś zalicze,bo trzeba się trochę dotlenić :-) słonecznego dnia wam życzę

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • sss Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. A ja ode środy leze w szpitalu. Pojechalam z plamieniem do poradni a tam do szpitala. Plamiłam 2 dni, z dzidzia ok ale jeszcze leze. Mojego lekarza nie ma dopiero w niedziele a lekarze jak zwykle milczą i nic nie wiem. Mam nadzieje ze wszystko jest ok za tydzień genetyczne. Pozdrawiam

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Hej dziewczyny. A ja ode środy leze w szpitalu. Pojechalam z plamieniem do poradni a tam do szpitala. Plamiłam 2 dni, z dzidzia ok ale jeszcze leze. Mojego lekarza nie ma dopiero w niedziele a lekarze jak zwykle milczą i nic nie wiem. Mam nadzieje ze wszystko jest ok za tydzień genetyczne. Pozdrawiam

A może masz plamienie po stosunku ja tak miałam, od tamtego czasu zakaz sexu:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:

To trzymaj się dzielnie.Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i obyś jak najszybciej do domku wyszła.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Viola Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss, trzymaj się w tym szpitalu i szybko wracajcie z dzidzią do domu &&&

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskretnie obserwując Wasze "rozmówki" od pewnego czasu pozwoliłam sobie dołączyć :) . Termin 08/06 - płeć jeszcze nie pewna na 100 %

Mam nadzieję, że znajdzie się miejsce dla mnie i poniższej Fasoli.
    http://www.wrzucaj.net/images/2014/12/12/FOTO.jpg

zapah_ciszy, Aka81, Viola, aga87, Inesicia, Katha81, Sista, Joasia:), lilirose, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych badań :-) witam następną dzidzie i jej mamusie :-) dziewczyny ja dziś spać nie mogłam do 3 ból głowy i co naj lepsze na moim niemieckim portalu porada dnia ból głowy jest normalnym objawem ciąży i czytałam to z takim bólem i mówię trafili w 10 z tą poradą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 16:05

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SSS to mamy to samo, niestety. Mnie wypuścili do domku, bo plamienia ustały. Zrobili gruntowne badania i jest ok. Trzymaj się, nasze dzieciaczki dadzą radę!!!! Ja nie mam już sił się martwić

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po kilkudniowej przerwie. Jakos ostatnio nie mam weny :( bol krzyza wzrasta :( ja nie wiem jak to bedzie w zaawansowanej cciazy. Maz zamowil mi juz poduszke ciazowa aby mi sie lepiej spalo :)

Gratuluje wszystkich pozytywnych wizyt i wynikow. Viola swietny wynik :)

sss trzymaj sie kochana!
    Kasika jestes juz w domku? Pozdrawiam cie

U mnie plci nie bylo jeszcze widac. Dowiwm sie na polowkowym 26.01. To jeszcze tyle czasu... 8.01. Mam wizyte u poloznej ale usg nie bedzie.

W tamten weekend poinformowalam moja rodzine o ciazy...ale sie cieszyli :D na swieta tesciowa dostanie zdjecie usg pod choinke. Macie moze ciekawe pomysly jak zapakowac to zdjecie?

Sporbuje was teraz nadrobic ;) milego wieczoru

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ