X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu poprawilas mi humor na maxa.Wprowadzali mi do systemu luteine i poronienia ale gin ten z nfz mowi ze tego nie brali pod uwage.jutro mam wizyte u tego gina od poronien to wiecej sie dowiem.
    Katha wlasnie pamietalam ze Ty mi to pisalas,ze powinno byc tego samego dnia.wyczytalam ze bialko czyli pappa zalezne jest min.od wielkosci dziecka.a wiadomo,ze malutka byla mniejsza 2 tyg.wczesniej.
    Katha nie wiedza skad plamienia.wszystko jest ok a plamie.mam nadzieje ze jutro moj gin cos powie i poszuka przyczyny.
    Violu jeszcze raz dzieki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 22:02

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Witajcie. U mnie dziś kolejny koszmarny dzień. Po tym jak wczoraj czułam się całkiem dobrze dziś znów obudziłam się z bólem głowy, ucha, zatok i sama nie wiem czego jeszcze. Apetytu brak, ale na siłę jem chleb z masłem. Nic innego nie przełknę. Poza tym piję i ciągle biegam siku. Masakra. Na domiar złego M dziś w pracy na 24 h, wróci dopiero jutro więc czeka mnie samotna noc. Mam nadzieję, że nic już nie będzie się działo i przede wszystkim, że z Maleństwem ok. Mam dość tego dnia.
    PS. Przepraszam za marudzenie.

Ja też dziś miałam nie najlepszy dzień z bólem głowy, brak apetytu i ogólne samopoczucie kiepskie...Naprawdę już nie wiem od czego to zależy, że jednego dnia jest super a drugiego ledwie funkcjonuje. Z piciem i sikaniem mam tak samo, piję bardzo dużo i do kibelka co 10 minut.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha biore luteine i mam duzo lezec i wypoczywac,leze od miesiaca i niewiele to daje.

c77352d493.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika a czy robiłaś wcześniej badania po stracie poprzednich ciąż? Tzn czy znałaś przyczynę?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam genetyke i miliony innych badan,wyszly ok.trafilam do gina od poronien i on znalazl przyczyne 2 poronienis,mialam zrost na macicy,ktory blokowal wzrost pecherzyka plodowego.ten zrost zrobil mi sie po 1 poronieniu,po zabiegu lyzeczkowania.a 1 poronienie- mam rh - i wytworzylam przeciwciala ktore zabily plod,dostalam zastrzyk i wiecej mi to nie grozi.takze byly 2 przyczyny poronien i zostaly wyleczone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 22:26

c77352d493.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz pytam bo często jest tak że dziewczyny się nie badają, ale u ciebie wszystko wygląda na jasne. Może po prostu taki twój urok, bo mi gin mówił że często występują plamienia u kobiet i przyczyna jest nieznana do końca ciąży. Ważne że twoje maleństwo ma się dobrze, chociaż wiem że bardzo się martwisz to trzeba być dobrej myśli.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sobie z mężem nie robić prezentów na gwiazdkę ale mąż chyba coś planuje, co sądzicie o tym - http://www.zobaczsam.pl/koszulka-osiagniecia-dowolny-nadruk-p-552.html? :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :)

Ale dzis dobrze spalam :) teraz wyleguje sie jeszcze w lozeczku i czekam az maz zrobi sniadanko :)

A wam jak minela nocka? Jakies szczegolne plany na dzis? Ja jade potem do sklepow z wozkami, lozeczkami itp aby sie rozeznac cenowo :)

Milej soboty!

Alorrene13 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • aghata Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam. Tez sie wyspala chocoaz spalam do 7 ale ilez mozna spac kladac sie przed 21 hihi.

Wydaje mi sie ze wlasnie czulam laskotanie w brzuszku, usiadlam z nogami podkulonymi na kanapie i oczywiscie nie wie czy to mpukanie to jelita czy baby, mam nadzieje ze to drugie. Pierwsza ciaze zaczelam czuc w 18 tyg.

Moje plany na dzis to zupa dyniowa, potem mielone, a potem wyjazd do Wroclawia do taty i szwagierki na siostrzenca urodzinki i torcik.

Co moge kupic 9 latkowi na urodziny?

preg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki :-) no ja też wyspana ;-) my dziś w planie też zakupy ale takie większe,trzeba rodzinie różne rzeczy z niemiec poprzywozić. No i jeszcze mamy rozmowę w sprawie mieszkania :-) także trzymajcie kciuki. Dziś też zapowiada się piękny słoneczny dzień,coś mi się wydaje że na Święta nie zobaczymy śniegu. Miłego dnia :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Co moge kupic 9 latkowi na urodziny?

A to zależy od dziecka ;) Może jakaś fajna gra planszowa? Albo klocki lego? Puzzle?

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po lekarzu. Malutka rośnie jak na drożdżach, ma już 8 cm. Z szyjką jest wszystko w porządku, zabronił mi jeździć do szpitala, mam najpierw dzwonić do niego. Szyjka książkowa.
    Co do prenatalnych, to brane jest wszystko pod uwagę, 2 poronienia w 1 roku mają na 10000%wpływ na ten wynik.
    A plamienia mam w okresach @, powiedział że są kobiety które całą ciążę mają @. Organizm może pamiętać, że wtedy była @, i przeanalizowaliśmy 4 miesiące i fakt zawsze plamiłam w okolicach 5-8 dnia miesiąca. Plamienie nie ma nic wspólnego u mnie z szyjką czy dzieckiem, malutka ma się dobrze :-)
    Wkurzył się na szpital, że nie spytali mnie o historię tych poronień, bo one nie były przez szyjkę, po prostu serduszko przestawało bić. ehhhh

A1984, Alorrene13, Katha81, Joasia:) lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Wiesz pytam bo często jest tak że dziewczyny się nie badają, ale u ciebie wszystko wygląda na jasne. Może po prostu taki twój urok, bo mi gin mówił że często występują plamienia u kobiet i przyczyna jest nieznana do końca ciąży. Ważne że twoje maleństwo ma się dobrze, chociaż wiem że bardzo się martwisz to trzeba być dobrej myśli.

Miałam właśnie dokładne badania z mężem, jesteśmy zdrowi. Lekarz mówi że dzieci musiały być po prostu chore i następowała selekcja naturalna.

c77352d493.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika super że u Was wszystko ok! :-)

Mogę się Wam trochę wyżalić? Nie wiem co mi jest, drugi dzień płaczę, nawet teraz płaczę jak to piszę. Bez powodu, po prostu jest mi całościowo źle, nie mam na nic siły, od tygodnia mało śpię przez ten katar, od 2 dni lepiej bo mogę w nocy jako tako oddychać ale nadal źle śpię. Wróciły wymioty, nie mam ochoty na jedzenie. Powinnam być mega szczęśliwa - będziemy mieć upragnionego Maluszka a ja nie potrafię się niczym cieszyć, łzy same lecą. Wczoraj się popłakałam bo M nie spodobała się moja nowo obcięta grzywka (fakt, wyglądam jak Głupi i Głupszy), nie chciał być niemiły po prostu no śmieszy go ta grzywa. Potem się popłakałam że znowu wymiotuję. Dziś - płacz nr 1. bo M stwierdził że już wystarczy sera do naleśników (tarłam ser, on smażył naleśniki - kurna nie wiem o co mi chodziło), potem bo powiedział że się ma ochotę napić wieczorem wina (mamy gości), potem bo oglądałam film o niedźwiedziach i wilki goniły jakąś łanię. Teraz włączyłam sobie dołującą muzykę i dalej mi łzy lecą...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Kasika super że u Was wszystko ok! :-)

Mogę się Wam trochę wyżalić? Nie wiem co mi jest, drugi dzień płaczę, nawet teraz płaczę jak to piszę. Bez powodu, po prostu jest mi całościowo źle, nie mam na nic siły, od tygodnia mało śpię przez ten katar, od 2 dni lepiej bo mogę w nocy jako tako oddychać ale nadal źle śpię. Wróciły wymioty, nie mam ochoty na jedzenie. Powinnam być mega szczęśliwa - będziemy mieć upragnionego Maluszka a ja nie potrafię się niczym cieszyć, łzy same lecą. Wczoraj się popłakałam bo M nie spodobała się moja nowo obcięta grzywka (fakt, wyglądam jak Głupi i Głupszy), nie chciał być niemiły po prostu no śmieszy go ta grzywa. Potem się popłakałam że znowu wymiotuję. Dziś - płacz nr 1. bo M stwierdził że już wystarczy sera do naleśników (tarłam ser, on smażył naleśniki - kurna nie wiem o co mi chodziło), potem bo powiedział że się ma ochotę napić wieczorem wina (mamy gości), potem bo oglądałam film o niedźwiedziach i wilki goniły jakąś łanię. Teraz włączyłam sobie dołującą muzykę i dalej mi łzy lecą...

Wiem, jak to jest - w czwartek rozpłakałam się w cukierni - od 3 tyg jestem na diecie przy cukrzycy ciążowej i kupując pieczywo zobaczyłam WZ_tkę - miny sprzedawczyni nie jestem w stanie zapomnieć do dzisiaj. Hormony robią swoje ... mi czasem wystarczy mroźniejszy 15 minutowy spacer aby powrócić do normalności :)

A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakupiłam sobie ten 100% sok żurawinowy w aptece i nie wiem jak brać bo nie pisze nic sensownego tylko,żeby rozcienczyć go z wodą lub samo pić albo z miodem a mi chodzi o to ile razy na dzień np pić ?

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ostatnio płaczliwa. Dziś mi łzy w oczach stanęły bo nie ubiorę choinki akurat dzisiaj, a wczoraj bo mówili w wiadomościach o zagłodzonych krowach. Hormony, musimy to jakoś przetrwać ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • sss Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Ja dzis wrocilam do domku, plamienje ustalo , jaka przyczyna nie wiem, w szpitalu nie nie mowia a mojego lekarza nie bylo. Wiec pewnie na genetycznych mi cos wyjani. Jedna lekarka twierdzila e cos sie odklejwlo a dzisiaj stala on z innym lekarzem i stwierdxili ze to blonki sie zwinely i wszystko ok. Nie mam wypisu i nawet nie wiem jak uroslo malenstwo. Mam nadzieje ze bedzie ok o co miesiac trafiac do szpital mi sie nie usmiecha.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika super że jest wszystko w porządku :-)

Oj dziewczyny chyba wszystkim z nas hormony szaleją :-) ja już nie raz płakałam właściwie bez powodu. Ale zaraz potem było ok.
    Także A1984 chyba musisz się po prostu wyspać,jakiś spacer. To naprawdę pomaga. Tylko na wymioty chyba nie ma rady,ja też nieraz umieram przez to. Trzeba jakoś to przetrwać ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dziewczyny zakupiłam sobie ten 100% sok żurawinowy w aptece i nie wiem jak brać bo nie pisze nic sensownego tylko,żeby rozcienczyć go z wodą lub samo pić albo z miodem a mi chodzi o to ile razy na dzień np pić ?

Mi lekarz powiedział zeby pić 50ml dziennie:)

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ