X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po udanych zakupach. Musze się pochwalić, że zaszalałam i kupiłam bluzkę, żakiet, gruby sweter i torebkę więc tym razem zakupy się udały. Aż się dziwię, ale jakoś nie ciągnęło mnie na dział dziecięcy. Oglądaliśmy za to wózki, ale nic nie wpadło nam w oko.
    Miłego wieczoru;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od samego rana z mężem sprzątamy nie dawno skończyliśmy, pokój po sprzątany łazienka też korytarz musiało zasłony uprasowac i już jestem wykończona dobrze że mąż mi pomógł on lubi czystość więc zawsze pomaga nam super męża:) zaraz pizzę robimy należy nam się:)

Evell lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam wyprawy zakupowe w taką pogodę ... u nas leje cały dzień i jedyne na co mamy dzisiaj z fasolą ochotę to wygrzewanie, leniuchowanie i zabawy w chowanego pod kołdrą.

Odkryłam też tymczasowe zastępstwo kawy - przed ciążą u mnie był to obowiązek - do 10 tyg nie zawsze byłam w stanie wypić ze względu na mdłości a odkąd muszę pożegnać się z cukrem byłam przekonana, że pożegnam się też z moim mini nałogiem do porodu ... dostałam w prezencie kilka sztuk mama coffee - i zaskoczenie - nie jest to może czarne espresso ale daje się wypić bez cukru i smakuje całkiem całkiem :)

http://wrzucaj.net/images/2014/12/13/DSC0264.jpg

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

ja w końcu w domu...dziś cały dzień z mężem na zakupach, potem odwiedziliśmy znajomych i sobota zleciała.
    Rozśmieszyły mnie wasze płaczliwe historie,chociaż przyznam że ja ostatnio też potrafię rozbeczeć się na zawołanie :) A do tego mam wrażenie że o wszystko się męża czepiam i go oskarżam :P No cóż pewnie niebawem przejdzie...

Scintilla ja tam nie wierzę w takie kawy, ani to cukru ani kofeiny więc wolę już inkę, chociaż w sumie nie oceniam bo nie piłam :) Chociaż ja piję jedną zwykłą dziennie z mlekiem, bez cukru.

Dobra ja lecę umyć okno z wierzchu, bo ptak perfidnie je osrał i widać to z daleka :P

Trzymajcie się ciepło!

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Witajcie po udanych zakupach. Musze się pochwalić, że zaszalałam i kupiłam bluzkę, żakiet, gruby sweter i torebkę więc tym razem zakupy się udały. Aż się dziwię, ale jakoś nie ciągnęło mnie na dział dziecięcy. Oglądaliśmy za to wózki, ale nic nie wpadło nam w oko.
    Miłego wieczoru;)

Nie ma to jak zakupy na poprawę humoru :-) ja dziś sobie sukienkę kupiłam,taka mała czarna powiedzmy,na Święta chciałam coś ładnego. A jest takiego kroju że nawet jak brzuszek będzie wiekszy myślę że będzie leżeć dobrze.
    Jeszcze czeka mnie kupno płaszcza,ale jakoś ciężko mi znaleźć taki żeby mi się podobał.

Inesicia lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakiś czas piłam inkę z mlekiem ale nagle zaczęła mi smakować jak ta obleśna szpitalna kawa. Więc teraz zwykła, rozpuszczalna. A na Mama Coffee się czaję ale jakoś nigdzie nie znalazłam ;)

Mój się śmiał wczoraj ze mnie że mam lepszy węch niż pies. Leżeliśmy sobie na łóżku i zaczęłam go oskarżać że śmierdzi papierosami. Okazało się że to poduszka która leżała jakiś czas u moich rodziców (oni palą, u nas w domu się nie pali ;) )

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika cieszy mnie twoja wiadomosc :)

sss a kiedy masz wizyte u swojego ginka aby sid czegos wiecej dowiedziec?

Ja tez dzis prawie caly dzien poza domem. I tak naprawde to tylko prezent dla meza kupilam. Wieczorem jeszcze pieklam ciasteczka i jestem padnieta :/

I tez czesto placze byle czego i czepiam sie meza o wszystko bo wszystko mnie drazni i to bardzo i przez to klotliwa jestem az sama siebie czasem nie lubie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 21:55

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja tez jade na swieta do PL :)

Muniek lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny już prawie tydzień bez plamień,może to faktycznie @.

Sista, Evell, Katha81 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane :)
    Udanego dnia <3
    kasika fajnie, że wszystko dobrze i masz takiego lekarza :)
    Co do hormonów to moje albo nie "buzują" albo ja nic nie odczuwam..czasem mi się oczy zaszklą przy jakieś tam scenie w filmie ale nic poza tym. Chociaż mąż twierdzi, że jestem bardziej nerwowa :P
    A obecnie to niespokojna..zawsze ogarnia mnie taki niepokój na ok 2tyg przed kolejną wizytą..a do tego od kliku dni nie mam żadnych ciągnięć brzucha itp (wiem, wiem powinnam się cieszyć, że jest OK) - staram to sobie tłumaczyć tym, że na tym etapie maluch ma tyle miejsca, że to całe rozciąganie stanęło na chwilę..oby ten przyszły tydzień szybko zleciał bo kolejny świąteczny minie raz dwa i będzie 29.12 i wyczekiwana wizyta - spotkanie ze Szkrabem <3
    A do tego czasu trzeba sobie czymś zająć głowę :)
    Pozdrawiam <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Dzięki dziewczyny już prawie tydzień bez plamień,może to faktycznie @.
    Kochana co do tego, że plamienia w trakcie @ to może tak i być u mnie w terminach @ nie ma plamień ale mam takie same objawy jak w jej czasie, bóle kręgosłupa, uderzenia gorąca itp..więc może organizm nie tak do końca przyjął informację o ciąży..ale jak pisałam powyżej fajnie, że jest lepiej :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Kochana co do tego, że plamienia w trakcie @ to może tak i być u mnie w terminach @ nie ma plamień ale mam takie same objawy jak w jej czasie, bóle kręgosłupa, uderzenia gorąca itp..więc może organizm nie tak do końca przyjął informację o ciąży..ale jak pisałam powyżej fajnie, że jest lepiej :)

Gin wczoraj powiedział, że u niektórych kobiet organizm @ pamięta przez całą ciążę. Mnie strasznie wtedy też krzyż boli. Najważniejsze że z szyjką ok. Ucieszył się wczoraj bardziej niż ja :-) i dziewczyny dodał coś takiego:" łożysko już zaczęło pięknie pracować, co mnie najbardziej cieszy". Nie wiem po czym poznał ale bynajmniej tak powiedział.
    To jest anioł nie lekarz :-) Najmilej mi się robi jak mówi, " UDA NAM SIĘ"!!!. Nie mi a nam.Że tyle walki już pokonaliśmy.

Sista, Magda_lena88, Katha81 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:

Odkryłam też tymczasowe zastępstwo kawy - przed ciążą u mnie był to obowiązek - do 10 tyg nie zawsze byłam w stanie wypić ze względu na mdłości a odkąd muszę pożegnać się z cukrem byłam przekonana, że pożegnam się też z moim mini nałogiem do porodu ... dostałam w prezencie kilka sztuk mama coffee - i zaskoczenie - nie jest to może czarne espresso ale daje się wypić bez cukru i smakuje całkiem całkiem :)

http://wrzucaj.net/images/2014/12/13/DSC0264.jpg
    Scintilla myśle, że to cos dla mnie, gdyż odkąd jestem w ciąży nie smakuje mi kawa. Tylko gdzie kupi mama coffee?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Sista, to jest moje 3 dziecko z tym że po wielu latach przerwy. W ciągu ostatniego 1,5 roku 3 razy poroniłam więc to też na pewno wpłynęło na wynik Pappa no i to ze biore luteinę i fraxiparine. A robisz pełne badania z testem Pappa? Nie ukrywam że trochę nerwów mnie kosztowało czekanie ma wynik, wiedzialam ze jak wprowadzą do systemu mój wiek to ryzyko drastycznie skoczy ale jednak wyszło w miare ok :-)

Violu, robię pełne badania. Jestem też na 99% przekonana do amniopunkcji. Jak mi lekarz wyjaśnił, przy pierwszej ciąży po 40-tce, samo USG i PAPPA nie da mi pewności, że wszystko będzie dobrze, jedynie amniopunkcja daje 99%. Zobaczymy już we wtorek jak wyjdzie USG prenatalne. Potem chwilę poczekamy na wynik PAPPA, a po 15 tygodniu amniopunkcja. Czekałam cierpliwie na Groszka tyle lat, więc te kilka tygodni też wytrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2014, 09:58

Katha81 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jutro prenatalne . Trzymajcie kciuki !!!!!

Evell, Katha81 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, trzymam mocno :) ja mam we wtorek.

Dziewczyny, przezierność badają dopochwowo czy przez brzuch?

Sista lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha ja ze swoim lekarzem bede sie widziec w piatek bedzie robil mi genetyczne. Tak sie sklada ze on jest wyspecjaliowany w tych roznych badaniach wiec nie musze latac od jednego do drugiego.
    A wszycyc sie ostatnio jak na zlosc pytali czynsie dobrze czuje a tu masz...

Katha81 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja niestety tego nie robi i muszę iśc do innego .. niestety faceta - pierwszy raz i jakoś sobie tego nie wyobrażam :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    moja niestety tego nie robi i muszę iśc do innego .. niestety faceta - pierwszy raz i jakoś sobie tego nie wyobrażam :O
    Mówisz o prenatalnych?

Mój też tego nie robi, idę do innego gabinetu, do specjalisty, który przyjmuje obok mojego gina.

Nie stresuj się, faceci są delikatniejsi od kobiet :) obyś trafiła ba fajnego. Ja w sumie nie wiem do kogo idę, czy facet czy babka. Ważne żeby był fachowcem.

To jak, przezierność tylko przez brzuch? Jak było u Was?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już we środe wizyta też trzymajcie kciuki ! dziś sie obudziłam z mdłosciami mam zawroty głowy myślałam ze juz wszystkie objawy ustąpiły a tu niespodzianka ;;)miłego dnia.

Scintilla, Katha81 lubią tę wiadomość

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ