Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
aghata wrote:
Kiniusia do lekarza to jak nie czujesz ruchow po 22 tyg dopiero sie idzie. Ja mam lozysko na przednie scianie tez czuje je baaardzo slabo musze sie wczuc, a ty jak masz ulokowane lozysko?
Na prenatalnych jak byłam 27.11 to miałam napisane że łożysko tylna ściana i to podobno prawidłowo . Tak na wszystkim się nie znam
Wszyscy mówią ,żeby myśleć pozytywnie ,ale kurcze jak sobie pomyślę że przy pierwszej nie udanej ciąży koleżanki z sali opowiadały o swoich przeżyciach . . mianowicie ,że zatrzymało się bicie serduszka a one niczym nie świadome i tego chyba się najbardziej boję .
Dziękuję za gratulacje :*
Inesicia mocno mocno trzymam kciuki za WAS !Inesicia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka
Kikusia przy pierwszej ciąży poczułam ruchy w 22 tygodniu.
Brzusio fajnyi gratuluje przyszłego męża:).
Trzymam zaciśnięte kciuki za wizytujące i wyniki badań. Kochane bedzie dobrze.
Inesica trzymam kciuki za Was . Oby było wszystko ok. Mi w pierwszej ciąży też szybko skracała się szyjka i w 24 założony miałam krążek ale nazwy dokładniej nie pamietam. Wiem ze płaciłam za niego, bo bezpłatnie był tylko szew. Ginekolog założył mi go w gabinecie bez konieczności pobytu w szpitalu. Dlatego wybraliśmy odpłatną opcje.
I spokojnie donosiłam ciąże do końca. W 37 mi go ściągnęli .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 11:14
Kikusia, Inesicia lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
ja od dziś mam wolne, nie licząc codziennych obowiązków. Mąż od jutra do Nowego Roku zaczyna urlop, więc się razem wybyczymy
kikusia gratulacje! Ja do dziś pamiętam oświadczyny, to piękna chwila i nie wiem czemu ale do pierścionka zaręczynowego jestem bardziej przywiązana niż do obrączki hehe
Trzymam kciuki za dobre wizyty i za szybki powrót do domu Inesici!
Wczoraj pierwszy raz od zajścia w ciążę odważyłam się na seks z mężem. Nie powiem bo było fajnie, ale miałam stracha. Nic się nie dzieje na szczęście, bo tego się obawiałam.
Zazdroszczę wam tych brzuszków. Mój maluch rośnie a brzuch w miejscu, nie wiem dlaczego -
Melduję się po drugim śniadaniu...
Kikusia gratuluję oświadczyn
Wszystko będzie ok, fajnie że masz wizytę jeszcze w starym roku... ja na swoją teraz czekam do 15.01.2015...
Co do ruchów, to ja jeszcze nie czuję, a jak próbuję nasłuchiwać to mi przeszkadza ruch w jelitach, bicie serca, własny oddech i trawienie w żoładkuNie potrafię jeszcze nic wyłowić poza tym.
Brzuch mam wrażenie że mi zaczyna się pojawiać ale to też zależy od ciuchów jakie założę i od obżarstwa danego dniaKikusia lubi tę wiadomość
-
Nieukowa moze tak byc ze ruch w jelitach to baby...smiala sie moja kolkezanka ktora ma 4 letniego syna, ze teraz tez, jak nie jest w ciazy, czuje ruchy hehe bo to identyczne uczucie jakby ci gazy w jelitach sie przewracaly
Nieukowa lubi tę wiadomość
[/url]
-
Kikusia gratuluje
moj maz oswiadczyl sie w wigilie
Inesicia trzymaj sie. Kcizkam aby wszystko bylo dobrze
Agata i Aga za was tez kciukam. Dajcje znac jak bylo
Poza tym gratuluje wszystkich dobrych newsow z tamtego tygodnia.
ja jeszcze nieczuje ruchow ale czasem jak leze to jakis skrobanie czujemoze to to
nie jestem pewna.
Kikusia, aga87 lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie !
To może ja tez juz cos czujeniby są tam jakieś nietypowe bąbelki ale zaraz zrzucam to na jelitka .
Wczoraj miałam tak dziwnie napięty brzuch i twardszy z lewej strony, trochę się martwilam. Ale od rana zakupy, choinka i wieczorem wigilia ze znajomymi. Obyło się bez nospy i staralam się nie panikowac. Po wyluzowaniu się w nocy dziś jest ok, także przemęczanie nie jest wskazane... Teraz jeszcze przetrwać 2 dni pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:34
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Ale macie brzuchole!
Mój nadal właściwie w miejscu... Tak jak mi wywaliło w 10 tygodniu, tak od tego momentu stoi.
Co do zakupów to ja też jeszcze nie mam niczego. Nie z żadnych zabobonów i przesądów - po prostu jeszcze dużo czasu
Z przygotowań do świąt też nicMoja mama wie, że łatwiej mnie zagonić do przebiegnięcia maratonu niż do gotowania
A sprzątać po prostu mi się nie chce
No i tak sobie żyjemy bez żadnych zmian
Dziewczyny, czy któraś w pierwszej ciąży poczuła już ruchy? -
A jeszcze wam opowiem o moim dziadku, bo to mnie zawsze śmieszy
Dzisiaj byłam u niego i powiedziałam mu o ciąży. Jego reakcja "to fajnie... A ja dzisiaj na cmentarzu byłem, ale się zmęczyłem!"
HeheOn zawsze takimi tekstami wali
Kiedyś identycznie skomentował moją informację o tym, że obroniłam magistra na 5 o moja praca dostała nagrodę za najlepszą na wydziale. Tylko, że wtedy był w sklepie
A jak powiedziałam, że biorę ślub, ale nie robię imprezy i nikogo nie zapraszam, to razem z wujkiem powiedzieli "aa to dobrze, bo i tak nie chciałoby nam się iść"
Kurde, moja rodzinka zawsze mnie rozwalaOj dzidzia, dzidzia, mam nadzieję, że się wdasz w mamusię, bo inaczej może się czuć niekochane czy coś...
Kikusia, Joasia:), Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość
-
Eowena wrote:Z przygotowań do świąt też nic
Moja mama wie, że łatwiej mnie zagonić do przebiegnięcia maratonu niż do gotowania
A sprzątać po prostu mi się nie chce
No i tak sobie żyjemy bez żadnych zmian
Dziewczyny, czy któraś w pierwszej ciąży poczuła już ruchy?
Mnie to zawsze ciężko było zagonić do sprzątanianatomiast gotować lubię,mój zawód to kucharz
przyznam ,że w tym roku rozleniwiłam się i zamówiłam ciasta,ciasteczka,pierogi i uszka kupne
Jedyne czym mogę się pochwalić to 34szt krokietów ,sałatka śledziowa,barszczyk ,sałatka jarzynowa,kapusta z grzybami i tyle
Ryby będzie robił mój teść bo ja bym nie miała serca zabić karpia ani innej ryby , później ją jeszcze odfiletować .. ee nie dla mnie takie widoki hehe
Z tymi ruchami to ja się zastanawiam czy ich nie przeoczę czasem , podobno łatwo pomylić a tym bardziej ,że jeszcze nigdy nie doświadczałamFajnie ,że jest takie forum ,jakoś mnie lżej teraz
Macie racje.. MUSI BYĆ DOBRZE
Teraz już mogę tak fajnie mówić ... Mój narzeczony ostatnio się ekscytował,że jak się urodzi dziecko to będzie mega szczęśliwy bo będzie mógł mu pokazywać wiele różnych ciekawych rzeczy ,uczyć itpA i bardzo chce syna , bo jest ostatnim mężczyzna w rodzinie i strasznie ważne dla niego przedłużenie nazwiska
-
Dziewczynki mam pytanie - właśnie przesłali mi wyniki dzisiejszych badań i zauważyłam, że wszystkie standardowe parametry jak krwinki białe/czerwone, hemoglobina, płytki krwi spadły mi z wartości w porównaniu z badaniami z 1wszego Trymestru - oczywiście mieszczą się w normie i jutro już to skonsultuje z ginekologiem ale jestem ciekawa czy któraś z Was też to zauważyła
?
-
Eowena Masz bardzo fajną ,zabawną rodzinkę hehe
moi to podobni sąjak pokazaliśmy w sobotę wideo usg moim teściom by ich powiadomić o wielkich zmianach to partnerka mojego teścia zaczęła opowiadać ,że jej kiedyś tez robili usg jak była starsza i myślała ze jest w ciąży
natomiast teść tak się wpatrzył w tv i gadał do niego"dziecko chce spać,a tu filmują nio nio"
hehe jeszcze dodał ,że szybko zadziałaliśmy
A moja mama to też aparatka , bo jak dowiedziała się ze zostanie babcia to zachciało się jej być po raz 3 mamą ... ale na szczęście jej przeszło hehe
-
Kikusia gratulacje
zaręczyny się lepiej wspomina niż ślub, bynajmniej ja tak mam, ja nawet dziś do męża mówię, pamiętasz jak dałeś mi pierścionek ?
Inesica trzymam kciuki!!!! Bedzie dobrze!
Ja dziś się obudziłam o 6 z płaczem. Śniło mi się, że byłam Panią detektyw, i jechałam pociągiem. Na jakiejś stacji koń wszedł przez oknoi trzeba było wysiąść. I od razu szpital był na miejscu, okazało się że Amelce serduszko nie bije!!!
Mąż mnie obudził zaryczaną
Masakra co za sen!
Kikusia lubi tę wiadomość