X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny zakłuje Was czasem w szyjce ?
    Mnie klulo wczoraj.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:

Kiniusia do lekarza to jak nie czujesz ruchow po 22 tyg dopiero sie idzie. Ja mam lozysko na przednie scianie tez czuje je baaardzo slabo musze sie wczuc, a ty jak masz ulokowane lozysko?

Na prenatalnych jak byłam 27.11 to miałam napisane że łożysko tylna ściana i to podobno prawidłowo . Tak na wszystkim się nie znam :P
    Wszyscy mówią ,żeby myśleć pozytywnie ,ale kurcze jak sobie pomyślę że przy pierwszej nie udanej ciąży koleżanki z sali opowiadały o swoich przeżyciach . . mianowicie ,że zatrzymało się bicie serduszka a one niczym nie świadome i tego chyba się najbardziej boję .

Dziękuję za gratulacje :* <3

Inesicia mocno mocno trzymam kciuki za WAS ! :)

Inesicia lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zrobiłam sobie zdjęcie :) A żeby nie smucić ciągle to pokazujemy się :)
    Troszkę "oszukany" brzucholek bo mam nadprogramowe kg ha ha :D Jednak wcześniej nie był taki duży :)

38365be39f5f88cbmed.jpg

Magda_lena88, Rozalia, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Kikusia przy pierwszej ciąży poczułam ruchy w 22 tygodniu.
    Brzusio fajny ;) i gratuluje przyszłego męża:).

Trzymam zaciśnięte kciuki za wizytujące i wyniki badań. Kochane bedzie dobrze.

Inesica trzymam kciuki za Was . Oby było wszystko ok. Mi w pierwszej ciąży też szybko skracała się szyjka i w 24 założony miałam krążek ale nazwy dokładniej nie pamietam. Wiem ze płaciłam za niego, bo bezpłatnie był tylko szew. Ginekolog założył mi go w gabinecie bez konieczności pobytu w szpitalu. Dlatego wybraliśmy odpłatną opcje.
    I spokojnie donosiłam ciąże do końca. W 37 mi go ściągnęli .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 11:14

Kikusia, Inesicia lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

ja od dziś mam wolne, nie licząc codziennych obowiązków. Mąż od jutra do Nowego Roku zaczyna urlop, więc się razem wybyczymy :)

kikusia gratulacje! Ja do dziś pamiętam oświadczyny, to piękna chwila i nie wiem czemu ale do pierścionka zaręczynowego jestem bardziej przywiązana niż do obrączki hehe :)

Trzymam kciuki za dobre wizyty i za szybki powrót do domu Inesici!

Wczoraj pierwszy raz od zajścia w ciążę odważyłam się na seks z mężem. Nie powiem bo było fajnie, ale miałam stracha. Nic się nie dzieje na szczęście, bo tego się obawiałam.

Zazdroszczę wam tych brzuszków. Mój maluch rośnie a brzuch w miejscu, nie wiem dlaczego :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia czesto tak jest ze w 1 ciazy brzuch pojawia sie w 6 miesiacu, w kolejnych miesnie sa juz luzne i szybciej jest widoczny.

Rozalia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po drugim śniadaniu...

Kikusia gratuluję oświadczyn :)
    Wszystko będzie ok, fajnie że masz wizytę jeszcze w starym roku... ja na swoją teraz czekam do 15.01.2015...

Co do ruchów, to ja jeszcze nie czuję, a jak próbuję nasłuchiwać to mi przeszkadza ruch w jelitach, bicie serca, własny oddech i trawienie w żoładku :P Nie potrafię jeszcze nic wyłowić poza tym.
    Brzuch mam wrażenie że mi zaczyna się pojawiać ale to też zależy od ciuchów jakie założę i od obżarstwa danego dnia :P

Kikusia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa moze tak byc ze ruch w jelitach to baby...smiala sie moja kolkezanka ktora ma 4 letniego syna, ze teraz tez, jak nie jest w ciazy, czuje ruchy hehe bo to identyczne uczucie jakby ci gazy w jelitach sie przewracaly

Nieukowa lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia gratuluje :) moj maz oswiadczyl sie w wigilie :)

Inesicia trzymaj sie. Kcizkam aby wszystko bylo dobrze :)

Agata i Aga za was tez kciukam. Dajcje znac jak bylo <3

Poza tym gratuluje wszystkich dobrych newsow z tamtego tygodnia.

ja jeszcze nieczuje ruchow ale czasem jak leze to jakis skrobanie czuje :) moze to to :D nie jestem pewna.

Kikusia, aga87 lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze czekam na pierwszy ruch :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie !

To może ja tez juz cos czuje ;) niby są tam jakieś nietypowe bąbelki ale zaraz zrzucam to na jelitka .
    Wczoraj miałam tak dziwnie napięty brzuch i twardszy z lewej strony, trochę się martwilam. Ale od rana zakupy, choinka i wieczorem wigilia ze znajomymi. Obyło się bez nospy i staralam się nie panikowac. Po wyluzowaniu się w nocy dziś jest ok, także przemęczanie nie jest wskazane... Teraz jeszcze przetrwać 2 dni pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 12:34

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie brzuchole! :P Mój nadal właściwie w miejscu... Tak jak mi wywaliło w 10 tygodniu, tak od tego momentu stoi.
    Co do zakupów to ja też jeszcze nie mam niczego. Nie z żadnych zabobonów i przesądów - po prostu jeszcze dużo czasu :)
    Z przygotowań do świąt też nic :D Moja mama wie, że łatwiej mnie zagonić do przebiegnięcia maratonu niż do gotowania :) A sprzątać po prostu mi się nie chce :P
    No i tak sobie żyjemy bez żadnych zmian :)

Dziewczyny, czy któraś w pierwszej ciąży poczuła już ruchy?

8une43r8mbu2h8v4.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej chyba czuje sie później . Ja się ich spodziewam ok 18 tyg . Potem będę się martwić :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupiłam przewijak na olx - okazja :)
    i paczkę ciuszków unisex :)
    po świętach mi je dostarcza - już się nie mogę doczekać :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wam opowiem o moim dziadku, bo to mnie zawsze śmieszy :D Dzisiaj byłam u niego i powiedziałam mu o ciąży. Jego reakcja "to fajnie... A ja dzisiaj na cmentarzu byłem, ale się zmęczyłem!"

Hehe :) On zawsze takimi tekstami wali :) Kiedyś identycznie skomentował moją informację o tym, że obroniłam magistra na 5 o moja praca dostała nagrodę za najlepszą na wydziale. Tylko, że wtedy był w sklepie :D

A jak powiedziałam, że biorę ślub, ale nie robię imprezy i nikogo nie zapraszam, to razem z wujkiem powiedzieli "aa to dobrze, bo i tak nie chciałoby nam się iść" :)

Kurde, moja rodzinka zawsze mnie rozwala :D Oj dzidzia, dzidzia, mam nadzieję, że się wdasz w mamusię, bo inaczej może się czuć niekochane czy coś...

Kikusia, Joasia:), Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena wrote:
    Z przygotowań do świąt też nic :D Moja mama wie, że łatwiej mnie zagonić do przebiegnięcia maratonu niż do gotowania :) A sprzątać po prostu mi się nie chce :P
    No i tak sobie żyjemy bez żadnych zmian :)

Dziewczyny, czy któraś w pierwszej ciąży poczuła już ruchy?

Mnie to zawsze ciężko było zagonić do sprzątania :D natomiast gotować lubię,mój zawód to kucharz :D :D przyznam ,że w tym roku rozleniwiłam się i zamówiłam ciasta,ciasteczka,pierogi i uszka kupne :D Jedyne czym mogę się pochwalić to 34szt krokietów ,sałatka śledziowa,barszczyk ,sałatka jarzynowa,kapusta z grzybami i tyle :P
    Ryby będzie robił mój teść bo ja bym nie miała serca zabić karpia ani innej ryby , później ją jeszcze odfiletować .. ee nie dla mnie takie widoki hehe

Z tymi ruchami to ja się zastanawiam czy ich nie przeoczę czasem , podobno łatwo pomylić a tym bardziej ,że jeszcze nigdy nie doświadczałam :) Fajnie ,że jest takie forum ,jakoś mnie lżej teraz :) Macie racje.. MUSI BYĆ DOBRZE :) :) <3

Teraz już mogę tak fajnie mówić ... Mój narzeczony ostatnio się ekscytował,że jak się urodzi dziecko to będzie mega szczęśliwy bo będzie mógł mu pokazywać wiele różnych ciekawych rzeczy ,uczyć itp :D A i bardzo chce syna , bo jest ostatnim mężczyzna w rodzinie i strasznie ważne dla niego przedłużenie nazwiska :D

Mama!"
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak jA BYM już chciała byc w 20 tyg :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie - właśnie przesłali mi wyniki dzisiejszych badań i zauważyłam, że wszystkie standardowe parametry jak krwinki białe/czerwone, hemoglobina, płytki krwi spadły mi z wartości w porównaniu z badaniami z 1wszego Trymestru - oczywiście mieszczą się w normie i jutro już to skonsultuje z ginekologiem ale jestem ciekawa czy któraś z Was też to zauważyła :) ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eowena Masz bardzo fajną ,zabawną rodzinkę hehe :D

moi to podobni są :D jak pokazaliśmy w sobotę wideo usg moim teściom by ich powiadomić o wielkich zmianach to partnerka mojego teścia zaczęła opowiadać ,że jej kiedyś tez robili usg jak była starsza i myślała ze jest w ciąży :D natomiast teść tak się wpatrzył w tv i gadał do niego"dziecko chce spać,a tu filmują nio nio" :D hehe jeszcze dodał ,że szybko zadziałaliśmy :) A moja mama to też aparatka , bo jak dowiedziała się ze zostanie babcia to zachciało się jej być po raz 3 mamą ... ale na szczęście jej przeszło hehe

Mama!"
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia gratulacje :-) zaręczyny się lepiej wspomina niż ślub, bynajmniej ja tak mam, ja nawet dziś do męża mówię, pamiętasz jak dałeś mi pierścionek ?:-)

Inesica trzymam kciuki!!!! Bedzie dobrze!

Ja dziś się obudziłam o 6 z płaczem. Śniło mi się, że byłam Panią detektyw, i jechałam pociągiem. Na jakiejś stacji koń wszedł przez okno :-) i trzeba było wysiąść. I od razu szpital był na miejscu, okazało się że Amelce serduszko nie bije!!! :-( Mąż mnie obudził zaryczaną :-( Masakra co za sen!

Kikusia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ