X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni już niedługo :)
    Oj kochane marudy :) tak niedawno chciałyśmy aby przynajmniej był II trymestr ;)
    Ale mi sie też marzy przynajmniej 20 tydzień. Czytam nawet co maluszek ma w dalszych tygodniach jak sie rozwija. A najlepiej zeby był czerwiec i już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 13:23

XxMoniaXx, Kikusia, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

• Kikusia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:)
    mi się wydaję ,że nawet jak będziemy po porodzie to i tak będziemy się martwić :P
    "kurka kolka co robic?" " czy dobrze rośnie" " czemu tyle płacze" hehehe chyba zapisane jest to już :D

Moja przyszła szwagierka ,która miała problemy z zajściem w ciąże ,lekarze nie dawali jej szans bo miała usunięty jajnik. Teraz ma dwójkę niesamowitych dzieciaków. Kiedy ją odwiedzamy sama z siebie się śmieje ,że robiła dokładnie jak ja -martwiła się, wyczytywała wszystko w necie i książkach :) Teraz radzi mi myśleć pozytywnie,relaksować się i nie denerwować :) Ona i jej mąż są niesamowici:) Potrafią wesprzeć słownie jak i jeśli coś trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 13:30

Joasia:) lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikusia jak niby chcesz je przeoczyć? Jak ci w 3 trymestrze dzieciak zasadzi w pęcherz z kopa tak że gwiazdy zobaczysz to jeszcze wspomnisz ten czas, gdy miałaś święty spokój :P

Mi się z tym nie spieszy tylko wiadomo- ciekawość to pierwszy stopień do piekła a ja jestem mega ciekawa :P

Kikusia, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziewczynki mam pytanie - właśnie przesłali mi wyniki dzisiejszych badań i zauważyłam, że wszystkie standardowe parametry jak krwinki białe/czerwone, hemoglobina, płytki krwi spadły mi z wartości w porównaniu z badaniami z 1wszego Trymestru - oczywiście mieszczą się w normie i jutro już to skonsultuje z ginekologiem ale jestem ciekawa czy któraś z Was też to zauważyła :) ?

Scintilla masz więcej wody w organizmie i krwinki się rozcieńczyły troszkę :) Podobno normalne w "starszej" ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 13:30

Scintilla lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamcie :) ja od dziś tez wolne, ale zapomniałam podstęplować zwolnienie i muszę jeszcze jutro podjechać do firmy :(
    Co do ruchów gina powiedziała ze niedługo je poczuje, myśle ze miałaby myśli najbliższe 4-5 tygodni. Nie sadze abym była spostrzegawcza w tej kwestii, zanim sie zorientuje to trochę minie :). U mnie choinka ubrana, dopiero zakupy zrobione, jeszcże nie wszystkie, ale niepotrzebnie sie dziś nadźwigalam, zawsze wezmę za dużo :/ zrobić mam zamiar schab ze śliwką, jakieś ciasto i sałatkę jarzynową. Święta oczywiście z rodzicami, teściami wiec na nich spoczywa przygotowanie Świąt. Prezenty sa, jeszcze mi tylko paru drobiazgów brakuje. Pogoda dziś straszna, deszcz leje a jeszcze raz będę musiała dziś wyjsć :/
    Miłego dzionka, muszę sie zapisać na następna wizytę w styczniu! Dziś byłam na pobraniu krwi i moczu. Kikusia gratuluje zaręczyn, ruchów niebawem sie doczekasz luzik ;) Inesica trzymaj sie, kciukam za was :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    kikusia jak niby chcesz je przeoczyć? Jak ci w 3 trymestrze dzieciak zasadzi w pęcherz z kopa tak że gwiazdy zobaczysz to jeszcze wspomnisz ten czas, gdy miałaś święty spokój :P

Mi się z tym nie spieszy tylko wiadomo- ciekawość to pierwszy stopień do piekła a ja jestem mega ciekawa :P

hehehe rozbawiłaś mnie :D

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia tak to wygląd, że tylko temat rozmów się zmieni. Ale uwielbiam być mamą :) Uwielbiam te rodzicielskie obowiązki.
    Mój mąż tylko w żartach wspomina, że chyba pielęgnacja małej pupki córci może go przerosnąć :) Mamy 2 synów, i tu pielęgnacja ponoć logiczna dla faceta :) Ubaw mam z niego i jego obaw.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia moglas jakos normalnie funkcjonowac po zalozeniu tego krazka czy tylko lezec?
    Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie:-)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Z. Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziewczynki mam pytanie - właśnie przesłali mi wyniki dzisiejszych badań i zauważyłam, że wszystkie standardowe parametry jak krwinki białe/czerwone, hemoglobina, płytki krwi spadły mi z wartości w porównaniu z badaniami z 1wszego Trymestru - oczywiście mieszczą się w normie i jutro już to skonsultuje z ginekologiem ale jestem ciekawa czy któraś z Was też to zauważyła :) ?

Ja miałam w pierwszym badaniu wszystko w normach a później właśnie poleciały mi jakieś tam parametry niektóre lekko pod normę, inne na granice. Lekarz zalecił mi żelazo. Ponoć u większości kobiet tak się dzieje. Ciekawa jestem jakie wyjdzie następne już po tym żelazie.

Też bym chciała już czuć maleństwo. Byłabym spokojniejsza. Czasem wydaje mi się, że czuje (inaczej niż jelita ;P) ale pewności nie mam.

U Was też taka paskudna pogoda? Nic się nie chce ale czas wracać do sprzątania ;P

Miłego dnia!

Scintilla lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesica wszystko normalnie nawet ślub mieliśmy 6 kwietnia,jak wcześniej był zaplanowany, a 26 czerwca urodził sie Kuba.
    Tylko seks zakaz, ale spoko to nie był problem, bo wiadomo co ważne. Ponoć szew czasem niesie ryzyko infekcji, ale dokładnie nie wiem. Ja nie chciałam szwu, bo to wymagało leżenia na patologii ciąży. A zakładanie i zdejmowanie tego krążka nie bolało. Jest dla kobiety nie wyczuwalny.
    A już wiem ten krążek to PESSAR

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 13:48

Inesicia lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa... ale czad :D Dopiero co mówiłam że nic nie czuję a tu mi ktoś puka w szybkę :D 2x poczułam coś innego niż zwykle, co na pewno nie jest bąblem w jelitach :D

Ja bym to określiła jako rezonacja z uderzania w bębenek, nie jak banieczki albo motylki :) Coś co nie dzieje się w powietrzu tylko właśnie wibruje w płynie :D Siedzi młoda po lewej stronie i mi bębni :)

Joasia:), Kikusia, Katha81, Alorrene13, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) nadrabiam zaległości w czytaniu i myślę że same niepotrzebnie się nakrecamy. Lekko brzuch zaboli i już się martwimy. Ciało kobiety jest tak niesamowite że na pewno da znać że coś jest nie tak. To moja pierwsza ciąża ale staram się słuchać ciała. Dzisiaj się przekonałam że już nie mogę podnosić nic ciężkiego bo zaraz czuję że brzuch boli. Wczoraj położyłam sie na prawym boku i chyba tam siedziała moja Kruszynka bo jakoś niewygodnie mi było i cisnelo w brzuch. Przełożyłam się na lewy bok i od razu było lepiej. I po chwili chyba pierwszy raz poczułam że sie rusza. Taki delikatny swider z prawej strony jak nigdy wcześniej. Śmiałam się sama do siebie bo zauważyłam ze jak zaczyna się usg to leży spokojnie ale jak ją tam lekko ponaciskaja to zaraz się wierci :-)

Dziewczyny, apeluję więc aby cieszyć się z najlepszego stanu na świecie, uśmiechać od ucha do ucha i żadnych czarnych myśli! Czerwiec juz niedługo :-)

Nieukowa, Joasia:), zapah_ciszy, Kikusia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic dzwigac nie moge bo mnie pobolewa brzusio. Tak samo jest jak caly dzien na nogach jestem.
    Wlasnie wrocilam z miasta. Bylam zalatwic cos w urzedzie a potem na zakupach. I troszke ciezsza torbe wnioslam do domu i musialam sie plozyc bo jednak czuje ciagniecia. Tak bym chciala poczuc dzidziusia w swieta :)
    jestem tez ciekawa czy pokaze jutro plec bo ide na dodatkowe usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 15:15

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przygotowan swiatecznych to w miare mam porzadek. Tylko jutro poodkurzam i pomyje podlogi a i tak jade do tesciowej na swieta. Ona wszystko ugotuje,ja tylko sernik i piernik upieke. I jak tylko sobie odpoczne po zakupach, zabieram sie za sernik :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • sss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wiecie co odczuwacie czasem takie wibracje w brzuchu? Ja tak mam czasem w jednym miejscu tak drga to malenstwo?

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście :-) ja dziś cały dzień w biegu,chciałam już wszystkie prezenty kupić,ale się nie udało i jutro znowu trzeba jechać. Teraz jestem totalnie padnieta,a jeszcze choinkę muszę ubrać,bo tak codziennie to odkładam :-P

Kikusia bardzo gratuluję zaręczyn :-) ale milutko tak przy choince. Wszystkiego dobrego!! No i fajny brzucholek :-) mój powoli też coraz wiekszy. Ale ostatnio jem ogromne ilości wszystkiego. Straszny mam apetyt. Ale trzeba się ograniczać ;-)
    Miłego popołudnia

Kikusia lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inescia - trzymam za Was kciuki
    Kikusia - serdecznie gratuluję!

my juz po biopsji, 6h w kolejce, samo wbijanie igly nie bolało ale juz wyrywanie tych kosmkow tak. Roszkowski to buc, pielęgniarki niemile, zero informacji. Mojego J nie wpuścili na zabieg co mnie dodatkowo zestresowało. Na karcie widzę ze lozysko z przodu a dziecko po skosie ułożone. Nawet nie mam sily sprawdzać co to oznacza. Idziemy spać bo to byl ciężki dzień. Dziekuje Za wsparcie Kochane! Aga co u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 16:32

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów dziś jestem zdechlakiem...Dobrze że to nie przeziębienie, ale
    temperatura 37 i mdłosci. Mam nadzieje że do jutra przejdzie bo cała rodzinka się do nas zjeżdża na wieczór...

A1984 dobrze że to już za wami, teraz będzie już tylko lepiej! Wynik pokaże wam zdrowe maleństwo:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 cieszę się, że już po wszystkim. Odpoczywajcie i nie stresuj się już.

Kikusia gratuluję zaręczyn :)

• sss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ubralam choinke sie zmachalam. Tak to jest jak sie czlowiek nie rusza prawie z domu nie wychodzi, tego nie wolno , tamtego tez nie ...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ