X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Ja zajadow nie mam ale od poczatku ciazy peka mi skora na ustach. Smaruje balsamen do ust ale i tak caly czas mam strzępki na ustach :/

Katha z ustami mam tak samo. Smaruję kremem nivea na noc i trochę pomaga

Katha81 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na chwilkę, bo tak jak wspominałam wcześniej jutro zjeżdża się do mnie rodzinka i pewnie nie będę miała czasu siąść do komputera.

Tak więc kochane ciężarówki :) Życzę Wam aby ten cudowny czas Świąt Bożego Narodzenia był przepełniony rodzinną atmoferą pełną miłości i radości. Niech Święta upłyną Wam spokojnie wraz z maluszkami, które nosicie pod sercem. Wszystkiego dobrego i do usłyszenia :) Trzymajcie się ciepło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 23:48

Scintilla, Truskaweczka250, Kikusia lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście :D

Ja skończyłam dekorowanie mieszkania i pieczenie ciastek. Jutro jeszcze dokończę pakowanie prezentów i ostatnie porządki. Nareszcie święta! :)

Kikusia, gratuluję!

Nieukowa, dzięki :) zmieniłam na chłopięcy, bo prawdopodobnie synka Szymka w brzuchu noszę :)

Kochane, gdybym już miała nie wpaść to życzę Wam pięknych Świąt Bożego Narodzenia i duuużo dużo zdrówka dla Was i maluszków :) :*

Scintilla, Joasia:), Kikusia lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ostatnio nie dają mi pospać :-( a dziś znowu zakupy,czyste szaleństwo! Uwielbiam święta,dawać prezenty,ale biegać za nimi nie cierpie.
    Szkoda że śnieg zszedł i raczej ciepłe święta nas czekają,nie czuć tego klimatu.

Również przyłączam się do życzeń,dziewczyny spokojnych,radosnych i cudownych Świąt Bożego Narodzenia,przede wszystkim zdrowia dla was i dzieciaczków <3
    Miłego dnia

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie i ja z rana...
    Poki co leze, ale jak sobie pomysle ile mam roboty, sprzatac lazienke, golabki, potem na miasto, potem w domu barszcz i karpatke...to na sama mysl boli mnie kregoslup.

jutro znowu czekaja mnie pierogi i uszka.

Milego dnia Wam zycze, jeszcze zyczen nie skladam, bo pewnie bede jeszcze sto razy zagladac.

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim,

... ja również zgłaszam moją gotowość do Świątecznej pracy - chociaż nie ukrywam, że leń jaki siedzi we mnie chętnie by jeszcze pospał.
    Pomału się czymś zajmę to odsunę od siebie złe myśli - dzisiaj się o 17.00 wizytujemy i nie ukrywam, że strasznie się tego boję :(

Życzymy udanego dnia - bez przemęczeń .. :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

końcowe sprzątanie i ostatnie pranie mam w trakcie. Gotować nic nie muszę bo święta ja z małą spędzam u babci i mamy a mąż niestety w pracy. Jakąś sałatkę tylko zrobię. Pierniczki upiekłyśmy wcześniej.

Ja wizytuję dziś o 15:15 i też bardzo się boję, ale musi być dobrze. Wczoraj oglądałam program o porodach i w nocy przyśnił mi się mój maluch. Taki był ładny i od razu po porodzie mówił do mnie MAMO :D

nenette, Truskaweczka250, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)

Ja dzis zle sspalam. Krzyz mnie bolal. Niemoglam znalezc pozcji do spania :( ja wizytuje o 12. Teraz juz sie wykapalam i ide cos zjesc. Troche roboty jednak mam bo jeszcze nas spakowac musze bo jedziemy w nocy do PL, wizyta, male zakupy ale trwaja dlugo bo pelno ludzi w miescie i jeszcze ciasto, 2 prania i mycie poglog ale do sprzatania to meza zaciagne wieczorem. Uff...niewiem czy dam rade.

Wpadne potem powiem wam o wizycie...a Wy tez sie nieprzemeczajcie :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka i scintilla kciukam za wizyty :)

Scintilla lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha a ja za Twoją :)

Katha81 lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry ;)

Miałam dziś okazję zobaczyć nasze maleństwo. Rączki sobie podniosło pod główkę i się leniwie przyciągało :) Mierzone nie było bo ponoć już teraz się tak nie mierzy od głowy do pupy. Na połówkowym będzie dokładne mierzenie np obwód brzuszka. Zapytał mnie czy czuje ruchy bo jestem szczupła, powiedziałam - niestety nie, to się uśmiał i powiedział żeby się nie martwić bo w pierwszej ciąży to może być miedzy 20 a 22 tyg. No więc czekam dalej ;) Dostałam znów skierowanie na morfologie, mocz i chyba ponownie toxo. A później będzie legendarna paskudna glukoza :P

U mnie też robota czeka. Muszę dokończyć ubieranie choinki, zrobić barszczyk, podłogi... a siedzę i odpoczywam bo mnie podróż do lekarza zmęczyła :)

Miłego dnia i kciuki za wizytujące - samych dobrych wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 10:16

Katha81, Scintilla, nenette, Aka81 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja tez dzis mam meeeega lenia i do tego brzuch ciagnie znowu, a roboty huk jak na zlosc ;) nie wiem skad u mnie tyle prania, nie chce myslec ile go bedzie jak maluch pojawi sie na swiecie ;)

Z. gratuluje udanej wizyty i trzymam kciuki za kolejne :)

Ide ogarniac dalej eh

Scintilla, Z. lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pozytywnych wizyt i trzymam kciuki za te przyszłe :) wcześniej też plątały mi się po głowie jakieś czarne myśli ale jakoś od wczoraj moje myśli zmieniły kierunek, bo skoro już tyle nasze dzieciaczki są już z nami to już napewno nie mają ochoty się z nami żegnać :)

A ja też jestem świeżo po wizycie, wczoraj ważyliśmy i mierzyliśmy maluszka - ma już ponad 15cm i waży 133g :) jestem też już umówiona na usg połówkowe , jak ten czas leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 10:34

Scintilla, Z., Katha81, nenette, Truskaweczka250, Kikusia lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja chce sie dzisiaj pochwalić moim brzuszkiem :)
    i jeszcze kilkoma rzeczami co kupiliśmy dla niuni:) Mamy łóżeczko które A kupił na Mikołaja:) Mamy kilka ubranek i Leżaczek bujaczek odkupismy za symboliczna kwotę od znajomej praktycznie za bezcen:)

To brzuszek :
    446mfviosfms_t.jpg
    fdtb97u73ye3_t.jpg

Ubranka:
    cykh2ai3hyh6_t.jpg

Leżaczek- Bujaczek:
    gl3ti32yh4rh_t.jpg

Z., nadine24, Katha81, lilirose, nenette, Scintilla, Kikusia, Aka81, Joasia:), Muniek lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zazdroszczę brzuszka :)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    ale zazdroszczę brzuszka :)
    Dziękuje dopiero teraz urósł bo 3 tyg temu maluśki był mam zdjęcie hehe i dzisiaj porównywałam dlatego uznałam że wstawię:)

25.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z bólami pleców - rozciągajcie się. To naprawdę pomaga i pozwala całkiem pozbyć się problemu na kilka miesięcy. Linkowałam Wam do youtuba.
    Sama przeszłam kontuzję odcinka lędźwiowego i nie wyobrażam sobie życia bez rozciągania się przynajmniej raz w tygodniu.

Truskaweczka, ale brzusio śliczny! U mnie płasko... A chciałabym już żeby coś wystawało. Lekarz pociesza, że w II trym. nadgonię, że u szczupłych osób później widać, że miałam mdłości itd. a tak chciałabym już :)

I ubranka jakie słodkie, córeczka będzie pięknie wyglądać :) Ja się na razie rozglądam za kołyską. Chcę na pierwsze pół roku mieć kołyskę zamiast łóżeczka, bo jest mobilna, można z nią po całym mieszkaniu jeździć i świetnie zastępuje wózek, który jakby nie patrzeć, ma brudne koła po każdym spacerze. No i opcja bujania też jest super pod kątem usypiania bejbika.

Trzymam kciuki za wizytujące! :)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 11:21

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

p19uyx8dp2cbt5uf.png

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My łóżeczko kupiliśmy ale możną do kupic płozy to tez kołyska będzie:)
    do tego w zestawie był ochraniacz falbanka, baldachim i Materac gryczano-kokosowy:) ale to złożone mamy ale poczeka na niunię:) ale takie słodkie dodatki dla maluszków kurcze nie mogę się doczekać jak będzie to stało w pokoju:)

25.png
    Mili <3
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    My łóżeczko kupiliśmy ale możną do kupic płozy to tez kołyska będzie:)
    do tego w zestawie był ochraniacz falbanka, baldachim i Materac gryczano-kokosowy:) ale to złożone mamy ale poczeka na niunię:) ale takie słodkie dodatki dla maluszków kurcze nie mogę się doczekać jak będzie to stało w pokoju:)
    Myślałam nad takim łóżeczkiem, ale z nim jest, wg mnie, taki problem, że jest cięższe i większe niż kołyska a ja chcę na początek coś lekkiego, mobilnego (kołyska jest na kółkach), żeby móc bejbika przyciągnąć do kuchni jak będę robić obiad albo do salonu, gdy będę odpoczywać oglądając film. No i żeby był tuż przy łóżku, żebym go ręką mogła bujać bez wstawania.

A kiedy planujecie szykować pokoik? Kupujecie mebelki?

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mężem też mamy konflikt serologiczny na ostatniej wizycie mój gin powiedział żeby się nie przejmować bo w tych czasach są środki które przed tym zabezpieczają, nie pamiętam jak on mi to mówił przed czy po porodzie dostaje się zastrzyk które powodują że przeciwciała są niegroźne.
    tylko w przypadku gdyby wystąpiło krwawienie to koniecznie muszę się do niego zgłosić.
    Mówił też że w 1 ciąży te przeciwciała są tak słabe że nie ma szans żeby dzidzi coś się stało. problem pojawia się jak to 2 i kolejna ciążą ale to po to podają ten zastrzyk.
    nie ma co się martwić:)

Sista lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ