X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    Gratuluję udanych wizyt :) za zbliżające się 3mam kciuki <3
    Widzę znowu pojawił się temat konfliktu serologicznego - otóż moja siostra ma najrzadszą grupę krwi bo 0Rh- a jej mąż ma Rh+ i też bała się tego konfliktu ale jej pani ginekolog wytłumaczyła, że to nie jest konflikt tylko niezgodność. Konflikt występuje dopiero po porodzie kiedy okazuje się, że dziecko ma grupę krwi ojca czyli (+) i wtedy podaje się lekki (zastrzyki). Więc nie ma co "panikować" na początku :) Na szczęście u siostry mała odziedziczyła krew po niej więc obyło się bez tych zastrzyków. Trzeba poczekać.
    My teraz czekamy do 29.12 i idziemy pełni nadziei na spotkanie z Naszym Bobasem :)
    Póki co przede mną jeszcze robienie koreczków a jutro wypieki :) i jakoś ten czas świąteczny zleci :)
    Truskaweczko bardzo ładne te bodziaki :)
    Ja pewnie zacznę kupować coś po połówkowym albo na początku lutego jak się wprowadzimy do nowego mieszkania bo bez sensu targać to wszystko najpierw tutaj a później tam..No i mam nadzieję, że do tego czasu dowiem się Kto się tam chowa <3 i że na tym etapie będę już spokojniejsza :)
    Dziś byliśmy na badaniu morfologii i ogólnym moczu. I wyniki już są w necie :) Morfologia - jak zwykle cacy. Mocz wg. mnie też OK tylko nie wiem czy aby nie mam za wysokiego ph bo aż 8,5 :O :O wgl. zauważyłam, że z każdym kolejnym badaniem ph mi wzrasta :| ale lekarz nic o tym nie mówi to chyba nie jest źle..zobaczymy co teraz powie.
    Nie wiem jak jutro z czasem więc już dziś Kochane życzę WAM :
    Zdrowych – bo to najważniejsze.
    Pełnych miłości – bo to sens życia.
    Wiary – bo pozwala przetrwać trudne chwile.
    Nadziei – bo wtedy niemożliwe jest możliwe.
    Otwórzcie swoje serca na przyjście Nowonarodzonego - Niech Nowonarodzony Boży Syn otoczy Was Swoją opieką.
    WESOŁYCH ŚWIAT !!
    picgifs-christmas-trees-4315809.gif

Scintilla, Joasia:), Truskaweczka250, Sista, nadine24 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Eowena Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, ty nie masz konfliktu tylko grupę krwi Rh-, a mąż Rh+ (przypadek tak jak u mnie) - czyli istnieje ryzyko konfliktu, ale takiego jeszcze nie ma. O konflikcie jest mowa dopiero wtedy kiedy twój organizm wytworzy przeciwciała groźne dla dziecka (musisz zrobić badanie tzw odczyn Coombsa, żeby wiedzieć czy twój organizm je wytworzył). A żeby tak zrobił, to krew dziecka musi się w jakiś sposób dostać do twojej, co też nie jest takie proste :)
    No i rzeczywiście, jeśli będziesz miała krwawienia lub plamienia, wtedy zgłaszasz się do lekarza, który podaje ci zastrzyk z immunoglobulin i po sprawie :) Kolejny zastrzyk dopiero przy porodzie. Ja miałam właśnie plamienia w 7 tygodniu. W szpitalu podali mi zastrzyk i już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:02

Magda_lena88, Nieukowa, nenette, Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Moje Kochane Ciężarówki :-) podczytuję Was cały czas i myślę o Was codziennie :-)
    Z okazji nadchodzących wielkimi krokami Świąt życzę Wam zdrówka, samych radosnych chwil i spełnienia najskrytszych marzeń!!! jak najwięcej spokoju i miłości!!! już następne Święta będą w powiększonym gronie :-)

Magda_lena88, Joasia:), Scintilla, Truskaweczka250, nadine24 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych , pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i zdrówka i w 2015 roku samych bezbolesnych i szybkich porodów i bezproblemowych laktacji :P :D

Magda_lena88, Joasia:), Scintilla, Truskaweczka250, nadine24 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie... wszystko pieknie :) dzidzius duzy i zdrowy :) oczywiscie zrobil nam prezent pod choinke i bedzie chlopczykiem a nie córeczka :) na 80 pare procent :) zaraz wstawie fotke

Zycze Wam wesolych i radosnych swiat Bozego Narodzenia! Dbajcie o siebie i dzidziusie przy wigilijnym stole :)

Sista, Z., Joasia:), nadine24, Aka81, Kikusia, Muniek, Scintilla lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/a99b32dd2653f.jpg.html

To moj najwspanialszy prezent swiateczny :)

XxMoniaXx, Joasia:), Kikusia, Muniek lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dziekuje :)

Prawdopodobnie Xavier albo ewentualnie Stefan :)

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha Gratuluję :-) chyba będzie u Nas większość chłopaków :-) zrobimy drużynę piłkarską :-)

Katha81, Z. lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha gratulacje :-)

Co do konfliktu i krwi to Magdalena już wszystko napisała, najlepiej ten odczyn zrobić i zobaczyć czy nie ma przeciwciał.

A ja dziś się zbudziłam z płaskim brzuszkiem i mówię do Amelci: Trzeba coś zjeść bo schudłaś mi w tym brzuszku :-) Ciekawe czy mnie słyszy i kuma? :-) Ale możliwe bo teraz mnie tak wzdęło, ze mąż mówi, narzekałaś rano na płaski brzuch to Amelka się postarała o strerczący:-)

Katha81 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Katha Gratuluję :-) chyba będzie u Nas większość chłopaków :-) zrobimy drużynę piłkarską :-)

A Amelka będzie cheerlederką chłopaków :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie miała Amelka w kim wybierać :-)

• sss Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy ktoras ma moze nadcisnienie ktore pojawilo sie w ciazy? Ja mam z tym problem, lykam tabletki ale wnerwia mnie to , zawsze sie cos musi przyplatac...... Bu.........
    Mama dzisiaj ogladala filmik z usg i mowi jaki siusiak .... A ja ze nie wiadomo a siusiak faktycznie widoczny ale lekarz mowil zeby narazie nic nie wspominac bo on tak wczesnie nie mowi....

Wszystkim zycze Wesołych, Spokojnych Świąt, zeby maluchy rosły zdrowo , mamuśki sie nie stresowaly.

Katha81, Scintilla lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czuje Amelcie :D

Aka81 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Wszystko ok. Maluch dalej wiekszy niz wskazuje termin z @. Niezly akrobata. Powykrzywiany w kazda strone. Pisze On ale dr nic miedzy nogami nie widziala.

nadine24, Scintilla, Katha81 lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jeszcze przedstawiam Hanię :)
    ulk1zmdkuhsk_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 16:40

Aka81, sss, Kikusia, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczna. Tez mi sie to imie podoba ale mezowi nie :-(

nadine24 lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy zgodni do wczoraj, kiedy mój M stwierdził że jego kolegi brata córka też jest Hania i "to tak dziwnie" :D nie przemawia do mnie ten argument i cokolwiek by się nie działo i tak będzie Hania :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisze z komórki wiec na szybko - niech te swieta będą magiczne, brzuszki rosną nie tylko od świątecznych przysmaków, dużo rodzinnego ciepla i radości z oczekiwania na Maly Cud. Ściskam!!

Scintilla, ania86poz, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania-tak tez bedzie mia na imię jeżeli okaże się ze będziemy miec córkę. I to nic ze nasi sasiedzi, kolezanka która przychodzi na kawe tez urodzila wczoraj Hanie. Od zawsze mialam miec Zuzie i Hanie a jak bedzie chlopak to bez pomysłu zupełnie.

Gratuluję Wam super wieści

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w szpitalu, ale dzis brzuch jest mniej napiety i jest szansa, ze jutro mnie wypisza.

Scintilla, A1984, Joasia:), Katha81 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ