Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
Gratuluję udanych wizytza zbliżające się 3mam kciuki
Widzę znowu pojawił się temat konfliktu serologicznego - otóż moja siostra ma najrzadszą grupę krwi bo 0Rh- a jej mąż ma Rh+ i też bała się tego konfliktu ale jej pani ginekolog wytłumaczyła, że to nie jest konflikt tylko niezgodność. Konflikt występuje dopiero po porodzie kiedy okazuje się, że dziecko ma grupę krwi ojca czyli (+) i wtedy podaje się lekki (zastrzyki). Więc nie ma co "panikować" na początkuNa szczęście u siostry mała odziedziczyła krew po niej więc obyło się bez tych zastrzyków. Trzeba poczekać.
My teraz czekamy do 29.12 i idziemy pełni nadziei na spotkanie z Naszym Bobasem
Póki co przede mną jeszcze robienie koreczków a jutro wypiekii jakoś ten czas świąteczny zleci
Truskaweczko bardzo ładne te bodziaki
Ja pewnie zacznę kupować coś po połówkowym albo na początku lutego jak się wprowadzimy do nowego mieszkania bo bez sensu targać to wszystko najpierw tutaj a później tam..No i mam nadzieję, że do tego czasu dowiem się Kto się tam chowai że na tym etapie będę już spokojniejsza
Dziś byliśmy na badaniu morfologii i ogólnym moczu. I wyniki już są w necieMorfologia - jak zwykle cacy. Mocz wg. mnie też OK tylko nie wiem czy aby nie mam za wysokiego ph bo aż 8,5
wgl. zauważyłam, że z każdym kolejnym badaniem ph mi wzrasta
ale lekarz nic o tym nie mówi to chyba nie jest źle..zobaczymy co teraz powie.
Nie wiem jak jutro z czasem więc już dziś Kochane życzę WAM :
Zdrowych – bo to najważniejsze.
Pełnych miłości – bo to sens życia.
Wiary – bo pozwala przetrwać trudne chwile.
Nadziei – bo wtedy niemożliwe jest możliwe.
Otwórzcie swoje serca na przyjście Nowonarodzonego - Niech Nowonarodzony Boży Syn otoczy Was Swoją opieką.
WESOŁYCH ŚWIAT !!
Scintilla, Joasia:), Truskaweczka250, Sista, nadine24 lubią tę wiadomość
-
Sista, ty nie masz konfliktu tylko grupę krwi Rh-, a mąż Rh+ (przypadek tak jak u mnie) - czyli istnieje ryzyko konfliktu, ale takiego jeszcze nie ma. O konflikcie jest mowa dopiero wtedy kiedy twój organizm wytworzy przeciwciała groźne dla dziecka (musisz zrobić badanie tzw odczyn Coombsa, żeby wiedzieć czy twój organizm je wytworzył). A żeby tak zrobił, to krew dziecka musi się w jakiś sposób dostać do twojej, co też nie jest takie proste
No i rzeczywiście, jeśli będziesz miała krwawienia lub plamienia, wtedy zgłaszasz się do lekarza, który podaje ci zastrzyk z immunoglobulin i po sprawieKolejny zastrzyk dopiero przy porodzie. Ja miałam właśnie plamienia w 7 tygodniu. W szpitalu podali mi zastrzyk i już
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 18:02
Magda_lena88, Nieukowa, nenette, Scintilla, Sista lubią tę wiadomość
-
Cześć Moje Kochane Ciężarówki
podczytuję Was cały czas i myślę o Was codziennie
Z okazji nadchodzących wielkimi krokami Świąt życzę Wam zdrówka, samych radosnych chwil i spełnienia najskrytszych marzeń!!! jak najwięcej spokoju i miłości!!! już następne Święta będą w powiększonym gronieMagda_lena88, Joasia:), Scintilla, Truskaweczka250, nadine24 lubią tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie... wszystko pieknie
dzidzius duzy i zdrowy
oczywiscie zrobil nam prezent pod choinke i bedzie chlopczykiem a nie córeczka
na 80 pare procent
zaraz wstawie fotke
Zycze Wam wesolych i radosnych swiat Bozego Narodzenia! Dbajcie o siebie i dzidziusie przy wigilijnym stoleSista, Z., Joasia:), nadine24, Aka81, Kikusia, Muniek, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Katha gratulacje
Co do konfliktu i krwi to Magdalena już wszystko napisała, najlepiej ten odczyn zrobić i zobaczyć czy nie ma przeciwciał.
A ja dziś się zbudziłam z płaskim brzuszkiem i mówię do Amelci: Trzeba coś zjeść bo schudłaś mi w tym brzuszkuCiekawe czy mnie słyszy i kuma?
Ale możliwe bo teraz mnie tak wzdęło, ze mąż mówi, narzekałaś rano na płaski brzuch to Amelka się postarała o strerczący:-)
Katha81 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Czy ktoras ma moze nadcisnienie ktore pojawilo sie w ciazy? Ja mam z tym problem, lykam tabletki ale wnerwia mnie to , zawsze sie cos musi przyplatac...... Bu.........
Mama dzisiaj ogladala filmik z usg i mowi jaki siusiak .... A ja ze nie wiadomo a siusiak faktycznie widoczny ale lekarz mowil zeby narazie nic nie wspominac bo on tak wczesnie nie mowi....
Wszystkim zycze Wesołych, Spokojnych Świąt, zeby maluchy rosły zdrowo , mamuśki sie nie stresowaly.
Katha81, Scintilla lubią tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, pisze z komórki wiec na szybko - niech te swieta będą magiczne, brzuszki rosną nie tylko od świątecznych przysmaków, dużo rodzinnego ciepla i radości z oczekiwania na Maly Cud. Ściskam!!
Scintilla, ania86poz, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Hania-tak tez bedzie mia na imię jeżeli okaże się ze będziemy miec córkę. I to nic ze nasi sasiedzi, kolezanka która przychodzi na kawe tez urodzila wczoraj Hanie. Od zawsze mialam miec Zuzie i Hanie a jak bedzie chlopak to bez pomysłu zupełnie.
Gratuluję Wam super wieści[/url]
-
Ja nadal w szpitalu, ale dzis brzuch jest mniej napiety i jest szansa, ze jutro mnie wypisza.
Scintilla, A1984, Joasia:), Katha81 lubią tę wiadomość