X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolek-dziecko.gif

choinka.gif

Życzę Wam moje drogie czarodziejskich chwil, ciepłej, rodzinnej atmosfery, uśmiechów, zdrowia, pyszności na stole, cudownych prezentów, spełnienia marzeń, wyjątkowego Sylwestra i wszystkiego, co najlepsze w Nowym Roku. Abyśmy urodziły zdrowe dzieciaczki i miały z nich samą radość :)

aniolek002.gif

mikolaj.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 09:48

Sista, nadine24, nenette, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam dzis do domu. Co prawda mam nakaz lezenia, ale dobre i to:-)

nadine24, Alorrene13, Sista, Aka81, Magda_lena88, Kikusia, nenette, Joasia:), A1984, Katha81, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę się rozpisywać, bo każdy doskonale wie czego potrzebuje, dlatego przede wszystkim życzę Wam spełnienia tych wszystkich życzeń oraz wszelkich marzeń, aby nam te najbliższe pół roku minęło jak jeden dzień i oczywiście zdrowia dla Was i naszych maleństw :)

Sista, Magda_lena88, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Wracam dzis do domu. Co prawda mam nakaz lezenia, ale dobre i to:-)
    Czego się nie robi dla dzieciaczka, ale najważniejsze że święta spędzisz w domku z rodziną :)

Inesicia lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wszystkim przyszłym mamom spokojnych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia żeby przyszły rok dał nam nasze wymarzone dzidziusie zdrowe i uśmiechnięte:)

Sista, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę wam wspaniałych świąt w rodzinnym gronie i przede wszystkim dużo zdrowia :)

Sista, nadine24, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• Eowena Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie też wesołych :)
    I nie żryjcie tyle! ;)

nadine24, Aka81, Joasia:), Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

8une43r8mbu2h8v4.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolaczam do mniejszosci bedziemy miec coreczke:-) A mial byc chlopak bo podobno wyladnialam:-)
    Mala wazy 187 gramow:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 11:45

Magda_lena88, Truskaweczka250, Alorrene13, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Raz jeszcze wesołych :) rodzinnych, spokojnych, pełnych ciepła Świąt <3 i byśmy szczęśliwe dotrwały do końca ciąży :) i mogły cieszyć się Naszymi Bobasami zdrowymi oczywiście :) i najukochańszymi na świecie <3
    A my dziś wg. BBF zaczynamy 17tc :O (16t+0dz)
    I chyba jednak rośniemy (takie porównanie brzuszka):
    14ujj2q.png
    Przygotowania kulinarne do Świąt już za mną :) koreczki gotowe, babeczki i piernik upieczone tylko się wystudzą i poleję je czekoladą i pozostaje czekać na tę wyjątkową kolację w roku :)
    A przy okazji pomaluję sobie pazurki :P mam nadzieję, że to nie szkodzi Bejbikowi :) no i do wizyty pozostało 5 dni :D :D :D :D
    pozdrawiam <3

Truskaweczka250, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena piękny rosnący brzusio :)
    mój chyba stanął w miejscu :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Magdalena piękny rosnący brzusio :)
    mój chyba stanął w miejscu :/
    Kochana jeszcze się doczekasz <3 u mnie to może tak wyglądać bo ja też do najszczuplejszych przed ciążą nie należałam :P Ale np. u mojej siostry brzusio pojawił się dopiero 18tc :) ale za to później rósł :) dość szybko.

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Dolaczam do mniejszosci bedziemy miec coreczke:-) A mial byc chlopak bo podobno wyladnialam:-)
    Mala wazy 187 gramow:-)

Gratulacje! Duża dzidzia nasza miała w na początku 17 tyg 158g Ale już pewnie urosła ;) wiesz że jednak więcej dziewczynek na przyszły rok się zapowiada niż chłopców? Fajnie same królewny będą;) u nas też miał być chłopiec bo wszyscy mówili że ładnie wyglądam i jednak dziewczynka:) macie imię dla dzidzi?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych Swiat w gronie rodzinnym gronie ;)

Iza dzieki, probki doszły.

Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Kochana jeszcze się doczekasz <3 u mnie to może tak wyglądać bo ja też do najszczuplejszych przed ciążą nie należałam :P Ale np. u mojej siostry brzusio pojawił się dopiero 18tc :) ale za to później rósł :) dość szybko.[/QUOTE

ja też do najszczuplejszych nie należe ale co jak co ale po Twoim zdjęciu jakoś dodatkowych tłuszczowych kg nie widać :P

mam nadzieje, że tempo wzrostu brzuszka sie polepszy :) a ruchy jakieś już czujesz ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jestem w domu, powiem wam że te 3 dni w szpitalu były dla mnie masakrycznie ciężkie..., sam zabieg jak dla mnie bolesny, może nie bardzo ale czułam, miałam bez znieczulenia miejscowego, mam 6 nakłuć na brzuchu i dwa razy wkuwała mi się do pęcherza płodowego, za pierwszym razem niby wszystko ok, ale za cholerę nie mogli pobrać płynu i tak wierciła mi tą igłą po czym okazało się że jest zatkana..., i musieli wkuwać się drugi raz, a dlaczego mam sześć nakłuć to nie wiem, czułam że mnie kłuje nie wiem czy dalej nie szło czy co także mam 4 podskórne i 2 do pęcherza, ale ogólnie przeżyłam więc nie ma tragedii, przeleżałam 1 dzień ale wczoraj od powrotu już się nie dało :P ciągle w ruchu, niestety inaczej nie idzie, jeszcze musiałam z młodym na doraźną wieczorem jechać i dostaliśmy w prezencie na święta ospę :) poprostu jak nie urok to sraczka, wygląda jak dalmatyńczyk tylko w czerwone plamy ;), teraz tylko zostaje mi oczekiwanie na wynik, 3 tygodnie... :( mam nadzieje że bedzie ok, a co do płci to jeden lekarz na usg jeszcze przed amnio stwierdził ze widzi genitalia męskie, za to lekarka która robiła mi sam zabieg po jak ją zapytałam to stwierdziła że chyba dziewczyna ale piętą jej zasłania więc musimy czegać do wyników badań wtedy będziemy wiedzieć na stówę :)

A tak poza tym, nie jestem specem od składania życzeń także WESOŁYCH ŚWIĄT i zdrowych maluszków! :)

Alorrene13, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja też do najszczuplejszych nie należe ale co jak co ale po Twoim zdjęciu jakoś dodatkowych tłuszczowych kg nie widać :P

mam nadzieje, że tempo wzrostu brzuszka sie polepszy :) a ruchy jakieś już czujesz ?
    Oj tam dodatkowe kg teraz nie wiem czy są czy nie ale się do męża śmieję, że na kolejnej wizycie będzie +5 :D bo to od razu po świętach :P i tyle smakołyków będzie <3
    Co do ruchów to niestety jeszcze nie poczułam albo nie odróżniam ich od ruchów tych wszystkich bebechów w brzuchu :P Może na święta Bobas zrobi nam niespodziankę i go poczuję tak wyraźnie :P nie ukrywam, że chciałabym już. Jednak ostatnio czytałam, że przy pierwszej ciąży na pierwsze ruchy mamy czas nawet do 22tc :) więc staram się być spokojna. 29.12 wizyta to się lekarza spytam :)
    Aga87 - cały czas 3mam kciuki za wyniki <3 - wierzę w to, że będą jak najlepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 13:41

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj sie, czekamy na wyniki będzie dobrze :*
    Wesołych raz jeszcze Dziewczynki !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witwm i ja. Pierogi zrobione karp tylko w panierke reszta gotowa plecy tak bola ze jak usiadlam to juz nie moge wstac.

Wiec i ja skladam Wam zyczenia Wesolych, spokojnych, rodzinnyvh swiat. Niech Wasze malenstwa w brzuszkach rosna zdrowo i zeby uaktywnily sie w ten wigilijny wieczor. Dodatkowo chcialabym Wam zyczyc zdrowia, kasy, sexu, i spelnienia marzen.

Joasia:), nadine24, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) radosnych, wesołych Świat Bożego Narodzenia spędzonych z najbliższymi:)
    Z pozdrowieniami od Leona, który już czeka na uczte dzisiejszego wieczoru :) buziaki :*
    pcpunkewjzkl_t.jpg

oar83e3kkbq9rucq.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2014, 17:05

Aka81, Joasia:), Muniek, nadine24, szczesliwamama, nenette, Nieukowa, Czarnaa94, aga87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2014, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i ja wraz z rodzinką życzymy Wam :) Zdrowych Ciepłych i Spokojnych Świat Bożego Narodzenia,spędzonych w gronie najbliższych.

nadine24, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ