X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj więc był dobry dzień na USG :) - u mnie też w porządku, kruszyna rośnie - wierci się i postanowiła całe badanie leżeć do nas pupą więc płeć nadal nie pewna.

Ponieważ jutro większość dnia spędzę w kuchni - chciałam Wam wszystkich życzyć - SPOKOJNYCH, ZDROWYCH ( czyli takich min. bez wzdęć, bez plamień i niepotrzebnych napięć brzuszka ), RODZINNYCH ŚWIĄT !

Mam nadzieje, że te z nas - które jeszcze nie doświadczyły pierwszych ruchów właśnie w Święta "coś" poczują :)

http://wrzucaj.net/images/2014/12/23/Merry-Christmas-Newborn-Pictures-Aves-Photography-Dallas-Fort-Worth-Family-Christmas-Love-Yall0862.jpg

Aka81 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści dzisiaj :-) gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków.
    Cieszę się razem z wami. Zazdroszczę wam że wiecie już co tam w brzuszkach rośnie,ja sporo jeszcze muszę poczekać.
    Raz jeszcze wesołych świąt :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • sss Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wiem zaczynam byc nudna. Boli mnie w prawym boku takie klucie i hmm czasem mam takie wibracje w tym miejscu. Na czucie ruchow za wczesniem boje sie ze maly znowu cos wykombinowak chyba ze ja juz jestem przewrazliwiona. Czy ktoras tak miala?

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj z każdej strony rwie i kłuje jak tylko ruszę się z łóżka. Wczoraj lekarz mnie trochę uspokoił, że takie bóle to mogą być po nadmiernym wysiłku, a mogą też pojawić się bez powodu, ale raczej nie znaczą nic złego. Po prostu trzeba odpocząć :)

Tak czytam, że te Wasze dzieciaczki ciągle się tak czają z tym co mają między nogami, a moja to za każdym razem rozkłada nóżki i zaczyna mnie to niepokoić żeby jej tak nie zostało na później :D

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-) gratuluję wszystkim podglądania dzieciaczków i życzę Wam przede wszystkim spokojnych Świąt, żeby była miła i rodzinna atmosfera a maluszki w brzuszku dały się odczuć że tam siedzą. ;-)

co do glukozy. Ja wzięłam ze sobą pół cytryny i Pani mi wcisnela ją do tego napoju. Szczerze? Jak dla mnie był pyszny :-) także nie nastawiajcie się negatywnie do tego bo to jest dobre :-) a cytryna wyniku nie falszuje, tak mi mówił ginekolog :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu tak wcześnie robiłaś to badanie? Jakieś szczególne wskazania ? :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobietki :)
    Życzę Wam z całego serca dobrych, ciepłych Świąt Bożego Narodzenia, wielu radości, uśmiechów, szczęśliwych chwil z bliskimi. Aby dalsze dni ciąży, nie przynosiły nam niepokoju, żadnych złych wyników, a tylko dobre informacje :) Zdrowiutkich bobasków i pomyślnych porodów w czerwcu! :) Po prostu szczęścia dziewczyny !!! Gratuluję dobrych wizyt, kciukam za kolejne i za trudne przypadki, mamusie martwiące się. całuuuusyyy :*

nadine24, Scintilla, Joasia:), Katha81, lilirose, Sista lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Będzie miała Amelka w kim wybierać :-)

No Ba :-) pomacha pomponami i sobie kawalera wybierze :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny:

Cudownych, białych, miłych,
    radosnych, pogodnych, spokojnych,
    zdrowych świąt upływających we wspaniałej atmosferze

życzy Kasika z mężem i Amelką :-) no i dziewczyny żeby już żadnej nic złego się nie przydarzyło i nasze maluchy rosły zdrowe!!!!

Scintilla, Joasia:), Katha81, lilirose, Sista lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • sss Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja wlasnie bylam na usg, maz mnie podpuscilmzebym smsa napisala do mojego lekarza , w sumie bole sa normalne ale dla swietego spokoju kazal przyjechac na oddzial jak nam sie nudzi. Heee akurat ma dyzur u mnie w szpitalu. Mam 10 minut samochodem . no i wszystko ok

Jeszcze raz spokojnych swiat

gosi_a, Joasia:), Katha81, lilirose, Scintilla lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam test obciążenia glukozą bo na czczo glukoza wyszła mi 93. Po teście okazało się że mam cukrzycę ciążowa i muszę przejść na dietę. Odkąd pilnuje tego co jem cukier mieści się w normie :-) a 29.12 dopiero mam wizytę u diabetologa. 30.12 ginekologa więc rok kończę u lekarzy :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss to super, ze dobrze, ja tez mam ciagle takie klocia i ciagniecia, a dzis to jakies apogeum. Chyba po swietach tez zrobie usg..
    No i tez mi wyszlo cisnienie i dostalam leki, jak nie urok to wiadomo co, no ale nic nie poradzimy. Nie ma co sie martwic bo to jeszcze gorzej, grunt ze dzialamy z tym :)

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Robiłam test obciążenia glukozą bo na czczo glukoza wyszła mi 93. Po teście okazało się że mam cukrzycę ciążowa i muszę przejść na dietę. Odkąd pilnuje tego co jem cukier mieści się w normie :-) a 29.12 dopiero mam wizytę u diabetologa. 30.12 ginekologa więc rok kończę u lekarzy :-)
    też miałam 93 na czczo i nie zostałam nigdzie skierowana, a może też powinnam :( co lekarz to opinia, podpytam następnym razem. W zasadzie 3 tygodnie to może nic mi nie będzie bo 14.01 mam połówkowe, a 19.01 normalną wizytę :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tak na szybko w wirze świątecznych przygotowań. Jutro pewnie znów nie będę miała czasu więc życzę spokojnych i radosnych Świąt :)

Joasia:), Katha81, lilirose, Sista, nadine24, Scintilla lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja tez Wam życze wspaniałych, magicznych Świąt! Najpiękniejszy prezent już w zasadzie dostałyśmy więc cieszmy sie tym świątecznym czasem jeszcze bardziej :) odpoczywajcie kochane, niech to będą radosne dni :)

Joasia:), lilirose, Sista, nadine24, Scintilla lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chciałam życzyć wszystkim tu obecnym mamusiom radosnego okresy ciąży, szczęśliwego donoszenia i cierpliwego doczekania czerwca....a na końcu czeka na nas największa i najwspanialsza nagroda-nasze DZIECKO. Rodzinnych, pogodnych Świąt i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku babeczki !!!!

Katha81, lilirose, Joasia:), Sista, nadine24, Scintilla lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko rowniez zycze wszystkim, spokojnych, zdrowych, radosnych Świat spedzonych w gronie swoich najblizszych. Obysmy za rok wszystkie spedzily swieta z naszymi ukochanymi dzieciaczkami.
    Ps. Ja nadal czekam na wiadomosc czy bede mogla wyjsc na swieta do domu.

Sista, nadine24, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nas również dużo zdrowia, spokoju i radosnych chwil spędzonych w gronie najbliższych :)

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    też miałam 93 na czczo i nie zostałam nigdzie skierowana, a może też powinnam :( co lekarz to opinia, podpytam następnym razem. W zasadzie 3 tygodnie to może nic mi nie będzie bo 14.01 mam połówkowe, a 19.01 normalną wizytę :)

Na początku tego roku zmieniła się norma i tak jak było 100 to teraz jest 90. Koniecznie zapytaj lekarza.

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych, magicznych i cudownie pachnących Świąt Bożego Narodzenia. Dużo spokoju i odpoczynku dla wszystkich MAM :)

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ