X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem zakluje jajnik, tak na kilka sekund. A tak to nie czuje nic w brzuchu, żadnego rozpychania

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czas uwierzyć,że w czerwcu bedziemy tulić nasze maluchy i zastanawiać się czy dobrze przybierają na wadze. Czy nasz pokarm im wystarcza itp. I innej opcji nie ma :!!!!!!:)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to głupie co powiem ale chyba jakby nie daj Boże miało się coś stać to by się dawno stało ! mamy silne, zdrowe- bez wyjątku !!!! dzieciaczki :D a w czerwcu będziemy stękać na porodówkach i tulić nasze pociechy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 12:11

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak stękać to mało powiedziane :) a tak ok tygodnia przed terminem błagać byle to już się zaczęło.:)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Tak stękać to mało powiedziane :) a tak ok tygodnia przed terminem błagać byle to już się zaczęło.:)
    no wiesz nie chciałam nam obrzydzać porodu bo już mam wystarczającego cykora :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie chciałam obrzydzać. Nie opisałam akcji porodowej. Porostu tak naprawdę wszystko przed nami. Jestem pewna, że kobieta w ciąży wie, że dziecko urodzić trzeba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 12:28

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss odpoczywaj kochana, super że z dzieckiem w porządku ;)
    A1984 myśl pozytywnie :) My tu wszystkie będziemy trzymać za Was kciuki więc musi być dobrze, nie ma innej opcji ;)

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, poczułam dziś swoje maleństwo jak się przekręcało :) Wcisnęło się z lewej strony brzucha, poczułam pod ręką jak się wypięło i było to widać przez chwilę ;) A potem wcisnęło się w dół brzucha i tak sobie tam siedzi ;) Jestem taka szczęśliwa, znów wierzę że wszystko dobrze się skończy :)

Aka81, A1984, Joasia:), Nieukowa, Rozalia, Truskaweczka250, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś immie z S wybraliśmy dla chłopca będzie mały Devin immie nie spotykane ja jeszcze nie spotkałam kogoś kto takie ma imię... A co do porodu już się boję 2 za sobą więc wiem co mnie czeka

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zakupów to ja pomalutku jakieś ubranka kupuję, ale to zazwyczaj co na promocjach wyhaczę :) No nie mogę się powstrzymać, bardzo mi to poprawia humor ;) A i maleństwo ma już swoja szufladkę w komodzie :)

O porodzie staram się nie myśleć bo się panicznie boję. Jak będzie bliżej to wtedy będę panikować ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna super- pierwszy ruch zaliczony, teraz czekać na kolejne :) :)

Joasiu wiem, że nie chciałaś obrzydzać tak mi się napisało dla głupot tylko :)

Joasia:), Czarnaa94 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarną, mi sie tak macica napina właśnie z jednej strony a ruchy czuje takie jak muskanie motylka albo dotknięcie małej rybki.

Czarnaa94, Joasia:) lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No toz innej beczki i ja się pochwale:) bigos zrobiony, ciasteczka upieczone i udekorowane, zakupy zrobione, mieszkanie wysprzątane, prezenty kupione zapakowane, od jutra sprawy rybne :) ciasta jeszcze zamówię w cukierni i do świat gotowa :) Resztę menu przywiozę od rodzicow bo tam spędzamy wigilie i pierwszy dzień świąt. Kurczę uwielbiam Boże Narodzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 15:30

zapah_ciszy, Nieukowa, Rozalia, Czarnaa94, A1984, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć my dzisiaj z A. byliśmy na zakupach ostatnie rzeczy dokupowalismy i kupiłam dla mojej królewny i kupiłam komplet ubranek body w przystępnej cenie był i 5 szt w opakowaniu takie słodkie jutro zrobię foto jak będę miała czas:) i humor mamusi się poprawił:)

Joasia:) lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Diana95 Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, dolaczam do was dziewczyny :) Mam termin na 25 czerwca :)

Joasia:), nadine24, Truskaweczka250, Nieukowa, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

f2w36vgcq1hspw3i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana witamy :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny,
    ja już jestem na maksa wyleżana...oszczędzam się nadal, ale dziś umyłam lodówkę i byłam na końcówce zakupów potrzebnych na święta. Zostaje tylko gotowanie, ale to już domena mojego męża :)

Póki co nic z większych rzeczy dla dzieciaczka nie kupuje, trochę dostanę a resztę to zdążę i w maju dokupić. Mąż tylko wspomniał że woli kupić nowego x landera, a ja kłócić się nie będę skoro chce sponsorować :P

Jeśli chodzi o bóle w macicy, to ja właśnie przez nie trafiłam na IP. Kłuło mnie dosyć mocno i wolałam to sprawdzić. Lekarka mnie uspokoiła że to całkiem normalne, mam wziąć nospę jak mnie chwyta i leżeć.

Pisałyście że wiele z was bierze przeziębienie. Mnie ostatnio też dopadło. Lało mi się z nosa, w gardle drapało i ogóle osłabienie. Zrobiłam sobie syrop z cebuli, a na katar kupiłam maść majerankową. Do tego piłam cały dziń herbatę z miodem i na drugi dzień jak ręką odjął. Także u mnie się to super sprawdziło, więc może i wam pomoże.

A1984 trzymam mocno kciuki za twoje jutrzejsze badanie i za wszystkie wizytujące! Będzie dobrze, mamy zdrowe dzieciaki :)

P.S. Zdjęcie od mojej mamy, kupiła wnuczkowi:)

d0qnpwae2i4k_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 20:17

Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Diana:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki! Ja dzis robilam ostatnie zakupy prezentow, 5h na sklepach... teraz odpoczywam z lektura- kupilam swojej mamie ale sama sie wkrecilam:"Mama dookola swiata". Genialnie opisane obyczaje ciazowe z calego swiata, nawet moj maz sie zafascynowal mimo ze omija temat ciazy szerokim lukiem :)

A1984 kibicuje ci jutro i zaciskam kciuki za pomyslny wynik badania.
    Adze zreszta tak samo!

Dziewczyny ja dzis sie tez zastanawialam czy to dalej normalne ze mnie w szyjce czasem kluje. Troche mi ulzylo ze nie jestem sama ;)

Kurujcie chorobska, ja mam chwilowo spokoj, a chorowalam non stop przez 1 trymestr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 22:57

aga87 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana witaj, to jesteśmy mniej wiecej w tym samym czasie, ja mam termin na 23 czerwca:)

Rozalia dzieki za przypomnienie o syropie z cebuli, wlasnie sobie zrobilam:) herbata z miodem i cytryna faktycznie stawia na nogi, dzis juz lepiej.

Mnie tez tam w srodku czasem zakluje, lekarz mowil, ze tak moze byc wiec spokojnie

Ja tez trzymam kciuki za jutrzejsze badania A1984!

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Czarną, mi sie tak macica napina właśnie z jednej strony a ruchy czuje takie jak muskanie motylka albo dotknięcie małej rybki.
    ja też chce , ja też chce :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ