X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz nawet nie mówcie o przeziębieniach ... od początku ciąży co chwile coś mnie łapie

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ból gardła polecam tabletki do ssania Tantum Verde (te zwykłe).
    Zdrówka mamuśki.

Wcześnie zaczynacie zakupy. Ja nawet jeszcze o tym nie myślę. Może dlatego, że większość rzeczy będę mieć po małej.
    Ale nawet jak z nią byłam w ciąży to zaczełam kupować ok miesiąc przed terminem porodu.

• aghata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka ja tez nue mysle o zakupach. Czasami sobie ogladam wozki ale nie mam zamiaru jesscze nic kupowac. Lozeczko mam-ale nawet nie rozkladam, bede tak jak Violka spala z malenstwem, tak jest najwygodniej wystawic cyca i dalej spac, wozek tylko kupie ale to pod sam koniec, wszystko inne mam, pewnie jeszcze sto innych rzeczy po drodze dostaniemy...ale rozumiem dziewczyny ze kupuja, ja w poprzedniej ciazy kupilam wanienke z termometrem i korkiem w 4 miesiacu ciazy, bo byla akurat promocja w biedronce.

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, ja od kilku lat robie sama wigilie, z tego wzgledu ze nie mam mamy ani tesciowej. Takze jak cos to pytaj ;)

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata u mnie łóżeczko też długo stało nie używane. Tak samo w nocy spałam z małą. W dzień zazwyczaj zasypiała w wózku. Łóżeczko przydało się dużo później :)

• sss Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. A ja lezakuje , niestety mam lekkie brudzenia luteina podwojna mam nadzieje ze pomoze. Moj lekarz jest dzisiaj na oddziale wiec jak cos to podjade. A wczoraj bylo juz super no....... Moze to po tym usg troche mnie wymordowalo...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    My dowiedzieliśmy się w 12 tyg 5dni że to dziewczynka. Ale to wiemy z badań inwazyjnych biopsji kosmówki a nie z USG :)
    wynik takiego badania jest 100% pewny.

Joasia czy mogłabyś napisać jak dokładnie wygląda to badanie i czy bardzo boli? Gdzie je robiłaś? Ja mam jutro i bardzo się denerwuje, nie wiem czy to dobra decyzja... Narażam dziecko. Ale nie potrafię żyć w takim stresie jak teraz...czy jeśli badanie mamy jutro rano, pojutrze wieczorem będę mogla pojechać okolo 300km samochodem, leżąc na tylnym siedzeniu? Co się czuje po badaniu, co powinno zaniepokoić? Tak bardzo się boje :(

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 a niestety nie pomogę bo dzięki Bogu takich badań nie muszę mieć .. jestem 2- gi dzień po odstawieniu duphastona i codziennie cierpnę i boję się żebym nie plamiła ale narazie dzięki Bogu spokój :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie czasem kłucia w szyjce ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata może zacznę od początku. Ja miałam 2 razy biopsje kosmówki czyli w poprzedniej ciąży też. Nasz 12 syn choruje na zanik mięśni. Trudniej nam było podjąć decyzje o ciąży niż o badaniu. Ze względu na chorobę Kuby znam ok 11 kobiet które miały to badanie. U żadnej nic się nie działo. Badanie mieliśmy w Warszawie na Sobieskiego ale pobranie materiału do badan na Czerniakowskiej. Samo badanie no przyjemne nie jest ale trwa kilka minutek może 3-4. Agata to takie ukucie z minimalnym bólem jak pobiera próbkę kosmówki. Po badaniu tylko lekko szczypie miejsce wkucia. Brzuch nie boli, chyba że ze stresu mocno napniesz mięśnie brzucha. Wcześniej dokładne USG. Badanie sterylne w rękawiczkach i itp . Moja rada to postaraj się rozluźnić nie napinaj mięśni brzucha. Lekarz napewno zrobi to delikatnie. Po badaniu wracaliśmy odrazu do domu ok 350 km. Siedziałam normalnie na przednim siedzeniu lekko odgiete oparcie. Nie trzeba na płasko. Zapnij pasy :) Poprostu samo chodzenie powoli i odpoczynek w łożku. Tylko na siku ok 4 dni a potem troszkę chodziłam ale nadal duzo odpoczynku. Zero prac domowych. I tak ok 8-10 dni. Warto USG zrobić po tygodniu :) Ja miałam i po tym czasie wracałam do swoich zajęć :)
    Mój genetyk mówił,że ryzyko straty dziecka jest mniejsze niż 1% bo te statystyki w piśmiennictwie są zawyżone i nie aktualne na dzień dzisiejszy. Nikt tego nie uaktualnia a przecież sam sprzęt do badań i wiedza się rozwija i to bardzo.
    Bedzie dobrze obiecuje Ci to :)!!!!

Jeżeli masz jakieś pytania może chcesz pogadać tel :) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 11:22

• A1984 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia bardzo Ci dziękuję! Trochę mi lepiej. Muszę zrobić to badanie bo z uwagi na niedomykająca się zastawkę trójdzielna ryzyko wyszlo 1:176, dużo jak na mój wiek. Mój J twierdzi ze na pewno wszystko ok, ja nie potrafię o niczym innym mysleć. Czy wynik podadzą mi przez telefon?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu dziękuję za propozycje rozmowy, jesteś wspaniala kobietą! Jednak nie chce juz o tym rozmawiać bo za każdym razem kończy się placzem a ja już nie mam siły, musze się uspokoić bo szkodzę Małemu. Jeszcze raz dziękuję!

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 1984 trzymam kciuki - będzie wszystko w porządku zobaczysz :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata obiecaj, że już nie bedziesz płakała. Czy płaczesz jak wychodzisz na ulice, bo ryzyko że spotkasz nawalonego kierowcę w PL sięga ponad 10%. To dla poprawy nastroju :) Wynik tak podali mi tel i potem listownie :) potrzebujesz dokument na grupę krwi, skierowanie i pozytywne nastawienie. Pamiętaj rozluźnij mięśnie brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 11:30

A1984 lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, nie będę już płakała, takie jest życie że czasem trochę człowieka przyciśnie. Widzę jednak plus sytuacji - jestem teraz pewna ze wybrałam najlepszego faceta na ojca i męża, jeszcze nigdy nie mieliśmy żadnych problemów właściwie z niczym. I widzę że w sytuacjach trudnych jest taki jakiego moglam tylko wymarzyć

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się go słuchaj:) masz myśleć pozytywnie !!!

A1984 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss odpoczywaj kochana, to stres w czasie tego badania napewno przyczynił się do tych brudzeń. Trzymam kciuki za Was :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zakłuje Was czasem w szyjce ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tak mnie też czasem zakłuje tam od środka jak by igiełki ale takie kilka ukuć i koniec. Żadnych bóli brzycha i napięć macicy.
    Wieczorem czasem w pachwinie zakłuje ale moj gin mówi, że to tak jest. Przecież powiększający się brzuch, macica i przemieszczające się narządy wew. są unerwione i dają delikatne sygnały. Jeżeli ból nie jest ostry to ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2014, 12:02

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest taki jak opisalaś :)
    to dobrze... ale wiesz po 4 dniach od wizyty zaczyna się powoli dostawać do głowy :P i jak tu miesiąc wytrzymać :O ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ