X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia dobrze, że u Ciebie wszystko ok, odpoczywaj a Bąbluś niech rośnie :)
    Sss twoje maleństwo wywędrowało gdzieś i wszystkich wystraszyło, mam nadzieję jednak że już wszystko będzie dobrze i to sie nie powtórzy. Fajnie że podsyłacie te łóżeczka, wózki, dzięki Wam może coś wpadnie mi w oko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 19:59

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki, Allorene super ze wszystko ok z dzidziusiem no i gratuluję synka! :-)
    SSS nie zazdroszczę przeżyć u gina no ale najważniejsze że sytuacja opanowana i dzidziuś jest zdrowy.
    Ja łóżeczko mam jeszcze po moich dziewczynach, w sumie stare ale i tak wiem że nikt w nim nie będzie spał ;-) żadne z moich dzieci nie spało w łóżeczku i teraz też planuję spać z dzidzią
    Dla mnie sa to najpiekniejsze chwile kuedy mam przy sobie taką ciepłą kluseczke no i wszyscy się wysypiają bo nie trzebs wstawać do karmienia a dziecko śpi spokojniej przy mamie...już nie mogę się doczekać !!!!

Alorrene13 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze taraz ja spokojnie poogladam łóżeczka, wózki itp, ja to nie mam dokładnie nic ale znam moja siostre wszystkie ubranka mam juz odlozone i chyba beda pasowac mbo kroi sie chłopak kolejny w rodzinie. Na 13 dzieciakow tylko 3 dziewczynki sa w rodzinie a u mojego meża odwrotnie...
    Bylam przedchiwla u mojego gina bo zawdzownil zebym wpadla i wszytsko ok maly rozciagniety i raczej juz nie powinien sie tak wciskac. Jutro juz nie musze jechac a dzis bedzie mi sie lepiej spalo.

Musimy sie trzymac dziewczyny terez tylko musi byc lepiej .......

Alorrene13, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viola moje chłopaki też nie spały do ok 3 miesiąca w łóżeczku, potem tylko w południe, dlatego na początek chcemy kupić tylko taką "mobilną" kołyskę,
    Bartek jak miał 1,5 roczku uciekał z naszej sypialni w nocy lub nad ranem do o 7 lat starszego brata i chciał z nim spać. Ku ich wielkiej radości kupiliśmy piętrowe łóżko. Teraz już mają osobne pokoje:) Pewnie Julka dla mojej wygody bedzie spała z nami. Już nie możemy się doczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 20:34

Viola lubi tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nic a nic nie mam. Dziś po powrocie od lekarza juz miałam w koszyku C&A online z 6 rzeczy, ale zamknęłam stronę i nie zamówiłam :P byliśmy tez w sklepie świat dziecka, fajnie urządzone pokoiki tam były, ale raczej nic tam nie kupie, będę oglądać w sklepie a kupie tam gdzie taniej np.w necie ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już kupiłam cudne body dla dziewczynki z Minnie Mouse i chciałam kupić więcej ciuszków ale przeczytałam na majówkach ze kilku dziewczynom po połówkowym "zmieniła" się płeć. Postanowiłam więc się jednak powstrzymać a jeśli już nie będę mogła wytrzymać to kupię coś unisex...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 23:13

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zrobiłam zakupy w ciucholandzie - rzeczy praktycznie nowe i za parę groszy dosłownie. A dziś zakupiłam na olx mega pakę :)
    zdjęcia wyślę Wam jak mi dojdzie ale wątpię, że będzie to jeszcze przed świętami bo babka niby wyśle w pon kurierem ale wiadomo jak to przez świętami .

Viola, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę dziewczyny, że już zaczynacie pełną parą kupowanie:)
    Nie można się powstrzymać co?:)

Ja na razie grzecznie się powstrzymuję i jeszcze nic nie kupiłam.. ale pewnie po świętach w nowym roku powolutku zacznę organizować rzeczy. Szczególnie, że to pierwsze dziecko, więc człowiek pewnie o połowie ważnych rzeczy nawet nie pomyśli :)
    Ale mam nadzieje, że takie rzeczy wyjdą między innymi tutaj dzięki waszym cennym radom i uwagom :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie można się powstrzymać .. takie wyczekane to czemu nie kupować jak się okazja trafi :) a będzie wszystko dobrze- musi :)

Viola, Joasia:), zapah_ciszy, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że bedzie dobrze ;)my też jesteśmy tej myśli. W poniedziałek lub wtorek kurier przywiezie wózek.

Nieukowa lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my za wózkiem będziemy jeździć po połówkowych :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    złapał mnie lekki ból gardła i mega katar :( a 1,5 miesiąca temu byłam chora kaszel i te sprawy :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Powiedzcie mi w ktorym tyg lekarz wam powoedzial plec.? Ja bylam w 12 tyg i powoedzial ze Moze byc chlopak Ale w tym tygodniu. To wszyscy wygladaja jak chlopaki..

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie doktor powiedziała w 11 tygodniu ciąży, że prawdopodobnie chłopak.. ale żebym jeszcze tego nie brała na pewno, ale raczej tak....

Po czym wróciłam do domu i wyczytałam to samo co Ty, że w tym tygodniu narządy wyglądają tak samo... a tak podświadomie czułam, że chłopczyk i się nastawiałam. Więc po przeczytaniu i nastawieniu się, trochę się zmieszałam.

A potem.. w tygodniu inny lekarz powiedział mi, że chłopak:)
    Więc chyba chłopak :)
    I się zastanawiam, na jakiej podstawie powiedziała to Pani doktor w 11 tygodniu... może jednak są opatrzeni i gdzieś nawet różnice mogą widzieć nawet tak wcześnie... :) chociaż w takim tygodniu pewnie duże prawdopodobieństwo pomyłki istnieje.
    orchidea33 wrote:
    Hej,
    Powiedzcie mi w ktorym tyg lekarz wam powoedzial plec.? Ja bylam w 12 tyg i powoedzial ze Moze byc chlopak Ale w tym tygodniu. To wszyscy wygladaja jak chlopaki..

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dowiedzieliśmy się w 12 tyg 5dni że to dziewczynka. Ale to wiemy z badań inwazyjnych biopsji kosmówki a nie z USG :)
    wynik takiego badania jest 100% pewny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 22:44

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś skończyliśmy 15 tygodni równo i dowiedzieliśmy sie :) jak gina powiedziala mi ze chłopak, to śmiałam sie i mowię ze to dobrze, a potwierdzi sie na połówkowym, a ona na to : no raczej się już nie zmieni, widzi pani... I pokazuje mi coś wystającego :) wiec podejrzewam ze z dziewczynki na chłopca to moze sie zmienić pierwotna opinia, ale nie odwrotnie. Oczywiście na 100% pewna być nie mogę ale na 99% chyba jestem ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadł straszny ból gardła, całą noc nie śpie, jak tak dalej pójdzie to pewnie lekarz będzie grany..ani płukanie ani ten cały prenalen do ssania nie pomaga, bez sensu

Ale dzięki temu pooglądałam łóżeczka, te z ikei chyba najbardziej mi pasują:)

Miłego dnia!

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taka pogoda,teraz się zaczną katary i kaszle

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, mnie dopadl kaszel, rano mam taka flegme ze nie moge odkaszlnac. Musze sie wybrac domapteki po sol fizjologiczna i bede sie z corka inhalowac, to najlepsze lekarstwo na katar i kaszel.
    Wczoraj jeszcze pojechalam sama na zakupy, chcialam kupic tez przy okazji mojej Zuzi sukienke pod choinke, i w planach na swieta mam zrobic galarete z nozek a w naszje pieknej Trzebnicy w zadnym miesnym nue bylo nozek, obeszlam cale miasto...znalazlam tylko w intermarche. Wiatr wial okropny, glowe chcialo urwac...potem ubieralysmy choinke, zrobilam obiad i koniec. Moj kregoslup odmowil miposluszenstwa. Mam w domu balagan, jutro troche posprzatam. Nastawilam rosolek niedzielny mniam mniam moglabym jesc rosol codziennie.

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze dziewczyny do apteki albo na allegro kupcie inhalatory i juz.

preg.png[/url]
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ