X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam słonecznie :)
    A nasz wybór na początku trafi na tzw kołyskę/ taką niewielką na kółeczkach i z karuzelą:) A w późniejszym czasie, gdy tego może bedzie wymagać sytuacja chcę takie
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79928450/

No i już mogę się pochwalić... czuje ruchy malutkiej:)!! Narazie tylko jak leżę na plecach ale są coraz bardziej wyczuwalne. Uwielbiam to :)!!!

Jak tam przygotowania do świąt ?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 12:47

Kikusia, Muniek, Nieukowa, nenette, aga87, Scintilla lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba też w ikei kupimy łóżeczko ale chyba to http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/00248529/

Joasia ale ci zazdroszczę tych ruchów,też już bym chciała poczuć moje maleństwo :-) nie mówiąc o płci,a z tym muszę do 8.01 czekać.

Moje przygotowania mogę powiedzieć że nie wyglądają :-) słodko się obijam ;-) troszkę tylko posprzatalam i to by było na tyle. Może w poniedziałek się zmobilizuje :-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba też skok na Ikeę zrobimy po łóżeczko, choć mam takie myśli, żeby ns początek kłaść szkraba w szufladzie w komodzie w naszym pokoju, bo nie wiem czy zdążymy z remontem pokoiku, a w naszym pokoju nic się już nie zmieści :P

Zamieszczam wczorajsze foteczki naszej Lili :D
    Serionie wiem jak jej może być wygodnie w takiej pozycji :P
    14tc1.jpg

14tc3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2014, 13:05

Joasia:), asiaaaaaa, Rozalia, nenette, aga87, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek też na nie zwróciłam uwagę ale jak coś to chce z szufladami. Z doświadczenia wiem ze się przydają. Tak to nie wykorzystana przestrzeń ;)

• asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś tureckie jedzenie gotuje co do ruchów też czuje letkie ale są :-)

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na ruchy muszę jeszcze poczekać :(

Czarnaa my też mamy do dyspozycji 2 pokoje i to jeszcze w skosach a nie chcę do łóżeczka po kolanach chodzić więc też muszę miejsce obmyśleć..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki!
    Wpadłam na chwilę się przywitać. Wczoraj niestety wylądowałam z bólem brzucha na IP i spędziłam tam cały wieczór, w domu byliśmy dopiero koło północy... Na szczęście okazało się że nic się nie dzieje, że macica trochę wariowała ale lekarka powiedziała że to norma. Mały ma się dobrze i rośnie, więc jestem spokojna na święta.

Gratuluję pozytywnych wizy i trzymam mocno kciuki za następne!

Ja lecę odpoczywać, bo mam teraz dużo leżeć i prowadzić oszczędny tryb życia.
    Miłego dnia kochane!

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt i pierwszych ruchów:) ja i na jedno i drugie musze jeszcze poczekac, a płeć pewnie poznamy dopiero na połówkowym czyli na początku lutego..
    Rozalia słuchaj się lekarzy i wypoczywaj jak każą:)
    My jedziemy dzis w koncu po choine!

Rozalia lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych ruchów :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    no taki wybór jest :)
    chyba mąż zamówił na gwiazdke małemu ale to tajemnica :)
    Mój sie pytał co chcę na gwiazdkę, powiedziałam ze nic specjalnego bo sama nie wiem i zdecydowalismy ze kupimy dla Milenki łóżeczko i dlatego szukam;) też mi sie podobaja uniwersalne:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Muniek też na nie zwróciłam uwagę ale jak coś to chce z szufladami. Z doświadczenia wiem ze się przydają. Tak to nie wykorzystana przestrzeń ;)

Mi nie zależy właśnie na szufladzie bo planujemy cały komplet tych mebelkow kupić także będzie miejsca dosyć. Ale wiadomo czasu jeszcze sporo więc może jeszcze co innego sobie ubzduram :-) ze mną to nigdy nie wiadomo.

Joasia:) lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Mój sie pytał co chcę na gwiazdkę, powiedziałam ze nic specjalnego bo sama nie wiem i zdecydowalismy ze kupimy dla Milenki łóżeczko i dlatego szukam;) też mi sie podobaja uniwersalne:)
    no a te są fajne bo mają w komplecie i materac i pościel i poduszkę i kołderkę... choć poduszka nam nie będzie na początku potrzebna nie ? jejejej nie znam się :O

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już chce ruchy poczuć - barrrrrdzooooo ! wtedy bym wiedziała, że jest ok wszystko :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka . Niedawno wrocilam z zakupow. . co do wczorajszej wizyty to/powiem tak, wszystko wporzadku , wszystko na miejscu, zastawki w sercu sie zamykaja , ogolnie ok, nie bede pisac o liczbach bo nie ma sensu. Ale na poczatku nie bylo kolorowo maly tak sie wcisnal w kont i zwinal jak rulonik tylko kregoslupem w odwrotna strone i nie mogl sie wygrzebac akcja serca nspadla do 107 i juz mielismy do szpitala jechac zeby dali jakas kroplowke a noz sie rozprostyuje ale wkoncu moj lekarz zaczal naciskac mi na brzuch u jakims cudem udalo sie malucha wygonic z mojego malego rogu macicy. Nie uwiezycie po rozprostowaniu sama glowa zajmowala to miejsce gdzie caly sie zwinal. Akcja serducha wrocila i juz potem zaczal fikac. Potem lekarz sie przynzal ze pierwszy raz wogole cos takiego sie mu zdazylo ze nikt mu nie uwierzy. I w sumie gdyby nie badanie prawdopodobnie bylo by po dziecku. Jutro mam podjechac do lekarza do szpitala to zerknie czy jest na miejscu. Nawet mojemu lekarzowi sie nogi ugiely. A potem moje cisniene bylo za duze i mam leki obnzajace i mam monitorowac caly czas. Jak wyszlam to sie poryczalam dobrze ze moj byl ze mna bo nie wiem jak bym wrocila.
    Tak wiec od poczatku jest niezle. Tesciowa mi powiedziala ze kiepsko wygladam a jak tu wygladac przy takich akcjach

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jaki stres,dobrze że lekarz zareagował. Te dzieciaki chcą żebyśmy chyba na zawał poschodziły :-) nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Oby to się więcej nie powtórzyło.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss ale miałaś akcję :(
    no to mam teraz dodatkowe nerwy :( będę myśleć żeby mój mi nie wywinął takiego numeru :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss o kurczę ale musieliście najeść się strachu. Myślałam, żeu nas w brzuszkach nic im nie
    grozi a tu taka historia. Czytając to odrazu poruszałam brzuch aby małą ostrzec przed chowaniem się w zakamarki. Dobrze, że zakończyło się sukcesem.

• sss Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest ten problem ze mam macice dwurozna i to dlatego. Lykam nospe dodatkowy magnez i mam nadzieje ze juz mi takiego numeru nie wykreci.....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Dziewczyny .... Fotek nowych nie mam.
    Dzidziucha mi doktorka nie zmierzyła bo "nie trzeba już"
    Ale jest jeden news... Na 90% chłopak, widziałam dzyndzolka :) :) :)

Scintilla, Joasia:), sss, Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulujemy Wszystkich udanych ( planowanych ) wizyt i tych nie planowanych na IP z dobrym zakończeniem.

Dopisując się do tematu "łóżeczkowego" spodobała mi się podana opcja :

http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik-kolyska-w-1-wercia-140x70-i4913415768.html

jednak musimy poczekać jeszcze z zakupem ze względu na planowany w lutym remont więc chętnie dalej podpatrzę Wasze propozycje :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ