Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z. wrote:że mi wyjdzie cukrzyca ciążowa, bo większość to utyła 1-3 kg, a ja aż 6 kg.
Sama ilość tej glukozy chyba nie jest duża? Może wypowie się ktoś kto już miał wykonaną ile to ml trzeba wypić?
Z. ja miałam już glukozę. Pijesz 1 razowy kubek, samo wypicie nie jest złe, ja tylko 2 dni się źle po tym czułam i to wszystko. -
Sista wrote:Do Libii też bym nie poleciała
Europe mamy na szczęście bardziej cywilizowaną
wiesz to były lata 80 wtedy kobietom odbijało i brały ślub z arabami przynajmniej ja to tak nazywam teraz ma więcej problemów niż korzyści o 11 września wróciła na stałe do Polski z 3 dzieci mąż ja pożółcił -
Rozalia wrote:Sista a w tanich liniach też jest taki pas? Bo jak ja latałam z małymi dziećmi znajomych, to nic takiego nie było. Tylko pas dla dorosłego..hmm...
Nawet w dużych samolotach, gdzie dają Ci łóżeczko dla Maleństwa przyczepianie do ściany, na czas startu i lądowania przypina się Dziecko dodatkowym pasem do swojego. Leciałam do Malezji, i leciało Dziecko max miesięcznie. Spało cały lot, z przerwami na karmienie i właśnie na star i lądowanie.
A te dzieci znajomych miały do 2 lat? Jak tak, to zachowanie stewardes poniżej krytyki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 14:05
Gonia123 lubi tę wiadomość
-
zapah_ciszy wrote:Nadine24 mam podobne dylematy. Też byś chciała połączyć trochę wakacje z odwiedzinami rodziny tyle, że akurat w polsce.
Wydaje mi się jednak, że podróż samolotem jest bezpieczniejsza niż samochodem po naszych drogach.. A przebycie ok 400 km.. i spędzenie w aucie ok 4 h... ?
Sama mam dylematy, czy to dla niespełna 2 miesięcznego noworodka jest to dobre.. obijanie się o każdą dziurę... Chodzi o układ kostny, kręgosłupik, szyjkę.. ehh
Co myślicie?
My wybieramy się w II połowie sierpnia do rodziców na urlop i to będzie jakieś 5 godzin jazdy samochodem.Sista, zapah_ciszy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze przed ciążą miałam robioną glukozę i może nie jest to najsmaczniejsza rzecz na świecie, ale przy odpowiednim nastawieniu wszystko można przeżyć. Od razu mówię, że nie przepadam za mega słodkim jedzeniem, ale jakoś tę glukozę przełknęłam.
-
nick nieaktualny
-
Cześć Wam jak tam się czujecie?
Ja już dzisiaj lepiej po wczorajszym dniu ale mała się rozkręciła i jak tylko muzyka gra to jest aktywna jak by tańczyła w brzuszku może rośnie mała tancerka;)
Fajnie jest wyraźnie czuć kopniaki bo od 18tc czułam tylko ruchy:)Ania1704 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka250 wrote:Cześć Wam jak tam się czujecie?
Ja już dzisiaj lepiej po wczorajszym dniu ale mała się rozkręciła i jak tylko muzyka gra to jest aktywna jak by tańczyła w brzuszku może rośnie mała tancerka;)
Fajnie jest wyraźnie czuć kopniaki bo od 18tc czułam tylko ruchy:)
Ja dzisiaj słabo. Od samego rana kłuje mnie (coraz bardziej) nad pępkiem, bardziej z prawej strony. Martwię się -
Truskaweczka250 wrote:A wiesz mnie tez tak przed ruchami małej tak kłuło
to na pewno dzidziuś albo macica się rozciąga i takie małe skurcze nawet czułam
tez tak mam i nie wiem czy po takim czyms można chodzic do szkoły rodzenia ale musze powiedzieć to lekarzowi . jak myślicie czy przy czymś takim można chodzić na ćwiczenia do szkoły bo znalazłam fajne szkoła w okolicy a zajecia maja przed południem co by mi bardzo mi odpowiadało -
nick nieaktualnyWitam
Za wizytujące kciuki zaciśnięte.
Ja przytyłam 6 kg i trochę zaczynam czuć się jak słońno ale co zrobić jak apetyt dopisuje.
Ja mam urodziny 17.01 mąż 17.04 Kuba 26.06, Bartek 03. 03 wiec może Julka 06.06bo cesarska planowana.
My też podróżując z małym dzieckiem takim do 2 lat dostawaliśmy dodatkowy pas do zapięcia w samolocie. W czasie startów i lądowań nigdy nie płakały bo albo dawaliśmy im coś do picia albo mleczkoW tym roku zobaczymy jak i co ale nie planujemy, bo najważniejsze szcześliwie urodzić a potem się zobaczy gdzie wakacje spędzimy.
Jeżeli chodzi o takie kłucie nad pępkiem z boku to i mi sie zdarzało tak kilka razy. Pomagało jak poruszałam brzuchem tak jakby mała uciskała na nerw bo mijało po chwili.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 15:21
Ania1704 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny