Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:dlaczego sie boisz glukozy ?
ja sie boje tego że nie dam rady tego wypić i tych przeszło 2 godz siedzenia w labo ..
że mi wyjdzie cukrzyca ciążowa, bo większość to utyła 1-3 kg, a ja aż 6 kg.
Sama ilość tej glukozy chyba nie jest duża? Może wypowie się ktoś kto już miał wykonaną ile to ml trzeba wypić?Nieukowa lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nadine24 wrote:ja narazie kurczę na wadze ani grama na plusie, ale mi chyba faktycznie też z nóg w brzuch poszło, co oczywiście sobie chwalę
ja wszystkie koleżanki teraz na dzieci namawiam, żebym miała z kim spacerować, ale póki co średnio to widzę
Nadine - a na jakim osiedlu mieszkasz? Bo moi rodzice na L, a mieszkanie mam na ZCo prawda teraz mieszkam w Gliwicach, ale w Tychach bywam często
Jak będę na macierzyńskim to zakładam nawet kilkudniowe "wakacje u mamy"
-
Z. wrote:że mi wyjdzie cukrzyca ciążowa, bo większość to utyła 1-3 kg, a ja aż 6 kg.
Sama ilość tej glukozy chyba nie jest duża? Może wypowie się ktoś kto już miał wykonaną ile to ml trzeba wypić?
Ja idę dopiero 10 lutego, ale z tego co czytałam to te 75gram glukozy rozpuszcza się w 250-300ml wody. Można zrobić taki pseudo test i rozpuścić 6-7 łyżek cukru w szklance wody i zobaczymy jak to smakuje mniej więcej -
Z. wrote:że mi wyjdzie cukrzyca ciążowa, bo większość to utyła 1-3 kg, a ja aż 6 kg.
Sama ilość tej glukozy chyba nie jest duża? Może wypowie się ktoś kto już miał wykonaną ile to ml trzeba wypić?
Z. - ja przytyłam 6 kg, a jestem 3 tygodnie przed Tobą. I z tego co widzę, Dziewczyny mają na plusie 4,5,6. Dużo nas, więc i różnorodnie -
Alorrene13 ja mieszkam co prawda nie na Mordorze:) ale niedaleko!
Także jak najbardziej możemy się zgadać
Jak korzystam z Medicover, to też najcześciej na Wołoskiej bo mam najbliżej:) Także na glukozę możemy się razem umówić, posiedzimy sobie 2 h razem;) -
Sista wrote:Nadine - a na jakim osiedlu mieszkasz? Bo moi rodzice na L, a mieszkanie mam na Z
Co prawda teraz mieszkam w Gliwicach, ale w Tychach bywam często
Jak będę na macierzyńskim to zakładam nawet kilkudniowe "wakacje u mamy"
Ja mieszkam na oś. N, od strony DmowskiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 13:05
-
Alorrene13 wrote:Wiecie co ... ostatnio wysłałam zaproszenie do koleżanek Scintilli, dawno jej nie było na forum a chciałam podpytać o linki do tych fajnych filmów o ciąży itp. one były na VOD Onet coś takiego ale nie mogę ich znaleźć
i ciekawe co z nią ... bo nie odzywa się ...
A która z dziewczyn miała lecieć na wakacje do Tajlandii? Kiedy był ostatni wpis od Scintilli? -
zapah_ciszy wrote:Alorrene13 ja mieszkam co prawda nie na Mordorze:) ale niedaleko!
Także jak najbardziej możemy się zgadać
Jak korzystam z Medicover, to też najcześciej na Wołoskiej bo mam najbliżej:) Także na glukozę możemy się razem umówić, posiedzimy sobie 2 h razem;)
Bardzo fajny pomysłZ Tym że ja wyjeżdżam na 2 tygodnie w lutym i pewnie będę celować w tydzień 2-6 marca z tym badaniem, bo robi się je między 24 a 28 tygodniem. Nie będzie ten termin dla Ciebie za późno ?
-
Alorrene13 wrote:Od Scintilli był chyba 13.01 ...
Ja lecę do Tajlandii 9 lutego, więc jeszcze troszkę
Aaaa czyli Ty lecisz, zazdroszczę...Byłam w 2008 roku i chętnie wskoczyłabym Ci do walizkiW Azji spotykałam zawsze dużo par z Europy z małymi dzieciaczkami (nawet kilkumiesięcznymi) i mnie się marzą takie wakacje z Maleństwem jak będzie miało max 1,5 roku
Ale się rozmarzyłam...
Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 w tym momencie nie wiem. Pewnie dużo zależy od tego kiedy lekarz mnie umówi na następną wizytę.Żebym wyniki miała do tego czasu. Ewentualnie co powie.
Na ten moment myślę, że optymalnie by było ostatni tydzień lutego, ewentualnie pierwszy tydz. marca, jeśli pomiędzy 24-28 tygodniem.
Także, jak wrócisz z wakacji to pewnie będziemy wiedziały na czym stoimy i jeśli nie zrobię ich wcześniej to będziemy mogły się umówić
No i zazdroszczę Tajlandii...
ehh odważne jesteście tak w ciąży lecieć w takie orientalne tereny:) -
Alorrene13 wrote:Monia pewnie, że nie ma czego się bać, zwłaszcza jak miałaś dobre wyniki na prenatalnych
-
ok. Wiesz ja dziś byłam na wizycie i jeszcze nie dała skierowania, więc postaram się iść na wizystę tuż po powrcie 25.02 i wtedy możemy iść od razu. Wiesz odważnie, nieodważnie, stwierdziłam że czuję się bardzo dobrze, biletów nie można zwrócić, przełożenie na 2016 nic nam nie daje bo dziecko będzie malutkie, poza tym za takie przełożenie też byśmy dopłacali. Myślę że to ostatnia szansa na taką wycieczkę przez najbliższe 2-3 lata więc zdecydowaliśmy że lecimy
Mam już przykazania od różnych lekarzy na co mam zwracać uwagę, czego pilnować itp. wierzę że będzie dobrze
-
nadine24 wrote:a to jak już mowa o wyjazdach, myślicie że wyjazd z 2-3miesięcznym noworodkiem na wakacje zagraniczne jest dobrym pomysłem?
My sobie na pewno wakacje w tym roku odpuszczamy, ale myślę że nie ma jakichś przeciwskazań do podróży. Tylko tak naprawdę zależy jakie dziecko Ci się urodzi, bo jak będzie marudne i płaczliwe, to Ci się wakacji odechce