Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 3 razy dziennie chodzę na spacery z moją sunią, czasem są krótsze czasem dłuższe ja wiem że moją bolączką jest czekolada i ser żółty muszę to ograniczyć i będzie ok

Wczoraj rozmawiałam z moją starszą siostrą, która w całej ciąży przytyła 6kg, aczkolwiek jak zaszła w ciążę to była pampuszek. A ja wiem że będzie ze mnie wieloryb w czerwcu.

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia to masz urodzinki tak jak mój wspaniały braciszek :-) ja z kolei mam urodziny 30listopada i zawsze byłam szczęśliwa z tego powodu bo byłam najmłodsza w klasie :-P
    Co do wagi małego,to też mi ginka nie mówiła,także nawet nie wiem.
    Dziś idę na ten zabieg,już jest stresik powoli. Trzymajcie kciuki dziewczyny.
    Miłego dnia

Rozalia, zyrcia lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nie nadrobię was ze wczoraj, bo mam bardzo aktywny tydzień... wczoraj praca, potem basen, potem do kumpeli na ploty.
    Dziś praca, gin, potem do drugiej koleżanki na kolejne ploty, a potem angielski :P Znowu wrócę po 21:00 do domu...

Wczoraj jak byłam u koleżanki, to ona tak niespodziewanie mi sprezentowała mega pakę ubrań ciążowych :D Normalnie ratunek dla mnie :) Są ze 3 pary spodni, wszystkie idealnie pasują, kurteczka polarowa na przełom zimy i wiosny, kilka fajnych bluzek typowo ciążowych i oversizy... Dobre marki, mało znoszone... normalnie moja szafa powiększyła się 2x dzięki tym rzeczom :D
    Nie ma to jak solidarność jajników!

Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę :) Zobaczymy czy drugi gin potwierdzi męską płeć :D

Z., Rozalia, Sista, nadine24, Czarnaa94, Marcia86, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek, Nieukowa kciuki zaciśnięte!

Ja jestem sierpniowa dziewczyna, więc na prezent urodzinowy w postaci synka nie liczę :P Wstępnie rozmawiałam z lekarzem, który ma mnie pokroić i być może już 8 czerwca mały będzie z nami. No chyba że akcja zacznie się jeszcze wcześniej,ale chyba małe są na to szanse...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Zyrcia to masz urodzinki tak jak mój wspaniały braciszek :-) ja z kolei mam urodziny 30listopada i zawsze byłam szczęśliwa z tego powodu bo byłam najmłodsza w klasie :-P
    Co do wagi małego,to też mi ginka nie mówiła,także nawet nie wiem.
    Dziś idę na ten zabieg,już jest stresik powoli. Trzymajcie kciuki dziewczyny.
    Miłego dnia
    Ja mam urodziny 28 listopada i też zawsze się cieszyłam, że jestem z tych młodszych.
    Jeśli o mnie chodzi to mam termin na 2.06, ale coś czuję, że nasza Malutka też przyjdzie na świat jeszcze w maju.
    Mam pytanie do dziewczyn z twardniejącym brzuchem. Czy pytałyście może swoich ginów o ćwiczenie mięśni Kegla? Zastanawiam się właśnie czy twardnienie nie jest przeciwwskazaniem do tych ćwiczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:00

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam urodziny w listopadzie ale fajna data bo zawsze wolne 11.11
    Dziewczyny doradźcie mi jakiś kompleks witamin?
    do tej pory brałam zwykły kwas foliowy i asmag

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, jako biolog szybciej mi odpowiesz niż dr Google. Kłuje mnie w okolicy pępka, powyżej z prawej strony. Co to może być? Jak siedzę, jak stoję, jak chodzę. Kłucie czasami silniejsze, czasami lżejsze. Ale potrafię się skulić jak złapie...Co tam jest za narząd wewnętrzny? Na macice to chyba za wysoko w 18 tygodniu :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam urodziny 6 marca i w sumie ciesze sie na termin czerwcowy. Mam dwoch chrzesniakow z marca i siostrzenca. Brat tez z marca wiec za duzo. A czerwiec data w rocznice slubu , i babcia byla z 22 czerwca tak wiec super... A jak wyjdzie to sie okaze.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    ja też mam urodziny w listopadzie ale fajna data bo zawsze wolne 11.11
    Dziewczyny doradźcie mi jakiś kompleks witamin?
    do tej pory brałam zwykły kwas foliowy i asmag
    To mój mąż ma 10.11 także zawsze może zabalować bo następny dzień wolny :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam urodziny 26 styczeń :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobryyy ! :)
    Wreszcie po wizycie, jak dobrze było zobaczyć mojego ... chłopaka ;)
    Płeć po raz drugi potwierdzona! Nie ważyła, ani nie mierzyła nic, bo to będzie w przyszłym tygodniu na połówkowym. Mam zdjęcie fiutka. Poza tym podpisała mi papierki do linii lotniczych, że mogę jechać na urlop i do gimnastyki/szkoły rodzenia. Z szyjką wszystko spoko, łożysko z przodu i na ruchy mam cierpliwie czekać :D miłego dnia !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:40

Rozalia, nadine24, Czarnaa94, Z., Nieukowa, Ania1704, sss, zyrcia, Inesicia, Joasia:) lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    Hej dziewczynki z innej beczki bylam dzis na wizycie i moj maluch wazy juz az 430 g ! :D jak wasze fasolki ? jakie wagi ? sciskamy :) btw dostalam dzis kolejne skierowanie na drugie badania prenatalne za free :)

O to dużo! Moja wczoraj ważyła 370g a prawie ten sam etap ciąży ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:49

Rozalia, zyrcia lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zawsze marzyło żeby urodzić pierwsze dziecko przed 25. urodzinami - taki o plan :) a teraz się trochę boję żeby się nie spełnił bo ja z 18 maja, a termin mam na 10 czerwca, do tego dzieć jest parę dni do tyłu i przed 18.05 to jeszcze dla niego za wcześnie na wychodzenie z brzuszka :) mój M ma uro 29 maja, a 3 czerwca mamy rocznicę i jest to też planowana data ślubu, oczywiście nie w tym roku :D więc pałam nadzieją że nasza Hania nas wcześniej niż 10 czerwca nie zaskoczy :)

kciuki zaciśnięte za wizyty dzisiejsze i jutrzejsze :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek , Nieukowa, Lilly78 kciuki trzymam oczywiście :)
    Ja jestem z 13 kwietnia, a mąż z 4 listopada ... nikt w rodzinie jeszcze w czerwcu się nie rodził :P

Ania1704, Sista lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę to moja malutka chyba też o linię dba, ale w normie się mieści :)
    Trzymam kciuki za wizyty i za Ciebie Muniek :*

A ja i mój mąż jesteśmy oboje z grudnia :) Ja 11, a mąż 19. Na weselu radocha była jak śpiewali "kto się urodził w grudniu..." i młodzi oboje wstają :P Ja się cieszę że będę w maju/czerwcu rodzić, dla mnie idealnie :) Nie będzie trzeba z brzuszkiem się męczyć w te najgorsze upały i można od razu na spacerki chodzić. Ja mam w karcie ciąży termin wpisany z USG na 1.06 ale myślę że Anielka wyjdzie w maju ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to startowałam z 52 kg przy wzroście 164. Wczoraj waga pokazała 57,5 i ginek nic nie mówił. Mi tam się wydaje że to ok bo teraz najbardziej brzuch rośnie to i waga najbardziej leci. No i ja się jakoś specjalnie nie przejmuję wagą chociaż mam tendencje do tycia. Z resztą widzę że mi najbardziej w brzuch poszło i trochę w boczki. Ale nogi na szczęście takie jak były co mnie bardzo cieszy :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nieukowa, jako biolog szybciej mi odpowiesz niż dr Google. Kłuje mnie w okolicy pępka, powyżej z prawej strony. Co to może być? Jak siedzę, jak stoję, jak chodzę. Kłucie czasami silniejsze, czasami lżejsze. Ale potrafię się skulić jak złapie...Co tam jest za narząd wewnętrzny? Na macice to chyba za wysoko w 18 tygodniu :/

nie mam pojęcia Sista - z anatomii to ja orłem nie jestem :P
    Może być na pewno nerka albo jelito, może coś jeszcze. Najlepiej zapytaj lekarza przy najbliższej okazji...

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Muniek , Nieukowa, Lilly78 kciuki trzymam oczywiście :)
    Ja jestem z 13 kwietnia, a mąż z 4 listopada ... nikt w rodzinie jeszcze w czerwcu się nie rodził :P
    Allorene - czyli mam przynajmniej jednego Kompana Barana - miło :) Ja jestem z 4 kwietnia :)

Alorrene13, Ania1704 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    A jaką miałaś wagę wyjściową i ile masz wzrostu? To pewnie też ma znaczenie. Ja mam 177cm i 70 kg wyjściowo, więc jak ktoś nie wie, że jestem w ciąży to nawet nie zauważy, bo mi się rozłożyło równomiernie od piersi do ud. Teraz ja się denerwuje tą glukozą, może powinnam sobie sama zrobić dodatkowo...
    W 9 tygodniu jak mi zakładali kartę ciąży to ważyłam 58,5. Przed ciążą 57, a wzrostu mam 170! po mnie zaczyna widać, że jestem w ciąży :) Koleżanki w pracy mówiły, że ładnie mi się kilogramy rozłożyły bo poszło w piersi, brzuch i uda!

‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ