Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja 3 razy dziennie chodzę na spacery z moją sunią, czasem są krótsze czasem dłuższe ja wiem że moją bolączką jest czekolada i ser żółty muszę to ograniczyć i będzie ok
Wczoraj rozmawiałam z moją starszą siostrą, która w całej ciąży przytyła 6kg, aczkolwiek jak zaszła w ciążę to była pampuszek. A ja wiem że będzie ze mnie wieloryb w czerwcu. -
Zyrcia to masz urodzinki tak jak mój wspaniały braciszek
ja z kolei mam urodziny 30listopada i zawsze byłam szczęśliwa z tego powodu bo byłam najmłodsza w klasie
Co do wagi małego,to też mi ginka nie mówiła,także nawet nie wiem.
Dziś idę na ten zabieg,już jest stresik powoli. Trzymajcie kciuki dziewczyny.
Miłego dniaRozalia, zyrcia lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Cześć, nie nadrobię was ze wczoraj, bo mam bardzo aktywny tydzień... wczoraj praca, potem basen, potem do kumpeli na ploty.
Dziś praca, gin, potem do drugiej koleżanki na kolejne ploty, a potem angielskiZnowu wrócę po 21:00 do domu...
Wczoraj jak byłam u koleżanki, to ona tak niespodziewanie mi sprezentowała mega pakę ubrań ciążowychNormalnie ratunek dla mnie
Są ze 3 pary spodni, wszystkie idealnie pasują, kurteczka polarowa na przełom zimy i wiosny, kilka fajnych bluzek typowo ciążowych i oversizy... Dobre marki, mało znoszone... normalnie moja szafa powiększyła się 2x dzięki tym rzeczom
Nie ma to jak solidarność jajników!
Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytęZobaczymy czy drugi gin potwierdzi męską płeć
Z., Rozalia, Sista, nadine24, Czarnaa94, Marcia86, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Muniek, Nieukowa kciuki zaciśnięte!
Ja jestem sierpniowa dziewczyna, więc na prezent urodzinowy w postaci synka nie liczęWstępnie rozmawiałam z lekarzem, który ma mnie pokroić i być może już 8 czerwca mały będzie z nami. No chyba że akcja zacznie się jeszcze wcześniej,ale chyba małe są na to szanse...
-
Muniek wrote:Zyrcia to masz urodzinki tak jak mój wspaniały braciszek
ja z kolei mam urodziny 30listopada i zawsze byłam szczęśliwa z tego powodu bo byłam najmłodsza w klasie
Co do wagi małego,to też mi ginka nie mówiła,także nawet nie wiem.
Dziś idę na ten zabieg,już jest stresik powoli. Trzymajcie kciuki dziewczyny.
Miłego dnia
Jeśli o mnie chodzi to mam termin na 2.06, ale coś czuję, że nasza Malutka też przyjdzie na świat jeszcze w maju.
Mam pytanie do dziewczyn z twardniejącym brzuchem. Czy pytałyście może swoich ginów o ćwiczenie mięśni Kegla? Zastanawiam się właśnie czy twardnienie nie jest przeciwwskazaniem do tych ćwiczeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:00
-
Nieukowa, jako biolog szybciej mi odpowiesz niż dr Google. Kłuje mnie w okolicy pępka, powyżej z prawej strony. Co to może być? Jak siedzę, jak stoję, jak chodzę. Kłucie czasami silniejsze, czasami lżejsze. Ale potrafię się skulić jak złapie...Co tam jest za narząd wewnętrzny? Na macice to chyba za wysoko w 18 tygodniu
-
A ja mam urodziny 6 marca i w sumie ciesze sie na termin czerwcowy. Mam dwoch chrzesniakow z marca i siostrzenca. Brat tez z marca wiec za duzo. A czerwiec data w rocznice slubu , i babcia byla z 22 czerwca tak wiec super... A jak wyjdzie to sie okaze.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Stokrotka2626 wrote:ja też mam urodziny w listopadzie ale fajna data bo zawsze wolne 11.11
Dziewczyny doradźcie mi jakiś kompleks witamin?
do tej pory brałam zwykły kwas foliowy i asmag
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Dzień Dobryyy !
Wreszcie po wizycie, jak dobrze było zobaczyć mojego ... chłopaka
Płeć po raz drugi potwierdzona! Nie ważyła, ani nie mierzyła nic, bo to będzie w przyszłym tygodniu na połówkowym. Mam zdjęcie fiutka. Poza tym podpisała mi papierki do linii lotniczych, że mogę jechać na urlop i do gimnastyki/szkoły rodzenia. Z szyjką wszystko spoko, łożysko z przodu i na ruchy mam cierpliwie czekaćmiłego dnia !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 10:40
Rozalia, nadine24, Czarnaa94, Z., Nieukowa, Ania1704, sss, zyrcia, Inesicia, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
szczesliwamama wrote:Hej dziewczynki z innej beczki bylam dzis na wizycie i moj maluch wazy juz az 430 g !
jak wasze fasolki ? jakie wagi ? sciskamy
btw dostalam dzis kolejne skierowanie na drugie badania prenatalne za free
O to dużo! Moja wczoraj ważyła 370g a prawie ten sam etap ciąży -
Mi się zawsze marzyło żeby urodzić pierwsze dziecko przed 25. urodzinami - taki o plan
a teraz się trochę boję żeby się nie spełnił bo ja z 18 maja, a termin mam na 10 czerwca, do tego dzieć jest parę dni do tyłu i przed 18.05 to jeszcze dla niego za wcześnie na wychodzenie z brzuszka
mój M ma uro 29 maja, a 3 czerwca mamy rocznicę i jest to też planowana data ślubu, oczywiście nie w tym roku
więc pałam nadzieją że nasza Hania nas wcześniej niż 10 czerwca nie zaskoczy
kciuki zaciśnięte za wizyty dzisiejsze i jutrzejsze
-
Tak patrzę to moja malutka chyba też o linię dba, ale w normie się mieści
Trzymam kciuki za wizyty i za Ciebie Muniek :*
A ja i mój mąż jesteśmy oboje z grudniaJa 11, a mąż 19. Na weselu radocha była jak śpiewali "kto się urodził w grudniu..." i młodzi oboje wstają
Ja się cieszę że będę w maju/czerwcu rodzić, dla mnie idealnie
Nie będzie trzeba z brzuszkiem się męczyć w te najgorsze upały i można od razu na spacerki chodzić. Ja mam w karcie ciąży termin wpisany z USG na 1.06 ale myślę że Anielka wyjdzie w maju
-
A co do wagi to startowałam z 52 kg przy wzroście 164. Wczoraj waga pokazała 57,5 i ginek nic nie mówił. Mi tam się wydaje że to ok bo teraz najbardziej brzuch rośnie to i waga najbardziej leci. No i ja się jakoś specjalnie nie przejmuję wagą chociaż mam tendencje do tycia. Z resztą widzę że mi najbardziej w brzuch poszło i trochę w boczki. Ale nogi na szczęście takie jak były co mnie bardzo cieszy
-
Sista wrote:Nieukowa, jako biolog szybciej mi odpowiesz niż dr Google. Kłuje mnie w okolicy pępka, powyżej z prawej strony. Co to może być? Jak siedzę, jak stoję, jak chodzę. Kłucie czasami silniejsze, czasami lżejsze. Ale potrafię się skulić jak złapie...Co tam jest za narząd wewnętrzny? Na macice to chyba za wysoko w 18 tygodniu
nie mam pojęcia Sista - z anatomii to ja orłem nie jestem
Może być na pewno nerka albo jelito, może coś jeszcze. Najlepiej zapytaj lekarza przy najbliższej okazji...Sista lubi tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Muniek , Nieukowa, Lilly78 kciuki trzymam oczywiście
Ja jestem z 13 kwietnia, a mąż z 4 listopada ... nikt w rodzinie jeszcze w czerwcu się nie rodziłJa jestem z 4 kwietnia
Alorrene13, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySista wrote:A jaką miałaś wagę wyjściową i ile masz wzrostu? To pewnie też ma znaczenie. Ja mam 177cm i 70 kg wyjściowo, więc jak ktoś nie wie, że jestem w ciąży to nawet nie zauważy, bo mi się rozłożyło równomiernie od piersi do ud. Teraz ja się denerwuje tą glukozą, może powinnam sobie sama zrobić dodatkowo...
Koleżanki w pracy mówiły, że ładnie mi się kilogramy rozłożyły bo poszło w piersi, brzuch i uda!