Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dada super że już jesteście w domku
Sista gratulacje córeczki !! Mówiłam że w szpitalu nie będzie aż tak źle!!Ja też siedziałam na korytarzu i czekałam na bobasy
zazwyczaj były tak pozawijane że i tak nie było widać, później poszłyśmy z dziewczynami z oddziału zobaczyć noworodki. Takie słodziutkie małe ciumki, no cudowne!! Niesamowite że w naszych brzuchach rośnie coś takiego!!
My już też jesteśmy w domu. Mąż dzwonił do mnie do szpitala i mówił: 'posprzątałem w domu na Twój przyjazd, zmywarkę wstawiłem, nawet łazienkę wyszorowałem, ale wiesz.. jakoś i tak jest brudno, nie wiem jak ty to robisz.. wracaj już' haha no taki komplement
z zaleceń szpitalnych to mam brać no-spę 3x1, duphaston 3x1, magnez 3x1 no i nystatynę p/grzybiczo. Ogólnie wtedy kiedy mam twardnienia brzucha leżeć.
Ania1704, Sista, karolinka85, Viola, Joasia:), Aka81, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Faktycznie nie taka glukoza straszna jak ją malują, ja mogłabym ją pić codziennie rano na pobudzenie
wyniki też właśnie dostałam 80 na czczo, 84 po 120', morfologia też w normie, żyć nie umierać
Jedynie dziś wzdęcia mam dziś takie że każdy oddech to mega ból, mam nadzieję, że zanim pójdę spać przejdzie.
A jeśli chodzi o szpital, to z jednej strony niefajnie tak samemu leżeć w szpitalu, ale mimo wszystko to dodatkowe badania i oględziny malucha, więc można znaleźć w tym pozytywy. Trzymajcie się dziewczyny
Muszę się też pochwalić moim ostatnim łupem na OLX, gdzie nabyłam łóżeczko z szufladą i z materacem ze całe 80zł, a stan idealny, jak nowy. Więc w zasadzie meble w pokoiku już wszystkie, została do zakupienia wyprawka od strony higienicznej i akcesoria do karmienia itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 20:06
Rozalia, Joasia:), Sista, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:Dziewczyny,
Z nudów czytam pamiętniki Dziewczyn, które starają się o zajście w ciąże i myśle sobie, ze jestem (jesteśmy) mega Szczesciarami. Połowa ciąży za nami, minie wiosna i Maleństwa bedą z nami
Olga wysłuchała próśb mamy i wygina się dzisiaj co chwileZ prawej strony przy pępku mam bulę, a to jej pupcia. Czytam jej bajki na głos, a jak przestaje to mi buła rośnie - czyli prostuje nóżki, znaczy się kopie. I wtedy mam mega nierówny brzuch z mega górka z prawej strony i rogala na twarzy
Moja Kitka mnie słyszy i rozmawia ze mną
Lubię wysiadywać na korytarzu obok traktu porodowego, jak jadą maleństwa, a zaraz potem świeże mamy. Pierwszy dzień w szpitalu (jakkolwiek dziwnie to zabrzmi) podoba mi się. Choc zastanawiam się dlaczego juz dziś nie zaczęli mi dawać antybiotyku. Jutro nie robią mi żadnych badań, tylko mocz na posiew, a na jego wynik i tak się czeka piec dni. No ale lekarze wiedza co robią.
Spokojnego wieczoru !!!
Ja bardzo doceniam to że mam szczęście nosić pod sercem małego człowieka. Dla mnie i męża to prawdziwy dar, bo długo nie udawało nam się zajść i już braliśmy pod uwagę in vitro. Dwie kreski były dla mnie ogromnym zaskoczeniem, wielką obawą i przeogromną radością. Teraz wiem że każda kobieta w ciąży doświadcza cudu, bo z małego zlepka komórek powstaje nasze dziecko. Kocham już ponad wszystko tego szkraba i zrobię wszystko żebyśmy byli szczęśliwiA teraz idę brać kąpiel i relaksować się, miłego wieczoru dziewczyny!
Sista, Joasia:), nenette, BrumBrumek, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
sss wrote:Wiecie co zastnawialam sie nat ta wasza glukoza i nie zgadniecie patrze na skierowanie a tam test naglukoze i mnie tez nie ominie. Ide jutro buu...... A lykacie leki przed badaniami bo zazwyczaj na czczo i tak sie zastanawiam czy leki mozna
Można brać wszystkie leki przed badaniem poza sterydami, moczopędnymi i tabletkami anty. -
Zazdroszczę tej w połowie skompletowanej wyprawki. My nie mamy jeszcze zupełnie nic oprócz dużej ilości próbek od koleżanki która pracuje w aptece, co chwilę mi coś podrzuca, ostatnio były nawet różowe skarpetki z oilatum
Czuję już presję czasu i finansową.. mam nadzieję że zdążymy ze wszystkim -
Ja na początku długo zwlekałam, a teraz jakoś szybko poszło i trochę się już tego uzbierało. W końcu już "dawno" połowa, a chciałabym wszystko mieć tak do 32 tygodnia, żeby później sobie już nie zawracać głowy zakupami tylko co najwyżej sprzątaniem, praniem czy pakowaniem, no i najważniejsze - ostatnim odpoczynkiem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Joasia:) wrote:Dziewczyny czy podają Wam w opisie z USG jaka jest ilośc wód w skali afi ? Mi nic takiego nie mówił a niby powinno od 5-6 miesiąca.
-
Witam sie po urlopie
milo bylo znow odwiedzic Polske i odebrac zamowiony wozek
pota tym M zrobil mi niespodzianke: weekend w pradze
bylo super choc duzo chodzenia ale dalam rade
wczoraj tylko musialam odespac caly dzien.
Gratuluje nowych coreczek i synkow
Dada brum brumek dobrze ze juz jestescie w domku. Sista tobie rowniez zycze szybkiego powrotu do domku
Katarzyna super ze sa dwie kreseczkigratuluje
Tak duzo piszecie o badaniu z glukoza wiec mam pytanie... czy ktoras z was jadla sniadanie przed badaniem? Ja mam 9.03. o 8 rano zjesc male sniadanie i o 9 stawic sie na badaniu. Potem czekac tam do 10-tej. Zglupialam bo myslalam ze to musi byc na czczoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:11
Scintilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Katha mi kazali na Czczo i jutro ide wiec dam znac jak wrażenia .
Ja dzis sie poplakalam bo pierwszy raz poczułam pod ręka jak sie rusza i tak sie ucieszyłam ,niesamowita radośćjejus ale to sa emocje
zaczęłam do niego mówić pierwszy raz mi sie to zdazylo
)). ..
nadine24, Muniek, Joasia:), Sista, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJoasia:) wrote:Dziewczyny czy podają Wam w opisie z USG jaka jest ilośc wód w skali afi ? Mi nic takiego nie mówił a niby powinno od 5-6 miesiąca.
Mi na połówkowym pierwszy raz wpisali,ze afi 15cm, wczesniej pisali tylko, ze wody w normie. Ja za to nie mam np. podanego stopnia dojrzalosci lozyska, tylko ze prawidlowe bez cech przodowania, co lekarz to inaczej..grunt zeby bylo ok:)
-
Dada wrote:Katha mi kazali na Czczo i jutro ide wiec dam znac jak wrażenia .
Ja dzis sie poplakalam bo pierwszy raz poczułam pod ręka jak sie rusza i tak sie ucieszyłam ,niesamowita radośćjejus ale to sa emocje
zaczęłam do niego mówić pierwszy raz mi sie to zdazylo
)). ..
Super, ze się Dzieciątko poruszyłoMów do niego, na pewno słyszy
Co do szpitala, to faktycznie, nie dają pospać. Po 5.00 temperatura, zaraz potem ciśnienie. Po 6.00 sprzątaczka i ksiądz z Komunią. A do tego złe spałam, bo chciałam mocz do rana przytrzymać, choc o 1.00 nie wytrzymałam
Udanego badania życzę
-
Dziewczyny co wy ntak szybko robicie ta glukoze? Jakies wskazania macie? Mi dal skierowanie ale mam zrobic jak skoncze 24 tyg, byc na czczo i najlepiej nie chodzic przez 3h podczas badania.
Witamynsie w 25 tyg z zapchanym nosem, bolacym gardlem, nieprzespana noca. Mam krople do nosa otrivin dla dzieci doradzcie czy moge sobie nos nimi zakropic? Bo wlewam tez wode morska ale to nic a nic nie pomaga.[/url]
-
Umieram... Jestem po glukozie i mi tak niedobrze ze masakra... Cale szczescie, ze punkt pobran nowy i ze jestem obsluzona bez zadnej kolejki
Teraz 2h zbijania bakow... Wyciagam ksiazke i staram sie nie myslec o tym wypitym ulepku
Aghata ja mialam tak isc- mam na czczo zawsze graniczny cukier, to chyba stad taka decyzja. Ciekawe czy wartosci po czasie beda ok..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 07:55