X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada super że już jesteście w domku :)

Sista gratulacje córeczki !! Mówiłam że w szpitalu nie będzie aż tak źle!! :) Ja też siedziałam na korytarzu i czekałam na bobasy :D zazwyczaj były tak pozawijane że i tak nie było widać, później poszłyśmy z dziewczynami z oddziału zobaczyć noworodki. Takie słodziutkie małe ciumki, no cudowne!! Niesamowite że w naszych brzuchach rośnie coś takiego!! :)

My już też jesteśmy w domu. Mąż dzwonił do mnie do szpitala i mówił: 'posprzątałem w domu na Twój przyjazd, zmywarkę wstawiłem, nawet łazienkę wyszorowałem, ale wiesz.. jakoś i tak jest brudno, nie wiem jak ty to robisz.. wracaj już' haha no taki komplement :D
    z zaleceń szpitalnych to mam brać no-spę 3x1, duphaston 3x1, magnez 3x1 no i nystatynę p/grzybiczo. Ogólnie wtedy kiedy mam twardnienia brzucha leżeć.

Ania1704, Sista, karolinka85, Viola, Joasia:), Aka81, Scintilla lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie nie taka glukoza straszna jak ją malują, ja mogłabym ją pić codziennie rano na pobudzenie :) wyniki też właśnie dostałam 80 na czczo, 84 po 120', morfologia też w normie, żyć nie umierać :) Jedynie dziś wzdęcia mam dziś takie że każdy oddech to mega ból, mam nadzieję, że zanim pójdę spać przejdzie.

A jeśli chodzi o szpital, to z jednej strony niefajnie tak samemu leżeć w szpitalu, ale mimo wszystko to dodatkowe badania i oględziny malucha, więc można znaleźć w tym pozytywy. Trzymajcie się dziewczyny :)

Muszę się też pochwalić moim ostatnim łupem na OLX, gdzie nabyłam łóżeczko z szufladą i z materacem ze całe 80zł, a stan idealny, jak nowy. Więc w zasadzie meble w pokoiku już wszystkie, została do zakupienia wyprawka od strony higienicznej i akcesoria do karmienia itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 20:06

Rozalia, Joasia:), Sista, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny,
    Z nudów czytam pamiętniki Dziewczyn, które starają się o zajście w ciąże i myśle sobie, ze jestem (jesteśmy) mega Szczesciarami. Połowa ciąży za nami, minie wiosna i Maleństwa bedą z nami :)
    Olga wysłuchała próśb mamy i wygina się dzisiaj co chwile :) Z prawej strony przy pępku mam bulę, a to jej pupcia. Czytam jej bajki na głos, a jak przestaje to mi buła rośnie - czyli prostuje nóżki, znaczy się kopie. I wtedy mam mega nierówny brzuch z mega górka z prawej strony i rogala na twarzy :) Moja Kitka mnie słyszy i rozmawia ze mną :)
    Lubię wysiadywać na korytarzu obok traktu porodowego, jak jadą maleństwa, a zaraz potem świeże mamy. Pierwszy dzień w szpitalu (jakkolwiek dziwnie to zabrzmi) podoba mi się. Choc zastanawiam się dlaczego juz dziś nie zaczęli mi dawać antybiotyku. Jutro nie robią mi żadnych badań, tylko mocz na posiew, a na jego wynik i tak się czeka piec dni. No ale lekarze wiedza co robią.
    Spokojnego wieczoru !!!

Ja bardzo doceniam to że mam szczęście nosić pod sercem małego człowieka. Dla mnie i męża to prawdziwy dar, bo długo nie udawało nam się zajść i już braliśmy pod uwagę in vitro. Dwie kreski były dla mnie ogromnym zaskoczeniem, wielką obawą i przeogromną radością. Teraz wiem że każda kobieta w ciąży doświadcza cudu, bo z małego zlepka komórek powstaje nasze dziecko. Kocham już ponad wszystko tego szkraba i zrobię wszystko żebyśmy byli szczęśliwi :) A teraz idę brać kąpiel i relaksować się, miłego wieczoru dziewczyny!

Sista, Joasia:), nenette, BrumBrumek, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    Wiecie co zastnawialam sie nat ta wasza glukoza i nie zgadniecie patrze na skierowanie a tam test naglukoze i mnie tez nie ominie. Ide jutro buu...... A lykacie leki przed badaniami bo zazwyczaj na czczo i tak sie zastanawiam czy leki mozna

Można brać wszystkie leki przed badaniem poza sterydami, moczopędnymi i tabletkami anty.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tej w połowie skompletowanej wyprawki. My nie mamy jeszcze zupełnie nic oprócz dużej ilości próbek od koleżanki która pracuje w aptece, co chwilę mi coś podrzuca, ostatnio były nawet różowe skarpetki z oilatum :D
    Czuję już presję czasu i finansową.. mam nadzieję że zdążymy ze wszystkim

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku długo zwlekałam, a teraz jakoś szybko poszło i trochę się już tego uzbierało. W końcu już "dawno" połowa, a chciałabym wszystko mieć tak do 32 tygodnia, żeby później sobie już nie zawracać głowy zakupami tylko co najwyżej sprzątaniem, praniem czy pakowaniem, no i najważniejsze - ostatnim odpoczynkiem :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podają Wam w opisie z USG jaka jest ilośc wód w skali afi ? Mi nic takiego nie mówił a niby powinno od 5-6 miesiąca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zakupiłam torbę kosmetyków dla Leoncja :D jutro jakieś foty porobię moich ostatnich zdobyczy :D

nadine24 lubi tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Dziewczyny czy podają Wam w opisie z USG jaka jest ilośc wód w skali afi ? Mi nic takiego nie mówił a niby powinno od 5-6 miesiąca.
    a co to ta skala afi? mój nic nie wspominał na ten temat, tylko jak dostaję wydruk z usg to tam mam zawsze że wody płodowe w normie

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po urlopie :) milo bylo znow odwiedzic Polske i odebrac zamowiony wozek :) pota tym M zrobil mi niespodzianke: weekend w pradze :) bylo super choc duzo chodzenia ale dalam rade :) wczoraj tylko musialam odespac caly dzien.

Gratuluje nowych coreczek i synkow :)
    Dada brum brumek dobrze ze juz jestescie w domku. Sista tobie rowniez zycze szybkiego powrotu do domku :)

Katarzyna super ze sa dwie kreseczki :) gratuluje

Tak duzo piszecie o badaniu z glukoza wiec mam pytanie... czy ktoras z was jadla sniadanie przed badaniem? Ja mam 9.03. o 8 rano zjesc male sniadanie i o 9 stawic sie na badaniu. Potem czekac tam do 10-tej. Zglupialam bo myslalam ze to musi byc na czczo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:11

Scintilla lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afi to skala płynu owodniowego.
    Mi też pisze ze w normie, ale znajoma była u swojego lekarza i on wpisał " wody płodowe AFI 10"
    Katha mi kazał glukozę na czczo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 22:12

• Dada Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha mi kazali na Czczo i jutro ide wiec dam znac jak wrażenia .

Ja dzis sie poplakalam bo pierwszy raz poczułam pod ręka jak sie rusza i tak sie ucieszyłam ,niesamowita radość :) jejus ale to sa emocje :) zaczęłam do niego mówić pierwszy raz mi sie to zdazylo :))). ..

nadine24, Muniek, Joasia:), Sista, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam polecenie być od 12h na czczo, tylko woda :)

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie jestem zdziwiona ze kazala mi zjsc sniadanie. Bede musiala sie dopytac jak to jest i co to za badanie

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jutro się wybieram rano,mi też kazali na czczo. To będzie w tym wszystkim najgorsze,bo dla mnie śniadanie to obowiązek. Zdam relację jutro :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:

Mi na połówkowym pierwszy raz wpisali,ze afi 15cm, wczesniej pisali tylko, ze wody w normie. Ja za to nie mam np. podanego stopnia dojrzalosci lozyska, tylko ze prawidlowe bez cech przodowania, co lekarz to inaczej..grunt zeby bylo ok:)

• Dada Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.co zostało po szpitalu to pobudka...nie moge juz spac i głodna jestem wiec zaraz wstaje i na ta glukoze ide co bede mogła zjesc jakies pyszne śniadanie ..;)
    Miłego dnia :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Katha mi kazali na Czczo i jutro ide wiec dam znac jak wrażenia .

Ja dzis sie poplakalam bo pierwszy raz poczułam pod ręka jak sie rusza i tak sie ucieszyłam ,niesamowita radość :) jejus ale to sa emocje :) zaczęłam do niego mówić pierwszy raz mi sie to zdazylo :))). ..

Super, ze się Dzieciątko poruszyło :) Mów do niego, na pewno słyszy :)
    Co do szpitala, to faktycznie, nie dają pospać. Po 5.00 temperatura, zaraz potem ciśnienie. Po 6.00 sprzątaczka i ksiądz z Komunią. A do tego złe spałam, bo chciałam mocz do rana przytrzymać, choc o 1.00 nie wytrzymałam ;)
    Udanego badania życzę :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co wy ntak szybko robicie ta glukoze? Jakies wskazania macie? Mi dal skierowanie ale mam zrobic jak skoncze 24 tyg, byc na czczo i najlepiej nie chodzic przez 3h podczas badania.

Witamynsie w 25 tyg z zapchanym nosem, bolacym gardlem, nieprzespana noca. Mam krople do nosa otrivin dla dzieci doradzcie czy moge sobie nos nimi zakropic? Bo wlewam tez wode morska ale to nic a nic nie pomaga.

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram... Jestem po glukozie i mi tak niedobrze ze masakra... Cale szczescie, ze punkt pobran nowy i ze jestem obsluzona bez zadnej kolejki ;)

Teraz 2h zbijania bakow... Wyciagam ksiazke i staram sie nie myslec o tym wypitym ulepku :/

Aghata ja mialam tak isc- mam na czczo zawsze graniczny cukier, to chyba stad taka decyzja. Ciekawe czy wartosci po czasie beda ok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 07:55

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ