X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mój ginekolog jest na jakiś sympozjum .... :/ a mi zabraknie leku do kolejnej wizyty - myślicie, że jeśli mam wpisane w kartę ciąży co przyjmuje to internista może wypisać mi receptę :( ?
    Jak najbardziej powinien wypisac. Moj lekarz rodzinny nawet nic nie czytal podalam nazwy lekow i zalatwione.

Scintilla lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam połówkowe w tłusty czwartek. Juz nie mogę się doczekać. Mamy dopiero na 20.30 a potem do rodziców na pączki :)

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nad ta glukoza zastanawiam bo w pierwszych badaniach mi wyszlo z krwi 93 ale nic lekarz nie mowil. Jutro ide na krew i zobaczymy co wyjdzie, ja sobie slodyczy nie odmawiam jak w 1 trymestrze nie moglam przelknac tak teraz nie moge sie oprzec.

Co do luteiny nie malam odpukac infekacji ale dokladnie myje rece przed podaniem i sie podmywam. Denerwuje mnie tylko to ze juz tyle wkladek zuzylam bo wycieka.

Ja mam polowkowe pod koniec 22 tygodnia ale genetyczne tez mialam pozno.

• annaj Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja na połówkowe jadę jutro, mieliśmy tydzień temu ale M się rozchorował. Płci nadal znać nie będziemy chcieli, ubranka mam uniwersalne, do rozm 74 na razie a i cała siatka różowych dla dziewczynki osobno jak by się takowa urodziła :) Nabyliśmy już leżaczek bujaczek, dziś wyhaczyłam el. nianię za 30 zł później po nią jedziemy, i powoli dokupujemy kosmetyki co by równomiernie kasę rozłożyć, bo w kwietniu święta, potem zaraz urodziny synka. A pod koniec kwietnia to na wesele idziemy. A i kupiłam pół dużej paczki Pampersów 34 szt za 15 zł jeju już zapomniałam jakie są maleńkie :)

Wczoraj pytałam M czy drugiego piłkarza spłodził (synek namiętnie w piłkę kopie po tatusiu) bo mocno i często dostaje kopniaki i fajnie już brzuch się rusza. Mam tylko wrażenie ze cały czas siedzi główką do góry bo czuję jak szaleje po pęcherzu, szyjce i w tych okolicach. Czasem się obruci na bok. Zastanawiałam się do kiedy potem dzieci muszą się obrócić główką w dół, bo nie uśmiecha mi się cc, ale jak mus to mus.

Ja ostatnio to też często słodkie wcinam, choć staram się pilnować. Za to lody pycha :) A i przytyłam 9 kg już, ale idę tak jak z synkiem, na końcu plus 22 kg było.

Sista lubi tę wiadomość

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Stokrotka - gratuluje i wizyty i Córeczki :) Izabela - to tak jak ja, aż mi się miło zrobiło :) Skąd pomysł na to imię? Bo moje ma historię. Tato bardzo chciał mi dać na imię Jenny (był jakiś hit w 1975..., to nie od piosenki Bartosiewicz), ale w USC się nie zgodzili i dostałam imię najlepszej przyjaciółki mojej mamy :)

Po prostu nie ma w rodzinie i u znajomych dziewczynki o tym imieniu są Julie, Amelki, Kinga, Milena. Poza tym bardzo podoba nam się to imię i pasuje do nazwiska

Będzie dobrze Sista, najważniejsze żeby z malutką było wszystko dobrze, a tydzień szybko zleci:)

Byłam dziś na tej okropnej glukozie i to była masakra. Wypić spoko wypiłam i nie było jakieś takie paskudne, ale potem siedziałam z 1 godz przy otwartym oknie bo mi było słabo. A słodkiego to chwile nie ruszę. Po południu idę jeszcze po wyniki zobaczymy co tam wyjdzie

Sista lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo ustępowania miejsca ciężarnym to w Wawie spotkała mnie miła niespodzianka. Jednego dnia jeździliśmy pociągiem i w ciągu jednej przejażdzki ze 3 babki chciały mi miejsca ustąpić. Bardzo miło mnie to zaskoczyło bo było pełno ludzi, a nawet nie prosiłam. Przepychałam się żeby kupić bilet i musiałam przejść ze 3 wagony i same mnie zaczepiały.

Jeśli chodzi o słodkie to uwielbiam wszystko co jest z czekolady :) ale pączki w czwartek tez zjem. Nie mogę się doczekać.

Mi się wdało jakieś zapalenie mimo że nic nie czuję i mam globułki Macmiror.

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki łykacie jakieś tabletki z DHA ?

Ja biorę te Omegamed Pregna - które nie są najtańsze i mam wrażenie, że to po nich mam gorycz w buzi :/ zastanawiam się czy nie przejść na Tran - ryb nie jem za dużo więc dodatkowa suplementacja omega-3 by się przydała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 14:55

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla ja biorę Pregna DHA. Ok 25zł za 30 tabl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziewczynki łykacie jakieś tabletki z DHA ?

Ja biorę te Omegamed Pregna - które nie są najtańsze i mam wrażenie, że to po nich mam gorycz w buzi :/ zastanawiam się czy nie przejść na Tran - ryb nie jem za dużo więc dodatkowa suplementacja omega-3 by się przydała.
    Ja piłam tran gaal na początku ciąży, teraz pije moolers tran baby :) Ginka powiedziała, że jest ok :)

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Ja piłam tran gaal na początku ciąży, teraz pije moolers tran baby :) Ginka powiedziała, że jest ok :)

No właśnie też chce wejść na Moller's bo znam o nich opinie ... tylko boję się smaku :D - masz naturalny czy smakowy ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o smak tranu Moller's to na córce "testowałam" owocowy. Jej smakował. Zapach ok. Ale posmak ryby pozostaje (próbowałam). Ja bym nie dała rady.

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Jeśli chodzi o smak tranu Moller's to na córce "testowałam" owocowy. Jej smakował. Zapach ok. Ale posmak ryby pozostaje (próbowałam). Ja bym nie dała rady.

Obawiam się, że mój mąż by nie dał rady z moim oddechem :D
    Ale i tak spróbuję po skończeniu tabletek - upewnię się czy po nich mam gorycz i czy posmak jaki pozostaje po tranie mimo wszystko jest lepszy :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    No właśnie też chce wejść na Moller's bo znam o nich opinie ... tylko boję się smaku :D - masz naturalny czy smakowy ?
    Ja mam naturalny, jak dla mnie jest łagodniejszy w smaku niż gaal cytrynowy :) Ale teraz kupię sobie jakiś smakowy do porównania.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już po wizycie, skierowanie dostałam :) A1984 raz jeszcze dzięki za namiary, gdyby nie Ty to pewnie byłabym lżejsza o trzy stówki :) Echo mam dopiero 24 marca na Agatowej. Pytałam pani co tak późno, to powiedziała że szybciej mają tylko pacjentki u których dzieci wykryto wady serca, a pępowina dwunaczyniowa nie jest tak groźna i można poczekać. Wolałabym mieć szybciej, ale cóż... w międzyczasie wypadają mi zwykłe usg, więc będę kontrolować synia :)
    Ja jadłam tabletki femibion z dha, ale musiałam odstawić bo okropnie mi się po nich odbijało rybami fuuuj. Teraz biorę zwykłe femibion classic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 17:26

Sista, Scintilla, A1984, Joasia:), nenette, Ania1704, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy po tą el. nianię, i dostaliśmy za darmo kosz mojżesza dla dziecka :)Jest tylko bez materaca, ale grubszy koc załatwi sprawę. Tak więc super :)

Sista, Joasia:), BrumBrumek, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,
    czy męczą was też zgzgi???
    jak z nimi walczycie??

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Z nudów czytam pamiętniki Dziewczyn, które starają się o zajście w ciąże i myśle sobie, ze jestem (jesteśmy) mega Szczesciarami. Połowa ciąży za nami, minie wiosna i Maleństwa bedą z nami :)
    Olga wysłuchała próśb mamy i wygina się dzisiaj co chwile :) Z prawej strony przy pępku mam bulę, a to jej pupcia. Czytam jej bajki na głos, a jak przestaje to mi buła rośnie - czyli prostuje nóżki, znaczy się kopie. I wtedy mam mega nierówny brzuch z mega górka z prawej strony i rogala na twarzy :) Moja Kitka mnie słyszy i rozmawia ze mną :)
    Lubię wysiadywać na korytarzu obok traktu porodowego, jak jadą maleństwa, a zaraz potem świeże mamy. Pierwszy dzień w szpitalu (jakkolwiek dziwnie to zabrzmi) podoba mi się. Choc zastanawiam się dlaczego juz dziś nie zaczęli mi dawać antybiotyku. Jutro nie robią mi żadnych badań, tylko mocz na posiew, a na jego wynik i tak się czeka piec dni. No ale lekarze wiedza co robią.
    Spokojnego wieczoru !!!

BrumBrumek, nenette, A1984, nadine24, Ania1704, karolinka85, Rozalia, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kurczę jakoś mnie zastanawia czy takie badanie moczu zwykłe faktycznie jest miarodajne, czy lepiej posiew robić. Pytam, bo czasem mnie coś podrażni zapiecze. Lekarz wczoraj mówił ze jest ok ale nie pobierał mi żadnego wymazu a mocz mam dobry. Może lepiej powtórzyć posiew ?

Ja robiłam moczu ogólne i nic nie wyszło a piekło jak cholera. Potem wyszło że mam jakiś stan zapalny. Wydaje mi się że najlepiej to zrobić jedno i drugie ;)

Joasia:) lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • sss Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co zastnawialam sie nat ta wasza glukoza i nie zgadniecie patrze na skierowanie a tam test naglukoze i mnie tez nie ominie. Ide jutro buu...... A lykacie leki przed badaniami bo zazwyczaj na czczo i tak sie zastanawiam czy leki mozna

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę leków przed pobraniem, raczej się nie powinno. W ogóle zaczęłam brać leki popołudniami bo jak brałam po śniadaniu to nie wiem czemu, ale kończyło się nad porcelaną ;)

sss lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ