Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Scintilla wrote:Mój ginekolog jest na jakiś sympozjum ....
a mi zabraknie leku do kolejnej wizyty - myślicie, że jeśli mam wpisane w kartę ciąży co przyjmuje to internista może wypisać mi receptę
?
Scintilla lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
A ja sie nad ta glukoza zastanawiam bo w pierwszych badaniach mi wyszlo z krwi 93 ale nic lekarz nie mowil. Jutro ide na krew i zobaczymy co wyjdzie, ja sobie slodyczy nie odmawiam jak w 1 trymestrze nie moglam przelknac tak teraz nie moge sie oprzec.
Co do luteiny nie malam odpukac infekacji ale dokladnie myje rece przed podaniem i sie podmywam. Denerwuje mnie tylko to ze juz tyle wkladek zuzylam bo wycieka.
Ja mam polowkowe pod koniec 22 tygodnia ale genetyczne tez mialam pozno.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Witajcie. Ja na połówkowe jadę jutro, mieliśmy tydzień temu ale M się rozchorował. Płci nadal znać nie będziemy chcieli, ubranka mam uniwersalne, do rozm 74 na razie a i cała siatka różowych dla dziewczynki osobno jak by się takowa urodziła
Nabyliśmy już leżaczek bujaczek, dziś wyhaczyłam el. nianię za 30 zł później po nią jedziemy, i powoli dokupujemy kosmetyki co by równomiernie kasę rozłożyć, bo w kwietniu święta, potem zaraz urodziny synka. A pod koniec kwietnia to na wesele idziemy. A i kupiłam pół dużej paczki Pampersów 34 szt za 15 zł jeju już zapomniałam jakie są maleńkie
Wczoraj pytałam M czy drugiego piłkarza spłodził (synek namiętnie w piłkę kopie po tatusiu) bo mocno i często dostaje kopniaki i fajnie już brzuch się rusza. Mam tylko wrażenie ze cały czas siedzi główką do góry bo czuję jak szaleje po pęcherzu, szyjce i w tych okolicach. Czasem się obruci na bok. Zastanawiałam się do kiedy potem dzieci muszą się obrócić główką w dół, bo nie uśmiecha mi się cc, ale jak mus to mus.
Ja ostatnio to też często słodkie wcinam, choć staram się pilnować. Za to lody pychaA i przytyłam 9 kg już, ale idę tak jak z synkiem, na końcu plus 22 kg było.
Sista lubi tę wiadomość
-
Sista wrote:Stokrotka - gratuluje i wizyty i Córeczki
Izabela - to tak jak ja, aż mi się miło zrobiło
Skąd pomysł na to imię? Bo moje ma historię. Tato bardzo chciał mi dać na imię Jenny (był jakiś hit w 1975..., to nie od piosenki Bartosiewicz), ale w USC się nie zgodzili i dostałam imię najlepszej przyjaciółki mojej mamy
Po prostu nie ma w rodzinie i u znajomych dziewczynki o tym imieniu są Julie, Amelki, Kinga, Milena. Poza tym bardzo podoba nam się to imię i pasuje do nazwiska
Będzie dobrze Sista, najważniejsze żeby z malutką było wszystko dobrze, a tydzień szybko zleci:)
Byłam dziś na tej okropnej glukozie i to była masakra. Wypić spoko wypiłam i nie było jakieś takie paskudne, ale potem siedziałam z 1 godz przy otwartym oknie bo mi było słabo. A słodkiego to chwile nie ruszę. Po południu idę jeszcze po wyniki zobaczymy co tam wyjdzieSista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA propo ustępowania miejsca ciężarnym to w Wawie spotkała mnie miła niespodzianka. Jednego dnia jeździliśmy pociągiem i w ciągu jednej przejażdzki ze 3 babki chciały mi miejsca ustąpić. Bardzo miło mnie to zaskoczyło bo było pełno ludzi, a nawet nie prosiłam. Przepychałam się żeby kupić bilet i musiałam przejść ze 3 wagony i same mnie zaczepiały.
Jeśli chodzi o słodkie to uwielbiam wszystko co jest z czekoladyale pączki w czwartek tez zjem. Nie mogę się doczekać.
Mi się wdało jakieś zapalenie mimo że nic nie czuję i mam globułki Macmiror. -
Dziewczynki łykacie jakieś tabletki z DHA ?
Ja biorę te Omegamed Pregna - które nie są najtańsze i mam wrażenie, że to po nich mam gorycz w buzizastanawiam się czy nie przejść na Tran - ryb nie jem za dużo więc dodatkowa suplementacja omega-3 by się przydała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 14:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyScintilla wrote:Dziewczynki łykacie jakieś tabletki z DHA ?
Ja biorę te Omegamed Pregna - które nie są najtańsze i mam wrażenie, że to po nich mam gorycz w buzizastanawiam się czy nie przejść na Tran - ryb nie jem za dużo więc dodatkowa suplementacja omega-3 by się przydała.
Ginka powiedziała, że jest ok
-
Ania1704 wrote:Ja piłam tran gaal na początku ciąży, teraz pije moolers tran baby
Ginka powiedziała, że jest ok
No właśnie też chce wejść na Moller's bo znam o nich opinie ... tylko boję się smaku- masz naturalny czy smakowy ?
-
nick nieaktualny
-
Aka81 wrote:Jeśli chodzi o smak tranu Moller's to na córce "testowałam" owocowy. Jej smakował. Zapach ok. Ale posmak ryby pozostaje (próbowałam). Ja bym nie dała rady.
Obawiam się, że mój mąż by nie dał rady z moim oddechem
Ale i tak spróbuję po skończeniu tabletek - upewnię się czy po nich mam gorycz i czy posmak jaki pozostaje po tranie mimo wszystko jest lepszy -
nick nieaktualnyScintilla wrote:No właśnie też chce wejść na Moller's bo znam o nich opinie ... tylko boję się smaku
- masz naturalny czy smakowy ?
Ale teraz kupię sobie jakiś smakowy do porównania.
-
To ja już po wizycie, skierowanie dostałam
A1984 raz jeszcze dzięki za namiary, gdyby nie Ty to pewnie byłabym lżejsza o trzy stówki
Echo mam dopiero 24 marca na Agatowej. Pytałam pani co tak późno, to powiedziała że szybciej mają tylko pacjentki u których dzieci wykryto wady serca, a pępowina dwunaczyniowa nie jest tak groźna i można poczekać. Wolałabym mieć szybciej, ale cóż... w międzyczasie wypadają mi zwykłe usg, więc będę kontrolować synia
Ja jadłam tabletki femibion z dha, ale musiałam odstawić bo okropnie mi się po nich odbijało rybami fuuuj. Teraz biorę zwykłe femibion classic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 17:26
Sista, Scintilla, A1984, Joasia:), nenette, Ania1704, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Z nudów czytam pamiętniki Dziewczyn, które starają się o zajście w ciąże i myśle sobie, ze jestem (jesteśmy) mega Szczesciarami. Połowa ciąży za nami, minie wiosna i Maleństwa bedą z nami
Olga wysłuchała próśb mamy i wygina się dzisiaj co chwileZ prawej strony przy pępku mam bulę, a to jej pupcia. Czytam jej bajki na głos, a jak przestaje to mi buła rośnie - czyli prostuje nóżki, znaczy się kopie. I wtedy mam mega nierówny brzuch z mega górka z prawej strony i rogala na twarzy
Moja Kitka mnie słyszy i rozmawia ze mną
Lubię wysiadywać na korytarzu obok traktu porodowego, jak jadą maleństwa, a zaraz potem świeże mamy. Pierwszy dzień w szpitalu (jakkolwiek dziwnie to zabrzmi) podoba mi się. Choc zastanawiam się dlaczego juz dziś nie zaczęli mi dawać antybiotyku. Jutro nie robią mi żadnych badań, tylko mocz na posiew, a na jego wynik i tak się czeka piec dni. No ale lekarze wiedza co robią.
Spokojnego wieczoru !!!BrumBrumek, nenette, A1984, nadine24, Ania1704, karolinka85, Rozalia, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:Kurczę jakoś mnie zastanawia czy takie badanie moczu zwykłe faktycznie jest miarodajne, czy lepiej posiew robić. Pytam, bo czasem mnie coś podrażni zapiecze. Lekarz wczoraj mówił ze jest ok ale nie pobierał mi żadnego wymazu a mocz mam dobry. Może lepiej powtórzyć posiew ?
Ja robiłam moczu ogólne i nic nie wyszło a piekło jak cholera. Potem wyszło że mam jakiś stan zapalny. Wydaje mi się że najlepiej to zrobić jedno i drugieJoasia:) lubi tę wiadomość
-
Wiecie co zastnawialam sie nat ta wasza glukoza i nie zgadniecie patrze na skierowanie a tam test naglukoze i mnie tez nie ominie. Ide jutro buu...... A lykacie leki przed badaniami bo zazwyczaj na czczo i tak sie zastanawiam czy leki moznaMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Ja nie biorę leków przed pobraniem, raczej się nie powinno. W ogóle zaczęłam brać leki popołudniami bo jak brałam po śniadaniu to nie wiem czemu, ale kończyło się nad porcelaną
sss lubi tę wiadomość