X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    22 tygodnie i 4 dni :)

no i bardzo ładny ciążowy apartament :)

Ania1704 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja robiłam glukozę w 18tc ale tylko dlatego że waga mi stoi. Powtórkę będę miała w 26 tc a powinno się ją robić wedlug gina między 24-28 tc.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z wyrzutami sumienia, bo niedawno wciągnęłam Pawełka...masa kalorii, ale jak go zobaczyłam to nie było siły, która by mnie powstrzymała przed jego kupieniem ;) Ciekawa jestem jaki mi cukier wyjdzie za 3 tygodnie,bo ja słodyczowy potwór jestem.

A1984, Ania1704 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia korzystaj z ciąży ile wlezie ja tez jestem lasuch i sobie nie odmawiam przyjdzie mi karmic piersia to bede jadla rosol warzywa gotowane zero czekolady na poczatek nic smazonego, wtedy schudniemy a po wyjsciu ze szpitala od razu 8kg mniej. Jedz to na co masz ochote.
    Ostatnio uswiadomilam sobie dlsczego mnie tak bolaly piersi jak karmilam mala...jak tylko mi ja przywiezli ja kochana mamusia smoczek w reke i do buzi i takie sa skutki. Teraz nawet nie biore smoczka do szpitala moze tym razem obejdzie sie bez krwawiacych i bolacych sutkow. Bylomto gorsze od bolu rany po cc.

Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkim szpitalnym Mamusiom życzę miłego pobytu, potraktujcie to jako czas tylko dla Was, możecie leżeć i pachnieć ;-) Pełna obsługa! A może i pojawi się jakiś przystojny dr House...ehhh rozmarzyłam się :)

A tak na serio, będzie dobrze! Jak to zawsze powtarzam - najważniejsze to zdiagnozować problem!

Sista lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety jestem słodyczowym potworem. A na glukozę wybieram się za jakieś 1,5 tygodnia. Muszę przyznać, że w ciągu ostatniego tygodnia brzuch mi tak urósł, że jestem w szoku. Do tej pory wydawało mi się, że jest raczej niewielki, a w ciągu ostatnich dni naprawdę sporo się powiększył i nareszcie wydaje mi się, że jest taki fajny ciążowy;)
    Zyrcia to dziwne, że lekarz stwierdził, że szyjka jest miękka i ma ok. 2 cm i nie zalecił jej dokładnego pomiaru, ani dużej ilości leżenia, ale mam nadzieję, że gin wie co robi. Na wszelki wypadek uważaj na siebie.
    Ja dziś po południu śmigam do fryzjera. Od dłuższego czasu przymierzam się do znacznego skrócenia włosów, ale dziś poprzestanę chyba na skróceniu o 15 cm. Chociaż teraz to mi ich żal bo zrobiły się mocne i przestały tak wypadać jak wcześniej ale po ciąży pewnie i tak zaczną wypadać na nowo. A później ploty z moimi dziewczynami. Lubię to;)

Rozalia, zyrcia lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Rozalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Rozalia korzystaj z ciąży ile wlezie ja tez jestem lasuch i sobie nie odmawiam przyjdzie mi karmic piersia to bede jadla rosol warzywa gotowane zero czekolady na poczatek nic smazonego, wtedy schudniemy a po wyjsciu ze szpitala od razu 8kg mniej. Jedz to na co masz ochote.
    Ostatnio uswiadomilam sobie dlsczego mnie tak bolaly piersi jak karmilam mala...jak tylko mi ja przywiezli ja kochana mamusia smoczek w reke i do buzi i takie sa skutki. Teraz nawet nie biore smoczka do szpitala moze tym razem obejdzie sie bez krwawiacych i bolacych sutkow. Bylomto gorsze od bolu rany po cc.

Korzystam, korzystam tylko tak z rana od Pawełka dzień zacząć wstyd hehe :P
    Właśnie ja się naczytałam o tych wszystkich problemach z karmieniem i tego się bardzo obawiam. Jakieś podobno zastoje pokarmu są, zapalenia piersi i to co piszesz, czyli problemy z brodawkami brrrr...mam nadzieję że jakoś da się przez to przejść w miarę bezboleśnie. A miałaś od razu pokarm po cc, czy po jakimś czasie się pojawił?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 dziś jadę do tego Firasa, zobaczymy czy wyproszę skierowanko :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog jest na jakiś sympozjum .... :/ a mi zabraknie leku do kolejnej wizyty - myślicie, że jeśli mam wpisane w kartę ciąży co przyjmuje to internista może wypisać mi receptę :( ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:56

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Agata super, gratulacje! :) ale fajnie:) a powiedz mi czy na tym usg badaja tylko serduszko czy też wszystko inne przy okazji też oglądają? pewnie tak skoro całego go obejrzeli:) b.jestem ciekawa jak to badanie wygląda bo pewnie tez tam sie zapisze..

Nenette u mnie wyglądało to tak, że sprawdzali bardzo dokładnie całego Malucha - mierzyli wszystko, dużo więcej pomiarów niż na usg połówkowym miałam - ze 30 minut samo serce i ze 20 minut reszta. Byliśmy nieźle przerażeni bo lekarka oglądała Malucha przez jakieś 40 minut i nie powiedziała ani słowa (mój J mów że był przekonany że coś jest bardzooooo nie tak), potem kolejny lekarz znowu oglądał Borysa kolejne 15 minut. Ja już nie wytrzymałam i zapytałam czy wszystko ok, on się uśmiechnął że tak tylko nie może znaleźć tej niedomykalności a chce dokładnie sprawdzić :) Potem się już rozgadali i żartowaliśmy sobie :)) Wyjaśnili nam co i jak, czemu niedomykalność była a teraz jej nie ma itp. Najbardziej prpfesjonalne usg na jakim byłam.

nenette, sss lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A1984 dziś jadę do tego Firasa, zobaczymy czy wyproszę skierowanko :)

Trzymam kciuki :) Chociaż myślę że nie będzie robił problemów bo i z czego.

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Mój ginekolog jest na jakiś sympozjum .... :/ a mi zabraknie leku do kolejnej wizyty - myślicie, że jeśli mam wpisane w kartę ciąży co przyjmuje to internista może wypisać mi receptę :( ?

Moim zdaniem bez problemu Ci wypisze :)

Scintilla lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny, wszystkim szpitalnym Mamusiom życzę miłego pobytu, potraktujcie to jako czas tylko dla Was, możecie leżeć i pachnieć ;-) Pełna obsługa! A może i pojawi się jakiś przystojny dr House...ehhh rozmarzyłam się :)

A tak na serio, będzie dobrze! Jak to zawsze powtarzam - najważniejsze to zdiagnozować problem!

Agata - poprawiłam mi humor tm Housem :) Mój gin jest przystojny, ale ma tez całkiem ładna zonę ;)

Jestem juz na oddziale. Dali mnie na ginekologię, pokój dwuosobowy, jeszcze jedna dziewczyna juz leży. Dziś jeszcze USG i wywiad i zobaczymy co dalej. Będzie dobrze, musi być !!!

Scintilla, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :-)

Moje dziecko wczoraj prawie nie dawalo znaku zycia , za to pierwszy raz zdarzylo mi sie ze obudzil mnie w nocy ruszajacy sie brzuch, rano to samo , teraz tez polozylam sie na plasko i synus szaleje i brzuszek pulsuje i fajnie rusza co jakis czas. Wspaniale uczucie :-)

A1984, Scintilla, Ania1704, Rozalia, karolinka85, Joasia:), agawera lubią tę wiadomość

f2w3rjjg5apekm56.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:25

Scintilla lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodze do domu :D

Marcia86, Scintilla, Ania1704, Rozalia, Nieukowa, nenette, karolinka85, Inesicia, sss, Aka81, BrumBrumek, Katha81, agawera lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy placicie ten abonament na belly bo mi piszą ,ze jeszcze tylko 6 dni za darmo :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Korzystam, korzystam tylko tak z rana od Pawełka dzień zacząć wstyd hehe :P
    Właśnie ja się naczytałam o tych wszystkich problemach z karmieniem i tego się bardzo obawiam. Jakieś podobno zastoje pokarmu są, zapalenia piersi i to co piszesz, czyli problemy z brodawkami brrrr...mam nadzieję że jakoś da się przez to przejść w miarę bezboleśnie. A miałaś od razu pokarm po cc, czy po jakimś czasie się pojawił?

Oj bylo ciezko z pokarmem w szpitalu prawie w ogole nie mialam ale wiadomo takie dzieciatko potrzebuje zaledwie pol lyzeczki. Nie chcialam doksrmisc mm wiec lecialam na glukozie. W domu zrobil sie nawal, zapalenie piersi, 40 stopni goraczki, sama sobie poradzilam z tym liscmi kapusty. Miesiac zaciskalam zeby jak karmilam

Rozalia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Dziewczyny czy Wy placicie ten abonament na belly bo mi piszą ,ze jeszcze tylko 6 dni za darmo :)

Ja nie place moge pisac, czytac ale mam mniej opcji.

Lilly78 ja biore duzo luteiny 2x300 i nie mialam ani razu zadnej infekcji.

lilly78 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Szpitalnym dziewczynom szybkiego wyjścia życzę, wiem, że to nie jest najprzyjemniejsze otoczenie, ale co najważniejsze, jesteście pod stałą dobrą opieką.

oj ja też jestem słodyczowym potworem, wszystko co słodkie kocham wielką miłością i trochę się boję tej krzywej cukrowej co to wyjdzie, idę w poniedziałek.

Scintilla nie wiem jak to jest, pamiętam, że np skierowania na niektóre badania krwi internista nie chciał mi wypisać, bo to były typowo pod gina rzeczy i mówił, że mogą się do tego przyczepić, na leki tarczycowe też nie chciał wypisać siostrze, bo to tylko endokrynolog może. a nie możesz do innego gina skoczyć tylko po receptę?

Kochane, powiedzcie mi jeszcze, bo wcześniej któreś z was pisały o infekcjach po luteinie. a ja parę dni temu przeszłam z duphastonu na luteinę dopochwową. faktycznie jest więcej infekcji po niej?

Ja od początku biorę luteinę 2x dziennie i nie miałam żadnej infekcji :) Przed aplikacją myje dokładnie rączki plynem do higieny intymnej z kwasem mlekowym i tyle.Takze to chyba zalezy od organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:30

lilly78 lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ