X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    A ja nadal w szpitalu....leżę i gnije...rano na obchodził mówili,że zrobią usg i do teraz nikt nie przyszedł...
    Dada,musisz sama sie dopominac..niestety..bo im nie zalezy na tym abys wyszla..bo kazdy dodatkowy dzien to dla nich dodatkowa kasa..
    Ja sama upominalam sie non stop..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia to z 4.3cm zrobilo Ci sie 2cm?po jakim czasie?
    A teraz badal Cie recznie czy robil dopochwowe usg..bo tylko tak przeciez mozna dokladnie dokonac pomiaru.. Wiec jak recznie,to moze jest dluzsza.. ;)

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dołączam do wypowiedzi Karoliny0522: nie wiem ile Ty masz lat, ale ja 32 i nie mogę sobie butów zawiązać, ponadto moja kurtka chyba pęknie w szwach lada dzień, a muszę w niej smigać do pracy do końca marca :-)
    O szyjkę spytam mojego gina przy następnej wizycie.
    Dziewczyny a to badanie serca dziecka miałyście podczas połówkowego czy jako osobne USG poświęcone tylko sercu?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację Monia my też dziś mieliśmy usg połówkowe, cudowne przeżycie:) też jesteśmy prze szczęśliwi i mamy dziewczynkę (będzie Izabela) można dopisać Malutka waży 536g i jest cudowna śpiąca była bo ziewała :) a najważniejsze że wszystko jest dobrze

karolinka85, Rozalia, Muniek, Joasia:), BrumBrumek, nenette, kasika8303, A1984, Sista, Scintilla, sss lubią tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    A ja dołączam do wypowiedzi Karoliny0522: nie wiem ile Ty masz lat, ale ja 32 i nie mogę sobie butów zawiązać, ponadto moja kurtka chyba pęknie w szwach lada dzień, a muszę w niej smigać do pracy do końca marca :-)
    O szyjkę spytam mojego gina przy następnej wizycie.
    Dziewczyny a to badanie serca dziecka miałyście podczas połówkowego czy jako osobne USG poświęcone tylko sercu?
    Echo serca plodu robi sie oddzielnie,jesli lekarz uznaje ze trzeba bo sa jakies przeslanki ku temu..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no dziś tylko mi tam grzebał paluchami, tak długo i tak mocno, że już się wkurzałam. E no to może nie jest tak źle. 4,3 miałam w 20t0d. Ja już pozwałam 2 szpitale i 3 lekarzy więc mi jeden w tą czy w tą nie robi różnicy :D Jakby któraś miała w planach to służę pomocą :D

A i od początku przytyłam już 2,5 kg -_- Mam limit jeszcze max 7,5 kg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 20:02

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywnych wizyt, widzę dziewczynki rosną w siłę :) Też chciałam małą kobietkę, ale ma siusiaka i też bardzo się cieszę :) Miłego wieczoru!

Joasia:), nenette, A1984, sss lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratulacje !!! to nasze dziewczyny tak długo się ukrywały :D

Zyrcia, moja szyjka w badaniu 'ręcznym' też wydawała się krótka dlatego wylądowałam w szpitalu i to od razu :o jednak po usg okazało się że ma 5cm.
    Nie chcę Cię martwić ale na patologii leżały dziewczyny z szyjkami 2 cm w 28 tyg. i miały nakaz leżenia, wstawanie tylko do toalety i do kąpieli. Może jedź na IP niech chociaż szyjkę na usg zobaczą..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia doskonale rozumiem Twoje zdenerwowanie! Jestem tego samego zdania, że zabierają nam miesięcznie dużo kasy na składki ale jak przychodzi co do czego to trzeba chodzić prywatnie! Mój gin na NFZ badał mnie tylko raz na pierwszej wizycie w październiku, nie zareagował gdy mówiłam o bólach brzucha i kłuciu w pochwie! Masakra!!!!

• A1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem szczęśliwa:-) juz po echu serca - Borys zdrowiutki, niedomykalności już nie ma, serce jak dzwon! Usg trwalo godzinę, bardzo dokładnie go całego obejrzeli, jestem spokojna! Świetne miejsce, bardzo polecam echo na Agatowej, naprawdę skrupulatnie badają Maluszki. Borys kopie, chyba mu się średnio podobało ;-) niniejszy etap stresu, łez i tego okropnego okresu po usg genetycznym UZNAJE ZA ZAMKNIĘTY!

Zyrcia co do szyjki to się nie wypowiem bo sue nie znam. Moj tylko mówi "szyjka ok, elastyczna i zamknięta", zero info o długości

Nieukowa, nenette, Joasia:), BrumBrumek, Czarnaa94, karolina0522, karolinka85, XxMoniaXx, zyrcia, Aka81, Scintilla, sss lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluję!!! Ależ to fajne uczucie!

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata super, gratulacje! :) ale fajnie:) a powiedz mi czy na tym usg badaja tylko serduszko czy też wszystko inne przy okazji też oglądają? pewnie tak skoro całego go obejrzeli:) b.jestem ciekawa jak to badanie wygląda bo pewnie tez tam sie zapisze..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :) my też szczęśliwi bo Juleczka rośnie i fajnie było ją dzisiaj zobaczyć :)

nenette lubi tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,

mnie też gin na ip dwa tyg temu nastraszył badając ręcznie, że mam krótką szyjkę ok. 2,5 cm w szpitalu na madalińskigo, gdzie pojechałam bo mnie bolał brzuch i twardniał, dostałam zastrzyk z nospy i nakaz lezenia, po 3 dniach byłam u mojej gin, też stwierdziła, że krótka i trzeba obserwować, ale , że zamknięta, twarda..
    zrobiłam usg szyjki dowcipne wyszło 3,3 cm i ponoć jest ok długość , więc każdy lekaż mówi, co innego!!

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Byłam u mojego gina i niestety, dostałam skierowanie do szpitala. Przyjechałam do domu i się pakuje, bo chce jutro dotrzeć na izbę przed 9.00. Muszę iść do szpitala na około 7 dni, bo na bakterie, które mam, może tylko zadziałać antybiotyk, który trzeba stosować dożylnie. No i dożylnie to ja w domu nie mogę sobie dawać, tylko pod okiem lekarzy. Jestem przerażona, ale na szczęście trafiam na oddział, gdzie pracuje mój gin.
    Strasznie się boje, a do tego mój M. w delegacji i wraca w piątek w nocy :(:(:(:(
    Dada, BrumBrumek - dołączam wiec do Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 22:00

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, BrumBrumek, Sista trzymam kciuki, jesteście zuch dziewczyny i będzie dobrze.
    Oby Wasze wizyty w szpitalu były jak najkrótsze. Dacie radę ;) wierze w Was . !!!

Sista, BrumBrumek lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wiem że łatwo powiedzieć ale nie panikuj!! Ja okropnie bałam się położenia i tego co mnie czeka.. A było bardzo ok, nawet powiem że pozytywnie się zaskoczyłam. Spójrz na to z innej strony: będziesz pod fachową opieką, badania pewnie Ci wszystkie zrobią, a jeśli to szpital w którym chcesz rodzić to dowiesz się co nieco na temat porodu :) Najważniejsze że z maluszkiem wszystko ok :) wierzę że dasz radę!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 21:58

Sista lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Monia gratuluję!!! Ależ to fajne uczucie!
    no to mamy nerwy z głowy :)
    teraz pozostaje nam już w pełni cieszyć się ciąża :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jeszcze tylko powiedział, że jest miękka. To jest bardzo dobry lekarz podobno więc jakby było tak źle to chyba by powiedział, a nie jeszcze pozwalał chodzić na basen. No nie wiem, nie panikuje, czuję się super więc na razie zostaję przy tym, że nie było usg to co oni tam wiedzą :P Zrelaksowałam się na basenie, ale tylko pół h popływałam, bo za szybko się męczę, ale to pewnie od tej arytmii i zastawki. Pomasowałam plecy na biczach, ale mam wrażenie, że jest gorzej więc na najbliższy czas rezygnuję z basenu :P
    I tak większość siedzę w domu, leżę, a jak już wychodzę to do auta, po sklepach nie łażę więc trzymam kciuki za swoją szyjkę :D

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt ;) !!

PS. a właśnie, pochwalę się jeszcze, że stomatolog powiedział, że jakby każda ciężarna miała takie zęby to by nie było refundacji na więcej usług dla kobiet w ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 23:24

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Wróciłam . To mój 3 najszczęśliwszy dzień w życiu (ślub, II krechy i zdrowe dziecko ). Nasz dzidziuś jest zdrowy :D
    Wszystko ok . Długie nogi, sikał, ziewał, obgryzał paznokcie, dłubał w nosie :D
    Waży 416 g i ujawniło się :D jest DZIEWCZYNKA :D

to było pierwsze badanie na którym płakałam . Mąż prze szczęśliwy :D

Gratuluje Monika i witaj w gronie Mamuś Córeczek :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ