Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie.
Miałam KTG, extra było, bo Leon kopał centralnie w głowicę i co chwila takie hukiZamiast nospy mam jakiś inny lek, dalej Luteinę, bo znowu się napinamy, szyjka dość krótka, bo 2 cm, ale mam się nie martwić. Skierowanie na glukozę, pić dużo wody, bo dziś znowu zasłabłam. Następna wizyta za miesiąc i w 30 tyg usg. Jejj niech ten czas szybciej leci -_-
Sista, karolinka85, Joasia:), nenette, Aka81, Rozalia, Truskaweczka250, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja też po wizycie,wszystko super.Dostałam recepte na glukoze i środę czeka mnie badanko.Trochę się boje ale co ma być to będzie,dam radę
Zyrcia możesz mi dopisać do mojego synusia imię Samuel,bo to chyba się nie zmienidzięki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:09
karolinka85, Joasia:), Aka81, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
zyrcia wrote:Ja już po wizycie.
Miałam KTG, extra było, bo Leon kopał centralnie w głowicę i co chwila takie hukiZamiast nospy mam jakiś inny lek, dalej Luteinę, bo znowu się napinamy, szyjka dość krótka, bo 2 cm, ale mam się nie martwić. Skierowanie na glukozę, pić dużo wody, bo dziś znowu zasłabłam. Następna wizyta za miesiąc i w 30 tyg usg. Jejj niech ten czas szybciej leci -_-
Zyrcia nie chce się wtrącać ale uwazalabym na szyjkę bo 2cm to bardzo krótka szyjka. -
szczesliwamama wrote:Dziewczynki odbiegajac od tematu , ja zdecydowalam sie na cesarke "na zyczenie" bo syna 6-cio letniego rodzilam silami natury. Moje pytanie ...czy ktoras z was miala juz cesarke ...?
-
Dodam tylko że wartość graniczna to 2,5cm i poniżej tej wartości lekarze zazwyczaj zalecają Pessar bądź szew okrezny. Jestem trochę zdziwiona ze lekarz kazał się tym nie martwić. Ja w tej chwili mając szyjkę 3cm i założony szew okrezny mam usg szyjki co 14dni i zalecenie bardzo oszczędnego trybu życia. W poprzedniej ciąży z szyjki 3cm w 5 tyg doszło do przedwczesnego porodu i straty mojego maleństwa wiec naprawdę pilnowalabym tego bardzo zwłaszcza przy napinaniach brzuszka bo to też potrafi skracać szyjak
Alamakota lubi tę wiadomość
-
Suzanna22,wiesz z ta dlugoscia to zalezy od lekarza i sytuacji..u mnie profesorka mowila ze jak bedzie mniej niz 3.5cm to zakladamy szew..ale to moze ze wzgledu na unikniecie najgorszego bo jestem po 2poronieniach..na szczescie szyjka ma 4.33cm choc oststnio w grudniu bylo chyba 4.56cm ale to nie duza roznica..
-
nick nieaktualnyno to czemu on mi powiedział, że "szyjka za długa nie jest, ma jakieś 2 cm, ale tak może być", idę zaraz na basen, bo powiedział, że jak najbardziej mogę. Jedyne co to mam dalej brać luteinę -_- nie no ręce mi opadają z tymi lekarzami.Ja chyba pozwę cały NFZ, a nie każdego po kolei. Tak długo mnie badał, macał tam i nic nie powiedział, że to źle
-
Z tego co wiem to szew zakładają ze względu na poronienia późne bądź porody przedwczesne,zakładają zazwyczaj po 12-14tyg. ja szew miałam zakładany przy szyjce 34mm ale tylko że względu ze poprzednią ciążę straciłam w 23tyg ze względu na niewydolności ciśnieniowo szyjkową. Ale ogólnie wartość graniczna szyjki to podobno 2,5cm i poniżej tej wartości lekarze obserwują i ingeruja z pessarem bądź szwem.
-
nick nieaktualnyno to ja wcześniej miałam szyjke 4,3 cm. To tak się skróciła i nie zwrócił na to uwagi? i wizyta kolejna za miesiąc... coś czuję, że mi się szykuje wizyta na IP w najbliższym czasie. Jeszcze się wkur***am bo wydałam 80 zł w aptece na leki ! no już ręce opadają, płacę tyle tych składek co miesiąc i jeszcze tyle hajsu na pare tabletek. Co za kraj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:34
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam . To mój 3 najszczęśliwszy dzień w życiu (ślub, II krechy i zdrowe dziecko ). Nasz dzidziuś jest zdrowy
Wszystko ok . Długie nogi, sikał, ziewał, obgryzał paznokcie, dłubał w nosie
Waży 416 g i ujawniło sięjest DZIEWCZYNKA
to było pierwsze badanie na którym płakałam . Mąż prze szczęśliwyJoasia:), gosi_a, karolinka85, sss, zyrcia, Aka81, Nieukowa, Muniek, Rozalia, BrumBrumek, Marcia86, Czarnaa94, nenette, kasika8303, A1984, karolina0522, eva84, Nikonka, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny