Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja narazie sie wstrzymuje z zakupami bo siostra mi szykuje cała siate ubranek itp. Nwiec jak juz przegladne to pewnie mpojade na zakupy. Czekam dalej na moja komode.
Moj maluch ostatnio mniej ruchliwynmoze dlatego ze brzusio poszedl w gore bo jak bylam na echo to mowila ze niziutko sobie siedzi ale ze ma czas. Kopal mnie niziutko i bylo bardziej czuc. W ciagu 2 dni brzusio mi wywalilo i M stwierdzil ze jest wyzej i wlasnie inaczej teraz czuje ruchy. Tak sobie tlumacze heeee. Polowkowe dopiero za tydzien w piatek.karolina0522 lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnySista wrote:Nenette - a na te E coli dostałaś antybiotyk i wybiłaś bakterie?
Dostałam globulki z augumentinem, gin zastanawiał się czy dać doustnie czy globulki,bo globulki słabsze,ale stwierdził, że spróbujemy. Wczoraj aplikowałam ostatnią, w środę pobierze posiew, więc dopiero w przyszłym tyg zobaczymy czy podziałało. Na układ moczowy to pewnie doustne antybiotyki.. ale tak jak mówi gin, nie ma co się ich bać, jak trzeba to trzeba. No ale zobaczysz co powie Twoj gin, co zarządzi:) -
dziewczyny,
ja nie mam połówkowego..bo robią mi usg, co 2 tyg, wiec nawet nie mam fotek..
sprawdzają wielkość główki, brzuszka i przepływy mózgowe ...same cyferki:( (w zw.z konfliktem serologicznym) teraz mam w orłoskim usg 13 w piątekjuż się strasznie denerwuję!!!!!! a jutro hematolog na chocimskiej w instytucje, odbieram badania genetyczne, grupy krwi płodu pobierane z mojej krwi..
muszę za jakieś 4 tyg. prywatnie zapisać się na usg, żeby jakieś fotki były, anie same cyferki i %....AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Ja mam jutro wizytę ale jak pytałam czy z usg czy nie to nie wie bo nie był w gabinecie wiec może się zobaczę z moją tancerką :)tak kopie mamusie że wczoraj obiadu nie mogłam zjeść:)Widać po brzuszku jak kopie i skóra się rusza pod jej kopniakami:) Maż zdziwiony że tak widać
i śmiał się że mam "Obcego" w brzuchu:) hehe
karolina0522, A1984 lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki i posiew z pochwy też nic nie wykazał, czysto. Gin stwierdził że w takim razie mam zapewne grzybiczne zapalenie cewki moczowej jakieś globulki i maść dostałam. O bakteriach o których pisałam Nieukowa nic nie wspomniał, ja nie chciałam się wymądrzać i naciskać na kolejne badania bo a) mam do niego zaufanie - no muszę mieć bo oszaleję... b) postanowiłam jakiś czas temu że koniec z wymyślaniem problemów i robieniem wszelkich możliwych badań.
No ale powiem Wam że tak jakoś sceptycznie podchodzę do tej diagnozy, zobaczymy czy leki pomogą... -
XxMoniaXx,
ja 10 lat temu miałam rożek w szpitalu, moja córkę owieli nim, jak takie zawiniątko była:)
ale ona urodziła się w styczniu, więc jej cieplej było:)
ponoć dzieci czują się w nim bezpieczniej, jak są takie splątane, jak w brzuchu mamy..
tak mi mówili...a teraz to chyba nie bede brała, mała ma być czerwcowa..
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
dziewczyny!!!
czy też macie tak, ze ubierając spodnie, czy buty strasznie się meczycie??i brzuch wam ciągnie i boli to tych schylaniach??
ja tak mam i nie wiem, czy taka niezdara ze mnie, czy to norma..AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Monia, rożek jest dużym ułatwieniem na początku kiedy dziecko jest bardzo male i wiotkie. SzCegolnie dla młodych mam czy tych ktore maja pierwsze dziecko i boja sie ze uszkodzą dzieciaka. Tatusiowie tez sie pewniej czuja jak biorą na rece takie konkretne zawiniątko a nie bobasa ktory przelewa sie przez rece, a główka w ogóle leci w kazda strone. Ja bede miala 3 dziecko ale bez rożka sobie nie wyobrażam przynajmniej przez pierwsze2-3 miesiące. On po prostu ulatwia nam noszenie, karmienie itd. Poza tym rozek to takie 2w1 bo moze sluzyc jako kolderka. Ja np. nie kupuje poscieli w ogole na razie bo po pierwsze nie wiem czy moje dziecko bedzie chcialo spac w łóżeczku a po drugie te nasze polskie posciele maja gigantyczne rozmiary a rozek jest akurat jako kolderka na poczatku. Potem znowu moze służyć jako mata do zabawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 15:30
Sista, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
A1984 ja tez jakis czas temu odczuwalam pieczenie,gin wykryl stan zapalny pochwy dostalam pimafucin,pobral wymaz,w moczu wyszla liczna flora bakteryjna,posiew moczu ok,wymaz z pochwy tez wyszedl ok bez zadnych bakterii..dziwne..dostalam zurawit 2x1
A teraz standardowo znowu cos odczuwam..ale to pewnie po luteinie dopochwowej
Kasika,ja tez czasami mam mokro...bo luteina wyplywa,do tego sluz,no i zazywam lactovaginal..wiec on tez wyplywa..ale zolty jest tylko czasami..
Teraz po domu chodze w samych bawelnianych luznych szortach bez majtek..moze to jest jakis sposob na nie lapanie infekcji..bo non stop cos
Niedawno wrocilam od dentysty..robilam osemke bo malutka dziurka byla..a po za tym wszystkie pozostale zabki okA1984 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam ze ja mam juz dosc tych ciaglych infekcji..przed ciaza tak nie mialam..a teraz juz 3raz bralam leki na infekcje
ale to pewnie tez zasluga luteiny..
Pije mleko zsiadle bo podobno pomaga,stosuje lactovaginal,ograniczam do minimum slodycze..a i tak cos lapie..ale wiem ze podczas ciazy niektore osoby biora leki na infekcje co m-c.. -
Karolinko - ja przed ciąża nie miałam infekcji. Teraz nie biorę luteiny ani nic z tych rzeczy. Dużo pije, jem żurawit, żurawinę, pije soki z żurawiny. A i tak wyszło mi zakażenie grzybicze w pochwie. A teraz jeszcze z posiewu z moczu, wyszło, ze mam tak duże ilości bakterii E coli, ze to jest zakażenie bakteryjne dróg moczowych. Masakra...z każdej strony. Ide o 17.00 do mojego gina i nastawiam się na antybiotyk. Niestety,w ciąży jesteśmy dużo bardziej narażone na takie zagrożenia
Trzymajcie kciuki Dziewczyny za moja dzisiejsza wizytę.Joasia:) lubi tę wiadomość