X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę w pepcko. Trochę w auchanie. Część dostałam. I trochę pochodzilam po lumpach :-P

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie sie wstrzymuje z zakupami bo siostra mi szykuje cała siate ubranek itp. Nwiec jak juz przegladne to pewnie mpojade na zakupy. Czekam dalej na moja komode.

Moj maluch ostatnio mniej ruchliwynmoze dlatego ze brzusio poszedl w gore bo jak bylam na echo to mowila ze niziutko sobie siedzi ale ze ma czas. Kopal mnie niziutko i bylo bardziej czuc. W ciagu 2 dni brzusio mi wywalilo i M stwierdzil ze jest wyzej i wlasnie inaczej teraz czuje ruchy. Tak sobie tlumacze heeee. Polowkowe dopiero za tydzien w piatek.

karolina0522 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu ,
    dopisz mnie 16,06-ponoć córka:)

Truskaweczka250, sss, nenette, zyrcia lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemanko,
    ja jestem zła... zgubiła pita do rozliczenia, ale jeszcze ze starej pracy, w ktorej juz nie pracuję 7 mieś....

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nenette - a na te E coli dostałaś antybiotyk i wybiłaś bakterie?

Dostałam globulki z augumentinem, gin zastanawiał się czy dać doustnie czy globulki,bo globulki słabsze,ale stwierdził, że spróbujemy. Wczoraj aplikowałam ostatnią, w środę pobierze posiew, więc dopiero w przyszłym tyg zobaczymy czy podziałało. Na układ moczowy to pewnie doustne antybiotyki.. ale tak jak mówi gin, nie ma co się ich bać, jak trzeba to trzeba. No ale zobaczysz co powie Twoj gin, co zarządzi:)

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,
    ja nie mam połówkowego..bo robią mi usg, co 2 tyg, wiec nawet nie mam fotek..
    sprawdzają wielkość główki, brzuszka i przepływy mózgowe ...same cyferki:( (w zw.z konfliktem serologicznym) teraz mam w orłoskim usg 13 w piątek :( :( już się strasznie denerwuję!!!!!! a jutro hematolog na chocimskiej w instytucje, odbieram badania genetyczne, grupy krwi płodu pobierane z mojej krwi..
    muszę za jakieś 4 tyg. prywatnie zapisać się na usg, żeby jakieś fotki były, anie same cyferki i %....

541113d5ef.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę ale jak pytałam czy z usg czy nie to nie wie bo nie był w gabinecie wiec może się zobaczę z moją tancerką :)tak kopie mamusie że wczoraj obiadu nie mogłam zjeść:)Widać po brzuszku jak kopie i skóra się rusza pod jej kopniakami:) Maż zdziwiony że tak widać :) i śmiał się że mam "Obcego" w brzuchu:) hehe

karolina0522, A1984 lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki i posiew z pochwy też nic nie wykazał, czysto. Gin stwierdził że w takim razie mam zapewne grzybiczne zapalenie cewki moczowej jakieś globulki i maść dostałam. O bakteriach o których pisałam Nieukowa nic nie wspomniał, ja nie chciałam się wymądrzać i naciskać na kolejne badania bo a) mam do niego zaufanie - no muszę mieć bo oszaleję... b) postanowiłam jakiś czas temu że koniec z wymyślaniem problemów i robieniem wszelkich możliwych badań.

No ale powiem Wam że tak jakoś sceptycznie podchodzę do tej diagnozy, zobaczymy czy leki pomogą...

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry za głupie pytanie ale czemu właściwie służy rożek ? kiedy dawać do niego dziecko ? bierze się go też do szpitala ??

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozka nie bralam zawijaly moja Zuzie w szpitalny. Ale myślę że jak urodzimy w czerwcu lepiej nie używać żeby nie przegrzac. W rozku dziecko się zawija ciasno.żeby bylo sxisniete jak w macicy i łatwiej się dziecko trzyma do karmienia.

preg.png[/url]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie jestem pewna ale chyba to taki a la kocyk, bardziej do przenoszenia Malucha.
    Niech się doświadczone Mamy wypowiedzą lepiej :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx,
    ja 10 lat temu miałam rożek w szpitalu, moja córkę owieli nim, jak takie zawiniątko była:)
    ale ona urodziła się w styczniu, więc jej cieplej było:)
    ponoć dzieci czują się w nim bezpieczniej, jak są takie splątane, jak w brzuchu mamy..
    tak mi mówili...a teraz to chyba nie bede brała, mała ma być czerwcowa..

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny!!!
    czy też macie tak, ze ubierając spodnie, czy buty strasznie się meczycie??i brzuch wam ciągnie i boli to tych schylaniach??
    ja tak mam i nie wiem, czy taka niezdara ze mnie, czy to norma..:)

541113d5ef.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, rożek jest dużym ułatwieniem na początku kiedy dziecko jest bardzo male i wiotkie. SzCegolnie dla młodych mam czy tych ktore maja pierwsze dziecko i boja sie ze uszkodzą dzieciaka. Tatusiowie tez sie pewniej czuja jak biorą na rece takie konkretne zawiniątko a nie bobasa ktory przelewa sie przez rece, a główka w ogóle leci w kazda strone. Ja bede miala 3 dziecko ale bez rożka sobie nie wyobrażam przynajmniej przez pierwsze2-3 miesiące. On po prostu ulatwia nam noszenie, karmienie itd. Poza tym rozek to takie 2w1 bo moze sluzyc jako kolderka. Ja np. nie kupuje poscieli w ogole na razie bo po pierwsze nie wiem czy moje dziecko bedzie chcialo spac w łóżeczku a po drugie te nasze polskie posciele maja gigantyczne rozmiary a rozek jest akurat jako kolderka na poczatku. Potem znowu moze służyć jako mata do zabawy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 15:30

Sista, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 ja tez jakis czas temu odczuwalam pieczenie,gin wykryl stan zapalny pochwy dostalam pimafucin,pobral wymaz,w moczu wyszla liczna flora bakteryjna,posiew moczu ok,wymaz z pochwy tez wyszedl ok bez zadnych bakterii..dziwne..dostalam zurawit 2x1
    A teraz standardowo znowu cos odczuwam..ale to pewnie po luteinie dopochwowej :(
    Kasika,ja tez czasami mam mokro...bo luteina wyplywa,do tego sluz,no i zazywam lactovaginal..wiec on tez wyplywa..ale zolty jest tylko czasami..
    Teraz po domu chodze w samych bawelnianych luznych szortach bez majtek..moze to jest jakis sposob na nie lapanie infekcji..bo non stop cos :(
    Niedawno wrocilam od dentysty..robilam osemke bo malutka dziurka byla..a po za tym wszystkie pozostale zabki ok :)

A1984 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka to u mnie dokładne to samo, no zobaczymy czy leki na grzybka zadziałają :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - zadziałają, trzymam kciuki aby tak było :)

A1984 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze ja mam juz dosc tych ciaglych infekcji..przed ciaza tak nie mialam..a teraz juz 3raz bralam leki na infekcje :( ale to pewnie tez zasluga luteiny..
    Pije mleko zsiadle bo podobno pomaga,stosuje lactovaginal,ograniczam do minimum slodycze..a i tak cos lapie..ale wiem ze podczas ciazy niektore osoby biora leki na infekcje co m-c..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko - ja przed ciąża nie miałam infekcji. Teraz nie biorę luteiny ani nic z tych rzeczy. Dużo pije, jem żurawit, żurawinę, pije soki z żurawiny. A i tak wyszło mi zakażenie grzybicze w pochwie. A teraz jeszcze z posiewu z moczu, wyszło, ze mam tak duże ilości bakterii E coli, ze to jest zakażenie bakteryjne dróg moczowych. Masakra...z każdej strony. Ide o 17.00 do mojego gina i nastawiam się na antybiotyk. Niestety,w ciąży jesteśmy dużo bardziej narażone na takie zagrożenia :(
    Trzymajcie kciuki Dziewczyny za moja dzisiejsza wizytę.

Joasia:) lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista trzymam kciuki :)
    Co do infekcji,to nie mam zielonego pojecia skad sie to wszystko bierze :(
    Choc my zniesiemy wszystko,wazne zeby maluszkom nic nie bylo <3

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ