X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Echo serca Twojego czy malucha ?

Malucha :) ma niedomykalność zastawki trójdzielnej, samo w sobie nie jest problemem ale chcą sprawdzić czy poza tym serduszko ok

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno będzie wszystko ok :)

swoją drogą ciekawe jak to wykonują przez brzuch :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Miałam jeszcze posiew z pochwy, może tam coś wyszło. Zapisałam się dziś od razu na 14 na wizytę - posiew moczu mam w systemie, posiew z pochwy nie (muszę odebrać osobiście - nie wiem czemu). Kurde ja już nie daję rady z tym pęcherzem, non stop mam uczucie że chce mi się siku a potem 3 kropelki robię i piecze :( Może zabrzmi to dziwnie ale Ty przynajmniej wiesz na czym stoisz i wybijasz bakterie ;-)

Agata - chyba lepiej by było aby wyszło w moczu niż w pochwie, ale nie znam się. Ale bądźmy dobrej myśli. Najgorsze jest to, że laboratorium mogło się pomylić, a posiew robi się 5 dni :(
    Ja pocieszam się tym, że zakażenie mam w drogach moczowych. Bo 16 stycznia miałam wynik cytologii i było czyściutko. Mam dzisiaj iść do gina przed 18.00, ale ciekawe czy tyle wytrzymam i nie pójdę wczesniej:/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    hej .

ja mam dziś połówkowe na 17. 20 i boje sie ogromnie jakoś :(

Monia - trzymam kciuki, będzie dobrze !! :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Agata - chyba lepiej by było aby wyszło w moczu niż w pochwie, ale nie znam się. Ale bądźmy dobrej myśli. Najgorsze jest to, że laboratorium mogło się pomylić, a posiew robi się 5 dni :(
    Ja pocieszam się tym, że zakażenie mam w drogach moczowych. Bo 16 stycznia miałam wynik cytologii i było czyściutko. Mam dzisiaj iść do gina przed 18.00, ale ciekawe czy tyle wytrzymam i nie pójdę wczesniej:/

Tak coś czuję że te wyniki się pomyliły jakoś, dzień wcześniej wyniki moczu były złe, nagle przeszło? Wydaje mi się że jestem w stanie rozróżnić infekcję w pochwie od tej w układzie moczowym - co ma pochwa do tego że ciągle mam uczucie że muszę siku i to co pomaga to duuużo wody z cytryną

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Tak coś czuję że te wyniki się pomyliły jakoś, dzień wcześniej wyniki moczu były złe, nagle przeszło? Wydaje mi się że jestem w stanie rozróżnić infekcję w pochwie od tej w układzie moczowym - co ma pochwa do tego że ciągle mam uczucie że muszę siku i to co pomaga to duuużo wody z cytryną

Agata - to ja bym poszła do gina i jak sugeruje Nieukowa poprosiła o te wszystkie posiewy i badania. Jak miałaś bakterie w normalnym badaniu, a w posiewie już nie, to coś tu faktycznie nie pasuje :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w tym śnieżnym dniu :)

Jesteśmy po wizycie kontrolnej :) Córusia ma się dobrze, rośnie i jest bardzo ruchliwa. Ma 530 g i wszystkie parametry w normie. Kolejna wizyta 09.03 jej miesiąc, strasznie długo. Wyniki są w porządku, na następna wizytę wyniki krzywej cukrowej ( blee).
    Oczywiście kochane za Wasze wizyty trzymam kciuki zaciśnięte ( dobrze ze mam obiad, bo tak trudno się gotuje :) )
    92b27g6vu5s5_t.jpg
    Buziaczek Julki :)
    ebuezvdqmgc6_t.jpg
    Pięści zaciśnięte:) gotowe do boksowania mamusi.

Nasze pierwsze mieszkanie kupiliśmy w 2007 roku kiedy kredyty były dla ludzi bez nadmiernej papierologii. Kredyt na 7 lat wiec w zeszłym roku je sprzedaliśmy z zyskiem i bez konieczności brania kredytu kupiliśmy 85 metrowe. Truskaweczko kredyt braliśmy na rodziców męża z tym ze doradca kredytowy doradził, żeby teście w darowiźnie dali nam kasę i tym sposobem my byliśmy tylko żyrantem a oni kredytobiorcami. Mieszkanie było odrazu nasze, bez innych właścicieli. W połowie kredytu niestety teść zmarł, kredyt był ubezpieczony i od spłaty odliczono ponad 35 tysięcy. Opisuje nasz przypadek sugerując tylko, ze w naszym przypadku doradca kredytowy się wykazał dużą wiedzą i pomocą .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 13:29

A1984, Sista, Alorrene13, Ania1704, Inesicia, zyrcia, karolina0522, Muniek, karolinka85, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    Dziewczynki dzien dobry bardzo . Powiedzcie mi,jak pojde do rodzinnego to da mi skierowanie na badania takie jak posiew moczu i morfologie ? dobrego dnia wam i maluszkom!

Jak piszą Dziewczyny, wszystko zależy od lekarza. Mój by mi wypisał, ale już się zorientowałam, że nie jest to normą...Ja dostaję wszystko o co poproszę, jeśli tylko coś mnie niepokoi. Znalazłam dzięki temu chorobę i schorzenie, które mogę teraz łagodzić.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii mieszkaniowej, my mamy kredyt, a nawet dwa... To z czasów, kiedy się jeszcze z M. nie znaliśmy. Ja mam w głośnym ostatnio franku, a M. w euro. Tak więc dwa mieszkania i nierozerwalny związek z bankiem na najbliższe 28 lat :-) Bo oczywiście wysokość kredytów przerasta wartości mieszkań. Moje pozostaje wynająć, ale ociągam się z remontem...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista napisz pismo z tytułem propozycja zawarcia ugody. Opisz sytuację i albo podaj jakąś kwotę, albo napisz, że oczekujesz od nich żeby zaproponowali Ci jakąś kwotę i w terminie 14 dni oczekujesz odpowiedzi. Opisz, że się bardzo zdenerwowałaś, że jesteś w ciąży i tym bardziej taka sytuacja Cię zestresowała, że to karygodne żeby w aptece zdarzały się takie pomyłki i tego typu rzeczy. I na koniec napisz, że w przypadku odmowy zawarcia ugody zamierzasz sprawę zakończyć w sądzie. Bankowo Ci coś wypłacą, bo to był ewidentnie ich błąd. Piszesz tak jak reklamację :P Biorąc pod uwagę, że na szczęście pomyłka z lekiem nie przyniosła żadnych negatywnych skutków zdrowotnych myślę, że jak wystąpisz o jakieś 5-7 tys. to będzie taka adekwatna kwota za stres. Ja bym o tyle wystąpiła ( bankowo będą się targować):) a i dodaj, że takie błędy ściga Kodeks Karny a nie Cywilny, za to można stracić uprawnienia, można dostać grzywnę bądź ograniczenie wolności nawet do pozbawienia wolności, ale to w przypadku już jakiegoś uszczerbku. Podejrzewam, że nie będą ryzykować afery i chodzenia po sądach :p

Sista lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo a ja mam dziś gina na 14 o.O ale pewno bez usg -_- ale i tak tryzmajcie kciuki :D

Truskaweczka250, Joasia:), karolinka85 lubią tę wiadomość

• elukkkcha245 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dołączam !! ;)
    pFtg.gif
    1.06- Suzanna22 CÓRCIA-Lenka<3, aaana, Simon86 (bejbik może być 31.05.)
    2.06- Kobietka, Inesicia CÓRCIA-Zosia<3, Evell CÓRCIA<3
    3.06- aghata SYNUŚ<3,Mag13, siamyrka
    4.06- Czarna94, Zyrcia SYNUŚ-Leon<3, Truskaweczka250 CÓRCIA-Milenka<3 , szczesliwamama, Alamakota SYNUŚ-Leon<3
    5.06- Z.SYNUŚ<3, aciulka, Nina82
    6.06- BrumBrumek CÓRCIA-Hania<3,Niufka, Kikusia SYNUŚ-Kacperek<3, zapah_ciszy SYNUŚ<3, lilly78 SYNUŚ<3
    7.06- Asiula88
    8.06- Viola, CÓRCIA<3 ,Scintilla CÓRCIA- Emilia<3 , elukkkcha245
    9.06- sweety, CaneCorso CÓRCIA<3
    10.06- Katha81 SYNUŚ<3, Eowena, aga87, Gonia123 SYNUŚ- Miłoszek<3, nadine24 CÓRCIA-Hania<3
    11.06- Werbenka, FEX, Mychaa22, Ania1704 CÓRCIA-Liwia<3
    12.06- Magda_lena88 SYNUŚ-<3, Kasika8303 CÓRCIA-Amelka<3, Joasia:) CÓRCIA- Julia<3
    13.06- JusWik, Aka81 CÓRCIA<3, Nieukowa SYNUŚ- Radek<3 , Muniek SYNUŚ<3
    14.06- Alorrene13 SYNUŚ<3
    15.06- Nadzieja89, Lilianka27, Stokrotka21 SYNUŚ-<3
    16.06-
    17.06- patrycja_24 CÓRCIA- Aleksandra<3
    18.06- Stokrotka2626
    19.06- anioleczka, Mo.nika
    20.06- Rozalia SYNUŚ-Mikołaj<3 ,asiaaaaaa, A1984 SYNUŚ- Borys<3 CÓRCIA<3
    21.06- Marcia86 CÓRCIA- Maja<3,Gosia82
    22.06- sss SYNUŚ- Marcelek<3
    23.06- An_Be, nenette CÓRCIA<3
    24.06- Soprecius68, annaj, ewkaa28
    25.06- Sista CÓRCIA<3, Diana95, agawera, Andziorr, karolinka85 SYNUŚ<3
    26.06- Lilirose SYNUŚ- Szymon<3
    27.06- XxMoniaxX, eva84 SYNUŚ- Aleksander<3, gosi_a CÓRCIA- Zuzia<3
    28.06- karollaa, Dada
    29.06- EP!C CÓRCIA- Iga<3, dorcia8919
    30.06- Marteczka91 (bejbik może być 05.07.), Sabela (bejbik może być 03.07.), kusiczka (bejbik może być 04.07.)

Bocian odwiedził łącznie: 67 mamuś

Wszystkim mamusiom - zdrowych, spokojnych i radosnych 9 miesięcy!

Były z nami mamy dziesięciu Aniołków. Otulamy Was modlitwą.

Kalendarz on-line założony przez Kasię, w którym można wpisywać wizyty:
    http://www.kalendarzonline.com/login.php
    login: BellyBestF
    hasło: czerwiec2015

już wiem co będę mieć synka _jasia

zyrcia lubi tę wiadomość

ea895dd043.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia trzymam kciuki za połówkowe, na pewno będzie git, nie martw się!:)

Agata a u Was trzymam mocno kciuki za echo serduszka, pewnie też nic więcej nie wykryją, bardzo Ci tego życzę :) do kogo jesteś zapisana na Agatową?

Dziewczyny a z tymi posiewami kurcze różnie, mój gin uznaje tylko te szpitalne (tam mi wyszło ostatnio e coli z szyjki), bo np. te z Medicover nie zawsze są miarodajne - jeszcze przed ciążą miałam wyraźne objawy infekcji, dwa posiewy pobrane w medicover nic nie wykazały, w końcu gin pobrał sam i wychodowali bakterie, szału z tym można dostać. Ja się na tym nie znam, myślałam zawsze, że wszędzie są takie same normy..

A1984 lubi tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette dzięki :) Idziemy do dr Koleśnika

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Monia trzymam kciuki za połówkowe, na pewno będzie git, nie martw się!:)

Agata a u Was trzymam mocno kciuki za echo serduszka, pewnie też nic więcej nie wykryją, bardzo Ci tego życzę :) do kogo jesteś zapisana na Agatową?

Dziewczyny a z tymi posiewami kurcze różnie, mój gin uznaje tylko te szpitalne (tam mi wyszło ostatnio e coli z szyjki), bo np. te z Medicover nie zawsze są miarodajne - jeszcze przed ciążą miałam wyraźne objawy infekcji, dwa posiewy pobrane w medicover nic nie wykazały, w końcu gin pobrał sam i wychodowali bakterie, szału z tym można dostać. Ja się na tym nie znam, myślałam zawsze, że wszędzie są takie same normy..

Nenette - a na te E coli dostałaś antybiotyk i wybiłaś bakterie?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu - jak będziesz aktualizować listę dopisz mojej Dziewczynie Olga :)

zyrcia, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam się w tym śnieżnym dniu :)

Jesteśmy po wizycie kontrolnej :) Córusia ma się dobrze, rośnie i jest bardzo ruchliwa. Ma 530 g i wszystkie parametry w normie. Kolejna wizyta 09.03 jej miesiąc, strasznie długo. Wyniki są w porządku, na następna wizytę wyniki krzywej cukrowej ( blee).
    Oczywiście kochane za Wasze wizyty trzymam kciuki zaciśnięte ( dobrze ze mam obiad, bo tak trudno się gotuje :) )

Nasze pierwsze mieszkanie kupiliśmy w 2007 roku kiedy kredyty były dla ludzi bez nadmiernej papierologii. Kredyt na 7 lat wiec w zeszłym roku je sprzedaliśmy z zyskiem i bez konieczności brania kredytu kupiliśmy 85 metrowe. Truskaweczko kredyt braliśmy na rodziców męża z tym ze doradca kredytowy doradził, żeby teście w darowiźnie dali nam kasę i tym sposobem my byliśmy tylko żyrantem a oni kredytobiorcami. Mieszkanie było odrazu nasze, bez innych właścicieli. W połowie kredytu niestety teść zmarł, kredyt był ubezpieczony i od spłaty odliczono ponad 35 tysięcy. Opisuje nasz przypadek sugerując tylko, ze w naszym przypadku doradca kredytowy się wykazał dużą wiedzą i pomocą .

Ja wiem że tak można ale u nas jest głębsza sprawa bo rok temu dopiero była sprawa spadkowa po babci i na razie musimy czeka 5 lat na przepisanie na mojego Adama budynków:( oj kurcze sama problemy z tym przez to że jego babcia nie pozałatwiała spraw spadkowych i Adama rodzice musieli to wszystko załątwiać za nia po jej śmierci juz 3 lata po :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś - 3mam kciuki za połówkowe. Oby Maluch pokazał kim jest :) i na pewno wszystko będzie dobrze - nie ma innej opcji :)
    Za pozostałe wizyty też kciukam :)
    Kasik no to nie wiem co z tym śluzem:| jeśli piszesz, że jest bardzo żółty i jakby gorący :O :O może jakaś infekcja :|
    A my się pochwalimy :P
    Takie moje pierwsze łupy ubrankowe :)

sqgsx3.jpg
    2zi07qr.jpg
    e12fpz.jpg
    287ggsz.jpg

Sista, Marcia86, Joasia:), XxMoniaXx, patrycja_24, zyrcia, sss, nenette, Truskaweczka250, Inesicia, karolinka85, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne łupy ;) to już pewnie prawie wszystko masz :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne zakupy :)

gdzie kupiłaś ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ