Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
A1984 wrote:Miałam jeszcze posiew z pochwy, może tam coś wyszło. Zapisałam się dziś od razu na 14 na wizytę - posiew moczu mam w systemie, posiew z pochwy nie (muszę odebrać osobiście - nie wiem czemu). Kurde ja już nie daję rady z tym pęcherzem, non stop mam uczucie że chce mi się siku a potem 3 kropelki robię i piecze
Może zabrzmi to dziwnie ale Ty przynajmniej wiesz na czym stoisz i wybijasz bakterie
Agata - chyba lepiej by było aby wyszło w moczu niż w pochwie, ale nie znam się. Ale bądźmy dobrej myśli. Najgorsze jest to, że laboratorium mogło się pomylić, a posiew robi się 5 dni
Ja pocieszam się tym, że zakażenie mam w drogach moczowych. Bo 16 stycznia miałam wynik cytologii i było czyściutko. Mam dzisiaj iść do gina przed 18.00, ale ciekawe czy tyle wytrzymam i nie pójdę wczesniej:/ -
Sista wrote:Agata - chyba lepiej by było aby wyszło w moczu niż w pochwie, ale nie znam się. Ale bądźmy dobrej myśli. Najgorsze jest to, że laboratorium mogło się pomylić, a posiew robi się 5 dni
Ja pocieszam się tym, że zakażenie mam w drogach moczowych. Bo 16 stycznia miałam wynik cytologii i było czyściutko. Mam dzisiaj iść do gina przed 18.00, ale ciekawe czy tyle wytrzymam i nie pójdę wczesniej:/
Tak coś czuję że te wyniki się pomyliły jakoś, dzień wcześniej wyniki moczu były złe, nagle przeszło? Wydaje mi się że jestem w stanie rozróżnić infekcję w pochwie od tej w układzie moczowym - co ma pochwa do tego że ciągle mam uczucie że muszę siku i to co pomaga to duuużo wody z cytryną -
A1984 wrote:Tak coś czuję że te wyniki się pomyliły jakoś, dzień wcześniej wyniki moczu były złe, nagle przeszło? Wydaje mi się że jestem w stanie rozróżnić infekcję w pochwie od tej w układzie moczowym - co ma pochwa do tego że ciągle mam uczucie że muszę siku i to co pomaga to duuużo wody z cytryną
Agata - to ja bym poszła do gina i jak sugeruje Nieukowa poprosiła o te wszystkie posiewy i badania. Jak miałaś bakterie w normalnym badaniu, a w posiewie już nie, to coś tu faktycznie nie pasuje -
nick nieaktualnyWitam się w tym śnieżnym dniu
Jesteśmy po wizycie kontrolnejCórusia ma się dobrze, rośnie i jest bardzo ruchliwa. Ma 530 g i wszystkie parametry w normie. Kolejna wizyta 09.03 jej miesiąc, strasznie długo. Wyniki są w porządku, na następna wizytę wyniki krzywej cukrowej ( blee).
Oczywiście kochane za Wasze wizyty trzymam kciuki zaciśnięte ( dobrze ze mam obiad, bo tak trudno się gotuje)
Buziaczek Julki
Pięści zaciśnięte:) gotowe do boksowania mamusi.
Nasze pierwsze mieszkanie kupiliśmy w 2007 roku kiedy kredyty były dla ludzi bez nadmiernej papierologii. Kredyt na 7 lat wiec w zeszłym roku je sprzedaliśmy z zyskiem i bez konieczności brania kredytu kupiliśmy 85 metrowe. Truskaweczko kredyt braliśmy na rodziców męża z tym ze doradca kredytowy doradził, żeby teście w darowiźnie dali nam kasę i tym sposobem my byliśmy tylko żyrantem a oni kredytobiorcami. Mieszkanie było odrazu nasze, bez innych właścicieli. W połowie kredytu niestety teść zmarł, kredyt był ubezpieczony i od spłaty odliczono ponad 35 tysięcy. Opisuje nasz przypadek sugerując tylko, ze w naszym przypadku doradca kredytowy się wykazał dużą wiedzą i pomocą .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 13:29
A1984, Sista, Alorrene13, Ania1704, Inesicia, zyrcia, karolina0522, Muniek, karolinka85, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
szczesliwamama wrote:Dziewczynki dzien dobry bardzo . Powiedzcie mi,jak pojde do rodzinnego to da mi skierowanie na badania takie jak posiew moczu i morfologie ? dobrego dnia wam i maluszkom!
Jak piszą Dziewczyny, wszystko zależy od lekarza. Mój by mi wypisał, ale już się zorientowałam, że nie jest to normą...Ja dostaję wszystko o co poproszę, jeśli tylko coś mnie niepokoi. Znalazłam dzięki temu chorobę i schorzenie, które mogę teraz łagodzić. -
W kwestii mieszkaniowej, my mamy kredyt, a nawet dwa... To z czasów, kiedy się jeszcze z M. nie znaliśmy. Ja mam w głośnym ostatnio franku, a M. w euro. Tak więc dwa mieszkania i nierozerwalny związek z bankiem na najbliższe 28 lat
Bo oczywiście wysokość kredytów przerasta wartości mieszkań. Moje pozostaje wynająć, ale ociągam się z remontem...
-
nick nieaktualnySista napisz pismo z tytułem propozycja zawarcia ugody. Opisz sytuację i albo podaj jakąś kwotę, albo napisz, że oczekujesz od nich żeby zaproponowali Ci jakąś kwotę i w terminie 14 dni oczekujesz odpowiedzi. Opisz, że się bardzo zdenerwowałaś, że jesteś w ciąży i tym bardziej taka sytuacja Cię zestresowała, że to karygodne żeby w aptece zdarzały się takie pomyłki i tego typu rzeczy. I na koniec napisz, że w przypadku odmowy zawarcia ugody zamierzasz sprawę zakończyć w sądzie. Bankowo Ci coś wypłacą, bo to był ewidentnie ich błąd. Piszesz tak jak reklamację
Biorąc pod uwagę, że na szczęście pomyłka z lekiem nie przyniosła żadnych negatywnych skutków zdrowotnych myślę, że jak wystąpisz o jakieś 5-7 tys. to będzie taka adekwatna kwota za stres. Ja bym o tyle wystąpiła ( bankowo będą się targować)
a i dodaj, że takie błędy ściga Kodeks Karny a nie Cywilny, za to można stracić uprawnienia, można dostać grzywnę bądź ograniczenie wolności nawet do pozbawienia wolności, ale to w przypadku już jakiegoś uszczerbku. Podejrzewam, że nie będą ryzykować afery i chodzenia po sądach :p
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zyrcia wrote:Dołączam !!
1.06- Suzanna22 CÓRCIA-Lenka, aaana, Simon86 (bejbik może być 31.05.)
2.06- Kobietka, Inesicia CÓRCIA-Zosia, Evell CÓRCIA
3.06- aghata SYNUŚ,Mag13, siamyrka
4.06- Czarna94, Zyrcia SYNUŚ-Leon, Truskaweczka250 CÓRCIA-Milenka
, szczesliwamama, Alamakota SYNUŚ-Leon
5.06- Z.SYNUŚ, aciulka, Nina82
6.06- BrumBrumek CÓRCIA-Hania,Niufka, Kikusia SYNUŚ-Kacperek
, zapah_ciszy SYNUŚ
, lilly78 SYNUŚ
7.06- Asiula88
8.06- Viola, CÓRCIA,Scintilla CÓRCIA- Emilia
, elukkkcha245
9.06- sweety, CaneCorso CÓRCIA
10.06- Katha81 SYNUŚ, Eowena, aga87, Gonia123 SYNUŚ- Miłoszek
, nadine24 CÓRCIA-Hania
11.06- Werbenka, FEX, Mychaa22, Ania1704 CÓRCIA-Liwia
12.06- Magda_lena88 SYNUŚ-, Kasika8303 CÓRCIA-Amelka
, Joasia:) CÓRCIA- Julia
13.06- JusWik, Aka81 CÓRCIA, Nieukowa SYNUŚ- Radek
, Muniek SYNUŚ
14.06- Alorrene13 SYNUŚ
15.06- Nadzieja89, Lilianka27, Stokrotka21 SYNUŚ-
16.06-
17.06- patrycja_24 CÓRCIA- Aleksandra
18.06- Stokrotka2626
19.06- anioleczka, Mo.nika
20.06- Rozalia SYNUŚ-Mikołaj,asiaaaaaa, A1984 SYNUŚ- Borys
CÓRCIA
21.06- Marcia86 CÓRCIA- Maja,Gosia82
22.06- sss SYNUŚ- Marcelek
23.06- An_Be, nenette CÓRCIA
24.06- Soprecius68, annaj, ewkaa28
25.06- Sista CÓRCIA, Diana95, agawera, Andziorr, karolinka85 SYNUŚ
26.06- Lilirose SYNUŚ- Szymon
27.06- XxMoniaxX, eva84 SYNUŚ- Aleksander, gosi_a CÓRCIA- Zuzia
28.06- karollaa, Dada
29.06- EP!C CÓRCIA- Iga, dorcia8919
30.06- Marteczka91 (bejbik może być 05.07.), Sabela (bejbik może być 03.07.), kusiczka (bejbik może być 04.07.)
Bocian odwiedził łącznie: 67 mamuś
Wszystkim mamusiom - zdrowych, spokojnych i radosnych 9 miesięcy!
Były z nami mamy dziesięciu Aniołków. Otulamy Was modlitwą.
Kalendarz on-line założony przez Kasię, w którym można wpisywać wizyty:
http://www.kalendarzonline.com/login.php
login: BellyBestF
hasło: czerwiec2015
już wiem co będę mieć synka _jasia
zyrcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia trzymam kciuki za połówkowe, na pewno będzie git, nie martw się!
Agata a u Was trzymam mocno kciuki za echo serduszka, pewnie też nic więcej nie wykryją, bardzo Ci tego życzędo kogo jesteś zapisana na Agatową?
Dziewczyny a z tymi posiewami kurcze różnie, mój gin uznaje tylko te szpitalne (tam mi wyszło ostatnio e coli z szyjki), bo np. te z Medicover nie zawsze są miarodajne - jeszcze przed ciążą miałam wyraźne objawy infekcji, dwa posiewy pobrane w medicover nic nie wykazały, w końcu gin pobrał sam i wychodowali bakterie, szału z tym można dostać. Ja się na tym nie znam, myślałam zawsze, że wszędzie są takie same normy..A1984 lubi tę wiadomość
-
nenette wrote:Monia trzymam kciuki za połówkowe, na pewno będzie git, nie martw się!
Agata a u Was trzymam mocno kciuki za echo serduszka, pewnie też nic więcej nie wykryją, bardzo Ci tego życzędo kogo jesteś zapisana na Agatową?
Dziewczyny a z tymi posiewami kurcze różnie, mój gin uznaje tylko te szpitalne (tam mi wyszło ostatnio e coli z szyjki), bo np. te z Medicover nie zawsze są miarodajne - jeszcze przed ciążą miałam wyraźne objawy infekcji, dwa posiewy pobrane w medicover nic nie wykazały, w końcu gin pobrał sam i wychodowali bakterie, szału z tym można dostać. Ja się na tym nie znam, myślałam zawsze, że wszędzie są takie same normy..
Nenette - a na te E coli dostałaś antybiotyk i wybiłaś bakterie? -
Joasia:) wrote:Witam się w tym śnieżnym dniu
Jesteśmy po wizycie kontrolnejCórusia ma się dobrze, rośnie i jest bardzo ruchliwa. Ma 530 g i wszystkie parametry w normie. Kolejna wizyta 09.03 jej miesiąc, strasznie długo. Wyniki są w porządku, na następna wizytę wyniki krzywej cukrowej ( blee).
Oczywiście kochane za Wasze wizyty trzymam kciuki zaciśnięte ( dobrze ze mam obiad, bo tak trudno się gotuje)
Nasze pierwsze mieszkanie kupiliśmy w 2007 roku kiedy kredyty były dla ludzi bez nadmiernej papierologii. Kredyt na 7 lat wiec w zeszłym roku je sprzedaliśmy z zyskiem i bez konieczności brania kredytu kupiliśmy 85 metrowe. Truskaweczko kredyt braliśmy na rodziców męża z tym ze doradca kredytowy doradził, żeby teście w darowiźnie dali nam kasę i tym sposobem my byliśmy tylko żyrantem a oni kredytobiorcami. Mieszkanie było odrazu nasze, bez innych właścicieli. W połowie kredytu niestety teść zmarł, kredyt był ubezpieczony i od spłaty odliczono ponad 35 tysięcy. Opisuje nasz przypadek sugerując tylko, ze w naszym przypadku doradca kredytowy się wykazał dużą wiedzą i pomocą .
Ja wiem że tak można ale u nas jest głębsza sprawa bo rok temu dopiero była sprawa spadkowa po babci i na razie musimy czeka 5 lat na przepisanie na mojego Adama budynków:( oj kurcze sama problemy z tym przez to że jego babcia nie pozałatwiała spraw spadkowych i Adama rodzice musieli to wszystko załątwiać za nia po jej śmierci juz 3 lata po -
Moniś - 3mam kciuki za połówkowe. Oby Maluch pokazał kim jest
i na pewno wszystko będzie dobrze - nie ma innej opcji
Za pozostałe wizyty też kciukam
Kasik no to nie wiem co z tym śluzem:| jeśli piszesz, że jest bardzo żółty i jakby gorącymoże jakaś infekcja
A my się pochwalimy
Takie moje pierwsze łupy ubrankowe
Sista, Marcia86, Joasia:), XxMoniaXx, patrycja_24, zyrcia, sss, nenette, Truskaweczka250, Inesicia, karolinka85, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość