X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Gratulację Monia my też dziś mieliśmy usg połówkowe, cudowne przeżycie:) też jesteśmy prze szczęśliwi i mamy dziewczynkę (będzie Izabela) można dopisać Malutka waży 536g i jest cudowna śpiąca była bo ziewała :) a najważniejsze że wszystko jest dobrze

Stokrotka - gratuluje i wizyty i Córeczki :) Izabela - to tak jak ja, aż mi się miło zrobiło :) Skąd pomysł na to imię? Bo moje ma historię. Tato bardzo chciał mi dać na imię Jenny (był jakiś hit w 1975..., to nie od piosenki Bartosiewicz), ale w USC się nie zgodzili i dostałam imię najlepszej przyjaciółki mojej mamy :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Sista wiem że łatwo powiedzieć ale nie panikuj!! Ja mimo to że pracuję w szpitalu okropnie bałam się położenia i tego co mnie czeka.. A było bardzo ok, nawet powiem że pozytywnie się zaskoczyłam. Spójrz na to z innej strony: będziesz pod fachową opieką, badania pewnie Ci wszystkie zrobią, a jeśli to szpital w którym chcesz rodzić to dowiesz się co nieco na temat porodu :) Najważniejsze że z maluszkiem wszystko ok :) wierzę że dasz radę!! :)

BrumBrumek, Joasiu - dzięki za słowa otuchy. Dla moje Dziewczynki wszystko. Mogę być pod kroplówka nawet 24h przez najbliższe 7 dni. Byle pozbyć się tej bakterii w tak dużych ilościach, ponoć śladowe ilości każdy ma, i mam plan aby tyle zostało za tydzień. Bez mojego M. w domu, w szpitalu pod opieką lekarzy będzie mi najlepiej.
    Chyba Oldze żal się Mamy zrobiło, bo mnie smyrnęła kilka razy.
    Trzymajcie kciuki Dziewczyny. Odezwę się jutro już ze szpitala.

Joasia:), karolinka85, Scintilla, BrumBrumek lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki... ja znowu w pracy z mega zgagą.

Sista jakaś mega wredna bakteria musi być że cię aż kładą ;/ Masakra...
    Ja w środę idę na obciążenie i resztę badań... może to słaby pomysł jak mam katar, ale gin na początku przyszłego tyg, więc tak czy siak muszę mu wyniki dostarczyć ;/
    Ktoś wie czy sieć Diagnostyka wymaga własnej glukozy?
    nie mogę się dodzwonić do żadnego punktu pobrań ktory mam po drodze, żeby zapytać ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ja właśnie jestem na glukozie w diagnostyce i musiałam mieć swoją glukoze. Miałam ze sobą też cytryne i napój całkiem mi smakował, zero mdłości.

Widzę, że ekipa żeńska rośnie w siłę, gratulacje dziewczyny :-)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, jak sie nie dodzwonisz to kup glukoze zeby nie bylo ze oni nie maja i ty tez.

Gratuluje udanych wizyt cudownje jest czytac dobre wiadomosci, a dziewczyny ktore leza w szpitalu trzymajcie sie tam...dacie rade!

A mnie moja Zuza zarazila...od soboty ma katar a mnie w nocy dopadl bol gardla.

Ja w poprzedniej ciazy z Zuzą ciagle mialam grzybice czy bakterie w moczu....a teraz jak bedzie chlopak to nic, zero, nic mnie nie swedzi, badania ok i tak jak dziewczyny pisaly czasami sluz mnie zalewa, wszystko na odwrot moze u mnie plec ma znaczenie

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja robiłam w diagnostyce i musiałam mieć glukozę.

Monia super wieści, to będziemy chować Amelki :-) gratuluję

Dziewczyny które leżą w szpitalach, trzymam kciuki aby szybko minął tam pobyt i minęły dolegliwości.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni człowieka tu nie ma a ile wieści :)

Kibicuję dziewczyną w szpitalu - wiem, że to nic miłego i dzień się dłuży niemiłosiernie ale pod dobrą opieką nic Wam i maleństwom nie grozi - trzymam kciuki abyście szybciutko wyszły zdrowe i rumiane :)

Stokrotka2626, XxMoniaXx - Gratuluję wieści :) - wychodzi na to, że znacznie zaopatrzymy rynek w przyszłe Miss Polski :]
    Reszcie wizytujących kontrolnie również gratuluję ! My czekamy jeszcze tydzień aby siebie wzajemnie podejrzeć :)

U nas bez zmian ... kruszyna kopie kiedy sama chce - wczoraj zafalował mi aż brzuch - sięgnęłam po aparat no i było za późno - dziecko nie zgodziło się na autoryzację nagrania i postanowiła się później przez pół dnia nie ujawniać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 09:34

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Właśnie byłam na pobraniu krwi, pewna ,ze dziś glukozy nie sprawdzą bo mam zrobić badanie między 24a 28 tyg, więc zjadłam przed kulki czekoladowe na mleku, a tu niespodzianka glukoza ogólna już widzę minę gin.w piątek, coś głowa mi ostatnio nie myśli.w nocy nie spalam do 3, taka miałam zgagę, dobrze ze znalazłam ten.... Pozdrawiam

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy robicie glukozę obciążeniowa tak wcześnie mi kazali zrobić między 24 a 28

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Dziewczyny wy robicie glukozę obciążeniowa tak wcześnie mi kazali zrobić między 24 a 28

Tak ja teraz robiłam w ubiegłą środę glukozę a dzisiaj mam wizyte moim zdaniem to dlatego wcześniej dają żeby w razie cukrzycy szybciej przejść na dietę:) u mnie wynik był taki glukoza na czczo z krwi 75, po glukozie 109 a po 2 godz 76 wiec jest ok:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi też kazano robić dopiero po 24tc.

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Cześć laseczki... ja znowu w pracy z mega zgagą.

Sista jakaś mega wredna bakteria musi być że cię aż kładą ;/ Masakra...
    Ja w środę idę na obciążenie i resztę badań... może to słaby pomysł jak mam katar, ale gin na początku przyszłego tyg, więc tak czy siak muszę mu wyniki dostarczyć ;/
    Ktoś wie czy sieć Diagnostyka wymaga własnej glukozy?
    nie mogę się dodzwonić do żadnego punktu pobrań ktory mam po drodze, żeby zapytać ;/
    Nieukowa - zrobili mi antybiogram, czy jakoś tak, i wyszło z tego, ze na ta bakterie działa tylko antybiotyk, który mi można podać dożylnie. Wszystkie, które można doustnie, to albo nie działają, albo mogą zaszkodzić Oldze. Tak wiec siedzę sobie na Izbie i czekam na przyjęcie. Ale juz jestem spokojniejsza, będę pod dobra opieka.
    Mam bakterii w 1 ml moczu >10^5 a to juz zakażenie. Nie było zatem co zwlekać. Trzymajcie kciuki, aby od razu zaczęli działać .

Truskaweczka250, Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista trzymam kciuki.ja na 10 usg i mam nadzieje ,ze mnie wypisza ...

Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobie glukoze za tydzien akurat bedzie prawie 25 tydzien skonczony a 23 mam wizyte.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista- trzymam kciuki obyście jak najszybciej opuścili mury szpitala!
    Wiem, że pobyt w szpitalu nie należy do przyjemnych ale uważam, że lepiej poleżeć kilka dni i mieć pewność, że wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.. Chciałam pochwalić się swoim brzucholem ale nie umiem wstawić zdjęcia.. Pomożecie :/

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.. Chciałam pochwalić się swoim brzucholem ale nie umiem wstawić zdjęcia.. Pomożecie :/

ja korzystam ze strony - http://wrzucaj.net/

wybieram plik z komputera - później klikam wyślij a na koniec tam pod Hasłem : Linki bezpośrednie kopiuję cały utworzony kod BBCode i wklejam tutaj w treść wiadomości :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    ja korzystam ze strony - http://wrzucaj.net/

wybieram plik z komputera - później klikam wyślij a na koniec tam pod Hasłem : Linki bezpośrednie kopiuję cały utworzony kod BBCode i wklejam tutaj w treść wiadomości :)
    Ok spróbuję, Bardzo Ci dziękuję za pomoc :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie widziałam, że strasznie duże!!! postaram się je pomniejszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/02/10/DSC0449mbElC.jpg
    22 tygodnie i 4 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:23

Truskaweczka250, Scintilla, Joasia:), Rozalia, BrumBrumek, Inesicia, A1984, karolinka85, sss, karolina0522, Aka81, zyrcia, Katha81, agawera lubią tę wiadomość

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ