X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Gratulację Monia my też dziś mieliśmy usg połówkowe, cudowne przeżycie:) też jesteśmy prze szczęśliwi i mamy dziewczynkę (będzie Izabela) można dopisać Malutka waży 536g i jest cudowna śpiąca była bo ziewała :) a najważniejsze że wszystko jest dobrze

Stokrotka - gratuluje i wizyty i Córeczki :) Izabela - to tak jak ja, aż mi się miło zrobiło :) Skąd pomysł na to imię? Bo moje ma historię. Tato bardzo chciał mi dać na imię Jenny (był jakiś hit w 1975..., to nie od piosenki Bartosiewicz), ale w USC się nie zgodzili i dostałam imię najlepszej przyjaciółki mojej mamy :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Sista wiem że łatwo powiedzieć ale nie panikuj!! Ja mimo to że pracuję w szpitalu okropnie bałam się położenia i tego co mnie czeka.. A było bardzo ok, nawet powiem że pozytywnie się zaskoczyłam. Spójrz na to z innej strony: będziesz pod fachową opieką, badania pewnie Ci wszystkie zrobią, a jeśli to szpital w którym chcesz rodzić to dowiesz się co nieco na temat porodu :) Najważniejsze że z maluszkiem wszystko ok :) wierzę że dasz radę!! :)

BrumBrumek, Joasiu - dzięki za słowa otuchy. Dla moje Dziewczynki wszystko. Mogę być pod kroplówka nawet 24h przez najbliższe 7 dni. Byle pozbyć się tej bakterii w tak dużych ilościach, ponoć śladowe ilości każdy ma, i mam plan aby tyle zostało za tydzień. Bez mojego M. w domu, w szpitalu pod opieką lekarzy będzie mi najlepiej.
    Chyba Oldze żal się Mamy zrobiło, bo mnie smyrnęła kilka razy.
    Trzymajcie kciuki Dziewczyny. Odezwę się jutro już ze szpitala.

Joasia:), karolinka85, Scintilla, BrumBrumek lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki... ja znowu w pracy z mega zgagą.

Sista jakaś mega wredna bakteria musi być że cię aż kładą ;/ Masakra...
    Ja w środę idę na obciążenie i resztę badań... może to słaby pomysł jak mam katar, ale gin na początku przyszłego tyg, więc tak czy siak muszę mu wyniki dostarczyć ;/
    Ktoś wie czy sieć Diagnostyka wymaga własnej glukozy?
    nie mogę się dodzwonić do żadnego punktu pobrań ktory mam po drodze, żeby zapytać ;/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ja właśnie jestem na glukozie w diagnostyce i musiałam mieć swoją glukoze. Miałam ze sobą też cytryne i napój całkiem mi smakował, zero mdłości.

Widzę, że ekipa żeńska rośnie w siłę, gratulacje dziewczyny :-)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, jak sie nie dodzwonisz to kup glukoze zeby nie bylo ze oni nie maja i ty tez.

Gratuluje udanych wizyt cudownje jest czytac dobre wiadomosci, a dziewczyny ktore leza w szpitalu trzymajcie sie tam...dacie rade!

A mnie moja Zuza zarazila...od soboty ma katar a mnie w nocy dopadl bol gardla.

Ja w poprzedniej ciazy z Zuzą ciagle mialam grzybice czy bakterie w moczu....a teraz jak bedzie chlopak to nic, zero, nic mnie nie swedzi, badania ok i tak jak dziewczyny pisaly czasami sluz mnie zalewa, wszystko na odwrot moze u mnie plec ma znaczenie

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ja robiłam w diagnostyce i musiałam mieć glukozę.

Monia super wieści, to będziemy chować Amelki :-) gratuluję

Dziewczyny które leżą w szpitalach, trzymam kciuki aby szybko minął tam pobyt i minęły dolegliwości.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni człowieka tu nie ma a ile wieści :)

Kibicuję dziewczyną w szpitalu - wiem, że to nic miłego i dzień się dłuży niemiłosiernie ale pod dobrą opieką nic Wam i maleństwom nie grozi - trzymam kciuki abyście szybciutko wyszły zdrowe i rumiane :)

Stokrotka2626, XxMoniaXx - Gratuluję wieści :) - wychodzi na to, że znacznie zaopatrzymy rynek w przyszłe Miss Polski :]
    Reszcie wizytujących kontrolnie również gratuluję ! My czekamy jeszcze tydzień aby siebie wzajemnie podejrzeć :)

U nas bez zmian ... kruszyna kopie kiedy sama chce - wczoraj zafalował mi aż brzuch - sięgnęłam po aparat no i było za późno - dziecko nie zgodziło się na autoryzację nagrania i postanowiła się później przez pół dnia nie ujawniać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 09:34

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Właśnie byłam na pobraniu krwi, pewna ,ze dziś glukozy nie sprawdzą bo mam zrobić badanie między 24a 28 tyg, więc zjadłam przed kulki czekoladowe na mleku, a tu niespodzianka glukoza ogólna już widzę minę gin.w piątek, coś głowa mi ostatnio nie myśli.w nocy nie spalam do 3, taka miałam zgagę, dobrze ze znalazłam ten.... Pozdrawiam

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy robicie glukozę obciążeniowa tak wcześnie mi kazali zrobić między 24 a 28

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Dziewczyny wy robicie glukozę obciążeniowa tak wcześnie mi kazali zrobić między 24 a 28

Tak ja teraz robiłam w ubiegłą środę glukozę a dzisiaj mam wizyte moim zdaniem to dlatego wcześniej dają żeby w razie cukrzycy szybciej przejść na dietę:) u mnie wynik był taki glukoza na czczo z krwi 75, po glukozie 109 a po 2 godz 76 wiec jest ok:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi też kazano robić dopiero po 24tc.

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Cześć laseczki... ja znowu w pracy z mega zgagą.

Sista jakaś mega wredna bakteria musi być że cię aż kładą ;/ Masakra...
    Ja w środę idę na obciążenie i resztę badań... może to słaby pomysł jak mam katar, ale gin na początku przyszłego tyg, więc tak czy siak muszę mu wyniki dostarczyć ;/
    Ktoś wie czy sieć Diagnostyka wymaga własnej glukozy?
    nie mogę się dodzwonić do żadnego punktu pobrań ktory mam po drodze, żeby zapytać ;/
    Nieukowa - zrobili mi antybiogram, czy jakoś tak, i wyszło z tego, ze na ta bakterie działa tylko antybiotyk, który mi można podać dożylnie. Wszystkie, które można doustnie, to albo nie działają, albo mogą zaszkodzić Oldze. Tak wiec siedzę sobie na Izbie i czekam na przyjęcie. Ale juz jestem spokojniejsza, będę pod dobra opieka.
    Mam bakterii w 1 ml moczu >10^5 a to juz zakażenie. Nie było zatem co zwlekać. Trzymajcie kciuki, aby od razu zaczęli działać .

Truskaweczka250, Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista trzymam kciuki.ja na 10 usg i mam nadzieje ,ze mnie wypisza ...

Scintilla, karolina0522 lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobie glukoze za tydzien akurat bedzie prawie 25 tydzien skonczony a 23 mam wizyte.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista- trzymam kciuki obyście jak najszybciej opuścili mury szpitala!
    Wiem, że pobyt w szpitalu nie należy do przyjemnych ale uważam, że lepiej poleżeć kilka dni i mieć pewność, że wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie.. Chciałam pochwalić się swoim brzucholem ale nie umiem wstawić zdjęcia.. Pomożecie :/

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie.. Chciałam pochwalić się swoim brzucholem ale nie umiem wstawić zdjęcia.. Pomożecie :/

ja korzystam ze strony - http://wrzucaj.net/

wybieram plik z komputera - później klikam wyślij a na koniec tam pod Hasłem : Linki bezpośrednie kopiuję cały utworzony kod BBCode i wklejam tutaj w treść wiadomości :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    ja korzystam ze strony - http://wrzucaj.net/

wybieram plik z komputera - później klikam wyślij a na koniec tam pod Hasłem : Linki bezpośrednie kopiuję cały utworzony kod BBCode i wklejam tutaj w treść wiadomości :)
    Ok spróbuję, Bardzo Ci dziękuję za pomoc :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie widziałam, że strasznie duże!!! postaram się je pomniejszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2015/02/10/DSC0449mbElC.jpg
    22 tygodnie i 4 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 10:23

Truskaweczka250, Scintilla, Joasia:), Rozalia, BrumBrumek, Inesicia, A1984, karolinka85, sss, karolina0522, Aka81, zyrcia, Katha81, agawera lubią tę wiadomość

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ