Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do dobrych "rad" ostatnio usłyszałam od mojej babci, która przoduje w Litewskich zabobonach ze względu na swoje pochodzenie - żebym tylko pamiętała, że jak się dziecko urodzi to trzeba dać mu w 1wszej kolejności koniecznie prawą pierś bo będzie praworęczne
Co do butelek - mnie kusi kolekcja MAM BABY - mają odkręcane dno i niby łatwiej o higienę.
O pieluszkach Babydream z Rossmana słyszałam b. dużo dobrych opinii - więc na pewno zakupię małe opakowanie w celach "testowych"
Podobno w ogóle dużo mam korzysta z całej tej Rosmanowej kolekcji także co do kosmetyków i sobie bardzo chwalą.
Ja się waham nad pielęgnacją przy początkowym etapie - niby dużo osób sobie chwali Emolium czy Oilatum z drugiej strony takie Emolium stworzyli niby specjalnie dla skóry "problemowej" a skoro zacznę stosować je od razu to mam poczucie jakbym dziecko z góry przyzwyczajała do specjalistycznych preparatów ... i tak siedzę i się zastanawiamSista, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
Ja uzywalam babydream jak Zuza miala 1,5 roku czyli jakis czas temu bo teraz ma 4 sle wtedy bym ich nie polecila bo byly bardzo sztywne i bylo widac takie zagiecie pod pupa ale teraz nie chce mowic bo moze cos sie zmienilo...mnje ciekawi ta seria z tesco Tesco Loves Baby maja plyny, szampony, pieluszki w dobrej cenie ciekawe czy dobre.
[/url]
-
Nieukowa - ja podczytuje lutowki, a wczesniej styczniówki. Owszem, zdarzają się trudne akcje, ale w wiekszosci wszystko przebiega dobrze. Na początku, przed terminem zawsze rodzą się z komplikacjami, ale im bliżej 40 tygodnia, tym więcej normalnych akcji. Zobaczysz
U nas tez się pewnie zacznie juz w maju, choc nikomu nie życzę, w pierwszej połowie maja.
Scintilla - mam podobne zdanie o tych kosmetykach, producenci zarzekają się, ze tak nie ma. Ale wiem, ze one skore bardzo do siebie przyzwyczajają, koleżanka nie musiała, a stosowała i teraz musi cały czas. Jak raz nie posmarowała, to Mały miał skórkę jak tarkaJa postaram się stosować dopiero w przypadku konieczności.
Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny może ja panikuje niepotrzebnie, ale od ponad doby nie czuję żeby mały się ruszał...Wczoraj jeszcze nie zwracałam mocno na to uwagi, ale dziś już się trochę niepokoję. Zawsze był aktywny rano i popłudniu, a dziś rano znów nic. Mąż ciągnie mnie na izbę przyjęć i chyba się przejadę dla świętego spokoju...
Alamakota lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja też obecnie szukałam opinii na temat różnych pieluch i znalazłam na jednej stronie taki "test"
http://mamygadzety.pl/test-pieluchomajtek/
To jest co prawda test już większych pieluch, ale myślę że poza rozmiarem dużo się między sobą nie różnią. Wg niego najlepiej wypadają pieluchy Tesco Loves Baby. Sprawdzałam na stronie Tesco i cenowo też dość atrakcyjnie wypadają i te najmniejsze i wieksze, więc chyba to będzie mój wybór
Ostatnio naczytałam się o mydle marsylskim, o którym Wam też wspominałam. Zamówiłam na próbę dla siebie i jestem w szoku. Ogólnie mydła mają działanie trochę wysuszające, a ja zaczęłam nim myć twarz regularnie, i jak zawsze miałam problemy z suchą i w niektórych miejscach delikatnie łuszczącą skórą, to od tygodnia problem w 95% zniknął.
Wiadomo, że na każdego może działać inaczej, ale produkt jest naprawdę godny polecenia. Jedynym minusem jest zapach, niezbyt kuszący, ale ja kupiłam takie najzwyklejsze bez żadnych dodatków zapachowych typu lawenda itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 10:31
-
Rozalia wrote:Dziewczyny może ja panikuje niepotrzebnie, ale od ponad doby nie czuję żeby mały się ruszał...Wczoraj jeszcze nie zwracałam mocno na to uwagi, ale dziś już się trochę niepokoję. Zawsze był aktywny rano i popłudniu, a dziś rano znów nic. Mąż ciągnie mnie na izbę przyjęć i chyba się przejadę dla świętego spokoju...
Rozalia, może byłaś w ruchu przez większość dnia, to dziecko ukołysałaśIm więcej my się ruszamy tym maluch więcej śpi i na odwrót, podczas naszego odpoczynku maluchy tańcują. Ale jeśli masz się stresować to wizyta na IP nie zaszkodzi
Rozalia lubi tę wiadomość
-
Wow! no to mnie podkusiłaś Nadine, chyba też zamówię mydło marsylskie, bo cerę mam mieszaną i niekiedy się łuszczy.
Co do dzidzi: kupię teraz sobie na brzuch bardzo polecany olej ze słodkich migdałów i chyba będę tym też smarować córeczkę w ramach pielęgnacji. A co do butelek, to nie wiem jak to rozpoznać czy smoczek od butelki jest zbliżony do piersi matki, tzn. żeby dziecko musiało się natrudzić żeby mleko poleciało? -
Rozalia spróbuj zjeść coś słodkiego ewentualnie napij się wody. Czasami maluchy się ruszają jak my się ruszamy i wtedy ich nie czuć.
Co do pieluch to ja kupię kilka różnych firm żeby samej stestować a poza tym czasami jakieś pieluchy uczulają więc lepiej mieć pod ręką alternatywę. Tak samo jak chusteczki do pupy.
ja z kosmetykami czekam do szkoły rodzenia ale słyszałam że już się odchodzi od stosowania tych wszystkich emolientów na starcie bo właśnie skóra się przyzwyczaja a piza tym zmywa się naturalną barierę ochronną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 10:39
Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nadine24 wrote:Rozalia, może byłaś w ruchu przez większość dnia, to dziecko ukołysałaś
Im więcej my się ruszamy tym maluch więcej śpi i na odwrót, podczas naszego odpoczynku maluchy tańcują. Ale jeśli masz się stresować to wizyta na IP nie zaszkodzi
No wczoraj cały dzień byłam w ruchu, więc to go mogło ukołysać, ale dziś rano do tej pory też nic a zawsze szalał. Pójdę pod prysznic i przejadę się, długo się nie czeka na IP więc poproszę o usg i nie będę się denerwować. -
To u mnie np. jest tak, że na początku właśnie w pozycji płaskiej dzieć ruszał się najbardziej. A teraz w jak leżę na plecach to nie uraczę żadnego ruchu, muszę się położyć bokiem z mocno podgiętymi nogami, albo pozycja siedząca. Na leżąco chyba mu teraz najwygodniej.
Ja bym jeszcze poczekała, ale Rozalia jeśli masz się stresować to jedź. Stres nam nie służyRozalia lubi tę wiadomość
-
Rozalia wrote:No właśnie niestety nie
Zawsze jak się położyłam na płasko, to po 10-15 min zaczynał się kręcić. Dziś leżałam godzinę i nic...
Spróbuj może kąpieli naprzemiennie ciepło - zimnej ... ale jeśli masz się niepotrzebnie martwić to może faktycznie lepiej jedź na IP.
Pewnie synek się przekręcił albo zorientował się, że jest niedziela i trzeba dać mamie odpocząć!Rozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozalia u mnie to samo, tyle że ja ciągle leżę więc się wsłuchuje non stop. Przez ostatnie dni była mega aktywna rano i wieczorem, a wczoraj cisza. Zjadłam więc mandarynkę, czekoladowe cukierki i popukałam w brzuch, minęło kilka minut i odkopała. Dużo lżej niż w ostatnie dni więc myślę,że chyba zmieniła pozycje w brzuchu i może łożysko amortyzuje kopniaki. Dziś znowu cisza więc spróbuje ją słodyczem zaktywizować, zaraz zaczynam operacje
Rozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziękuję za rady! 15 min temu zjadłam trochę lodów i zaczęłam czuć jakby delikatne pukanie od środka, ale to nie to samo co było. Posłucham Was i jeszcze trochę zaczekam,może się chłopak rozkręci.
U mnie na boku za nic nie kopie, jak jest aktywny mocno i się położę na bok to automatycznie przestajeScintilla, gosi_a, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Czesc Kochane
podczytuję Was od czasu do czasu na rajskiej wyspie koh jum. Bywają momenty niepokoju o małego, ale staram się o tym nie myslec. Nie przemeczam sie, odpoczywam, czuje sie dobrze. Wizyta tuz po powrocie, pozdrawiam wszystkie Was, fotki po powrocie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 11:48
Ania1704, Sista, Joasia:), Scintilla, nenette, Muniek, gosi_a, Nieukowa, karolinka85, Czarnaa94, Katha81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozalia poruszaj brzuszkiem tak jak to robi gin gdy chce malucha pobudzić lub przesunąć podczas USG . Mogl się ułożyć pleckami do powłok brzuszka a kopnięcia serwuje na kręgosłup ( tak do środka ) czego możesz nie poczuć.
Mąż rownież w pracy współpracuje z odnośnie podzespołów elektronicznych z przedstawicielami z Chin i zamówił przenośne KTG takie z górnej półki w super cenie. Parametry urządzenia profeska, tylko bez papierowego zapisu. Cena po opłatach i przeliczeniu na PL to 200 złjeżeli któraś jest zainteresowana możemy jeszcze coś takiego sprowadzić.
Tak u nas takie urządzenia są dostępne ale porównujac cenę i parametry to musielibyśmy wydać 3 razy tyle. A i rozmiary urządzenia nie wiekie co jest praktyczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 11:43
Sista lubi tę wiadomość