X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic juz nie jem ale chyba ten torcik nie bedzie mial wplywu na wynik glukozy?

preg.png[/url]
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie Aghata. Do tego czasu się dawno strawi :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny <3
    Nie nadrobię Was, bo za dużo plotkowałyście tu :D mam nadzieję, że u Was i Waszych bobasków wszystko w porządku :))
    Ja wypoczęłam, tzn wyciszyłam się od atmosfery smoczyc :D Babcia mnie napoiła i nakarmiła, nie wchodzę na wagę :D Dostałam kolejną partię ubrań i się pochwalę, bo są boskie. Matka wyczaiła w lumpie :D ale to jutro, bo już mi się dziś nie chcę rozpakowywać :D Dostałam od chrzestnej książkę i uważam, że jest super, bez zbędnego zachwycania się macierzyństwem tylko prosto co robić czego nie :D To jest ta księga http://www.gandalf.com.pl/o/dziecko,pd,2389.jpg może któraś już czytała ?
    Mam skierowanie na tą glukozę i nie wiem kiedy się mam wybrać ? Jak pójdę za tydzień to będzie okej ?
    Zamówiłam dziś też kocyk w smyku, a jutro jadę po rożek i może coś jeszcze ciekawego mi wpadnie. Trochę mam depresję, bo mój Radżi dorwał dodatkową pracę, super płatną, ale całe dnie będę musiała siedzieć sama w jaskini smoczyc o.O może jakoś dam radę, w końcu hajsy się teraz przydadzą.
    A tak prezentujemy się w 25tc :)
    21kkyvt.jpg

Joasia:), agawera, gosi_a, nenette, Rozalia, Sista, Scintilla, Nieukowa, karolinka85, Truskaweczka250, Ania1704, karolina0522, zapah_ciszy, sss, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia mi glukoze kazali zrobić właśnie ok 26tyg więc będzie git :)

Rozalia daj znać jak sytuacja? Mam nadzieje, że wszystko ok

zyrcia lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Rozalia mam nadzieje ze wszystko ok ? Daj znać.

Właśnie wróciłam z IP i wszystko z synkiem dobrze...uff kamień z serca :) Nie czuje go, bo odwrócił się i już nie kopie mnie od strony brzucha, tylko od kręgosłupa. Lekarka długo pokazywała mi na usg jak ładnie macha łapkami, potem położna zrobiła ktg i powiedziała, że silny chłopak i słychać było jak się rusza w wodach płodowych :) Wiem że panikowałam trochę, ale czułam go dość mocno od dwóch tygodni a tu raptem nic, nawet po słodkim i leżeniu. Dziś będę spała spokojnie i dziękuję wszystkim za troskę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:17

gosi_a, Sista, nenette, nadine24, Scintilla, zyrcia, Joasia:), Nieukowa, karolinka85, Aka81, karolina0522, zapah_ciszy, sss, Czarnaa94, Katha81 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia super

Rozalia lubi tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:27

zyrcia, Rozalia lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Z tego co ja czytałam to grunt żeby nie jeść 8 godzin przed badaniem.

A ja mam pytanie odnośnie detergentów do prania.
    Co lepsze żel czy proszek? Bo widziałam że w tesco Jelp jest w promocji i się zastanawiam nad żelem.

Gosiu - ja byłam w poniedziałek w Rossmanie po jakieś detergenty, bo chciałam Małej pranie robić. No i była promocja na mleczko do prania i płyn do płukania z Lovella, wiec kupiłam. Chce prac w detergentach jednej firmy, aby wiedzieć w razie uczulenia co wyeliminować.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, super wiadomosc!! Alez mk sie nie chce jutro jechsc na to badanie, juz nic nie zjem, a nie powiem, jeszcze jakas kolscje bym wciagnela jutro szybko wstawac potem siedziec tam 3h na glodzie

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia to super:)

Joasia mam do Ciebie pytanie o laktator-też planuje kupić Lovi. Czy automatycznie będzie trzeba używać butelek tej firmy, innych firm pewnie nie pasują? Czytalam,że smoki w tych butlach Lovi się zasysają czy coś w tym stylu..no i dzieci podobno też wybrzydzają czasami w butelkach, a tego nie przewidzimy.. Pewnie trzeba będzie ew przelewać mleko z butelki Lovi podpiętej pod laktator do innej po prostu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o pranie ciuszków to też będę się sugerować tą stroną http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html (na końcu wpisu jest ranking :D) i ja chyba zdecyduję się na produkty z Białego Jelenia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata o powodzenia jutro na badaniu :) dobrych wrażeń i wyników.
    Spokojnie to 2 godzinki siedzenia :) weź książkę lub gazetki i dasz radę. Ja też mam skierowanie ale poczekam jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette ja zdecydowałam się na produkty Lovi. Zobaczymy czy Julka zaakceptuje nasz wybór :)
    Owszem zawsze można przelać do innej butelki, bo nie wiem czy pasują innej firmy do laktatora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:32

• Muniek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzień przed krzywą cukrową normalnie wieczorem kolacje zjadłam,bo wiedziałam że rano bez śniadania będę głodna. Wszędzie gdzie czytałam to pisze żeby ok.8godzin przed nic nie jeść. Także dziewczyny nie ma sensu głodówki robić :-)

lilly78 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny,
    Ja totalnie przeziębiona , od 2 dni leje mi się z nosa... :-(
    I tak ledwo żywa sobie myślę, ze dziewczyny jeszcze tyle czasu do końca..naszych ciąży.. :-(
    Pozdrawiam i mam nadzieję ze lepiej się czujecie niż ja...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina szybkiego powrotu do formy i zdrówka:)
    Damy radę do czerwca już bliżej niż dalej. Wiosna tuż tuż a potem tylko radocha :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, Rozalia dobrze że wszystko ok :)

Zyrcia wyglądasz jakbyś połknęła piłkę do kosza :D
    Fajny kształtny brzusio, mój rozlany na wszystkie strony :P Ale to pewnie dlatego żem przy kości.

Bóle pachwin: nie, za to mnie boli wiązadło obłe pod brzuchem jak kicham (jakbym miała zakwasy od brzuszków)...

Ja właśnie wyprałam na próbę ubranka w Jelpie- nie pachnie praktycznie, nawet spoko. Jutro poprasuję i powkładam do worków próżniowych- nie wiem czy jeszcze będę raz to odświeżać przed porodem, czy dobrze się pranie przechowa... zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:42

zyrcia, Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie z kolei wydaje się że to już tak blisko,strasznie mi czas szybko leci.
    U mnie mimo iż przeziębiona nie jestem katar daje się we znaki,zwłaszcza w nocy tak mi nos zapycha że czasem mam wrażenie że się duszę. Przez to się budzę i niewysypiam niestety :-(
    Idę zjeść lody,bo taki jakiś humor do bani mam,a lody to dobre lekarstwo na smutki.

Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połknęłam to ja przez weekend z pół świni :D Jadźka mnie porządnie nakarmiła, cały czas mam wrażenie, że mi się ulewa :D ale jak tu się oprzeć, wszystko wiejskie, naturalne, zupełnie inny smak :D

Joasia:), Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę już kwietniowa mama urodziła dzisiaj. O matko właśnie przemawiam do Julki żeby nam takiego numery nie wycięła.

Sista lubi tę wiadomość

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ