Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do proszków jeszcze:
zrobiłam research iwg mnie:
-Lovella odpada bo za mocno pachnie (aż mi się cofa)
-Jelp jest ok, cenowo ok 20zł/2kg, prawie nie pachnie co dla mnie też jest plusem. I po dzisiejszym twierdzę że dobrze pierze w 60 stopniach (doprały się plamy na ubrankach "z darów", które były już prane przez moją kumpelę)
-Biały jeleń- będę próbować jako następny, zrobię w nim zwykłe pranie. Cenowo tez ok. 20zł/2kg
-Persil sensitive: na początku chciałam go użyć, bo sama piorę w Persilu zwykłym, ale cenowo TO JEST NIEPOROZUMIENIE - 1kg proszku za prawie 30zł w markecie.
W płynach generalnie nie piorę więc się nie wypowiem.
Jeszcze kupię Dzidziusia żeby zapachy porównać, ale na razie skreśliłam Lovellę i Persil. Po porodzie jeszcze na małym testerze sprawdzę czy to co wybrałam nie alergizuje i coś wybioręWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:56
gosi_a lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Tyle jecie , jak piszecie a jak wstawianie foty, to figurki macie super....a ja się czuję taka gruba i niezgrabna...strasznie mnie dziąsła przy zębach swędzą i zgaga ciągle.meczy , jak zje coś słodkiego, dziewczyny, co wy bierzecie na zgagę?AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualny
-
Tak czytam, że praktycznie każda już robi zakupy dla maluszka, a ja jeszcze nic nie mam
w sumie nawet jeszcze nie myślałam o zakupach. Chciałam na spokojnie, jak już będę na zwolnieniu i będę miała więcej czasu
oczywiście rozglądam się mniej więcej, co jak i za ile, ale jeszcze nie mam nic
A laktator będę miała na początek ręczny, pożyczony. Bo gdy będzie potrzeba wyjścia z domu zawsze to mężulek maluszka nakarmi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolina ja na zgagę mam Malox, ale go nie polecam. Kiedyś jadłam Rennie i wg mnie jest o wiele lepsze.
Widziałam dyskusję nt. mydła marsylskiego. Polecam wszystkim z całego serca. Nawet do mycia niemowląt. Jest super. Delikatne i pachnące. Odkąd go używam nie pojawiają mi się żadne wypryski a wcześniej zdarzały się nawet na plecach.
Ja nie robię jeszcze żadnych zakupów dla córci. Wiem, że mama szaleje już po ciuchach a na resztę jeszcze przyjdzie czas.karolina0522 lubi tę wiadomość
-
Hey dziewczyny ale się rozpisałyście
my dzisiaj byliśmy w smyku i rossmanie kupiliśmy butelki lovi w zestawie dwie
a laktator przyjdzie mi w tym tygodniu też lovi więc butelki będą mi pasować
a w Rossmanie kupiłam podkłady wkładki laktacyjne z wyprawki to już praktycznie nam wszystko jakieś pojedyncze rzeczy to jeszcze kupie ale już mamy sporo ubranek też i już nic na razie nie kupuje
karolina0522, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mogę znaleźć takiej konkretnej listy wyprawkowej co muszę mieć i dla siebie i dla dziecka. I nie chodzi mi o ubranka tylko o całą resztę. Nie wiem jak się do tego zabrać, a znając życie jak będę tak kupować po trochu to o czymś zapomnę. Może któraś z Was poleci mi taką listę, najlepiej któraś mama co ma już doświadczenie czy połowa na liście to nie są zbędne rzeczy ?? Ładnie proszę
-
nick nieaktualnyZyrcia super wyglądasz, fajnie, że miło spędziłaś czas u babci.
Rozalia dobrze, że u was wszystko ok!
Ja dzisiaj od samego rana dostałam takie mocne kopniaki na początku myślałam, że coś się dzieje, teraz cisza i spokój. Potem napiął mi się brzuch, nie brałam nospy tylko magnez i leżałam. Potem jeszcze się napiął ale znacznie mniejJeżeli chodzi o dziąsła, to mi dentystka poleciła płukanie roztworem woda z sodą ( jedna łyżeczka na szklankę przegotowanej wody. Mi pomogło
zyrcia, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
A mnie od 2-3 dni Boli ząb/dziąslo, sama nie wiem, ale w okolicy leczonego kiedyś zęba, a jeszcze w lipcu przed ciążą specjalnie poszlak do dentysypty na przegląd, wszystko naprawila co trzeba bylo
na początku tylko troszkę bolał, ale dzś to juz tak mocno ze słabo mi się zaczęło robić... Wzięlam 1 tabl paracetamolu wyjątkowo i zaczelam regularnie plukac. Teraz jest juz lepiej, ale boje się jutra ze się powtórzy, chce się jutro umówić do dentysty.
Za to brzuch się uspokoił, nie biorę juz nospy i jest ok, a mała fika w brzuchu że hejMaja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Dzięki dziewczyny
Ja laktator chcę kupić używany Medela Swing, podejrzewam że po CC może być problem z pokarmem i będę chciała go jakoś pobudzić. Butelki chcę z tej samej firmy model Medela Calma, która niby ma działać jak kobieca pierś
Proszek to wybiorę płyn do prania persil sensitive, bo pierzemy w płynie persila i jest bardzo wydajny, super odpiera i kosztuje w promocji około 30 zł.
O produktach do pielęgnacji synka jeszcze nie myślałam, ale czytam ten sam blog co Zyrcia i po głębszej analizie pewnie coś wybiorę. Na zgagę niestety nic nie polecę, bo w ciąży ani razu mi się nie zdarzyło mieć...Lecę się kąpać i spać, bo dzisiejszy dzień mnie wykończył. Dobrej nocy!Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie Dziewczyny,
A ja mam zamiar dzisiaj wyjsć. Juz wczoraj poprosiłam o wyjecie wenflonu. A dzisiaj tak długo bede wiercić dziurę brzuchu lszefowi oddziału i mojemu lekarzowi prowadzącemu, ze musi mnie wypuścić. Trzymajcie kciuki !!!karolinka85, Joasia:), gosi_a, nenette, Rozalia, Ania1704, maglic lubią tę wiadomość
-
Marcia86 wrote:A mnie od 2-3 dni Boli ząb/dziąslo, sama nie wiem, ale w okolicy leczonego kiedyś zęba, a jeszcze w lipcu przed ciążą specjalnie poszlak do dentysypty na przegląd, wszystko naprawila co trzeba bylo
na początku tylko troszkę bolał, ale dzś to juz tak mocno ze słabo mi się zaczęło robić... Wzięlam 1 tabl paracetamolu wyjątkowo i zaczelam regularnie plukac. Teraz jest juz lepiej, ale boje się jutra ze się powtórzy, chce się jutro umówić do dentysty.
Za to brzuch się uspokoił, nie biorę juz nospy i jest ok, a mała fika w brzuchu że hej
Witam się z labo...już wypilam glukoze z cytrynka powiem że mi smakowalo...
Co do zębów też miałam taka sytuację, zaczal boleć mnie od środka ząb zaplombowany zrobił się zapalenie miazgi od środka i kanalowe na NFZ jest za free w ciąży i pologu już mam prawie wyleczony tylko jak urodze muszr zrobić rtg i będziemy go kończyć teraz mam opatrunek tymczasowy. Lepiej idź do dentysty i nie faszeruj się chemia.
gosi_a lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja dziś powtarzam ten wynik moczu, trzymajcie kciuki aby okazało się że źle go pobrałam.
A jutro wizyta i jutro też proszę o kciuki aby szyjka się już nie skracała. Stresa już łapięJoasia:), nenette, Rozalia lubią tę wiadomość