X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do proszków jeszcze:
    zrobiłam research iwg mnie:
    -Lovella odpada bo za mocno pachnie (aż mi się cofa)
    -Jelp jest ok, cenowo ok 20zł/2kg, prawie nie pachnie co dla mnie też jest plusem. I po dzisiejszym twierdzę że dobrze pierze w 60 stopniach (doprały się plamy na ubrankach "z darów", które były już prane przez moją kumpelę)
    -Biały jeleń- będę próbować jako następny, zrobię w nim zwykłe pranie. Cenowo tez ok. 20zł/2kg
    -Persil sensitive: na początku chciałam go użyć, bo sama piorę w Persilu zwykłym, ale cenowo TO JEST NIEPOROZUMIENIE - 1kg proszku za prawie 30zł w markecie.
    W płynach generalnie nie piorę więc się nie wypowiem.

Jeszcze kupię Dzidziusia żeby zapachy porównać, ale na razie skreśliłam Lovellę i Persil. Po porodzie jeszcze na małym testerze sprawdzę czy to co wybrałam nie alergizuje i coś wybiorę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:56

gosi_a lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zjadła kolację ale dzisiaj wciagnelam dwa.mega kawałki tortu i nie chce juz jeśc jakoś wytrzymam bardziej rano będę tesknila za kawka

preg.png[/url]
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Tyle jecie , jak piszecie a jak wstawianie foty, to figurki macie super....a ja się czuję taka gruba i niezgrabna...strasznie mnie dziąsła przy zębach swędzą i zgaga ciągle.meczy , jak zje coś słodkiego, dziewczyny, co wy bierzecie na zgagę?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę Rennie, albo miętę piję. A jeśli chodzi o dziąsła to najlepiej płukać Meridolem albo szałwią ;)

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam, że praktycznie każda już robi zakupy dla maluszka, a ja jeszcze nic nie mam :) w sumie nawet jeszcze nie myślałam o zakupach. Chciałam na spokojnie, jak już będę na zwolnieniu i będę miała więcej czasu :) oczywiście rozglądam się mniej więcej, co jak i za ile, ale jeszcze nie mam nic :)

A laktator będę miała na początek ręczny, pożyczony. Bo gdy będzie potrzeba wyjścia z domu zawsze to mężulek maluszka nakarmi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Dziewczyny jutro ide na krzywa cukrowa doradzcie czy jesc jesscze cos czy juz nic tak kolo 15 zjadlam dwa kawalki torta :/

Aghata mi gin kazała jeść normalnie tak jak zwykle. Na 8-10 godz przed badaniem nic tylko woda niegazowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja na zgagę mam Malox, ale go nie polecam. Kiedyś jadłam Rennie i wg mnie jest o wiele lepsze.

Widziałam dyskusję nt. mydła marsylskiego. Polecam wszystkim z całego serca. Nawet do mycia niemowląt. Jest super. Delikatne i pachnące. Odkąd go używam nie pojawiają mi się żadne wypryski a wcześniej zdarzały się nawet na plecach.

Ja nie robię jeszcze żadnych zakupów dla córci. Wiem, że mama szaleje już po ciuchach a na resztę jeszcze przyjdzie czas.

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny ale się rozpisałyście :) my dzisiaj byliśmy w smyku i rossmanie kupiliśmy butelki lovi w zestawie dwie :) a laktator przyjdzie mi w tym tygodniu też lovi więc butelki będą mi pasować :) a w Rossmanie kupiłam podkłady wkładki laktacyjne z wyprawki to już praktycznie nam wszystko jakieś pojedyncze rzeczy to jeszcze kupie ale już mamy sporo ubranek też i już nic na razie nie kupuje :)

karolina0522, Joasia:) lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę znaleźć takiej konkretnej listy wyprawkowej co muszę mieć i dla siebie i dla dziecka. I nie chodzi mi o ubranka tylko o całą resztę. Nie wiem jak się do tego zabrać, a znając życie jak będę tak kupować po trochu to o czymś zapomnę. Może któraś z Was poleci mi taką listę, najlepiej któraś mama co ma już doświadczenie czy połowa na liście to nie są zbędne rzeczy ?? Ładnie proszę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia super wyglądasz, fajnie, że miło spędziłaś czas u babci.
    Rozalia dobrze, że u was wszystko ok :)!
    Ja dzisiaj od samego rana dostałam takie mocne kopniaki na początku myślałam, że coś się dzieje, teraz cisza i spokój. Potem napiął mi się brzuch, nie brałam nospy tylko magnez i leżałam. Potem jeszcze się napiął ale znacznie mniej :) Jeżeli chodzi o dziąsła, to mi dentystka poleciła płukanie roztworem woda z sodą ( jedna łyżeczka na szklankę przegotowanej wody. Mi pomogło :)

zyrcia, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od 2-3 dni Boli ząb/dziąslo, sama nie wiem, ale w okolicy leczonego kiedyś zęba, a jeszcze w lipcu przed ciążą specjalnie poszlak do dentysypty na przegląd, wszystko naprawila co trzeba bylo :/
    na początku tylko troszkę bolał, ale dzś to juz tak mocno ze słabo mi się zaczęło robić... Wzięlam 1 tabl paracetamolu wyjątkowo i zaczelam regularnie plukac. Teraz jest juz lepiej, ale boje się jutra ze się powtórzy, chce się jutro umówić do dentysty.
    Za to brzuch się uspokoił, nie biorę juz nospy i jest ok, a mała fika w brzuchu że hej :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:27

zyrcia, Sista lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Ja laktator chcę kupić używany Medela Swing, podejrzewam że po CC może być problem z pokarmem i będę chciała go jakoś pobudzić. Butelki chcę z tej samej firmy model Medela Calma, która niby ma działać jak kobieca pierś :)
    Proszek to wybiorę płyn do prania persil sensitive, bo pierzemy w płynie persila i jest bardzo wydajny, super odpiera i kosztuje w promocji około 30 zł.
    O produktach do pielęgnacji synka jeszcze nie myślałam, ale czytam ten sam blog co Zyrcia i po głębszej analizie pewnie coś wybiorę. Na zgagę niestety nic nie polecę, bo w ciąży ani razu mi się nie zdarzyło mieć...Lecę się kąpać i spać, bo dzisiejszy dzień mnie wykończył. Dobrej nocy!

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zdecyduję się na ręczny laktator Avent Philipsa, do tego butelki i smoczki.

karolina0522, sss lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia cieszę się że wszystko ok.

Zyrciu ślicznie wyglądasz :-)

zyrcia, Rozalia lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    A ja mam zamiar dzisiaj wyjsć. Juz wczoraj poprosiłam o wyjecie wenflonu. A dzisiaj tak długo bede wiercić dziurę brzuchu lszefowi oddziału i mojemu lekarzowi prowadzącemu, ze musi mnie wypuścić. Trzymajcie kciuki !!!:):):)

karolinka85, Joasia:), gosi_a, nenette, Rozalia, Ania1704, maglic lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry wszystkim:-)

Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

f2w3rjjg5apekm56.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    A mnie od 2-3 dni Boli ząb/dziąslo, sama nie wiem, ale w okolicy leczonego kiedyś zęba, a jeszcze w lipcu przed ciążą specjalnie poszlak do dentysypty na przegląd, wszystko naprawila co trzeba bylo :/
    na początku tylko troszkę bolał, ale dzś to juz tak mocno ze słabo mi się zaczęło robić... Wzięlam 1 tabl paracetamolu wyjątkowo i zaczelam regularnie plukac. Teraz jest juz lepiej, ale boje się jutra ze się powtórzy, chce się jutro umówić do dentysty.
    Za to brzuch się uspokoił, nie biorę juz nospy i jest ok, a mała fika w brzuchu że hej :)

Witam się z labo...już wypilam glukoze z cytrynka powiem że mi smakowalo...
    Co do zębów też miałam taka sytuację, zaczal boleć mnie od środka ząb zaplombowany zrobił się zapalenie miazgi od środka i kanalowe na NFZ jest za free w ciąży i pologu już mam prawie wyleczony tylko jak urodze muszr zrobić rtg i będziemy go kończyć teraz mam opatrunek tymczasowy. Lepiej idź do dentysty i nie faszeruj się chemia.

gosi_a lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś powtarzam ten wynik moczu, trzymajcie kciuki aby okazało się że źle go pobrałam.

A jutro wizyta i jutro też proszę o kciuki aby szyjka się już nie skracała. Stresa już łapię :-(

Joasia:), nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:27

Joasia:), nenette, gosi_a, Rozalia lubią tę wiadomość

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ