Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
A mówiłam że glukoza jest dobra
teraz najgorsze przed Wami (czekanie) ale dacie radę i będzie z głowy a wyniki na pewno będziecie miały dobre
Ja dzisiaj mam diabetologa i zaraz po nim lecę na połówkowe. Liczę na Wasze wsparcie dziewczyny bo mam nadzieję że odchudziłam troszkę brzuszek mojej królewny a łożysko poszło do góry. Oczywiście obiecuję relację po wizytach
Sista kibicuję Ci w wyjściu do domunenette, Joasia:), Rozalia, lilly78, agawera, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:) widze, że tydzień zaczęłyśmy od badań
ja też już po pobraniu krwi i posiewu z szyjki, oby bakterie poszły precz.
Sista trzymam kciuki żeby Cię zaraz wypuścili
A wszystkim życzę miłego dnia i tygodnia, mam nadzieje że u Was też tak słonecznie dziśSista, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny! Nie mogłam w nocy zasnąć, rano miałam pobudkę w postaci kopniaków:) Niestety znowu napiął mi się brzuch i wzięłam nospę!
Sista trzymam kciuki aby wypuszczono was dzisiaj ze szpitala.
Ja bardzo się bałam badania glukozą ale jak dla mnie najgorsze było to czekanie- Trzymajcie się dziewczynySista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja dziś już po wizycie
Wszystko super, Hania ma już około 650g i ma w czym pływać, bo mam podobno dużo wód płodowych. Jedynie dziś szyjki nie oglądaliśmy, ale jak nie trzeba to nie trzeba
I już nie wracamy do luteiny. Skurczy bezbolesnych też mam nie wyciszać Nospą, bo kiedyś macica musi poćwiczyć. Dopiero jak będą bolesne to wtedy mam dzwonić do gina.
Pytałam też jak to jest z tymi fazami ruchu i snu i lekarz mi powiedział, że dziecko w brzuchu tak naprawdę cały czas śpi, na 24h nie śpi tylko między 23-47 minut łącznie. To że się rusza mniej lub bardziej intensywnie to tylko dlatego że być może w krwi jest więcej glukozy albo jest mu niewygodnie. Ale mimo wszystko te ruchy to jednak podczas snu sąAka81, Rozalia, Truskaweczka250, Czarnaa94, nenette, Sista, agawera, Joasia:), karolinka85, sss, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Witam się dzisiejszego bardzo zimnego wietrznego dnia:)
Mnie tez mała obudziła jakoś ok 5/6 nawet nie wiem dokładnie kopniakami ale już zauważyłam że budzi mnie w podobnych porach tak jak by głodna była bo jak sie tylko obudzę to juz głodna sie czuję
Lilly fajnie że dobrze zniosłaś glukozę jak przez to że nie cierpię słodkich rzeczy to dla mnie była katorga wypić cały kubek bez cytryny to bym chyba wszystko wyhaftowała..
Zyrcia ja mam listę porządną od dziewczyny co rodziła i co jej się przydało i kosmetyki i leki czy rzeczy w apteki jak chcesz to co wyślęlilly78, zyrcia, Sista, agawera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTruskaweczka250 wrote:Witam się dzisiejszego bardzo zimnego wietrznego dnia:)
Mnie tez mała obudziła jakoś ok 5/6 nawet nie wiem dokładnie kopniakami ale już zauważyłam że budzi mnie w podobnych porach tak jak by głodna była bo jak sie tylko obudzę to juz głodna sie czuję
Lilly fajnie że dobrze zniosłaś glukozę jak przez to że nie cierpię słodkich rzeczy to dla mnie była katorga wypić cały kubek bez cytryny to bym chyba wszystko wyhaftowała..
Zyrcia ja mam listę porządną od dziewczyny co rodziła i co jej się przydało i kosmetyki i leki czy rzeczy w apteki jak chcesz to co wyślę?
-
nick nieaktualny
-
Fajny ten ranking pieluch. Powiem szczerze że o pampersach już nie raz słyszałam że wcale nie są takie super. W takim razie ja się chyba zaopatrzę w te z tesco i z rossmanna i zobaczymy
Jeśli chodzi o kosmetyki to mam zamiar zakupić babydream z rossmanna i może coś z Hippa.
Zarejestrowałam się 2 dni temu na stronie hippa i wiecie co? Nawet linka do aktywowania konta nie dostałam! A liczyłam na te kupony
Ja na glukozę idę w środę, mam nadzieję że nie skończy się nad kibelkiemSista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny, ależ się rozpisałyście!
@Rozalia - super że wszystko ok! Po Twojej historii pewnie będziemy wszystkie spokojniejsze jak Maluch nie będzie jakiś czas serwował kopniaków!
@Zyrcia - ślicznie wyglądasz!
@Truskaweczka - dzięki za listę, przyda się
@Sista trzymam kciuki żebyś szybko do domu wyszła!
Ja miałam mocno aktywny weekend, i zmartwiła mnie jedna rzecz. Jak byliśmy w Walentynki w teatrze to było na maxa głośno (dużo musicalowych elementów) i Borys kopał jak szalony na samy spektaklu i ze 2h po. Następnego dnia byliśmy na pokazie świateł na Wilanowie i też było dość głośno - znowu to samo - ciągłe kopy. Czy on się boi jak jest głośno czy raczej cieszy?Mam unikać kina itp? Jego reakcje są naprawdę gwałtowne i uspokaja się dopiero po 1 - 2h od ustania hałasu.
zyrcia, Sista, Rozalia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
A1984, ja jak zobaczyłam na którymś USG, że dziecko ma pępowinę na szyi to trochę o tym czytałam i podobno hałas może sprawić, że dziecko się przestraszy i właśnie owinie pępowiną. Może jestem panikarą ale jak to przeczytałam to odpuszczam sobie wyjścia do kina, teatru, na stadiony, koncerty itd.
Co prawda później już na kolejnych USG pępowiny w tym miejscu nie było, bo dziecko ma jednak jeszcze trochę miejsca i może się odwinąć ale ja wolę nie ryzykować
A1984 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Witam się w ten wietrzny poranek. Rozleniwiona jakaś jestem i bez energii. Moja szwagierka wysłała mi listę, co faktycznie muszę mieć. Ona ma już dwójkę dzieciaków, więc dokładnie wie co i jak. Podała mi również mniej-więcej ceny oraz opinię. Jak ktoś chce przesyłam plik. pozdrawiam
http://przeklej.org/file/gXuO5j/dla.malenstwa.xls
A w ogóle na stronie belly w zakładce moje belly są również listy potrzebnych rzeczy dla malucha. Warto też sobie to przeglądnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:41
A1984, zyrcia, patrycja_24, Sista, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
kasika8303 wrote:Ja dziś powtarzam ten wynik moczu, trzymajcie kciuki aby okazało się że źle go pobrałam.
A jutro wizyta i jutro też proszę o kciuki aby szyjka się już nie skracała. Stresa już łapiękasika8303 lubi tę wiadomość