Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosi_a wrote:A mówiłam że glukoza jest dobra
teraz najgorsze przed Wami (czekanie) ale dacie radę i będzie z głowy a wyniki na pewno będziecie miały dobre
Ja dzisiaj mam diabetologa i zaraz po nim lecę na połówkowe. Liczę na Wasze wsparcie dziewczyny bo mam nadzieję że odchudziłam troszkę brzuszek mojej królewny a łożysko poszło do góry. Oczywiście obiecuję relację po wizytach
Sista kibicuję Ci w wyjściu do domu -
Witam się raz jeszcze, tym razem z domu
Na porannym obchodzie lekarz potwierdził, ze wychodzę. Zaopatrzona w L4 i receptę (dostałam antybiotyk do kontynuowania w domu), po 10.00 byłam juz poza szpitalemWypis jutro, bo nie chciało mi się czekać, wiec zobaczę co mi było. Ale juz w piątek był posiew szyjki, co sugeruje, ze nic nie wychodowali - czyli w pochwie tych bebokow nie było !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 12:45
zyrcia, dorcia8919, maglic, karolina0522, karolinka85, A1984, Truskaweczka250, kasika8303, Scintilla lubią tę wiadomość
-
dziś byłam skonsultować się z lekarzem ogólnym w sprawie tętna , zrobili mi ekg i znowu wyszło nie równe tętno jak to powiedziała lekkie nie trzeba się martwic
ale ze względu na ciąże lepiej to sprawdzić bo nie wiadomo czy to przez ciąże czy wcześniej tez tak było no i dostałam skierowanie do kardiologa
Poszłam zarejestrować się do kardiologa pani w rejestracji ze zapisy do kardiologa są na grudzień i styczeń !!!!! ale po jakiejś chwili szukania w kompie i marudzenia pani w recepcji ze nie należę o przychodni powiedzieli ze na 23 marca tylko musiała zadzwonić żeby zrobili miejsce i się udałoSista, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Sista wrote:Kasika - bardzo mocno trzymam kciuki aby wszystko było dobrze !!!
Leukocyty 0-3 , czyli coś źle pobrałam ostatnio, wszystko w normie, tylko wpisali znikoma ilość bakterii. Jutro pokazę to ginowi. Znikomą ilością chyba nie powinnam się przejmować?
sista cudownie że już w domkui najważniejsze że to świństwo minęło, zostało wyleczone.
Truskaweczko dzięki za listę
Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość
-
Brzuszki, kiedy jest największy okres zagrożenia rozstępami?
Na razie nie czuję żeby skóra była jakoś specjalnie rozciągnięta, i czasem trochę olewam smarowanie (na szybko wklepię i tyle). Od kiedy podejść do tematu wyjątkowo skrupulatnie? wiem że o każdej ciążówki inaczej, no ale...
A Wy się jakoś mocno wczuwacie w codzienne smarowanko? -
nick nieaktualnySkusiłam się dziś na małe zakupy
kupiłam szczotę do włosów Leosiowych, przypinkę do smoczka, skarpetki i smoczkiJestem zadowolona, bo w sklepie koło mnie można było wziąć po jednej sztuce smoczków z każdej firmy więc zdecydowałam się na Lovi i Avent. Wyszło po 12 zł więc chyba nieźle
)
Oto i moje szopingi:
a to moja mamuśka upolowała w lumpie, same firmówki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 15:22
Truskaweczka250, Rozalia, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA1984 wrote:Brzuszki, kiedy jest największy okres zagrożenia rozstępami?
Na razie nie czuję żeby skóra była jakoś specjalnie rozciągnięta, i czasem trochę olewam smarowanie (na szybko wklepię i tyle). Od kiedy podejść do tematu wyjątkowo skrupulatnie? wiem że o każdej ciążówki inaczej, no ale...
A Wy się jakoś mocno wczuwacie w codzienne smarowanko? -
zyrcia wrote:Podejdź już teraz :p ja w weekend wpadłam w panikę, bo obczaiłam jeden rozstęp na brzuchu ! kupiłam olwikę babydream taką fioletową w Rossmannie dla mam
Zyrcia może Ci się spodnie odcisnęły a nie tam rozstępŁupy Mamy piękne!
A tą oliwkę mam - bardzo sympatyczna! I nią się akurat lubię smarować, fajnie pachnie - tak bobaskowo. Na wieczór oliwka, rano się Mustelą smaruję ale a) śmierdzi przeokrutnie b) droga, chociaż na allegro można dorwać promocje c) mam po tym wysypkę na dekolcie... No dobra ale koniec marudzenia, będzie dziś ostre smarowanko!zyrcia lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:Brzuszki, kiedy jest największy okres zagrożenia rozstępami?
A Wy się jakoś mocno wczuwacie w codzienne smarowanko?
No ja już smaruję, ale powiem Ci, że używam oliwek do kąpieli. Najpierw używałam Argan Oil - kupiona w Rossmanie, jednak nie czułam, żeby moja skóra była jakaś lepsza. Znajome po ciąży poleciły mi Bio Oliwki. Fakt mają swój koszt, ale uważam, że warto. Stosuję ją na sam koniec kąpieli. Wcieram w skórę a potem wychodzę i nie wycieram się dokładnie ręcznikiem, tylko jeszcze wklepuję ją w skórę. A dodatkowo używam kakaowe masło do smarowania firmy Palmers. Szczerze produkty tej firmy są na prawdę dobre, w przystępnej cenie oraz są wydajne. Brzuchol za bardzo mi nie urósł, ale rozstęp się już pojawił, więc używam to wszystko regularnie. Ale jeśli rozstępy mają się pojawić to i tak będą nawet przy stosowaniu najlepszych kosmetyków. Jednak warto coś stosować, bo zawsze może być ich mniej, lub mniej będą widoczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 15:31
A1984 lubi tę wiadomość
-
Ja już mam rozstępy na cyckach. A smaruje codziennie, zdarzyło mi się dosłownie kilka razy kiedy nie posmarowałam bo był week i jakieś spotkania ze znajomymi.
Mam też teraz to z Rossmanna tylko, że w wersji emulsji a nie oliwki. Wam się ta oliwka kiedykolwiek wchłania? Smarujecie na mokro po wyjściu z kąpieli? Czy na sucho? Ja mam jakąś oliwkę ale stoi bo szału z nią dostajeDwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
A1984 wrote:A czy jak pojawiają się rozstępy to jest to poprzedzone jakimś swędzeniem / napięciem skóry?
U mnie nie. Swędział mnie brzuch od czasu do czasu chyba właśnie od rozciągania skóry. A cycki nie swędziałya tam właśnie poszedł rozstęp... cóż. Może zblednie od smarowania
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
No Zyrcia Super łupy najlepszy smoczek I Love milk
Ja ja już od dawna się smaruje najwięcej mi się porobiło na cycach Ale już zniknęły brzuch mnie cały czas Swędzi Ale najbardziej w okolicy pępka na razie nie mam na brzuchu żadnego rozstępu uff..zyrcia lubi tę wiadomość
-
Mnie w sumie cały czas swędzi cała skóra. Zmieniłam proszek, płyn do płukania oraz do kąpieli i jest o niebo lepiej. Ale fakt zanim na brzuchu się pojawił, to mnie tak dziwnie w tym miejscu swędziała skóra. ale widzę każda z nas przechodzi nieco inaczej
ale mówią że swędzenie oznacza w jakimś stopniu rozciąganie się skóry, a co z tym idzie mogą pojawić się rozstępy w zależności jak bardzo elastyczną skórę mamy