X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    w srodę mam wizytę u ginki , zobaczymy co powie , mam nadzieje, że nic złego :)

tez mam wizytę w srode a do tego ćwiczenia i szkoła rodzenia :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia morfologia ok, troche jakby anemia i plytki niskie, ale moze to kwestia zatrzymania.wody w organizmie, zdarza sie w ciazy i nie.ma powodu do obaw.

A szczawiany w moczu... Za malo pijesz moze? Jesli w kolejnym badaniu bedzie tak samo to ja bym zaczela pic wiecej wody bo to moze byc pozniej przyczyna kamicy nerkowej... Ale to niech z toba gin uzgodni koniecznie.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Zyrciu ja to antytalencie komputerowe jestem :-( zginełabym w połowie drogi jak fotkę dodać :-) ale fakt , jakoś tych ciuszków przebija jak dla mnie smyka czy reserved. Gatunek klasa :-) u mnie nie ma tego sklepu, zostaje mi net.

Ja też czekam na paczke z 5-10-15, pozazdrościłam Wam i w końcu coś zamówiłam :) jak przyjdzie postaram się coś wrzucić :) dzięki za cynk o przecenach tam, super perełki cenowe można było tam wyhaczyć.

kasika8303, Nieukowa lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ufffff to dobrze bo jeszcze tydzień temu rano obudziłam sie z pełnym pęcherzem i bólem w dole podbrzusza- prawa strona , bolało cały tydzień przy czynnościach różnych ale już nie boli i sie naczytałam o tych szczawianach, że może być kamica i sieje panike :/
    ale jak mówicie, że jest ok to pewnie jest :)

Ja też przy wynikach krwi i moczu panikowałam, ale ginka mnie uspokoiła, że w ciąży to normalne. dlatego robi się badania kilka razy w ciągu ciąży a nie tylko raz, żeby mieć wszystko pod kontrolą :) poza tym moja ginka powiedziała bardzo, ale to bardzo ważną rzecz: NIE CZYTAĆ ZA KAŻDYM RAZEM "NEWS-ÓW" W NECIE BO TYLKO NERWY I STRESY. Bo od zwykłego bólu palca znajdziesz śmiertelną chorobę :) Więc stosuję się do jej zaleceń i żyje mi się spokojniej :) w końcu i tak idziesz na wizytę z wynikami, więc lekarz jak bedzie coś się działo zrobi wszystko, żeby zapobiec pogorszeniu :) a po co nakręcać się za wczasu, gdy jeszcze nic złego nam nie grozi :) A jak mamusia spokojna to i Dzidziol też :)

Sista lubi tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    biorę cały czas pregnę plus no .. co mogę więcej :/
    martwią mnie te szczawiany w moczu :/

ja miałam szczawiany wapnia nieliczne w moczu w grudniu. Lekarz nawet się nimi nie zainteresował.. do teraz w wynikach badań moczu nie mam już tych kryształów :) za to pojawił się cukier i jak nie urok to co innego hehe :)

ukdytv73la1h903i.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dziewczyny ubranka dla dzieci firmy coccodrillo. Gatunkowo super, cena rewelka, a jak promocje to już całkiem. Ostatnio kupiłam kuzynce prezent dla jej bobasa, w promocji zapłaciłam za 4 rzeczy 45 zł, gdzie powinnam ponad 150 :) Akurat kupiłam w sklepie stacjonarnym, tu zamieszczam linka do sklepu internetowego - też mają często fajne promocje :)

http://pl.coccodrillo.eu/

kasika8303, Scintilla lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Kochan, czy wy spotkałyście się z takim przypadkiem, do tej pory tylko problemy z zapaleniem pęcherza, dzisiaj wynik idealny zapalenie poszło precz, ale pojawiła się właśnie glukoza w moczu 12 mmol/l. Dzwoniłam do lekarza no i muszę zrobić krzywą. Łudzę się, że może w tym laboratorium baboka odwalili no ale aż tyle tego?

ukdytv73la1h903i.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    biorę cały czas pregnę plus no .. co mogę więcej :/
    martwią mnie te szczawiany w moczu :/

Ja tez biorę Pregna plus i niska hemoglobina mi wyszła i oprócz tych witamin muszę brać dodatkowe żelazo.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooooo pije wodę , nawet ostatnio więcej niż zwykle bo mnie suszy i woda w ciąży mi jakoś zasmakowała :)

Coś czuje ,że mi doda żelazo gin teraz bo już ostatnio chciała ale było w normie jeszcze wszystko to jeszcze się wstrzymała ..
    Dzięki dziewczyny za pomoc :)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    ale w stacjonarnych i tak nic nie ma więc ja też zamawiam przez neta :) teraz jak byłam w stacjonarnym to była wyprzedaż już nowej kolekcji o raptem 15%. Owszem ciuchy boskie, ale ceny tragiczne więc ja sobie mogę pozwolić na takie tylko na przecenie :D

Ja też tylko z działu sale :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Brzuszki, kiedy jest największy okres zagrożenia rozstępami? :-) Na razie nie czuję żeby skóra była jakoś specjalnie rozciągnięta, i czasem trochę olewam smarowanie (na szybko wklepię i tyle). Od kiedy podejść do tematu wyjątkowo skrupulatnie? wiem że o każdej ciążówki inaczej, no ale...

A Wy się jakoś mocno wczuwacie w codzienne smarowanko?
    Agata - ja staram się codziennie dwa razy dziennie. Choc mam Neutrogene Sensitive, czyli nic specjalnego na rozstępy.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx ja ostatnio miałam hemoglobinę jeszcze niższą niż ty bo 11,2, lekarz na wizycie troszkę się tym zaniepokoił aczkolwiek nie zlecił dodatkowego żelaza, kazał jeść więcej warzyw zielonych i produktów bogatych w żelazo. No i oczywiście zlecił morfologię za 2 tyg.

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest nie wiele poniżej poziomu normy wiec nie ma się co przejmować:)

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx hematokryt jest ok..tzn.ze masz rzadka krew-bo duzo pijesz..a tym samym nie tworza ci sie zakrzepy..
    Ja wlasnie musze duzo pic..ostatnio hematokryt mialam 35.1 i jest jak najbardziej ok.. Zreszta w ciazy moze byc on nizszy od 4-7%niz poza ciaza..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje ostatnie wyniki były odrobinę niżej niz była skale , myślałam że mam znowu anemie albo cos w tym stylu ale lekarz powiedział że jest wszystko dobrze i nie mam sie tym martwić wiec przestałam

czas zrobić kolację rocznicową :) dziś świetuję rocznicę wełnianą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:05

karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jak nie urok to... :)dziś mi coś wlazło w kość w tyłku i czuję jakby mnie ktoś cały czas kolcem dźgał, no masakra...Mam nadzieję że to chwilowe, bo utrudnia funkcjonowanie i żadna zmiania pozycji nie pomaga.
    Rozstępów póki co nie mam żadnych, ale liczę się z tym że mogą się pojawić w każdej chwili, więc się nie cieszę na zaś :) Koleżanka smarowała się całą ciążą non stop, miała piękny brzuszek i kilka dni przed CC ją pocięło całą, była załamana.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:28

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi hemoglobina zaczęła spadać, w porównaniu do poprzednich wyników i lekarz kazał mi dziś skontrolować za 2 tygodnie i w razie czego brać żelazo jeśli się nie podniesie. Nie mam go jeszcze nawet poniżej normy, ale mam obserwować i w razie czego działać bo to ważny parametr.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam hemoglobinę 14 z ostatniego badania i lekarz był w szoku, że taka wysoka, tym bardziej że nie jem mięsa (tylko pierś z kurczaka).

Mam pytanie do dziewczyn, które mają poduszkę ciążową. Chcę jutro kupić taki kojec czy jak to się zwie :) Dobrze Wam się śpi, sen się polepszył? Bo mnie zaczynają dokuczać bóle kręgosłupa i nie mogę znaleźć wygodnej pozycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:19

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekko spadła hemoglobina ale mocz mam za to elegancki.
    Jestem już po wizycie, z małą wszystko w porządku poza brzuszkiem który nadal się nie odchudził. Lekarz mi powiedział żebym wyłączyła mąkę pszenną, dodać więcej warzyw może wtedy się wyròwna.
    A poza tym dupa z lożyskiem bo się nie podniosło a do tego dolny brzeg zachodzi na ujście macicy. Mam się oszczędzać, leżeć jak najwięcej i odpoczywać. Rozmawiałam z położną od mojego gina i mówiła że nie mam co panikować. Na tym etapie może się podnieść. Wiadomo jak tylko się pojawi lekkie chociażby plamienie to od razu do szpitala.
    A u diabetologa wszystko w porządku więc chociaż tyle :-)

Nieukowa, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ