X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    w srodę mam wizytę u ginki , zobaczymy co powie , mam nadzieje, że nic złego :)

tez mam wizytę w srode a do tego ćwiczenia i szkoła rodzenia :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia morfologia ok, troche jakby anemia i plytki niskie, ale moze to kwestia zatrzymania.wody w organizmie, zdarza sie w ciazy i nie.ma powodu do obaw.

A szczawiany w moczu... Za malo pijesz moze? Jesli w kolejnym badaniu bedzie tak samo to ja bym zaczela pic wiecej wody bo to moze byc pozniej przyczyna kamicy nerkowej... Ale to niech z toba gin uzgodni koniecznie.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Zyrciu ja to antytalencie komputerowe jestem :-( zginełabym w połowie drogi jak fotkę dodać :-) ale fakt , jakoś tych ciuszków przebija jak dla mnie smyka czy reserved. Gatunek klasa :-) u mnie nie ma tego sklepu, zostaje mi net.

Ja też czekam na paczke z 5-10-15, pozazdrościłam Wam i w końcu coś zamówiłam :) jak przyjdzie postaram się coś wrzucić :) dzięki za cynk o przecenach tam, super perełki cenowe można było tam wyhaczyć.

kasika8303, Nieukowa lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ufffff to dobrze bo jeszcze tydzień temu rano obudziłam sie z pełnym pęcherzem i bólem w dole podbrzusza- prawa strona , bolało cały tydzień przy czynnościach różnych ale już nie boli i sie naczytałam o tych szczawianach, że może być kamica i sieje panike :/
    ale jak mówicie, że jest ok to pewnie jest :)

Ja też przy wynikach krwi i moczu panikowałam, ale ginka mnie uspokoiła, że w ciąży to normalne. dlatego robi się badania kilka razy w ciągu ciąży a nie tylko raz, żeby mieć wszystko pod kontrolą :) poza tym moja ginka powiedziała bardzo, ale to bardzo ważną rzecz: NIE CZYTAĆ ZA KAŻDYM RAZEM "NEWS-ÓW" W NECIE BO TYLKO NERWY I STRESY. Bo od zwykłego bólu palca znajdziesz śmiertelną chorobę :) Więc stosuję się do jej zaleceń i żyje mi się spokojniej :) w końcu i tak idziesz na wizytę z wynikami, więc lekarz jak bedzie coś się działo zrobi wszystko, żeby zapobiec pogorszeniu :) a po co nakręcać się za wczasu, gdy jeszcze nic złego nam nie grozi :) A jak mamusia spokojna to i Dzidziol też :)

Sista lubi tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    biorę cały czas pregnę plus no .. co mogę więcej :/
    martwią mnie te szczawiany w moczu :/

ja miałam szczawiany wapnia nieliczne w moczu w grudniu. Lekarz nawet się nimi nie zainteresował.. do teraz w wynikach badań moczu nie mam już tych kryształów :) za to pojawił się cukier i jak nie urok to co innego hehe :)

ukdytv73la1h903i.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dziewczyny ubranka dla dzieci firmy coccodrillo. Gatunkowo super, cena rewelka, a jak promocje to już całkiem. Ostatnio kupiłam kuzynce prezent dla jej bobasa, w promocji zapłaciłam za 4 rzeczy 45 zł, gdzie powinnam ponad 150 :) Akurat kupiłam w sklepie stacjonarnym, tu zamieszczam linka do sklepu internetowego - też mają często fajne promocje :)

http://pl.coccodrillo.eu/

kasika8303, Scintilla lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Kochan, czy wy spotkałyście się z takim przypadkiem, do tej pory tylko problemy z zapaleniem pęcherza, dzisiaj wynik idealny zapalenie poszło precz, ale pojawiła się właśnie glukoza w moczu 12 mmol/l. Dzwoniłam do lekarza no i muszę zrobić krzywą. Łudzę się, że może w tym laboratorium baboka odwalili no ale aż tyle tego?

ukdytv73la1h903i.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    biorę cały czas pregnę plus no .. co mogę więcej :/
    martwią mnie te szczawiany w moczu :/

Ja tez biorę Pregna plus i niska hemoglobina mi wyszła i oprócz tych witamin muszę brać dodatkowe żelazo.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooooo pije wodę , nawet ostatnio więcej niż zwykle bo mnie suszy i woda w ciąży mi jakoś zasmakowała :)

Coś czuje ,że mi doda żelazo gin teraz bo już ostatnio chciała ale było w normie jeszcze wszystko to jeszcze się wstrzymała ..
    Dzięki dziewczyny za pomoc :)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    ale w stacjonarnych i tak nic nie ma więc ja też zamawiam przez neta :) teraz jak byłam w stacjonarnym to była wyprzedaż już nowej kolekcji o raptem 15%. Owszem ciuchy boskie, ale ceny tragiczne więc ja sobie mogę pozwolić na takie tylko na przecenie :D

Ja też tylko z działu sale :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Brzuszki, kiedy jest największy okres zagrożenia rozstępami? :-) Na razie nie czuję żeby skóra była jakoś specjalnie rozciągnięta, i czasem trochę olewam smarowanie (na szybko wklepię i tyle). Od kiedy podejść do tematu wyjątkowo skrupulatnie? wiem że o każdej ciążówki inaczej, no ale...

A Wy się jakoś mocno wczuwacie w codzienne smarowanko?
    Agata - ja staram się codziennie dwa razy dziennie. Choc mam Neutrogene Sensitive, czyli nic specjalnego na rozstępy.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx ja ostatnio miałam hemoglobinę jeszcze niższą niż ty bo 11,2, lekarz na wizycie troszkę się tym zaniepokoił aczkolwiek nie zlecił dodatkowego żelaza, kazał jeść więcej warzyw zielonych i produktów bogatych w żelazo. No i oczywiście zlecił morfologię za 2 tyg.

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest nie wiele poniżej poziomu normy wiec nie ma się co przejmować:)

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx hematokryt jest ok..tzn.ze masz rzadka krew-bo duzo pijesz..a tym samym nie tworza ci sie zakrzepy..
    Ja wlasnie musze duzo pic..ostatnio hematokryt mialam 35.1 i jest jak najbardziej ok.. Zreszta w ciazy moze byc on nizszy od 4-7%niz poza ciaza..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje ostatnie wyniki były odrobinę niżej niz była skale , myślałam że mam znowu anemie albo cos w tym stylu ale lekarz powiedział że jest wszystko dobrze i nie mam sie tym martwić wiec przestałam

czas zrobić kolację rocznicową :) dziś świetuję rocznicę wełnianą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:05

karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jak nie urok to... :)dziś mi coś wlazło w kość w tyłku i czuję jakby mnie ktoś cały czas kolcem dźgał, no masakra...Mam nadzieję że to chwilowe, bo utrudnia funkcjonowanie i żadna zmiania pozycji nie pomaga.
    Rozstępów póki co nie mam żadnych, ale liczę się z tym że mogą się pojawić w każdej chwili, więc się nie cieszę na zaś :) Koleżanka smarowała się całą ciążą non stop, miała piękny brzuszek i kilka dni przed CC ją pocięło całą, była załamana.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:28

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi hemoglobina zaczęła spadać, w porównaniu do poprzednich wyników i lekarz kazał mi dziś skontrolować za 2 tygodnie i w razie czego brać żelazo jeśli się nie podniesie. Nie mam go jeszcze nawet poniżej normy, ale mam obserwować i w razie czego działać bo to ważny parametr.

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam hemoglobinę 14 z ostatniego badania i lekarz był w szoku, że taka wysoka, tym bardziej że nie jem mięsa (tylko pierś z kurczaka).

Mam pytanie do dziewczyn, które mają poduszkę ciążową. Chcę jutro kupić taki kojec czy jak to się zwie :) Dobrze Wam się śpi, sen się polepszył? Bo mnie zaczynają dokuczać bóle kręgosłupa i nie mogę znaleźć wygodnej pozycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:19

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekko spadła hemoglobina ale mocz mam za to elegancki.
    Jestem już po wizycie, z małą wszystko w porządku poza brzuszkiem który nadal się nie odchudził. Lekarz mi powiedział żebym wyłączyła mąkę pszenną, dodać więcej warzyw może wtedy się wyròwna.
    A poza tym dupa z lożyskiem bo się nie podniosło a do tego dolny brzeg zachodzi na ujście macicy. Mam się oszczędzać, leżeć jak najwięcej i odpoczywać. Rozmawiałam z położną od mojego gina i mówiła że nie mam co panikować. Na tym etapie może się podnieść. Wiadomo jak tylko się pojawi lekkie chociażby plamienie to od razu do szpitala.
    A u diabetologa wszystko w porządku więc chociaż tyle :-)

Nieukowa, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ