Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia morfologia ok, troche jakby anemia i plytki niskie, ale moze to kwestia zatrzymania.wody w organizmie, zdarza sie w ciazy i nie.ma powodu do obaw.
A szczawiany w moczu... Za malo pijesz moze? Jesli w kolejnym badaniu bedzie tak samo to ja bym zaczela pic wiecej wody bo to moze byc pozniej przyczyna kamicy nerkowej... Ale to niech z toba gin uzgodni koniecznie. -
nick nieaktualnykasika8303 wrote:Zyrciu ja to antytalencie komputerowe jestem
zginełabym w połowie drogi jak fotkę dodać
ale fakt , jakoś tych ciuszków przebija jak dla mnie smyka czy reserved. Gatunek klasa
u mnie nie ma tego sklepu, zostaje mi net.
Ja też czekam na paczke z 5-10-15, pozazdrościłam Wam i w końcu coś zamówiłamjak przyjdzie postaram się coś wrzucić
dzięki za cynk o przecenach tam, super perełki cenowe można było tam wyhaczyć.
kasika8303, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:ufffff to dobrze bo jeszcze tydzień temu rano obudziłam sie z pełnym pęcherzem i bólem w dole podbrzusza- prawa strona , bolało cały tydzień przy czynnościach różnych ale już nie boli i sie naczytałam o tych szczawianach, że może być kamica i sieje panike
ale jak mówicie, że jest ok to pewnie jest
Ja też przy wynikach krwi i moczu panikowałam, ale ginka mnie uspokoiła, że w ciąży to normalne. dlatego robi się badania kilka razy w ciągu ciąży a nie tylko raz, żeby mieć wszystko pod kontroląpoza tym moja ginka powiedziała bardzo, ale to bardzo ważną rzecz: NIE CZYTAĆ ZA KAŻDYM RAZEM "NEWS-ÓW" W NECIE BO TYLKO NERWY I STRESY. Bo od zwykłego bólu palca znajdziesz śmiertelną chorobę
Więc stosuję się do jej zaleceń i żyje mi się spokojniej
w końcu i tak idziesz na wizytę z wynikami, więc lekarz jak bedzie coś się działo zrobi wszystko, żeby zapobiec pogorszeniu
a po co nakręcać się za wczasu, gdy jeszcze nic złego nam nie grozi
A jak mamusia spokojna to i Dzidziol też
Sista lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:biorę cały czas pregnę plus no .. co mogę więcej
martwią mnie te szczawiany w moczu
ja miałam szczawiany wapnia nieliczne w moczu w grudniu. Lekarz nawet się nimi nie zainteresował.. do teraz w wynikach badań moczu nie mam już tych kryształówza to pojawił się cukier i jak nie urok to co innego hehe
-
Polecam dziewczyny ubranka dla dzieci firmy coccodrillo. Gatunkowo super, cena rewelka, a jak promocje to już całkiem. Ostatnio kupiłam kuzynce prezent dla jej bobasa, w promocji zapłaciłam za 4 rzeczy 45 zł, gdzie powinnam ponad 150
Akurat kupiłam w sklepie stacjonarnym, tu zamieszczam linka do sklepu internetowego - też mają często fajne promocje
http://pl.coccodrillo.eu/kasika8303, Scintilla lubią tę wiadomość
-
A właśnie Kochan, czy wy spotkałyście się z takim przypadkiem, do tej pory tylko problemy z zapaleniem pęcherza, dzisiaj wynik idealny zapalenie poszło precz, ale pojawiła się właśnie glukoza w moczu 12 mmol/l. Dzwoniłam do lekarza no i muszę zrobić krzywą. Łudzę się, że może w tym laboratorium baboka odwalili no ale aż tyle tego?
-
XxMoniaXx wrote:biorę cały czas pregnę plus no .. co mogę więcej
martwią mnie te szczawiany w moczu
Ja tez biorę Pregna plus i niska hemoglobina mi wyszła i oprócz tych witamin muszę brać dodatkowe żelazo. -
nooooo pije wodę , nawet ostatnio więcej niż zwykle bo mnie suszy i woda w ciąży mi jakoś zasmakowała
Coś czuje ,że mi doda żelazo gin teraz bo już ostatnio chciała ale było w normie jeszcze wszystko to jeszcze się wstrzymała ..
Dzięki dziewczyny za pomocdorcia8919 lubi tę wiadomość
-
zyrcia wrote:ale w stacjonarnych i tak nic nie ma więc ja też zamawiam przez neta
teraz jak byłam w stacjonarnym to była wyprzedaż już nowej kolekcji o raptem 15%. Owszem ciuchy boskie, ale ceny tragiczne więc ja sobie mogę pozwolić na takie tylko na przecenie
Ja też tylko z działu sale
-
A1984 wrote:Brzuszki, kiedy jest największy okres zagrożenia rozstępami?
Na razie nie czuję żeby skóra była jakoś specjalnie rozciągnięta, i czasem trochę olewam smarowanie (na szybko wklepię i tyle). Od kiedy podejść do tematu wyjątkowo skrupulatnie? wiem że o każdej ciążówki inaczej, no ale...
A Wy się jakoś mocno wczuwacie w codzienne smarowanko?
-
XxMoniaXx ja ostatnio miałam hemoglobinę jeszcze niższą niż ty bo 11,2, lekarz na wizycie troszkę się tym zaniepokoił aczkolwiek nie zlecił dodatkowego żelaza, kazał jeść więcej warzyw zielonych i produktów bogatych w żelazo. No i oczywiście zlecił morfologię za 2 tyg.
-
XxMoniaXx hematokryt jest ok..tzn.ze masz rzadka krew-bo duzo pijesz..a tym samym nie tworza ci sie zakrzepy..
Ja wlasnie musze duzo pic..ostatnio hematokryt mialam 35.1 i jest jak najbardziej ok.. Zreszta w ciazy moze byc on nizszy od 4-7%niz poza ciaza.. -
moje ostatnie wyniki były odrobinę niżej niz była skale , myślałam że mam znowu anemie albo cos w tym stylu ale lekarz powiedział że jest wszystko dobrze i nie mam sie tym martwić wiec przestałam
czas zrobić kolację rocznicowądziś świetuję rocznicę wełnianą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:05
karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Normalnie jak nie urok to... :)dziś mi coś wlazło w kość w tyłku i czuję jakby mnie ktoś cały czas kolcem dźgał, no masakra...Mam nadzieję że to chwilowe, bo utrudnia funkcjonowanie i żadna zmiania pozycji nie pomaga.
Rozstępów póki co nie mam żadnych, ale liczę się z tym że mogą się pojawić w każdej chwili, więc się nie cieszę na zaśKoleżanka smarowała się całą ciążą non stop, miała piękny brzuszek i kilka dni przed CC ją pocięło całą, była załamana.
-
A mi hemoglobina zaczęła spadać, w porównaniu do poprzednich wyników i lekarz kazał mi dziś skontrolować za 2 tygodnie i w razie czego brać żelazo jeśli się nie podniesie. Nie mam go jeszcze nawet poniżej normy, ale mam obserwować i w razie czego działać bo to ważny parametr.
-
A ja mam hemoglobinę 14 z ostatniego badania i lekarz był w szoku, że taka wysoka, tym bardziej że nie jem mięsa (tylko pierś z kurczaka).
Mam pytanie do dziewczyn, które mają poduszkę ciążową. Chcę jutro kupić taki kojec czy jak to się zwieDobrze Wam się śpi, sen się polepszył? Bo mnie zaczynają dokuczać bóle kręgosłupa i nie mogę znaleźć wygodnej pozycji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:19
-
Mi też lekko spadła hemoglobina ale mocz mam za to elegancki.
Jestem już po wizycie, z małą wszystko w porządku poza brzuszkiem który nadal się nie odchudził. Lekarz mi powiedział żebym wyłączyła mąkę pszenną, dodać więcej warzyw może wtedy się wyròwna.
A poza tym dupa z lożyskiem bo się nie podniosło a do tego dolny brzeg zachodzi na ujście macicy. Mam się oszczędzać, leżeć jak najwięcej i odpoczywać. Rozmawiałam z położną od mojego gina i mówiła że nie mam co panikować. Na tym etapie może się podnieść. Wiadomo jak tylko się pojawi lekkie chociażby plamienie to od razu do szpitala.
A u diabetologa wszystko w porządku więc chociaż tyleNieukowa, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość