X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratuluję dobrych wizyt. Rozalia co do poduszki ja mam taka w kształcie litery C zakupilamm ja ok 14tc i od tej pory z nią śpię i jest dobra. Polecam. Widzialam ze w temacie Bazarek dwie dziewczyny mają na sprzedaż właśnie takie jaka posiadam.

Rozalia lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić moimi dzisiejszymi łupami ramperoswymi, ale zdjęcia wkleić nie potrafię, tylko sam link...

http://files.tinypic.pl/i/00632/5yn53711rcsh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:59

Ania1704, agawera, zyrcia, nadine24, Scintilla, Inesicia, Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Chciałam się pochwalić moimi dzisiejszymi łupami ramperoswymi, ale zdjęcia wkleić nie potrafię, tylko sam link...

http://files.tinypic.pl/i/00632/5yn53711rcsh.jpg
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Leon od jakiś 3 h strasznie kopie i to bardzo nisko, aż mam wrażenie, że zaraz mi coś poleci... to normalne ? Może mu coś jest ??

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dziewczyny Leon od jakiś 3 h strasznie kopie i to bardzo nisko, aż mam wrażenie, że zaraz mi coś poleci... to normalne ? Może mu coś jest ??

Ja też tak nam czasami nie martw się nie wyleci

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia wczoraj Julka ruszała się przez cały dzień non stop, aż chciałam na IP jechać. Koło 22 wzięłam nospe bo aż brzuch mi się mocno napinał. Tez się wystraszyłam, ale trafiłam na artykuł o tym ile dziecko się rusza a nie ile my czujemy ruchów . Zaraz odszukam artykuł to podam link. Artykuł bardzo mnie uspokoił. Już go szukam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

Zyrcia pewnie ułożył się nogami w dół, też tak miałam przez ostatni tydzień:) myślałam, że wypadnie tak mi okładała tam na dole - nic takiego się nie stało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które mają poduszkę ciążową. Chcę jutro kupić taki kojec czy jak to się zwie :) Dobrze Wam się śpi, sen się polepszył? Bo mnie zaczynają dokuczać bóle kręgosłupa i nie mogę znaleźć wygodnej pozycji.

Rozalia ja mam taką w C i pomogła mi na ból kręgosłupa i nóg - polecam bardzo!

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu widocznie tak się ułożyl, Amelka dziś przechodzi samą siebie, od 10 non stop kopie, wierci się. Godzinkę przerwy dziś miała, też sobie pomyślałam czyjej się nic nie dzieje. Ale poczytałam nanecie i jest ok. Leon sobie takie dziś miejsce do kopania upatrzył

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy artykuł :) jak wyglada dzień brzuszkowego

http://forum.babyonline.pl/jak_wyglada_dzien_z_zycia_dziecka_w_twoim_brzuszku_artykul,19.html

Właśnie kopie tak mocno :) już jest wysoko bo nad pępkiem jakieś 5 cm. Tak to ten czas kiedy kopniaki naszych maluszków bedą mocne... a kilka tygodni temu o nich marzyłyśmy... prawda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 22:48

BrumBrumek, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Normalnie jak nie urok to... :)dziś mi coś wlazło w kość w tyłku i czuję jakby mnie ktoś cały czas kolcem dźgał, no masakra...Mam nadzieję że to chwilowe, bo utrudnia funkcjonowanie i żadna zmiania pozycji nie pomaga.
    Rozstępów póki co nie mam żadnych, ale liczę się z tym że mogą się pojawić w każdej chwili, więc się nie cieszę na zaś :) Koleżanka smarowała się całą ciążą non stop, miała piękny brzuszek i kilka dni przed CC ją pocięło całą, była załamana.

Rozalia a ciągnie Cię ból do nogi bo to może być rwą kulszowa ja tydzień ledwo chodziłam,lekarz mi mówił,ze niektóre kobiety maja tak do końca ciąży bo zmienia się środek ciężkości.ja ograniczyłam chodzenie w wysokich butach i minęło

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dobrze, bo już panikowałam -_- ciekawe po kim tą złośliwość odziedziczył :D pewno po cioci smoczycy :D chyba był głodny, bo zjadłam kanapkę choć nie byłam głodna i na razie cisza o.O

Joasia:), Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

• lilirose Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A ja mam hemoglobinę 14 z ostatniego badania i lekarz był w szoku, że taka wysoka, tym bardziej że nie jem mięsa (tylko pierś z kurczaka).

Mam pytanie do dziewczyn, które mają poduszkę ciążową. Chcę jutro kupić taki kojec czy jak to się zwie :) Dobrze Wam się śpi, sen się polepszył? Bo mnie zaczynają dokuczać bóle kręgosłupa i nie mogę znaleźć wygodnej pozycji.

Ja mam kojec i niewyobrazam sobie teraz spania bez niego. Super odciąża i plecy i brzuch, jest wygodnie, miękko. Szybko się do niego przyzwyczaiłam i nawet mąż w nocy tuli się do niego :D.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję sobie kojec kupić niebawem, ale póki co świetnie zasypiam normalnie - nic mnie nie gniecie, nie uwiera, wieczorem 5 sekund i mnie nie ma :P Ale wiem że brzuch jeszcze mega urośnie i pod koniec nie będzie zmiłuj, więc też za czymś się rozejrzę. Mówicie że macie rogala takiego trzymającego swój kształt czy taką wydłużoną ze styropianem?
    A planujecie zakup sako? Ja chyba do pokoju małego kupię, bo całkiem to wygodne- siedzimy w nich na szkole rodzenia i jest super...

Ps. Wczoraj byłam podejrzeć Radka u gina. waga 550g, ale u małego mega foch, bo twarz całą zasłonił :P Ot jak tata, niefotogeniczny i nie lubi zdjęć :P
    Łapa na twarzy i pozamiatane.
    radzi.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 07:47

Scintilla, Aka81, Joasia:), Rozalia, zyrcia, agawera, nenette, Marcia86, Sista, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa u mnie podobnie. Wczoraj Zuzka najpierw się zasłoniła pępowiną a później wtuliła buźką w łożysko i tyle było ogladania :-)

Nieukowa, Gonia123 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy się przejmowałyście mocnymi ruchami a ja w nocy przeżyłam drastyk bo mała się nie ruszała, a zawsze to robi jak się kładę. Próbowałam różnych pozycji i nic. Coś słodkiego i nic. Miałam stracha ogromnego i w końcu się zołza ruszyła. Dziś też jeszcze nic, ale wcześniej się zbierałam do pracy więc pewnie ją kołysałam. Teraz siedzę i czekam z niecierpliwością.

Sista lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff - udało mi się dogonić wpisy z kilku stron :)

Gratulujemy ostatnich wizyt i jak widzę na razie poprawnych krzyw cukrowych.
    Nie znalazłam wczoraj sekundki aby usiąść i napisać - więc Sista cieszę się, że jesteś już w domku; Rozalia - dobrze, że był to fałszywy alarm, Zyrcia - przeurocza kolekcja rzeczy - szczególnie ten smoczek i love milk - ❤

Widziałam, że była dyskusja o rozstępach - ja się smaruję głównie Garnierem czerwonym ale to dlatego, że strasznie wysuszyła mi się skóra - w pewnym momencie wpadłam w panikę bo wszystko zaczęło mnie swędzieć i aż zrobiłam próby wątrobowe czy to nie cholestaza o.O
    Niestety nie widzę czy mam rozstępy czy nie bo co kilka cm. mam siniaka na brzuchu po zastrzykach :( ... do reklamy bikini nikt trzeźwy obecnie by mnie nie zatrudnił.

kasika8303 - mam nadzieję, że usłyszysz dzisiaj dobre wieści - szczególnie o szyjce :)
    My również dzisiaj się wizytujemy po 18.00 - poprosimy więc o kciuki :]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 08:36

Joasia:), Rozalia, zyrcia, agawera, nenette, kasika8303, gosi_a, Sista, lilly78 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam glukoze wyniki super 81 potem 118 i ostatni 92 takze pasuje :) Tylko ft4 mam blisko dolnej granicy moze podniesie mi dawke euthyroxu.

Joasia:), Nieukowa, Scintilla, Rozalia, nenette, karolina0522, lilly78 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu. Niestety dopadło mnie przeziębienie. Ból gardła i katar nie do zniesienia. Próbuję walczyć mlekiem z miodem i czosnkiem, ale jakoś kiepsko mi to wychodzi. Na dodatek jeszcze zaparcia, a co za tym idzie waga szybciej skoczyła do góry. No nic może to wszystko minie. Miała iść w tym tygodniu na krzywą cukrową, morfologię i mocz, ale z tym przeziębieniem to chyba nie pójdę bo morfologia pewnie wyjdzie mi kiepska. Gratuluję Wam dobrych wyników krzywej. Też bym tak chciała;)
    Jeśli chodzi o kopniaki to mnie czasami potrafi cały dzień siedzieć w miarę spokojnie, a następnego dnia Mała kilka godzin potrafi balet ćwiczyć;) Na forach dziewczyny pisały, że mają tak nawet w 30 tyg. więc staram się tym nie stresować.
    Miłego dnia;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten piękny poranek :) Przez okno słoneczko święci niczym wiosna :) Ale niestety od samej pobudki ból głowy nie chce odpuścić. Macie jakieś faktycznie skuteczne metody, żeby się go pozbyć? Bo ja średnio co drugi dzień tak mam (niskie ciśnienie+zmiana pogody)i czasami ledwo żyję.
    Miłego dnia :)

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ