Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do laktatorów, to mnie koleżanki polecały Canpol elektryczny. Ale najpierw chciałabym tylko pożyczyć, nawet ręczny, żeby sprawdzić czy wogole bedzie mi potrzebny. Moja siostra nie używała wogole. A jak się okaże, ze ja nie bede musiała, lub nie mogła odciągać, to szkoda kasy. Siostra kilka razy próbowała wyjsć, zostawiajac ojca z odciągnietym mlekiem. Za każdym razem był płacz i rozpacz. Mały jadł tylko z mamego cyca
-
agawera wrote:właśnie skorzystałam z oferty 5-pack body nie mogłam się oprzeć
ciekawa jestem czy jakoś ubranek sie polepszył jak kupowałam Weronice jakość była tragiczna
http://www.smyk.com/wyprzedaz/ubrania
Agawera - co do jakość, to nie wiem jak po praniu, ale na dotyk to rożnie bywa. Kupiłam komplet body i pajaców, to fajny mięciutki materiał. Ale mam tez komplet body, polspochy, czapeczka, to juz widać, ze jakość druga. Na szczęście wszystko w cenie - 70%
-
Ja ostatnio poszalałam z ciuszkami dla małej na 5.10.15 w sklepie internetowym. Zyrcia parę stron temu linka podesłała, a dziś poszalałam w textil markecie. Zobaczymy co przyjdzie. Miałam nie kupować już ciuchów bo ma dużo ale nie mogę się oprzeć
Też po mału rozglądam się za smoczkami i butelkami ale ja w tym temacie zielona, więc jak któraś wie co i jakiej firmy kupować to będę wdzięczna za rady
I nie wiem co z materacem do łóżeczka, znacie się na tym?bo też są różne. -
Dziewczyny ale sie wkur%%lam..! Jeszcze nigdy nie spotkalo mnie takie cos! Gdybym nie zamierzala rodzic w tym szpitalu i gdyby niebyla z niego moja profesorka to normalnie zlozylabym skarge!!!
A mianowicie chodzi mi o to-pojechalam na IP bo od kilku dni odczuwam pieczenie w pochwie i niewiem czy to infekcja czy znow podraznienie od luteiny?wiec pojechalam w razie czego na izbe zeby zobaczyli i przy okazji zbadali dlugosc szyjki..przyszedl lekarz nie Polak jakis niewazne zreszta mowie o co chodzi a ten nawet nie badajac mnie mowi ze to infekcja i zebym zaczekala a on pojdzie po recepte...pytam czy moglby zbadac dl.szyjki na usg a on mowi ze nie,bo nie ma takiej mozliwosci bo zaden lekarz dzisiaj nie robi usg! Wiec siedze i czekam jak debil..wola mnie i pyta jeszcze raz o objawy..no i ze jak chce to moze mnie zbadac..wiec mowie ok..poszlam sie rozebrac a on tylko zbadal mnie papierkiem od ph wyszlo 4.0 (jak ruszal nim to cala sila..bolalo jak cholera) mowi ok infekcji nie ma..nie wzial nawet wziernika i nie zajrzal do srodka ani recznie nie zbadal szyjki! Wiec pytam pielegniarki o ktorej mozna jutro przyjsc bo chcialam usg szyjki a ten przerwal drac ryja i mowi mowilem pani ze jutro no dobra pytam ale w jakich godz?a on jak lekarz bedzie mial czas to pania zbada! Puscily mi w koncu nerwy i sie rozplakalam..polozna widzac moja reakcje i to co mowie ze lekarz nawet nie zbadal a wypisuje recepte i ze dziwne ze niema ani 1lekarza co robi usg..mowi to zadzwonimy po pania M.to zbada szyjke..i co jednak sie ktos znalazl?!ale to jakis co sie chyba uczy bo jak badala to w dziwny sposob..mowi jest 36mm a ja?36!a bylo 43 a ona mowi ze szyjka jest zakrzywiona czy cos w tym stylu i ze cala ma 41,42? Zaluje ze tam pojechalam! A ten palant jeszcze wciskal tej lekarce ze mnie badal! To jej powiedzialam jak mnie badal ze tylko ph..a ona zdziwiona ze nawet palcami nie macal.. Ehh szkoda pisac,bo normalnie cisnienie mi sie podnosi!
W dodatku potem stwierdzil ze przyjmie mnie na oddzial..haha ja pytal w jakim celu? a on nic..potem kazal wpisac mi ze nie wyrazam zgody na leczenie szpitalne..noz kur%% jakie leczenie?czego leczenie skoro nic mi nie jest..
Jednym slowem moja noga z wlasnej inicjatywy tam juz nie postanie! -
A ja po ostatnich zakupach w ikei, pokoik zaczyna wyglądać
Ja mam na oku laktator medela harmony. Zastanawiam się jeszcze czy nówka czy używany, bo nie wiem czy taki używany da się w całości doszorować po kimś obcym
Butelki też będę kupować z Tommee Tippee -
Ja dziewczynki dzisiaj byłam w Tesco i potwierdzam jest wyprzedaż -20% na kosmetyki Nivea Ziaja i Mixa dla dzieci :)Smoczki butelki. Wczoraj w aptece już dużą cześć rzeczy do wyprawki kupiliśmy dla dzidziusia typu maści gaziki sól fizjologiczną itp a w tesco kosmetyki do pielęgnacji wiec w sumie dla Małej już większość mamy a dla mnie do szpitala to jeszcze sobie kupię
Kosmetyczne i apteczne rzeczy mają długą datę wiec nie ma problemu
A i dzisiaj kupiliśmy pierwszą paczkę pieluszek bo jest promocja na Pamers'y
Laktator elektryczny zamówiłam używany od dziewczyny wysterylizowany Lovi czytałam opinie i jest bardzo polecany Kupiłam za 100 zł wart ponad 300 zł i jest dwa w jednym można ręcznie odciągać i elektrycznie:)
Wkurza mnie taka jedna moja koleżanka co urodziła w październiku w ubiegłym roku a tak się wtrąca swoimi radami do mnie jak by była najmądrzejsza na świecie ja wiem że chce pomóc ale, mam jej dosyć.. Dowiedziała sie ostatnio o tym że laktator zamówiłam to juz po co mi, ona kupiła po porodzie może nie będzie mi wcale potrzebny i bla..bla bla
Ubranka nie kupuj poczekaj do ostatniego miesiąca bo może się pleć zmienić,
Przewijak nie kupuj bo ci sie nie przyda, łózeczko tez za wcześnie kupiłaś no Ludzie!! co kogo to obchodzi to moja sprawa co kiedy kupuję ;(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTruskaweczka250 wrote:Ja dziewczynki dzisiaj byłam w Tesco i potwierdzam jest wyprzedaż -20% na kosmetyki Nivea Ziaja i Mixa dla dzieci :)Smoczki butelki. Wczoraj w aptece już dużą cześć rzeczy do wyprawki kupiliśmy dla dzidziusia typu maści gaziki sól fizjologiczną itp a w tesco kosmetyki do pielęgnacji wiec w sumie dla Małej już większość mamy a dla mnie do szpitala to jeszcze sobie kupię
Kosmetyczne i apteczne rzeczy mają długą datę wiec nie ma problemu
A i dzisiaj kupiliśmy pierwszą paczkę pieluszek bo jest promocja na Pamers'y
Laktator elektryczny zamówiłam używany od dziewczyny wysterylizowany Lovi czytałam opinie i jest bardzo polecany Kupiłam za 100 zł wart ponad 300 zł i jest dwa w jednym można ręcznie odciągać i elektrycznie:)
Wkurza mnie taka jedna moja koleżanka co urodziła w październiku w ubiegłym roku a tak się wtrąca swoimi radami do mnie jak by była najmądrzejsza na świecie ja wiem że chce pomóc ale, mam jej dosyć.. Dowiedziała sie ostatnio o tym że laktator zamówiłam to juz po co mi, ona kupiła po porodzie może nie będzie mi wcale potrzebny i bla..bla bla
Ubranka nie kupuj poczekaj do ostatniego miesiąca bo może się pleć zmienić,
Przewijak nie kupuj bo ci sie nie przyda, łózeczko tez za wcześnie kupiłaś no Ludzie!! co kogo to obchodzi to moja sprawa co kiedy kupuję ;(Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
-
Ja tam też jeszcze nic nie kupuje na razie planuje tylko co, kiedy, itp ale wiem że wam to sprawia radość więc kupujcie ile wlezie
nie wiem czy kupię laktator wcześniej nie mialam i w ogóle mi nie był potrzebny a próbowałam taki zwykły z apteki z pompka to nic a nic nie lecialo a jak chcecie karmić piersią to najlepsze są butelki które działają na ppdcisnienie tak jak pierś bo dajac nawet odciagniete pleko w zwykłej butelce dziecko nie chce potem ssac piersi jo z butelki szybciej leci i się.nie musi natrudzic.
[/url]
-
Hejka, ja nabylam dzis jeszcze smoczki, kolejne rampersy i proszki do prania. Jutro bede testowac jelpa i bialego jelenia...
Zdziwilam sie, bo wyczytalam ze gdzies laski polecaja persil sensitive zamiast dzieciowych i ze taki super i tanszy niz lovele itp. Szczeka mi opadla bo jest 3x drozszy...
Loveli nie chce, bo mnie mdli od tego zapachu, jutro przepierke zrobie czesci ubranek i Zobacze czy yelp mi nie wadzi...
Jak ja zaakceptuje, to potem potestujemy juz po wyjsciu lokatoraWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:13
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiaj moi mężczyźni byli na spacerze i weszli do reala a tam promocja na smoczki Lovi
po 15zl za komplet 2sztuk. Nie mogli się zdecydować, więc kupili 2 opakowania.
Kupiłam w internetowej aptece artykuły opatrunkowe ( bo wiem co potrzeba po cc ), butelkę Lovi z serii medical+( niebieski napis), podkłady seni poporodowe 60*90 takie na łóżko, nożyczki, aspirator do noska sopelek, sudocrem, hipp natal herbatkę dla karmiących w saszetkach, krążki lovi laktacyjne, podpaski naturellaw sumie kolejne 200zl. Wypisuje bo może któreś z Was coś się przyda
Przy Kubie a potem przy Bartku używaliśmy Avent, niestety butelki przeciekały pod nakrętką. Mimo kombinacji i tak przeciekały. Teraz korzystając z doświadczenia mojej siostry będziemy używać Lovi. Podobają mi się smoczki Lovi, bo są od 0-3 miesięcy są małe, natomiast z Aventu są od 0-6 i zakrywają połowe buziaczka maluszka. A chce żeby Julka używała smoczka zamiast ssała palca jak to robił Bartek. Do dziś łapie go na trzymaniu kciuka w buzi.
Laktator z Lovi używany elektryczny lub ręczny. Szkoda mi kasy na nowy, tym bardziej ze mam sterylizator do kuchenki mikrofalowej to go zdezynfekujemy. A butelki i tak bedą przecież nowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 21:17
Sista, gosi_a, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość