X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista też już się zapisałam na Katowice :)

Ja na skurcze wcześniej brałam nospe jak była potrzeba, nie w jakichś określonych dawkach. Teraz mam częstsze skurcze, ale tak jak pisze Nieukowa, uznaje to za normalne i walczę z nimi zmianą pozycji albo głębokim oddychaniem, takim do brzucha. A jak już jest bardziej hardcorowo, że jeden skurcz przejdzie i od razu dalej mnie spina to wtedy jedna nospa zwykła :)

Aha, i codziennie jak nie zapomnę to biorę 1 tab. Asparginu, ale ostatnio to też nie pamiętam kiedy brałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 09:01

Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku ciązy brałam nospę ale mi nie pomagała wiec przestałam brać , gdy miałam miesiączki to też na mnie nie działała , wiec lipa

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - ja podobnie jak CaneCorso, basen muszę odpuścić z powodu infekcji :( Bardzo lubiliśmy chodzić razem z M. w każdy niedzielny poranek, ale teraz zapobiegawczo sobie odpuszczę. Mam w swoim mieście fitness dla kobiet w ciąży, bardzo fajne zajęcia. I przyznam, ze mam po nich zakwasy ;) Jak wyjdę ze szpitala, to mam plan aby na zajęcia chodzić pieszo, a to 50 minut spaceru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 09:07

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisałam się do Koszalina na warsztaty, ale chyba będę z forum naszego jedyną reprezentantką

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie jestem przekonana do NoSpy i pewnie bym jej nie brała, nawet jak bym miała lekkie skurcze, tak jak mówisz Nieukowa dla mnie to rozciąganie macicy i tak to sobie tłumaczylam, najwyżej się kladlam i było ok. Ale teraz lekarka mnie postraszyla tą krótka szyjką i ze jak są te skurcze to może się skurczuc jeszcze bardziej. Dostalam leki, a myslalam ze luteina i inne specyfiki mnie ominą ;) na razie nospe wzielam przez 2 dni 2 razy dziennie po 1 tabl. Zobaczymy w czwartek jak się sprawy mają, a jak gorzej to idę na przymusowe zwolnienie od marca :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tych zajęciach byłam w poprzedniej nieudanej ciąży. Bardzo fajne spotkanie. Dużo próbek, gazet i możliwość wygrania np fotelika samochodowego. Plus oczywiście wiele cennych informacji. Żałuję, że teraz mineli moje miasto, ale trudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten słoneczny dzień :) Wczoraj wieczorem nasza córa pierwszy raz pokazała mojemu M jak to dziewczynki trenują karate, siedział uśmiechnięty i dumny jak paw :) :)
    Ja też nie jestem do końca przekonana co do brania nospy w ciąży, ginka zaleciła na bóle i napinanie się brzucha, pomaga mi więc biorę ale tylko wtedy gdy czuje potrzebę. Magnezu biorę dużą dawkę do tego asparginian i nie jest najgorzej.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde drzwi tarasowe mi sie zaciely ;/ masm przymusowe wietrzenie mieszkania az maz nie wroci z roboty :/

Mam dylemat, czy dzis jechac naa sklepy... bym kurcze sie wybrala ale przerazaja mnie walentynkowe tlumy...
    Pogoda piekna, poszlabym na spacer ale samej mi sie nie chce...

No nic, pewnie skonczy sie na praniu, gotowaniu i porzadkach :/

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki ja od wczoraj mam takie dziwne uczucie ciągnięcia macicy tak jak bym miała jakiś zakwas cały dół mnie ciągnął dzisiaj jakoś mniej.Wczoraj zapisałam się do szkoły rodzenia zaczynamy od 4 marca.Pozdrawiam cieplutko :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na mojego Walentego :) Nie widziałam go juz 7 dni i czuje się jak przed pierwsza randka ;) Motylek w brzuchu fruwa :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 11:07

Rozalia, Ania1704, Muniek, agawera, Joasia:), Scintilla, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłych Walentynek dziewczyny ;-)

Sista wiem jak to jest,ja kiedyś z moim nie widziałam się 3dni a tęskniłam jak głupia :-)

My dziś planujemy wyskoczyć sobie do jakiejś kawiarenki,ale to może nie tak same Walentynki ale po prostu dawno nie wychodziliśmy nigdzie.

Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miłego dnia św. Walentego, pełnego miłości do naszych życiowych partnerów i oczywiście naszych dzieciaków :) Niech miłość kwitnie nie tylko dziś, ale przez całe nasze życie! :)

Ja za chwilę idę zrobić się na bóstwo, szminka na usta i w miasto :) Słoooodkości! :)

bnnf3ateh5jo_t.jpg

Ania1704, agawera, Muniek, Sista, nenette, Scintilla, Nikonka lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mu dziś się wybieramy na walentynkowy obiad do restauracji, a co , zawsze to jakaś okazja :) wymyśliliśmy to tydzień temu i maz dzwonił żeby zarezerwowac stolik ( juz tydzień temu ) a ty nie ma miejsc, w innej knajpce rowniez ale na 17.00 jeszcze cos się znalazło :) udanych walentynek !

Sista, Scintilla lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! też mam termin na poród w czerwcu :) podczytuję Was długo, ale nie mam czasu pisać. Mam pytanie - kiedyś (o zgrozo nie pamiętam miesiąca, ale podejrzewam, że nawet w ubiegłym roku) któraś z Was zamieściła tu blog o smoczkach dla dzieci. Nie umiem sobie przypomnieć nazwy, a wiem że jedna marka smoczków mi się tam spodobała.
    Proszę o pomoc :) osoba zamieszczająca miała chyba dylemat czy go używać i wkleiła linka na forum.
    Pozdrawiam!

Ania1704, sss, Scintilla lubią tę wiadomość

rfxggox1mufeahiq.png
  • Suna Koleżanka

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, nieaktualne :) znalazłam bloga i smoczki :D

rfxggox1mufeahiq.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas piękny słoneczny dzionek i bardzo bym chciała pójść na spacer ale nie mogę :( Wyszliśmy tylko do sklepu i zaraz kręciło mi się w głowie...
    Moja druga połówka do 22 pracuje więc jak wróci skoczymy po pizzę i obejrzymy sobie jakiś film. Z okazji walentynek pozwolę sobie też na colę ;)
    Ja biorę nospę 1 dziennie bo gin kazał brać. Ale jak się macica napina to też nie panikuję bo wiem że to normalne :)

nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo smoczków to w tesco jest promocja na smoczki :) I ogólnie promocje na różne dzieciowe rzeczy są :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 12:14

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Ja tez nie jestem przekonana do NoSpy i pewnie bym jej nie brała, nawet jak bym miała lekkie skurcze, tak jak mówisz Nieukowa dla mnie to rozciąganie macicy i tak to sobie tłumaczylam, najwyżej się kladlam i było ok. Ale teraz lekarka mnie postraszyla tą krótka szyjką i ze jak są te skurcze to może się skurczuc jeszcze bardziej. Dostalam leki, a myslalam ze luteina i inne specyfiki mnie ominą ;) na razie nospe wzielam przez 2 dni 2 razy dziennie po 1 tabl. Zobaczymy w czwartek jak się sprawy mają, a jak gorzej to idę na przymusowe zwolnienie od marca :)

Marcia ja luteine biore od poczatku ciazy, pozniej zaczely sie skurcze i bole brzucha-lekaz kazal brac nospe 3x1 (to byl jakis 16tydz wiec za wczesnie na takie akcje), ja oczywiscie naczytalam sie o nospie i tylko lezalam,nospy nie bralam, szyjka sie skrocila (moze jakbym brala nospe tez by tak bylo, tego nie wiem..). Efekt byl taki,ze lekarz kazal brac nospe 4x1, scopolan 2x1 i magnez - teraz juz bralam, wolałam to niz fenoterol w szpitalu.. bol troche sie wyciszyl i biore teraz nospe 3x1 + magnez. Za 2 tyg jak sie nic nie pogorszy to przejde na dorazne łykanie. Czasem tak jest,ze trzeba macice wyciszyc i za tydz, dwa jest git:) tez wolalabym nic nie brac, ale nie kazda ciaza jest ksiazkowa. Skurcze na tym etapie sa juz ok, ale nie np 6-8 na godzine, niestety - trzeba siebie obserwowac:) No i jak mi powiedzial lekarz-jezeli zwolnienie i odpoczynek moga zastapic leki to trzeba isc na zwolnienie:)

• sss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nospe dostalam w 6 tc jak trafilam do szpitala z krwawieniem przez krwiaka, nic mnie nie bolalo a vcaly czas dawali nospe. Jak wyszlam to jej nie lykalam , potem znowu trafilam z plamieniami i odrazu nospa. Chyba wiedza co robia. Czasem lykne nospe jak czuje ze mam taki napiety brzuch, dzisl musialam lyknac bo cos mnie pobolewal brzuch ale to chyba zakwasy po wczorajszych porzadkach. Ja mam 2x luteine dopochwowo, 2x luteine doustnie, 1 aspargin 2x magnella i zobaczymy po polowkowym czy cos odstawiamy. Leki te mam ze wzgledu na plamienia wczesniejsze itp.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • sss Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do dziewczyn co luteine dopochwowo stosuja. Czy zdaza sie wam ze jednego dnia nic a nastepnego wyplywa i wyplywa ta luteina. Myslalm ze to moze od wysilku wiekszego czy cos, ale dzisiaj odpoczywam a ja co chwila do lazienki biegam bo czuje ze mokro mam . Nie lubie tego uczucia....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ