Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGosiu dzięki za linka
właśnie się zapisałam 12.05 będzie w Katowicach
Dziewczyny gratuluje wizyt
Agawera chodzi o tętno maluszka ? Bo to akurat może być nie równe, zależy co aktualnie maluch w brzuszku robi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:33
-
agawera wrote:Właśnie nie wiem do końca, mówiła coś rytmie serca tętna ale czy można mierzyć z usg przez brzuch
-
nick nieaktualny
-
Joasia:) wrote:Sista a może też się wybierzesz na warsztaty " mamo to ja@ ? Gosia linka wrzuciła
i zapraszam kto ma blisko, fajnie by było przy końcówce się spotkać
?
Sprubuje jutro raz jeszcze, jak coś napisze do nich maila.
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
chodzi o moje tetno , nie jest równe może tez czeka mnie zobienie echa czy coś w tym stylu a może to ma zwiazek z astma albo ze mam zawsze niskie ciśnienie 90/60 ale jak dotąd nik sie tym nie zainteresował wiec sie trochę zmartwiłam ze u mnie nie może być tak książkowo jak mają ciężarne które do 9 miesiaca pracuja , pala i chleją i nic im nie jest
a co do koleżanek to ja bym takim wpieprzyła -
Ja też już jestem zapisana i u mnie będą za miesiąc
Także jak już będę po, to oczywiście zdam relację
Ja mam połówkowe w poniedziałek i już się nie mogę doczekaćZuzka kopie niesamowicie a dzisiaj to chyba i pierwsza czkawka się pojawiła
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Scintilla wrote:My nigdy nie obchodziliśmy walentynek .... do zeszłego roku kiedy po obserwacji cyklu właśnie w ten dzień mieliśmy się poprzytulać - doszliśmy wówczas do wniosku, że raz spędzimy ten dzień b. romantyczniej niż przez poprzednie lata ... i teoretycznie się udało - choć w maju ta mała historia się zakończyła
)
Nasz synek też został poczęty w poprzednie walentynki i również ta historia skończyła się 5 maja. Także dla mnie to troszkę smutne "święto"... -
Mi gin przepisał ostatnio nospę fortę ale nie powiedział jak brać i pani w aptece powiedziała że najczęściej zalecają 2-3 razy dziennie. Ja biorę po jednej bo trochę się cykam, tylko jak mi się czasem częściej brzuch napina to biorę do tego zwykłą nospę
-
Co do nospy to ja bralam prawie od początku ciąży do teraz nospe forte najczęściej 2x1 chyba że się brzuch napinal to lekarz kazal 3x1 w szpitalu też zalecali więc chyba wiedzą co robią...jest to lek bezpieczny w ciąży i napewno jest to mniejsze zło jakby się brzuch napinal, szyjka od tego skracala itp. I jakby miało dojść do wcześniejszego porodu. Skoro przepisuja ja lekarze w calej Polsce to chyba wiedzą co robia. Mi dzięki nospie brzuch przestał się npinac i mogę cieszyć sie teraz akrobacjami małego w brzuchu, ma już tyle siły że nawet jak położę rękę na brzuchu to potrafi kopnąć aż ręką podskakuje. W 3 trymestrze te napinania brzucha będą występować czesciec.bo tak macica ćwiczy do porodu.
[/url]
-
Szczerze to nie jestem przekonana do nospy... Nigdy nie mialam potrzeby na szczescie bo u mnie skurcze to rzadkosc, ale podobno teraz sa one normalne i to juz cwiczenia macicy do porodu... Jak sie je na sile wylaczy, to niby jak ma byc potem latwo rodzic, skoro miesnie sa slave i nie gotowe?
-
Sista wrote:No wlasnie próbuje i strona mi zgasła. A teraz jak odświeżam, twierdzi, ze ten adres został juz zarejestrowany
Sprubuje jutro raz jeszcze, jak coś napisze do nich maila.
-
Cześć Dziewczyny
Udało mi się w końcu zapisać na warsztaty, Katowice 12 maja - ciekawe jak będziemy wyglądaćJoasiu - fajnie, ze się spotkamy
Nadine - może pójdziesz z nami?
Inesica - dzięki, zrobiłam z drugiego konta.
Co do nospy, to nigdy nie brałam. Jakoś mi się nigdy macica nie napina. Tzn. dziwnie się napięła dwa razy podczas ferii, ale uznałam, ze to Olga się wypina i chyba miałam racje. Mnie moja Mała nie kopie, a może tego nie czuje, bo mam za gruba skore. Czuje tylko jak się cała przemieszcza, jak jej pupa wędruje z jednego boku na drugi lub z prawa na lewo. Choc jej ulubiona pozycja, to pupa z prawej strony pępka, a głowa w lewej pachwinieNo i jak dwa razy miała czkawkę, to czułam. Pielęgniara mówi, ze mam szerokie biodra i jestem wysoka, wiec mała ma dużo placu na zabawy, wiec nie czuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 08:15
Scintilla, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
gosi_a - dzięki za linka! - Zapisałam się na warsztaty w kwietniu w Łodzi
Dziewczynki - wraz z z kopiącą Emilką życzymy Wam zarówno dzisiaj jak i przez cały rok duuuuużo miłości!
http://wrzucaj.net/images/2015/02/14/LOVE.jpg
P.S. marzy mi się intensywny masaż stóp... mam nadzieje, że dzisiaj będzie chyba troszkę łatwiej wyprosić go u męża
gosi_a, Sista, karolina0522, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Nas w domu jest czwórka, z czego tylko jeden brat planowany i też wiele razy słyszałam, że tyle dzieci to patologia, a ja tam się cieszę że należę do tej patologii
Jak widzę te wszystkie Wasze cuda dla dziewczynek, to mimo braku planów na więcej dzieci, aż mam ochotę zrobić sobie dziewczynkę hehe
Co do patologii...moja siostra ma czworo dzieci- oprócz pierwszego wszystkie planowane!, właśnie wylatują z mężem na wczasy i ja z moją drugą siostra na zmianę się z największą przyjemnością jej dziećmi zaopiekujemyJa jestem trzecim, ostatnim i planowanym dzieckiem, krótko przed moim urodzeniem zmarł mój ojciec- też sie wtedy mama nasłuchała. A ja w pracy, jak ktoś mnie pyta o tą ciążę to celowo odpowiadam: no jestem początkująca, ale przy drugim czwartym czy piątym dziecku będę już więcej wiedzieć
Miłego weekendu!Inesicia, Sista, Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
ja też nie brałam nospy, jak miałam napięty brzuch to się kladłam i w ciągu 5 minut przechodziło ale wiadomo każdy organizm jest inny więc może i mnie nospa potrzebna nie była a u innych jest koniecznością.
Dzisiaj zaczęłam 6 miesiąc, szybko zleciało choć nie ukrywam że wolałabym już czerwiecz drugiej strony jak już się zacznie wiosna to będzie czas przyjemniej leciał
Dziewczyny, jeśli macie możliwość to polecam Wam zajęcia na basenie. Ja chodzę już 6 tygodni i czuję się świetnie po takiej aktywności (u mnie spacery to dozwolone do ok 20 minut). Nie dość że ciało lepiej reaguje to i humor lepszy
U mnie dalej 5 kg na plusie, brzuch to ja mam chyba mały zresztą wrzucę później zdjęcie jak zrobię bo ambitnie chcę co miesiąc utrwalać moją piłeczkę.
Życzę Wam na dziś dużo siły, pięknej pogody i dużo uśmiechuScintilla, Sista, nenette lubią tę wiadomość