Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia wrote:Hej, hej!
Własnie wróciłam od mojego gina, ponad godzinę z nim rozmawiałam,odpowiedział na wszystkie pytania i sam dużo mówi, uwielbiam goMałego nie podglądał, tylko słuchaliśmy serduszka,szyjka długa i zamknięta. Bardzo pozytywna wizyta
Od początku mam 7.3kg na plusie,ale oczywiście mój gin mówi że stanowczo za dużo. Jutro badanie krzywej i morfologia.
No ale widzę że u Was tak średnio kolorowo, bardzo współczujęMam nadzieję, że szybko wszystko wróci na odpowiedni tor, żebyście mogły się cieszyć dalej ciążą.
Nenette ja zawsze na IP jeżdżę na Karową, jakoś polubiłam ten szpital i zawsze taki spokój tam panuje. No rodzić tam nie będę ze względu na cc, ale sądzę że to dobry wybór.
O kurcze, u mnie też tyle na plusie i lekarz powiedział że wagę mam w normie a jeszcze powiem Ci że na starcie miałam jakieś 2 kg nadwagi! Teraz tak się zastanawiam jakie oni mają normyRozalia lubi tę wiadomość
-
kurcze to wy laski jesteście , ja się obżeram słodyczami
na starcie miałam 53 przy niskim wz. 1,56- a teraz ważę 63...
agawera co do pulsu to w ciąży może być przyspieszony, ja tak miałam w 1-wszej ciąży bo dodatkowo miałam fioła na pkt. ciśnienia i myślę, że to nakręcało mnie bardziej, zawszę puls był powyżej 100
dziewczyny, czy wasze maluchy też mają czkawki ja czuję po kilka razy dziennie???
co do imion meskich to podoba mi się dominik, kubuś, michałAlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
karolinka85 wrote:Kasika ja tez czesciej sikam..moze dzieciaczki nam uciskaja na pecherz..bo sie tak ulozyly..i od tego te klucia w pochwie?
Zyrcia i jak po obchodzie kochana? Daj znac bo sie martwimy o Was!
Karolinka podpytałam na SR dziś o te sikanie i kłucie, położna mówi że norma i reszta dziewczyn tak ma, także luuuuzik. Jedna mówiła że w nocy co godz. wstajea w dzień to mieszka w wc. Jak mi brzuch do wieczora 1 raz stwardnieje to postanowiłam dzwonić do gina.
Podłączam się pod pytanie, Zyrciu jak tam? Joasiu a jak u Ciebie?
2 dni spokoju z krzyżem miałam i dziś znowu boliehhhh już nie wiem jak się układać. Mąż wypożyczył książki z biblioteki i kupiłam trochę gazet to mam co robić aby nie myśleć.
karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Te normy z Belly są w porządku - pokrywają się z tymi ogólnie obowiązującymi. Ja przytyłam 8kg i uważam że to jest ok
Tym bardziej ,ze ja w zimie i bez ciąży 5-6kg zawsze tyję
Dla mnie 12-14kg pod koniec ciąży będzie sensowne i tyle się spodziewam. Na razie moja waga stabilnie stoi na 74, nie mam jakichś wielkich zachcianekAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
karolina0522 wrote:kurcze to wy laski jesteście , ja się obżeram słodyczami
na starcie miałam 53 przy niskim wz. 1,56- a teraz ważę 63...
agawera co do pulsu to w ciąży może być przyspieszony, ja tak miałam w 1-wszej ciąży bo dodatkowo miałam fioła na pkt. ciśnienia i myślę, że to nakręcało mnie bardziej, zawszę puls był powyżej 100
dziewczyny, czy wasze maluchy też mają czkawki ja czuję po kilka razy dziennie???
co do imion meskich to podoba mi się dominik, kubuś, michał
Tak, ma czkawkę moja
Karolina ja ważyłam 61 kg przed ciążą, a ważę teraz 66 kgkarolina0522 lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:ja wyczułam czkawke małej jak do tej pory 2 razy tylko.
Dziewczyny czy to normlne, że nie miałam ani razu zgagi w ciąży ?
ja ogólnie o miałam raz w życiu zgage
Ciesz się więcJa mam codziennie te przyjemności
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
A co do kosmetyków, ja kupuje małej najtańsze rosmannowskie Babydream seria. Pytałam w sr o kosmetyki to nie ma co patrzeć, bo Bambino i Johnson może uczulać, zależy od dziecka. Zobaczę, jak małą będą uczulać to zmienimy na inne. Emolium mówią żeby kupować dopiero jak dziecko będzie miało na te tańsze alergię bo potem tylko Emolium już będzie trzeba używać, bo skóra się przyzwyczai.
Ania1704 lubi tę wiadomość
-
aghata wrote:Dziewczyny, chciałabym też żebyście pomogły mi wybrać imię na synka...wiele było tematów na belly le ja bym chciala żebyście Wy napisały jakie imię Wam się podoba może ułatwi mi to jakiś wybór
No i ja mam 177cm wzrostu, wiec jak ktoś nie wie, to nie zauważa ciąży. Sprawdziłam w sobotę, nikt ze znajomych nie pytał
Co do imion, to ja męskich mam kilka, których nigdy nie użyje:
Tomek - ja miałam byc Tomkiem, bo jak się rodziłam to nie było USG i rodzice mieli opcje na chłopca i dziewczynkę. No i znam samych fajnych TomkowZawsze wiedziałam, ze jak syn to tylko Tomek.
Henryk - po moim ukochanym dziadku. No i podoba mi się Henio
Ryszard - po tacie M. No i mnie podoba się od dłuższego czasu Rysio
Jan - po moim tacie. Choc ostatnio od kilku lat bije rekordy popularności. Ale podoba mi się Janek, Jasio
U nas wyszło piękne słońce, śnieg stopniał. O 15.00 długi spacerkarolina0522 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. A ja mam dzisiaj kiepski dzien . Zaginal moj list ze zwolnieneim lekarskim , na poczcie oczywiscie milion nr telefonowmkazdy odsyla gdzies tam, a na koncu sie dowiaduje no nie wiem co mam pani mpowiedziec nie ma no.... Wrrrrrrrrrrree... Juzz zalatwilam z moim ginem ze podjade i mi kopie podbije ze zgodne z oryginalem. Ale nerw od rana .
Moj maly dzisiaj leniuchuje.. Nie moge sie zebrac do tej szkoly rodzenia nie wiem czy zapisac sie czy nie, jest u mnie w szpitalu za darmo...Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualny
-
Zgagę miałam raz przez kilka dni, ale na szczęście przesżło i pewnie jedna będzie mieć, a druga nie, jak z innymi dolegliwościami. Trzeba się cieszyć że nie ma
No właśnie ja miałam sporą wagę startową i pewnie dlatego lekarz mówi, że do dużo bo waże już ponad 80 kg