Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia ja tez waze ponad 80 pewnie juz 82 ..
a zaczynalam z 70:/ przy wzroscie 172 cm.. a ty ile masz wzrostu? ale ja nie jem duzo:/ nie pije sokow anislodkich napojow gazowanych, malo kiedy jem kolacje , tylko owoce ale to ze 3 godziny przed snem a tak idzie waga do przodu:/
-
Imiona:
Mikołaj
Leon
Jakub
Michał
Franek
Tadeusz
A kosmetyki ja zamierzam kupić Linomag w płynie i mydełko rumiankowe, Octenisept, Alpika/Sudocrem.
I nie zamierzam też używać emolientów na początkuchyba, że okaże się, że będzie taka potrzeba.
Podobno noworodka się na początku żadnymi oliwkami i kremami nie natłuszcza...Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Co do wagi, to chyba najważniejsze abyśmy się z nią dobrze czuly?
Ja mam 177cm wzrostu. Na starcie ważyłam 70kg i było to w normie. Teraz mam natomiast 81kg i nie czuje się z tym złeKilkanaście lat temu strasznie przytyłam, ważyłam 80kg, trudno mi było nawet chodzić, czułam się okropnie źle. Tak wiec w warunkach bez ciąży, od kilka lat, trzymałam się ram: 63-67 kg. Dopiero przed ciąża sobie pofolgowalam i zostałam na 70
Ja myśle, jak podczytuje styczniówki i lutowki, ze jak zacznę karmić i przejdę na dietę karmiącej, to wrócę do moich 67 w dwa miesiące. Olga spali cały mój nadprogramowy tłuszcz, to w końcu bedzie lato i codzienne spacerykarolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:ja wyczułam czkawke małej jak do tej pory 2 razy tylko.
Dziewczyny czy to normlne, że nie miałam ani razu zgagi w ciąży ?
ja ogólnie o miałam raz w życiu zgage
karolina0522 wrote:ale wy wszystkie wysokie:) hohoh, tylko ja taka calineczka:)
teraz łatwiej mnie przeskoczyć niż obejśćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:00
Katha81 lubi tę wiadomość
-
Stokrotko ja mam 175,więc jak to mówi mu gin - duża jestem
Tyle co teraz nie ważyłam nigdy w życiu, nie czuję się z tą wagą jakoś ociężale, ale widać po mnie że cycki wielkie, uda urosły i talia poszła w siną dal
Sista też liczę na to że mały wyssie ze mnie te kilogramy i wakacyjne spacery zrobią swoje i tak najważniejsze jest, aby dzieci urodziły się zdrowe i o czasie
Rozstępów nie mam i boję się,że później wywali mi tyle że się nie pozbieram z nimi. Smaruję się od początku ciąży palmersem raz dziennie po prysznicu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:00
Sista lubi tę wiadomość
-
Dzieki wielkie za imiona może właśnie Michałek.zostanie....podpytam M jak wróci...
Wlaczylam sobie głośno muzyke jak kroilam pieczarki i na chwilę usiadlam i mały chyba niezadowolony albo moze.na odwrót ale fikal jak.szalony.
Co do.oliwki to super się sprawdza na ciemieniuszke wystarczy posmarowac głowę wyczesac i schodI super i tak kilka razy...u nas zeszła szybciutkoSista, karolina0522, Inesicia lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zyrcia dawaj znać co się dzieje ...
Ja właśnie wróciłam z szanownego CZMP w Łodzi... przepraszam jeśli będę tutaj bluźnić - ale nie mam innego wyjścia bo nawet nie mogę opierdzielić WZ-tki na pocieszenie.
Pojechałam na wizytą w ramach NFZ - po raz pierwszy aby z innym lekarzem skonsultować moją szyjkę - nie spodziewałam się ani czerwonego dywanu, kawioru ani nawet srajtaśmy w kiblu ale kur*** zwykłej grzeczności.
Zapominając już o tym, że lekarz się spóźnił - w kolejce awantura kto za kim jest - no nic 1,5 godziny po mojej wyznaczonej wchodzę!
I po dzień dobry zaczynam uczciwą ludzką rozmowę - że jestem w 27tyg, ciąża prowadzona przez 1 lekarza, takie i takie leki ... no i że usłyszałam ostatnio "że szyjka nie jest szałowa ale nie jest zła" jestem po 2 tyg brania luteiny - twardnienia brzucha się zmniejszyły ale pojawiły się kłucia w pochwie chciałam więc to Panie dr skonsultować - ODPOWIEDŹ " A JAK PANI MYŚLI ... że macica, z wielkości mandarynki poszerzy się do wielkości arbuza bez żadnego ukłucia ???? "
Siedzę dalej - myślę nie nastawiaj się źle .... oddychaj! I słucham śpiewki lekarza dalej : " Tak się stało, że znam Pani lekarza i to b. dobra specjalista i powinna być Pani dumna z tego, że Panią prowadzi - więc skoro lekarz mówi, że szyjka nie jest zła - to po co Pani do mnie przychodzi" ....
Siedzę i myślę ... ooo kur*** ale wchodzę w dyskusję - tłumaczę, że do tej pory szyjka była badana jedynie ręcznie - nie było nic mówione o jej "szałowości" a tu nagle dostaję leki ( skłamałam, że mój ginekolog miał zepsute USG i nie mógł zrobić pomiaru ) Dostaję odpowiedź " Badanie szyjki macicy przez USG nie jest obowiązkowe i nie praktykuje się go kiedy nie ma konieczności, jak jest Pani taka dociekliwa to trzeba było sobie zrobić jeszcze pierwiastkowe badanie włosa- a w ogóle zrobię Pani Quizz - jak się mówi na kobietę ciężarną inaczej ?? ( tutaj robię minę w style WTF ) Lekarz sam sobie odpowiada - kobieta w odmiennym stanie - więc niech się Pani nie dziwi, że wszystko się w Pani zmienia "
- Zaprasza mnie do badania ręcznego - bolesnego w ch*** i badając mnie śmieje się na cały głos
dodając "Pani Prof. miała rację mówiąc, że nie jest szałowa - ale z taką szyjką być może dotrwa Pani do końca - nie widzę wskazań do USG, ani ryzyka przedwczesnego porodu - proszę się już ubrać i ufać bardziej swojemu lekarzowi - domyślam się, że nie rodzi Pani u nas " ja na to już w głowie " No pewnie kur***, że nie " .... Myślałam sobie... nie no człowiek płaci te składki - dam szansę NFZ - z efektem takim, że poryczałam się po wizycie w obrzydliwym, szpitalowym kiblu ....
-
karolina0522 wrote:nenette,
a gdzie mieszkasz, że tak u ciebie pada??
u nas w wawie deszczyk chlapie
Scintilla współczuję wizyty u takiego głąba. Czasami mam wrażenie, że niektórzy lekarze naprawdę minęli się z powołaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa właśnie zjadłam obiad i jest mi tak dobrze
Bardzo dziękuję za info o kosmetykach i link do strony, na pewno skorzystam
U mnie pojawiła się dwa razy zgaga, niestety zawsze wieczorem wczoraj kupiłam sobie rennie żeby się nie męczyć bo to nic miłego!
Rozstępy też mi się pojawiły dwa nad pośladkiem, smaruje się systematycznie ale jak widać nie ma reguły
Ja mam 170 wzrostu, teraz ważę ok. 67 czyli jakieś 10 kg więcej, trochę się martwię jaki będzie wynik końcowy -
Scintilla współczuję
zero delikatności Ci lekarze, no masakra po prostu... ech Ja też w Wawie oczywiście jest 5 na plusie więc wszystko się rozpuszcza, ale był moment że padał taki mokry śnieg, na szczęście zdążyłam wrócić z Lidla zanim zaczął padać najgorszy (w sklepie kolejki na maxa i zapomnijcie o tym żeby ktoś mnie przepuścił, jednak nie umiem się o to upominać, może jeszcze później). Co do kosmetyków myślałam o Ziajce od 1 dnia życia, jak mówicie że te z rossmana są okej to też je sprawdze, dzięki tej stronce która analizuje składy - dzięki... hmmm jeszcze zajrzałabym na to allegro i do apteki gemini, a tu obiecane burgery mam robić M.tyle że czuję że szałowe nie będą bo mięso z lidla dupy nie urywa jak to się mówi
Ze szkołą rodzenia trochę pozamieniałam grupy bo M nie mógł chodzić w środy na ćwiczenia i będę mieć we wtorki same wykłady a od 23 marca w poniedziałki ćwiczenia dopiero. Co do imion hmmmm swojego nie zdradzam bo to niespodzianka więc proponuję :
- Antoś
- Kajetan
- Michał
- Maciuś
- Karol
To tak rzutem na taśmęok idę pranie powiesić
P.S: Co do wagi niestety ... jestem ok 8-9 na plusie ale cóż ... 165 cm, mleko mi nie leci w żadnym wypadku, rozstępów jeszcze nie mam (i obym nie miała do końca, smaruje się najpierw Lirene Będę Mamą, teraz Ziaja), zgagę mam rzadko i też praktycznie miałam ją pierwszy raz dopiero w ciąży ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:27