X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia ja tez waze ponad 80 pewnie juz 82 ..:/ a zaczynalam z 70:/ przy wzroscie 172 cm.. a ty ile masz wzrostu? ale ja nie jem duzo:/ nie pije sokow anislodkich napojow gazowanych, malo kiedy jem kolacje , tylko owoce ale to ze 3 godziny przed snem a tak idzie waga do przodu:/

f2w3rjjg5apekm56.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imiona:
    Mikołaj
    Leon
    Jakub
    Michał
    Franek
    Tadeusz

A kosmetyki ja zamierzam kupić Linomag w płynie i mydełko rumiankowe, Octenisept, Alpika/Sudocrem.

I nie zamierzam też używać emolientów na początku :) chyba, że okaże się, że będzie taka potrzeba.

Podobno noworodka się na początku żadnymi oliwkami i kremami nie natłuszcza...

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to chyba najważniejsze abyśmy się z nią dobrze czuly?
    Ja mam 177cm wzrostu. Na starcie ważyłam 70kg i było to w normie. Teraz mam natomiast 81kg i nie czuje się z tym złe :) Kilkanaście lat temu strasznie przytyłam, ważyłam 80kg, trudno mi było nawet chodzić, czułam się okropnie źle. Tak wiec w warunkach bez ciąży, od kilka lat, trzymałam się ram: 63-67 kg. Dopiero przed ciąża sobie pofolgowalam i zostałam na 70 :)
    Ja myśle, jak podczytuje styczniówki i lutowki, ze jak zacznę karmić i przejdę na dietę karmiącej, to wrócę do moich 67 w dwa miesiące. Olga spali cały mój nadprogramowy tłuszcz, to w końcu bedzie lato i codzienne spacery :)

karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wy wszystkie wysokie:) hohoh, tylko ja taka calineczka:)
    teraz łatwiej mnie przeskoczyć niż obejść:)

Sista, Inesicia, Katha81 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja wyczułam czkawke małej jak do tej pory 2 razy tylko.
    Dziewczyny czy to normlne, że nie miałam ani razu zgagi w ciąży ?

ja ogólnie o miałam raz w życiu zgage :P
    Ja zgagi jeszcze też nie miałam.
    karolina0522 wrote:
    Nie tylko Ty;) Ja mam 152 cm;) I wagę startową 50-51kg. A dziś waga pokazała dokładnie 57kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:00

Katha81 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21,
    kochana wyszły... mi osobiście nie chcę się smarować, jak byłam w 1-wszej ciąży 10 lat temu to 2 razy dziennie smarowanie..:)
    teraz leń mnie ogarnął...

541113d5ef.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgagę to ja mam, jak za duzo zjem :) Jakoś mój żołądek nie daje mi sygnałów, ze jest juz pełen i potem mi się przelewa. Wiec ja mam, ale z łakomstwa ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a ja smaruje 2 razy dziennie i jak widac go... to daje.. wrr

f2w3rjjg5apekm56.png
  • Rozalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ja mam 175,więc jak to mówi mu gin - duża jestem :) Tyle co teraz nie ważyłam nigdy w życiu, nie czuję się z tą wagą jakoś ociężale, ale widać po mnie że cycki wielkie, uda urosły i talia poszła w siną dal ;)
    Sista też liczę na to że mały wyssie ze mnie te kilogramy i wakacyjne spacery zrobią swoje i tak najważniejsze jest, aby dzieci urodziły się zdrowe i o czasie :)
    Rozstępów nie mam i boję się,że później wywali mi tyle że się nie pozbieram z nimi. Smaruję się od początku ciąży palmersem raz dziennie po prysznicu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:00

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette,
    a gdzie mieszkasz, że tak u ciebie pada??
    u nas w wawie deszczyk chlapie :)

541113d5ef.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie za imiona może właśnie Michałek.zostanie....podpytam M jak wróci...

Wlaczylam sobie głośno muzyke jak kroilam pieczarki i na chwilę usiadlam i mały chyba niezadowolony albo moze.na odwrót ale fikal jak.szalony.

Co do.oliwki to super się sprawdza na ciemieniuszke wystarczy posmarowac głowę wyczesac i schodI super i tak kilka razy...u nas zeszła szybciutko

Sista, karolina0522, Inesicia lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:07

Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:

Witam w klubie :D 155cm się kłania.

Inesicia, karolina0522, Katha81 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pisząc o wadze, zajadam się moja ulubiona czekoladą Toblerone...

Ania1704, Rozalia, karolina0522, BrumBrumek, gosi_a lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja też 156cm, jednak tych małych też trochę:P
    a mieszkam w wawie, na gocławiu, teraz faktycznie deszczyk ale chwile temu armagedon ;)

Inesicia, Aka81, karolina0522, Katha81 lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia dawaj znać co się dzieje ...

Ja właśnie wróciłam z szanownego CZMP w Łodzi... przepraszam jeśli będę tutaj bluźnić - ale nie mam innego wyjścia bo nawet nie mogę opierdzielić WZ-tki na pocieszenie.

Pojechałam na wizytą w ramach NFZ - po raz pierwszy aby z innym lekarzem skonsultować moją szyjkę - nie spodziewałam się ani czerwonego dywanu, kawioru ani nawet srajtaśmy w kiblu ale kur*** zwykłej grzeczności.
    Zapominając już o tym, że lekarz się spóźnił - w kolejce awantura kto za kim jest - no nic 1,5 godziny po mojej wyznaczonej wchodzę!
    I po dzień dobry zaczynam uczciwą ludzką rozmowę - że jestem w 27tyg, ciąża prowadzona przez 1 lekarza, takie i takie leki ... no i że usłyszałam ostatnio "że szyjka nie jest szałowa ale nie jest zła" jestem po 2 tyg brania luteiny - twardnienia brzucha się zmniejszyły ale pojawiły się kłucia w pochwie chciałam więc to Panie dr skonsultować - ODPOWIEDŹ " A JAK PANI MYŚLI ... że macica, z wielkości mandarynki poszerzy się do wielkości arbuza bez żadnego ukłucia ???? " o.O
    Siedzę dalej - myślę nie nastawiaj się źle .... oddychaj! I słucham śpiewki lekarza dalej : " Tak się stało, że znam Pani lekarza i to b. dobra specjalista i powinna być Pani dumna z tego, że Panią prowadzi - więc skoro lekarz mówi, że szyjka nie jest zła - to po co Pani do mnie przychodzi" ....
    Siedzę i myślę ... ooo kur*** ale wchodzę w dyskusję - tłumaczę, że do tej pory szyjka była badana jedynie ręcznie - nie było nic mówione o jej "szałowości" a tu nagle dostaję leki ( skłamałam, że mój ginekolog miał zepsute USG i nie mógł zrobić pomiaru ) Dostaję odpowiedź " Badanie szyjki macicy przez USG nie jest obowiązkowe i nie praktykuje się go kiedy nie ma konieczności, jak jest Pani taka dociekliwa to trzeba było sobie zrobić jeszcze pierwiastkowe badanie włosa o.O - a w ogóle zrobię Pani Quizz - jak się mówi na kobietę ciężarną inaczej ?? ( tutaj robię minę w style WTF ) Lekarz sam sobie odpowiada - kobieta w odmiennym stanie - więc niech się Pani nie dziwi, że wszystko się w Pani zmienia " o.O - Zaprasza mnie do badania ręcznego - bolesnego w ch*** i badając mnie śmieje się na cały głos o.O dodając "Pani Prof. miała rację mówiąc, że nie jest szałowa - ale z taką szyjką być może dotrwa Pani do końca - nie widzę wskazań do USG, ani ryzyka przedwczesnego porodu - proszę się już ubrać i ufać bardziej swojemu lekarzowi - domyślam się, że nie rodzi Pani u nas " ja na to już w głowie " No pewnie kur***, że nie " .... Myślałam sobie... nie no człowiek płaci te składki - dam szansę NFZ - z efektem takim, że poryczałam się po wizycie w obrzydliwym, szpitalowym kiblu .... :(

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Inesicia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    nenette,
    a gdzie mieszkasz, że tak u ciebie pada??
    u nas w wawie deszczyk chlapie :)
    Ja też w Wawie i u nas na Woli był grad
    Scintilla współczuję wizyty u takiego głąba. Czasami mam wrażenie, że niektórzy lekarze naprawdę minęli się z powołaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:22

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla tu chyba nie ma czego komentować. Bardzo Ci współczuję, że musiałaś tego wysłuchać. Po prostu brak słów jak tak można potraktować kobietę w ciąży!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zjadłam obiad i jest mi tak dobrze :)
    Bardzo dziękuję za info o kosmetykach i link do strony, na pewno skorzystam :)
    U mnie pojawiła się dwa razy zgaga, niestety zawsze wieczorem wczoraj kupiłam sobie rennie żeby się nie męczyć bo to nic miłego!
    Rozstępy też mi się pojawiły dwa nad pośladkiem, smaruje się systematycznie ale jak widać nie ma reguły :/
    Ja mam 170 wzrostu, teraz ważę ok. 67 czyli jakieś 10 kg więcej, trochę się martwię jaki będzie wynik końcowy :(

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla współczuję :( :( :( zero delikatności Ci lekarze, no masakra po prostu... ech Ja też w Wawie oczywiście jest 5 na plusie więc wszystko się rozpuszcza, ale był moment że padał taki mokry śnieg, na szczęście zdążyłam wrócić z Lidla zanim zaczął padać najgorszy (w sklepie kolejki na maxa i zapomnijcie o tym żeby ktoś mnie przepuścił, jednak nie umiem się o to upominać, może jeszcze później). Co do kosmetyków myślałam o Ziajce od 1 dnia życia, jak mówicie że te z rossmana są okej to też je sprawdze, dzięki tej stronce która analizuje składy - dzięki... hmmm jeszcze zajrzałabym na to allegro i do apteki gemini, a tu obiecane burgery mam robić M.tyle że czuję że szałowe nie będą bo mięso z lidla dupy nie urywa jak to się mówi ;)
    Ze szkołą rodzenia trochę pozamieniałam grupy bo M nie mógł chodzić w środy na ćwiczenia i będę mieć we wtorki same wykłady a od 23 marca w poniedziałki ćwiczenia dopiero. Co do imion hmmmm swojego nie zdradzam bo to niespodzianka więc proponuję :

- Antoś
    - Kajetan
    - Michał
    - Maciuś
    - Karol

To tak rzutem na taśmę ;) ok idę pranie powiesić ;)

P.S: Co do wagi niestety ... jestem ok 8-9 na plusie ale cóż ... 165 cm, mleko mi nie leci w żadnym wypadku, rozstępów jeszcze nie mam (i obym nie miała do końca, smaruje się najpierw Lirene Będę Mamą, teraz Ziaja), zgagę mam rzadko i też praktycznie miałam ją pierwszy raz dopiero w ciąży ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 14:27

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ