X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ania ale wystraszyłam Cię czy namówiłam? Ja pomimo ekscesów teraz, na poród tam się wybieram nadal! :) no chyba, że coś mi się odmieni..
    Zachęciłaś, właśnie siedzę na stronie szpitala!

nenette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie kosmetyki kupiłyście bądź macie zamiar zakupić dla maluszków! Głównie chodzi mi o mydło/ żel do mycia i krem/ oliwka!

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Dziewczyny jakie kosmetyki kupiłyście bądź macie zamiar zakupić dla maluszków! Głównie chodzi mi o mydło/ żel do mycia i krem/ oliwka!
    Póki co nie mam pojęcia jakie kosmetyki kupimy. Czekam na SR-może tam się dowiem co wybrać.

Ania1704 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!
    Własnie wróciłam od mojego gina, ponad godzinę z nim rozmawiałam,odpowiedział na wszystkie pytania i sam dużo mówi, uwielbiam go :) Małego nie podglądał, tylko słuchaliśmy serduszka,szyjka długa i zamknięta. Bardzo pozytywna wizyta :) Od początku mam 7.3kg na plusie,ale oczywiście mój gin mówi że stanowczo za dużo. Jutro badanie krzywej i morfologia.
    No ale widzę że u Was tak średnio kolorowo, bardzo współczuję :/ Mam nadzieję, że szybko wszystko wróci na odpowiedni tor, żebyście mogły się cieszyć dalej ciążą.

Nenette ja zawsze na IP jeżdżę na Karową, jakoś polubiłam ten szpital i zawsze taki spokój tam panuje. No rodzić tam nie będę ze względu na cc, ale sądzę że to dobry wybór.

Inesicia, nenette, karolinka85, Scintilla, Alorrene13, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zakupiłam ZIAJKĘ płyn do kąpieli natłuszczający . A do smarowania z nivea mleczko aksamitne nawilżające . Oliwki raczej nie będę używać kupię tylko małą buteleczkę w razie konieczności .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7,3 kg na plusie w 25 tyg to za dużo? Dziwne...

Dziewczyny, czy wy tez macie coś takiego, jakby ktoś wam czasem usiadł na klatkę piersiową i było tak ciezko? Jejku ja tak mam a szczególnie jak mi sie brzuch napnie albo jak coś robię i sobie usiade odpoczac. Tak jakby ktoś mi zlapal za przepone

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, że ja za dużo nie przytyje - jak do tej pory na plusie 1,5 kg od początku ciąży . Ale i tak troszku mam nadwagi.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/

Jeśli chodzi o kosmetyki to polecam tą stronę i analizy dla dzieci. Sporo można się dowiedzieć o składzie kosmetyków i które maja najmniej tych złych składników, jest tez ocena nowej lini kosmetyków Dada z biedronki. Na pewno będę się tym kierowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:23

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym też żebyście pomogły mi wybrać imię na synka...wiele było tematów na belly le ja bym chciala żebyście Wy napisały jakie imię Wam się podoba może ułatwi mi to jakiś wybór

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na tej stronie i staram sie nią sugerować ale też nie wszystkim bo człowiek by zwariował..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    7,3 kg na plusie w 25 tyg to za dużo? Dziwne...

Dziewczyny, czy wy tez macie coś takiego, jakby ktoś wam czasem usiadł na klatkę piersiową i było tak ciezko? Jejku ja tak mam a szczególnie jak mi sie brzuch napnie albo jak coś robię i sobie usiade odpoczac. Tak jakby ktoś mi zlapal za przepone

Też byłam zdziwiona, ale pokaał mi chyba ze trzy wykresy na których na tym etapie ta waga jest zbyt wysoka...Powiedział że jak będę tak przybierać to skończę z wagą powyżej 20 kg, a tego wolałabym uniknąć. No nic, koniec z objadaniem się słodyczami :)
    Ja takich bóli nie mam,zadyszkę tak ale nic z przepony...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    postanowiłam sie nie denerwować i idę dziś na 18 40 na usg 3d lub 4d plus usg szyjki z jej oceną koszt...:( 250 , ale będę spokojna i potraktowana , jak powinnam :)
    jak się zapłaci to się ma..
    ciekawa jestem , jak malutka wygląda :)
    ale najbardziej zależy mi na ocenie szyjki, więc zobaczymy...
    wolę zapłacić niz tułać się po ip czekać i tłumaczyć czemu przyjechałam...
    suzana ja też uważam , że starynkiewicza ma wysoki poziom, biorę go pod uwagę i orłowskiego, najgorszy jest dla mnie madalińskiego:(

Alorrene13 lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Dziewczyny, chciałabym też żebyście pomogły mi wybrać imię na synka...wiele było tematów na belly le ja bym chciala żebyście Wy napisały jakie imię Wam się podoba może ułatwi mi to jakiś wybór
    ja miałam zamiar nazwać synka Szymon jak by sie okazało, że chłopak .
    Podoba mi sie też Miłosz .
    Nie cierpię imion typu Tadeusz, Roman, Jan , Julian, Kazimierz, Jerzy ... ale wiadomo każdemu co innego sie podona i każda z nasma prawo sobie nazwac dziecko jak jej sie podoba i to nie podlega dyskusji :)

Viola lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    mam nadzieje, że ja za dużo nie przytyje - jak do tej pory na plusie 1,5 kg od początku ciąży . Ale i tak troszku mam nadwagi.

1,5 kg czy ja dobrze widzę? Myślałam że to niemożliwe :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Mi najbardziej podoba się Michałek i Adaś;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    1,5 kg czy ja dobrze widzę? Myślałam że to niemożliwe :)
    no :) 18 lutego tyle waga pokazała :)

moja waga startowa 85,6 kg - 177 cm
    jak na razie przytyłam 1,5 kg i mam nadzieje że max 7 przytyje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:29

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Mi najbardziej podoba się Michałek i Adaś;)
    Mi też Michał ale mam takiego męża też :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaczynamy od przyszłego tygodnia Szkole Rodzenia. Hura, nareszcie :)
    Nadine - zaakceptuj moje zaproszenie do przyjaciółek, to prześle Ci moje dane osobowe. Bedą bowiem grupy i fajnie jakbyśmy były w jednej :) Myśle tylko, ze trzeba o to poprosić jak bedą dzwonić.
    Pisz jak tam po Twojej obronie :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!! :)
    Ania1704 ja też właśnie zastanawiam się jakie kosmetyki kupić, na razie czytam recenzje. Nie będę też kupowała na zapas bo nigdy nie wiadomo co może uczulić...
    Jeśli chodzi o takie 'dodatki' do wyprawki to będę zamawiała u tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773 fajne rzeczy i w dość przystępnych cenach.
    Inesicia super kamizelka ja chyba też wybiorę na do swoich szmateksów, może też uda mi się coś upolować.

Dziewczyny moja szkoła rodzenia 'współpracuje' z szpitalem w którym chcę rodzić i tam wydają takie zaświadczenie o odbyciu kursu w tej SR i pomimo np. braku ostrego dyżuru lub braku miejsc i tak przyjmują na odział. Może u Was też są takie szkoły przyszpitalne??

Ania1704, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie bede chodziś na sr bo nie ma u mnie :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ