X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Nenette, jeżeli chodzi o szpitale które wymieniłaś to moja ginka tłumaczyła mi, że najlepiej będzie udać się do szpitala o trzecim stopniu referencyjności na pewno takim szpitalem nie jest Inflancka!

Dlatego jezdziłam na Karową..no i tam chciałabym rodzić, szczególnie w sytuacji kiedy mogę urodzić wcześniej, bo tam super opieka dla dzieciaczków. Ten mój gin prof niby doświadczony, ale teraz bardziej zarządza oddziałem niż fizycznie pracuje na oddziale i taki efekt..Gin z medicover z kolei pracuje w instytucie matki i dziecka i ona każe jeździć też tam, ale boje się tego szpitala :P. Inflancka faktycznie ma 2gi stopień, myślałam, że 3ci.. no a trzeba przede wszystkim myśleć o dziecku.

Tak czy siak pójdę jeszcze do tego polecanego, on tak jak gin z medicover pracuje na oddziale, robi CC itp wiec będę miała dwie opinie "czynnych" gin, a to najważniejsze chyba, tak jak piszesz Sista.

Nic to kochane musimy trzymać się dzielnie, po 30tyg będziemy już w strefie bardziej bezpiecznej, niektóre z Was mają już bardzo blisko:) a tymczasem zabieram się za nową książkę, trochę kryminału nie zaszkodzi małej :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo faktycznie są położne w DDTVN

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Zazdroszcze tym ktorym moga poprostu cieszyc sie ciaza..tez bym chciala..ale co rusz sa jakies zmartwienia.. Odliczam dni i modle sie o nastepne.. O chodzeniu po sklepach moge jedynie pomarzyc..chyba ze po sklepach online.. Tylko tam robie zakupy ciuszkowe dla synka..
    Ale dam rade..tylko zeby spokojnie dotrwac..po 34tc sie uspokoje..mam nadzieje ze na dobre..a poki co to kazdego dnia moim towarzyszem jest strach,lęk..no i łóżko..
    Ale piekne sloneczko dzis swieci..az chcialoby sie wyjsc na spacer..ale niestety musze jeszcze troche poczekac..zobaczymy jak sie sytuacja ma w czwartek na wizycie..
    Dziewczyny trzymam kciuki za Was wszystkie i za siebie..oby te wszystkie bole minely jak reka odjal..a szyjki stanely w miejscu ;)

zazdroszczę Ci wizyty w czw ja na moją muszę jeszcze czekać ponad tydzień. Ciekawe jak tam szyjka?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette a rozwazalas spróbować pojechać do szpitala na starynkiewicza. Szpital może nie jest najpiękniejszy ale za każdym razem kiedy tam przyjezdzalam traktowali mnie bardzo poważnie, tam miałam zakładany szew okrezny na szyjkę w 14tyg i teraz zakładali mi pessar oraz podawali sterydy.Szpital ma III stopień referencyjnosci i za każdym razem kiedy tam leżałam dziewczyny na patologii ciąży chwalily lekarzy za zaangażowani. Z tego co się dowiedziałam to trafiają tam różne poważne przypadki.

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    zazdroszczę Ci wizyty w czw ja na moją muszę jeszcze czekać ponad tydzień. Ciekawe jak tam szyjka?
    No w koncu bedzie w czwartek..ale od 5lutego sie dluzylo..no i bylam 2 razy na IP i raz w szpitalu..takze nie za ciekawy miesiac to byl :( wolalabym wizyty miec czesciej :( nastepna pewnie bedzie 2kwietnia.. Ale juz w lutym zapisalam sie do ponoc dobrego i fajnego gina na nfz na 16marca..wiec tyle dobrego.. ;)
    A szyjki pewnie sie nie zmienily..zarowno u mnie jak i u Ciebie.. :)

Karolina0052 i co kochana jedziesz na IP?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeee kiepsko z tymi położnymi, nie było porad tylko sobie pogadali :/
    Ja cieszę się ciążą, przyzwyczajam sie na razie do tego zwolnienia i ilości wolnego czasu ;) najchętniej bym w tym czasie coś kupowała ale to też trzeba ograniczać ;) chyba właśnie zrobię jakies zamowienie z tej apteki gemini i poszukam moze potrzebnych rzeczy na allegro. Nadine powodzenia na obronie, bedzie dobrze!
    Zyrcia , Katha trzymajcie się kochane! Kciuki zaciśnięte, inaczej nie możemy Wam pomoc.
    Powodzenia wszystkim w codziennych zmaganiach, naukowych, w pracy, zdrowotnych i dla tych bez problemów też, buziaki :*

Sista, Katha81, Nieukowa, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Nenette a rozwazalas spróbować pojechać do szpitala na starynkiewicza. Szpital może nie jest najpiękniejszy ale za każdym razem kiedy tam przyjezdzalam traktowali mnie bardzo poważnie, tam miałam zakładany szew okrezny na szyjkę w 14tyg i teraz zakładali mi pessar oraz podawali sterydy.Szpital ma III stopień referencyjnosci i za każdym razem kiedy tam leżałam dziewczyny na patologii ciąży chwalily lekarzy za zaangażowani. Z tego co się dowiedziałam to trafiają tam różne poważne przypadki.

W zasadzie to po prostu w razie "w" chciałam pojechać gdzie indziej zobaczyć jak mnie potraktują. Tam przyjmują bez problemu na IP nawet jak nie masz lekarza stamtąd? Może to jest rozwiązanie jakby co.. Myślę, że gorzej niż w instytucie matki i dziecka tam na pewno nie jest:)

Sista lubi tę wiadomość

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę że trafiłam na mojego lekarza który wizyty wyznacza mi raz w tygodniu, miesiąc to dla mnie zbyt długi czas życia w niepewności.

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam tam lekarza, ani nawet nikogo nie znałam, a jak przyjechałam to Odrazu podjęli decyzję ze zostawiają mnie na obobserwacji i dalsze kroki podejmowali juz na patologii i o wszystkim informowali.Ja juz zwiedzilam większość szpitali w Warszawie, zaliczyłam Karową, Żelazną, inflancką, MSWiA, starynkiewicza i jak narazie na starynkiewicza według mnie sprawdzają wszysto najlepiej.

nenette lubi tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Suzanna
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Ja się cieszę że trafiłam na mojego lekarza który wizyty wyznacza mi raz w tygodniu, miesiąc to dla mnie zbyt długi czas życia w niepewności.
    Mi co tydzien to nie trzeba..ale co 2-3tyg juz byloby lepiej ;)
    Bo gdybym chodzila co tydz.to wydalabym 600zl na same wizyty a usg 100zl..
    Ale mam nadzieje ze ten na nfz bedzie ok..i wizyty wyjda mi co 2tyg..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj sikam jak najęta. Masakra jakaś :-( i znowu leci mega dużo śluzu
    :-( Wykończyć się idzie psychicznie, tłumaczę sobie że to pewnie nic ale ile można? Codziennie coś :-( Zadzwonię potem do gina co robić.

Karolinka mnie też ciągle kłuje w tej pochwie, ostatnio gin posprawdzał i nic się nie działo.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna dziękuję za info, jakby co spróbuje w takim razie tam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Dlatego jezdziłam na Karową..no i tam chciałabym rodzić, szczególnie w sytuacji kiedy mogę urodzić wcześniej, bo tam super opieka dla dzieciaczków. Ten mój gin prof niby doświadczony, ale teraz bardziej zarządza oddziałem niż fizycznie pracuje na oddziale i taki efekt..Gin z medicover z kolei pracuje w instytucie matki i dziecka i ona każe jeździć też tam, ale boje się tego szpitala :P. Inflancka faktycznie ma 2gi stopień, myślałam, że 3ci.. no a trzeba przede wszystkim myśleć o dziecku.

Tak czy siak pójdę jeszcze do tego polecanego, on tak jak gin z medicover pracuje na oddziale, robi CC itp wiec będę miała dwie opinie "czynnych" gin, a to najważniejsze chyba, tak jak piszesz Sista.

Nic to kochane musimy trzymać się dzielnie, po 30tyg będziemy już w strefie bardziej bezpiecznej, niektóre z Was mają już bardzo blisko:) a tymczasem zabieram się za nową książkę, trochę kryminału nie zaszkodzi małej :P
    Byłam Kiedyś w Instytucie Matki i Dziecka i przyznam szczerze, że byłam przerażona. Mi Moja ginka bardzo polecała właśnie szpital na Karowej, mówiła, że według niej jest tam najlepszy oddział w Warszawie dla noworodków. Tylko słyszałam, że trudno się tam dostać.

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja tez czesciej sikam..moze dzieciaczki nam uciskaja na pecherz..bo sie tak ulozyly..i od tego te klucia w pochwie? ;)

Zyrcia i jak po obchodzie kochana? Daj znac bo sie martwimy o Was! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:24

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Byłam Kiedyś w Instytucie Matki i Dziecka i przyznam szczerze, że byłam przerażona. Mi Moja ginka bardzo polecała właśnie szpital na Karowej, mówiła, że według niej jest tam najlepszy oddział w Warszawie dla noworodków. Tylko słyszałam, że trudno się tam dostać.

Ania:) ja też byłam tam raz i od tej pory się boję ;) na Karowej lekarka dyżurna mówiła, że teraz starają się nie odsyłać rodzących, przy mnie zapisywała też dziewczyne na cc, którą odesłali z kwitkiem z bielańskiego i madalińskiego.. no i niestety to, że nas przyjmą nie oznacza, że będzie miejsce dla dzieciaczka-moja siostra miała tam cc i niestety synek wcześniak był przewożony do bródnowskiego, bo nie było wolnych inkubatorów, no ale to już wyjątkowa sytuacja, oby nie było to potrzebne tfu tfu :) Ja myśle tylko, że oni mają tam takie przypadki, że taki jak mój to na razie dla nich pikuś i tyle.. dlatego z ciekawości jeżeli będzie trzeba pojadę na tego starynkiewicza np.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette po informacjach od Ciebie chyba przemyślę poród na Karowej!

• agawera Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwałę się wam moim ciśnieniem ale nie wiem czy jest czym 101/65 puls 101 i przy pulsie mnie coś przeraziło

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Nenette po informacjach od Ciebie chyba przemyślę poród na Karowej!

Ania ale wystraszyłam Cię czy namówiłam? Ja pomimo ekscesów teraz, na poród tam się wybieram nadal! :) no chyba, że coś mi się odmieni..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia daj znać co u Was!

Joasia a u Was jak sytuacja?? Dajcie znac kochane

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio zastanawiam się jakie są "szanse" na to, że jak będę rodzić to na Żelaznej usłyszę "Przykro mi, nie mamy miejsc". Może na szkole rodzenia dowiem się czegoś w tej kwestii. Kolejne szmateksowe zakupy uważam za udane. Przy okazji znalazłam bluzkę i leginsy dla siebie. A dla Małej 2 pary spodenek, półśpiochy, sweterek, bluzeczkę, i 5 bodziaków. I jeszcze kamizelkę, która pewnie będzie mało praktyczna, ale może na jesień się przyda. Aż muszę się nią pochwalić bo jest śliczna;P
    oqspvbrguotc_t.jpg

Z., Ania1704, nenette, Viola, Scintilla, Alorrene13, agnieszyczka lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ