Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:Dziewczyny mi nic nie wycieka z piersi, totalnie niccccc - czy to normalne ?
-
Maglic - tu mnie zaskoczyłaś bo o dolnej granicy nigdy mnie nikt nie informował - może dlatego, że nigdy nie miałam po posiłku mniej niż 85.
Hipoglikemia jako niedocukrzenie jest chyba poniżej wartości 50 - ale to się dzieje najczęściej już w typowej cukrzycy wraz z Insuliną ... więc najlepiej pogadać z lekarzem - być może masz "farta" i w ciągu dnia nie musisz tak mocno przesadzać z dietą - jedynie kwestia unormowania porannych wartościmaglic lubi tę wiadomość
-
Hello, jestem i ja
Na wszystkie posty na pewno nie odpowiem, bo tyle napisałyście.
Maglic, z tego co ja słyszałam to norma 60-120. Możesz mieć też zaniżony wynik jeżeli za mocno wyciskasz krew do pomiaru. A może po prostu taka natura
Co do wymiarów brzuszka to jeżeli lekarz nic nie mówi to najczęściej jest dobrze. Nie pamiętam już która się zastanawiała nad wizytą u diabetologa żeby trochę wdrożyć dietę. Kochana polecam CI stronę słodkiemamy. Tam jest o diecie i samemu można sobie taką dietę ułożyć.
Wszystkim hospitalizowanym, chorym życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domu. Będzie dobrze dziewczyny, dotrwamy do czerwca.
Co do piersi to u mnie też nic nie leci, tylko mam na sutkach taką białawą wydzielinę, ale nie miałam mokro ani razu.
Ja dzisiaj kupiłam sobie dwie koszule nocne i koszulkę z nadrukiem, ale się pochwalę dopiero jak dotrąA i dostałam z hippa list z próbką jakiegoś kremu i kupony rabatowe do Rossmanna na produkty Hipp. Czekam jeszcze na przesyłkę z Bebiklubu
A w aptece Gemini kupuję Femibion, bo mają najlepszą cenę
Sista lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Moje piersi są obrzmiałe i jak je po kąpieli wieczorem lekko przycisnę na brodawce, to pojawia się kropla siary. Chyba siary - jest szarawomętne
Ale żeby leciała sama z siebie to nie zauważyłam (na szczęście)
Piersi mi 2 rozmiary urosły i muszę się po jakiś stanik na słonia wyprawić w najbliższym czasie ;0
Spróbujcie dziewczyny nie myśleć o trudnym dla was czasie, surfujcie po necie, czytajcie książki o dzieciach i macierzyństwie, będzie dobrze!
Mój mąż mnie dziś uraczył wzruszającym tekstem. Patrzy na mnie i mówi: "wiesz, ten mały faktycznie ma już niezłego powera w nogach." Pytam go, skąd wie, a ten do mnie, że go Radek ok. 3 w nocy obudził jak się próbował do brzucha przytulić
Mąż ma twardy sen, więc tym bardziej szacun dla małego
Haha ja dziś od męża rano usłyszałam, ale kopała. Ja doniego a skąd wiesz?a ten no jak to nie czułaś? I też przytulił się do brzucha jak spałam a mała podobno szalała
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPo badaniu stwierdzili ze szyjka jest krotka miekka i rozwarta na 1 cm. Mam lezec i dostac jakieś sterydy. Wpadlam w szal ze musze tu siedziec i nie wiem co jest grane bo mnie strasza przedwczesnym porodem i ze moja dziecko nie przezyje wtedy. Usg nie robia zeby juz macicy nie glowica nie ruszac bo sa skurcze. W zasadzie mam wrazenie ze mi wszystkiego nie mowia. Mam nadzieje ze jutro wyjde
( tak zle znosze pobyt w szpjtalut ze zachowuje sie jak wariatka... a i ktg mam co dwie godziny... cos czuje ze nie jest dobrze l
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:10
-
zyrcia wrote:Po badaniu stwierdzili ze szyjka jest krotka miekka i rozwarta na 1 cm. Mam lezec i dostac jakieś sterydy. Wpadlam w szal ze musze tu siedziec i nie wiem co jest grane bo mnie strasza przedwczesnym porodem i ze moja dziecko nie przezyje wtedy. Usg nie robia zeby juz macicy nie glowica nie ruszac bo sa skurcze. W zasadzie mam wrazenie ze mi wszystkiego nie mowia. Mam nadzieje ze jutro wyjde
( tak zle znosze pobyt w szpjtalut ze zachowuje sie jak wariatka... a i ktg mam co dwie godziny... cos czuje ze nie jest dobrze l
Sterydy zawsze dają rutynowo żeby plucka się szybciej rozwinely jak jest ryzyko przedwczesnego porodu... Jak masz ktg to rysują się jakies skurcze? Jedna sonda wskazuje tętno dzidziusia a druga skurcze. Jeśli nie ma skurczy to na spokojnie, tylko lez. Zadbają o Ciebie w szpitalu.
A w takiej sytuacji to pomyśl ze lepiej mieć przy sobie opiekę lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:20
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualny
-
Zyrciu - postaraj się uspokoić troszeczkę, choc wiem, ze łatwo się mówi. Leon potrzebuje teraz Twojego spokoju. Jesteś juz w 27 tygodniu i wszystko co robisz, robisz dla Leona. Nawet jeśli miałabyś leżeć w tym szpitalu przez następne kilka tygodni, to masz jasny cel - dotrzymać Leona jak najdłużej !!! Trzymam kciuki aby szyjka się zwęziła i wydłużyła do bezpiecznych rozmiarów !!! Postaraj się spac spokojnie. Wierze, ze wszystko bedzie dobrze !!!
Koleżanka w grudniu urodziła w 30 tygodniu. Z dzieckiem, które rozwija się prawidłowo, sa juz dawno w domu. Głowa do góry !!! Ściskaj kolana i nogi do góry !!! -
Zyrcia wiem ze to nie jest komfortowa sytuacja ale lepiej żebyś została pod opieką. Jeśli dostajesz te sterydy co ja czyli Dexaven to będą 4dawki czyli dwa dni w szpitalu plus doba na obserwacji. Do tego szyjka krótka i miękka z rozwarciem nie wróży nic dobrego wiec pewnie będą chcieli się tym również zająć tylko muszą skurcze wyciszyć.
-
Zyrcia spokojnie bo nerwy tu nic nie dadza. Ja juz bym wolala zeby co chwile sprawdzali , zawsze masz pewnosc a w domu co jeszcze wiekszy mialabys stres. Sprobuj sie uspokoic bedzie dobrze... Wiem ze latwo sie mowi , ja tez bylam w szpitalu i nieraz mialam dosc ale wez pod uwage ze to jest dla dobra dziecka i twojego... Dasz rade...Sciskam mocnoMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Juz mi te szyjki na glowe ida,zaczynam sie martwic o moja a wizyta dopiero 18.03 . a mowia ze ciaza to taki fajny stan hmm.......
Mnie dzis tak piecze pępek, kluje ale siostra mi mowila ze on miala tak samo bo sie macica powieksza. Ktoras z was tez tak miala, dziwne uczucie.
Poogladalam dzis lozeczka, wozki i doszlam do wniosku ze zamowie na allegro..
Maly zaczyna ladowac czasami mam wrazenie ze zaraz mi noge wystawi hmm przez kaske....
Trzymajcie sie dziewczynyViola lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
ja tez czuję ruchy bardzo nisko i to juz od dawna z 15 cm poniżej pępka i tez mnie kłuję i bardzo mocno się tam rusza..
wiecie co dziewczyny ja mam juz DOSYĆ tej ciąży po prostu wymiekami psychicznie i fizycznie , nie mam już siły!!!!!!!!!1
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
O kurcze Zyrcia..sterydy dostaniesz na plucka Leonka,i wierze ze dostaniesz leki na skurcze..bedziesz lezec i napewno dotrwacie jeszcze te kilka tygodni..az Leon bedzie bardziej bezpieczny..trzymam kciuki kochana..trzymaj sie tam..
A w ciagu dnia sprawdzaja kilka razy detektorem tetno maluszka -
karolina0522 wrote:ja tez czuję ruchy bardzo nisko i to juz od dawna z 15 cm poniżej pępka i tez mnie kłuję i bardzo mocno się tam rusza..
wiecie co dziewczyny ja mam juz DOSYĆ tej ciąży po prostu wymiekami psychicznie i fizycznie , nie mam już siły!!!!!!!!!1
niby to klucie bo dziecko sie rusza..tak przynajmniej mi mowila..
-
Zyrciu tulę Cię wirtualnie. Wiem że leżenie w szpitalu nie jest niczym miłym, ale jesteś pod opieką to najważniejsze. Sterydy dają na płucka, myślę że to dobrze, na bank nie zaszkodzą a pomogą.