X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dziewczyny mi nic nie wycieka z piersi, totalnie niccccc - czy to normalne ?
    U mnie też nie ma żadnych "wycieków".

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic - tu mnie zaskoczyłaś bo o dolnej granicy nigdy mnie nikt nie informował - może dlatego, że nigdy nie miałam po posiłku mniej niż 85.
    Hipoglikemia jako niedocukrzenie jest chyba poniżej wartości 50 - ale to się dzieje najczęściej już w typowej cukrzycy wraz z Insuliną ... więc najlepiej pogadać z lekarzem - być może masz "farta" i w ciągu dnia nie musisz tak mocno przesadzać z dietą - jedynie kwestia unormowania porannych wartości :)

maglic lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:07

Scintilla lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, jestem i ja :)

Na wszystkie posty na pewno nie odpowiem, bo tyle napisałyście.

Maglic, z tego co ja słyszałam to norma 60-120. Możesz mieć też zaniżony wynik jeżeli za mocno wyciskasz krew do pomiaru. A może po prostu taka natura :)

Co do wymiarów brzuszka to jeżeli lekarz nic nie mówi to najczęściej jest dobrze. Nie pamiętam już która się zastanawiała nad wizytą u diabetologa żeby trochę wdrożyć dietę. Kochana polecam CI stronę słodkiemamy. Tam jest o diecie i samemu można sobie taką dietę ułożyć.

Wszystkim hospitalizowanym, chorym życzę zdrówka i szybkiego powrotu do domu. Będzie dobrze dziewczyny, dotrwamy do czerwca.
    Co do piersi to u mnie też nic nie leci, tylko mam na sutkach taką białawą wydzielinę, ale nie miałam mokro ani razu.

Ja dzisiaj kupiłam sobie dwie koszule nocne i koszulkę z nadrukiem, ale się pochwalę dopiero jak dotrą :) A i dostałam z hippa list z próbką jakiegoś kremu i kupony rabatowe do Rossmanna na produkty Hipp. Czekam jeszcze na przesyłkę z Bebiklubu :)
    A w aptece Gemini kupuję Femibion, bo mają najlepszą cenę :)

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Moje piersi są obrzmiałe i jak je po kąpieli wieczorem lekko przycisnę na brodawce, to pojawia się kropla siary. Chyba siary - jest szarawomętne :) Ale żeby leciała sama z siebie to nie zauważyłam (na szczęście)
    Piersi mi 2 rozmiary urosły i muszę się po jakiś stanik na słonia wyprawić w najbliższym czasie ;0

Spróbujcie dziewczyny nie myśleć o trudnym dla was czasie, surfujcie po necie, czytajcie książki o dzieciach i macierzyństwie, będzie dobrze!

Mój mąż mnie dziś uraczył wzruszającym tekstem. Patrzy na mnie i mówi: "wiesz, ten mały faktycznie ma już niezłego powera w nogach." Pytam go, skąd wie, a ten do mnie, że go Radek ok. 3 w nocy obudził jak się próbował do brzucha przytulić :D
    Mąż ma twardy sen, więc tym bardziej szacun dla małego :)

Haha ja dziś od męża rano usłyszałam, ale kopała. Ja doniego a skąd wiesz?a ten no jak to nie czułaś? I też przytulił się do brzucha jak spałam a mała podobno szalała :-)

Nieukowa lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniu stwierdzili ze szyjka jest krotka miekka i rozwarta na 1 cm. Mam lezec i dostac jakieś sterydy. Wpadlam w szal ze musze tu siedziec i nie wiem co jest grane bo mnie strasza przedwczesnym porodem i ze moja dziecko nie przezyje wtedy. Usg nie robia zeby juz macicy nie glowica nie ruszac bo sa skurcze. W zasadzie mam wrazenie ze mi wszystkiego nie mowia. Mam nadzieje ze jutro wyjde :(( tak zle znosze pobyt w szpjtalut ze zachowuje sie jak wariatka... a i ktg mam co dwie godziny... cos czuje ze nie jest dobrze l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:10

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k.... a ale się porobiło!!!

trzeba na spokojnie do tego podejsc..

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Po badaniu stwierdzili ze szyjka jest krotka miekka i rozwarta na 1 cm. Mam lezec i dostac jakieś sterydy. Wpadlam w szal ze musze tu siedziec i nie wiem co jest grane bo mnie strasza przedwczesnym porodem i ze moja dziecko nie przezyje wtedy. Usg nie robia zeby juz macicy nie glowica nie ruszac bo sa skurcze. W zasadzie mam wrazenie ze mi wszystkiego nie mowia. Mam nadzieje ze jutro wyjde :(( tak zle znosze pobyt w szpjtalut ze zachowuje sie jak wariatka... a i ktg mam co dwie godziny... cos czuje ze nie jest dobrze l

Sterydy zawsze dają rutynowo żeby plucka się szybciej rozwinely jak jest ryzyko przedwczesnego porodu... Jak masz ktg to rysują się jakies skurcze? Jedna sonda wskazuje tętno dzidziusia a druga skurcze. Jeśli nie ma skurczy to na spokojnie, tylko lez. Zadbają o Ciebie w szpitalu.
    A w takiej sytuacji to pomyśl ze lepiej mieć przy sobie opiekę lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:20

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg z zapisem miala wczesniej ale nke wiem co tam wyszlo a teraz mam tylko takie co podchodzj i tezyma chwile głowice jalby sprawdzala czy zyje i tyle. Dostalam cos na głowe o.O Tak bardzo nie chce tu byc :(

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiem jakie. U mnie tez w szpitalu często kontrolowali. Lepiej tak niż zostawić bez kontroli...

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu - postaraj się uspokoić troszeczkę, choc wiem, ze łatwo się mówi. Leon potrzebuje teraz Twojego spokoju. Jesteś juz w 27 tygodniu i wszystko co robisz, robisz dla Leona. Nawet jeśli miałabyś leżeć w tym szpitalu przez następne kilka tygodni, to masz jasny cel - dotrzymać Leona jak najdłużej !!! Trzymam kciuki aby szyjka się zwęziła i wydłużyła do bezpiecznych rozmiarów !!! Postaraj się spac spokojnie. Wierze, ze wszystko bedzie dobrze !!! :):)
    Koleżanka w grudniu urodziła w 30 tygodniu. Z dzieckiem, które rozwija się prawidłowo, sa juz dawno w domu. Głowa do góry !!! Ściskaj kolana i nogi do góry !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia wiem ze to nie jest komfortowa sytuacja ale lepiej żebyś została pod opieką. Jeśli dostajesz te sterydy co ja czyli Dexaven to będą 4dawki czyli dwa dni w szpitalu plus doba na obserwacji. Do tego szyjka krótka i miękka z rozwarciem nie wróży nic dobrego wiec pewnie będą chcieli się tym również zająć tylko muszą skurcze wyciszyć.

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia spokojnie bo nerwy tu nic nie dadza. Ja juz bym wolala zeby co chwile sprawdzali , zawsze masz pewnosc a w domu co jeszcze wiekszy mialabys stres. Sprobuj sie uspokoic bedzie dobrze... Wiem ze latwo sie mowi , ja tez bylam w szpitalu i nieraz mialam dosc ale wez pod uwage ze to jest dla dobra dziecka i twojego... Dasz rade...Sciskam mocno

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge lezec w domu i nie wstawac w ogole byle wyjsc :( wiem ze to dla dobra Leona ale ja i tak w domu prawie non stop leze. Nie mam wyjscia musze czekac do jutra. Dzis juz nic mi nikt nie powie. Ciekawe jak Leon wyrosl.

sss lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi te szyjki na glowe ida,zaczynam sie martwic o moja a wizyta dopiero 18.03 . a mowia ze ciaza to taki fajny stan hmm.......
    Mnie dzis tak piecze pępek, kluje ale siostra mi mowila ze on miala tak samo bo sie macica powieksza. Ktoras z was tez tak miala, dziwne uczucie.
    Poogladalam dzis lozeczka, wozki i doszlam do wniosku ze zamowie na allegro..
    Maly zaczyna ladowac czasami mam wrazenie ze zaraz mi noge wystawi hmm przez kaske....

Trzymajcie sie dziewczyny

Viola lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez czuję ruchy bardzo nisko i to juz od dawna z 15 cm poniżej pępka i tez mnie kłuję i bardzo mocno się tam rusza..
    wiecie co dziewczyny ja mam juz DOSYĆ tej ciąży po prostu wymiekam :( i psychicznie i fizycznie , nie mam już siły!!!!!!!!!1

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wcale nie jest cudowny czas :(
    ciągle coś ile tak można??? :(

541113d5ef.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Zyrcia..sterydy dostaniesz na plucka Leonka,i wierze ze dostaniesz leki na skurcze..bedziesz lezec i napewno dotrwacie jeszcze te kilka tygodni..az Leon bedzie bardziej bezpieczny..trzymam kciuki kochana..trzymaj sie tam.. <3
    A w ciagu dnia sprawdzaja kilka razy detektorem tetno maluszka ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    ja tez czuję ruchy bardzo nisko i to juz od dawna z 15 cm poniżej pępka i tez mnie kłuję i bardzo mocno się tam rusza..
    wiecie co dziewczyny ja mam juz DOSYĆ tej ciąży po prostu wymiekam :( i psychicznie i fizycznie , nie mam już siły!!!!!!!!!1
    Karolina u mnie ruchy tez nisko..i dzis dosyc czesto mnie kluje.. :( niby to klucie bo dziecko sie rusza..tak przynajmniej mi mowila..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu tulę Cię wirtualnie. Wiem że leżenie w szpitalu nie jest niczym miłym, ale jesteś pod opieką to najważniejsze. Sterydy dają na płucka, myślę że to dobrze, na bank nie zaszkodzą a pomogą.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ