X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna to dobrze ze zabezpieczenia trzymaja szyjke.. A twardnienia oby minely po lekach.. Trzymam kciuki bedzie dobrze :) jeszcze troche..i bedziesz tulic swoja zdrowa coreczke ;) <3

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśńie zbiła mi sie nutella :( ;) Czyżby to znak, że powinnam ograniczać cukier :D
    Gina skomentowala cukier że wszystko w normie, wiec nie bede sama szukac problemow na sile. Ewentualnie przemysle to i zapisze sie do diabetologa lub ulepszę dietę...

Scintilla lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    no widzę , że znowu coś...:(
    ja tez przeziębienia ciąg dalszy,
    co do szyjek to każdej coś ,,,moja też ma lekkie rozwarcie bo opuszek wchodzi , ale ponoć to nić groźnego, jak mi powiedziała moja gin..??
    no nie wiem usg mam za tydzień idę prywatnie zrobić usg...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Zyrcia..nie strasz mnie..bo dzisiaj cos mnie wlasnie kluje w srodku..niewiem czy w pochwie/macicy..tak jakby igla ktos klul..i profesorka mowila ze to ruchy dziecka tak sie odczuwa..jak pytalam na poprzedniej wizycie.. A ruchy czuje nisko sporo pod pepkiem..niby maly byl ulozony glowka w dol..w piatek na IP widzialam jak lezal w poprzek.. Wiec juz nic niewiem..

Suzanna a jak u Was mija lezenie kochana?

Te kłucia podobno są normalne.

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    No wlasnie nikt nic mi nie mowi ! Pewnie wieczorem radek wyciagnie jakoes informacje bo ja ciagle slysze ze jeszcze nic nie wiadomo. A juz nie wiem co myslec ...

Może na wizycie wieczornej więcej powiedzą?

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Viola u mnie w szpitalu juz bym lezala jakbym miala tak jak Nenette.. Mimo iz tam jest zawsze przepelnienie..pacjentki leza na korytarzu..i to z 10lozek stoi na korytarzu.. Moze dlatego tez tam przyjmuja bo to szpital od problemowych ciaz..w innym moze by nie przyjeli ale tutaj przyjmuja nawet z najmniejsza pierdola ze tak powiem..

Nenette trzymam kciuki kochana..bedzie dobrze..!

Karolinka a gdzie jest taki szpital?u mnie też ciężko o przyjęcie, zawsze problemy :-(

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Viola u mnie w szpitalu juz bym lezala jakbym miala tak jak Nenette.. Mimo iz tam jest zawsze przepelnienie..pacjentki leza na korytarzu..i to z 10lozek stoi na korytarzu.. Moze dlatego tez tam przyjmuja bo to szpital od problemowych ciaz..w innym moze by nie przyjeli ale tutaj przyjmuja nawet z najmniejsza pierdola ze tak powiem..

Nenette trzymam kciuki kochana..bedzie dobrze..!

Ten szpital do którego jeżdżę też od problemowych ciąż i z kolei myśle, że ja dla nich to lajtowy przypadek i nie chcą blokować miejsca na oddziale :/ no nic.. gin oczywiście przyjął mnie, zwiększył luteine do 3x100, nospe i scopolan mam brać jak brałam ew ciut zwiększać dawki jak będzie gorzej. Bakterie poprzednie wybite, a ta co wyszła to jakaś nowa - nie wiem jak one się u mnie wylęgają, seksu zero, siedze w domu, płyn do higieny intymnej to mój przyjaciel.. więc teraz znowu globulki na 2 tyg, później posiew - czyli pessar jak dobrze pójdzie za miesiąc ; ( w środę idę do drugiej gin, zobaczymy co ona na to wszystko ehhhh staram się myśleć pozytywnie, ale ciężko..

• sss Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja jestem alergiczką i aż się boję wiosny :O mam nadzieje, że mój organizm zapomni o alergenach ...
    bo jak nasili alergię tak jak moje przeziębienia , że jestem ciągle chora to nie wiem :/

czyli nie mam sie bać tego Ventolinu ?
    a Duomox podobno bezpieczny w ciąży ? brałyście ?

Ja tez uzywam Ventolinu bo mam astme oskrzelowa na tle alergicznym a ostatnio moj lekarz m przepisal calcium gluconicum na katar i jest lepij . Ja sie odczulalam 4 lata, potem rok spokoju i znowu mam alergie, nigdy jakos nie tolerowalam lekow bo usypiaja otepiaja i wole nie lykac a teraz to juz wogole

agawera lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Karolinka a gdzie jest taki szpital?u mnie też ciężko o przyjęcie, zawsze problemy :-(
    Kasika w Lublinie..
    Tam idac na izbe musze brac ze soba walizke..bo wiem ze zostane..choc ostatnio przy tym plamieniu stal sie cud..i wrocilam do domu..
    Ale jak zglosilam sie z wymiotami to przyjeli mnie na obserwacje..minimum 3dni..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ten szpital do którego jeżdżę też od problemowych ciąż i z kolei myśle, że ja dla nich to lajtowy przypadek i nie chcą blokować miejsca na oddziale :/ no nic.. gin oczywiście przyjął mnie, zwiększył luteine do 3x100, nospe i scopolan mam brać jak brałam ew ciut zwiększać dawki jak będzie gorzej. Bakterie poprzednie wybite, a ta co wyszła to jakaś nowa - nie wiem jak one się u mnie wylęgają, seksu zero, siedze w domu, płyn do higieny intymnej to mój przyjaciel.. więc teraz znowu globulki na 2 tyg, później posiew - czyli pessar jak dobrze pójdzie za miesiąc ; ( w środę idę do drugiej gin, zobaczymy co ona na to wszystko ehhhh staram się myśleć pozytywnie, ale ciężko..
    Nenette oby leki zadzialaly..a co mowil o tym rozwarciu? Odpoczywaj teraz..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Czy ja jakiś czas temu mówiłam, że na razie nic nie będę kupować dla dzidziusia??? :-)
    g7zjh4cldiqb_t.jpg

Rozalia, Sista, Scintilla, agnieszyczka, Inesicia, sss lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette a spróbuj może sie myć w mydełku dla niemowlakow, mi pomógł. A zmieniałam masę płynów do higieny intymnej

nenette lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych wszystkich nieprzyjemności i dolegliwości. Oczywiście mocno trzymam kciuki, chociaż jestem pewna że wszystko będzie dobrze! Swoje musicie wyleżeć, ale nagroda jest tego warta :)
    U mnie spokojny dzień, w końcu odebraliśmy auto, zjadłam babeczkę z budyniem i teraz się lenię. Juto wizyta kontrolna u gina, ale bez podglądania małego, tylko badanko-macanko :D

Nenette a do jakiego szpitala jeździsz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:47

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Widzę że faktycznie początek marca taki problemowy, mi zaczęło nawalać spojenie łonowe, nie raz wystarczy 10 minut stania i ból nie do wytrzymania. Ale zaraz przechodzi jak tylko się położę albo chociaż usiądę. Co do ruchów to u mnie mix, raz na dole, raz z boku, raz na środku, raz pod żebrem. 2 tygodnie temu na USG Mała leżała poprzecznie z głową po prawej stronie, a teraz to nie mam zielonego pojęcia :)

Nenette, ja na początku miałam problem z ciągłymi infekcjami. Zresztą przed ciążą to średnio raz na 2 miesiące coś łapałam - taka skłonność. Ostatnią wyleczyłam Gynofemidazolem i od tego czasu też już nie używam żadnych płynów do higieny intymnej ani żadnych probiotyków dopochwowych i nic nie złapałam. Więc czasem jak widać te wszystkie cuda działają w odwrotną stronę.

Co do zakupów na allegro (któraś z dziewczyn pytała), użytkownik r_p77 ma w miarę fajne ceny, albo rodzyneczki u którego ja ostatecznie robiłam zakupy i też nie wydałam na to fortuny. Kosmetyki chyba najtaniej wychodzą w Aptece Gemini.

A ja jutro mam obronę pracy, od tygodnia siedzę nad książkami i już wariuję. To takie niby nic a potrafi nieźle człowieka rozstroić :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Co do zakupów na allegro (któraś z dziewczyn pytała), użytkownik r_p77 ma w miarę fajne ceny, albo rodzyneczki u którego ja ostatecznie robiłam zakupy i też nie wydałam na to fortuny. Kosmetyki chyba najtaniej wychodzą w Aptece Gemini.

A ja jutro mam obronę pracy, od tygodnia siedzę nad książkami i już wariuję. To takie niby nic a potrafi nieźle człowieka rozstroić :)

Przeoczyłam to pytanie, ale ja właśnie wczoraj zamówiłam kilka rzeczy u tego sprzedawcy :)Nadine jak z jakością? Zamawiałaś może pieluchy? Bo ja się na razie wstrzymałam, a jeszcze będę u niego coś kupować.

Powodzenia na obronie :) A co to za praca?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pieluch jeszcze nie, ani tetrowych ani tych jednorazowych. Tetrowe chcę kupić w normalnym sklepie bo nigdy nie wiadomo jak to z ich grubością będzie, a szkoda przepłacić za coś co się nawet do podłogi nie będzie nadawać :)
    Jeśli chodzi o całą resztę typu, kocyki, prześcieradła i inne tekstylne rzeczy to wygląda całkiem spoko, ale tak naprawdę okaże się po praniu, a do tego się jeszcze nie zabieram :)
    U tego sprzedawcy trafiłam na fajny zestaw z Tommee Tippee - laktator, 3 butelki 160ml, pojemniki do przechowywania pokarmu, smoczki, pojemnik do sterylizacji i wkładki laktacyjne za 123zł, dlatego też całe zakupy robiłam u niego.

Swoją drogą tych wkładek laktacyjnych to chyba już zacznę na noc używać, bo codziennie się budzę z wielkimi plamami z mleka :D :D

Jutro bronię mocno spóźniony licencjat, ale dopiero teraz na L4 był czas żeby dokończyć pracę :) A moja komisja jest z piekła rodem, przynajmniej tak ich wspominam jako wykładowców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:00

Sista, Rozalia, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, dzwoniłaś może do tej SR? Bo mamy już marzec a do mnie nikt nie dzwonił :C może o mnie zapomnieli ?

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine ja broniłam trzy prace w swoim życiu i Ci którzy są cięci na wykładach, to przeważnie anioły na obronie :) W każdy bądź razie życze Ci aby tacy byli i obrona poszła gładko :)

nadine24, Viola lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było jak mówisz ! :)
    I jeszcze żebym tylko trafiła na odpowiednie pytania, to będzie ok :)

Viola lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine kciuki zaciśnięte :-)

nadine24 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ