X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna to dobrze ze zabezpieczenia trzymaja szyjke.. A twardnienia oby minely po lekach.. Trzymam kciuki bedzie dobrze :) jeszcze troche..i bedziesz tulic swoja zdrowa coreczke ;) <3

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśńie zbiła mi sie nutella :( ;) Czyżby to znak, że powinnam ograniczać cukier :D
    Gina skomentowala cukier że wszystko w normie, wiec nie bede sama szukac problemow na sile. Ewentualnie przemysle to i zapisze sie do diabetologa lub ulepszę dietę...

Scintilla lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    no widzę , że znowu coś...:(
    ja tez przeziębienia ciąg dalszy,
    co do szyjek to każdej coś ,,,moja też ma lekkie rozwarcie bo opuszek wchodzi , ale ponoć to nić groźnego, jak mi powiedziała moja gin..??
    no nie wiem usg mam za tydzień idę prywatnie zrobić usg...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Zyrcia..nie strasz mnie..bo dzisiaj cos mnie wlasnie kluje w srodku..niewiem czy w pochwie/macicy..tak jakby igla ktos klul..i profesorka mowila ze to ruchy dziecka tak sie odczuwa..jak pytalam na poprzedniej wizycie.. A ruchy czuje nisko sporo pod pepkiem..niby maly byl ulozony glowka w dol..w piatek na IP widzialam jak lezal w poprzek.. Wiec juz nic niewiem..

Suzanna a jak u Was mija lezenie kochana?

Te kłucia podobno są normalne.

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    No wlasnie nikt nic mi nie mowi ! Pewnie wieczorem radek wyciagnie jakoes informacje bo ja ciagle slysze ze jeszcze nic nie wiadomo. A juz nie wiem co myslec ...

Może na wizycie wieczornej więcej powiedzą?

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Viola u mnie w szpitalu juz bym lezala jakbym miala tak jak Nenette.. Mimo iz tam jest zawsze przepelnienie..pacjentki leza na korytarzu..i to z 10lozek stoi na korytarzu.. Moze dlatego tez tam przyjmuja bo to szpital od problemowych ciaz..w innym moze by nie przyjeli ale tutaj przyjmuja nawet z najmniejsza pierdola ze tak powiem..

Nenette trzymam kciuki kochana..bedzie dobrze..!

Karolinka a gdzie jest taki szpital?u mnie też ciężko o przyjęcie, zawsze problemy :-(

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Viola u mnie w szpitalu juz bym lezala jakbym miala tak jak Nenette.. Mimo iz tam jest zawsze przepelnienie..pacjentki leza na korytarzu..i to z 10lozek stoi na korytarzu.. Moze dlatego tez tam przyjmuja bo to szpital od problemowych ciaz..w innym moze by nie przyjeli ale tutaj przyjmuja nawet z najmniejsza pierdola ze tak powiem..

Nenette trzymam kciuki kochana..bedzie dobrze..!

Ten szpital do którego jeżdżę też od problemowych ciąż i z kolei myśle, że ja dla nich to lajtowy przypadek i nie chcą blokować miejsca na oddziale :/ no nic.. gin oczywiście przyjął mnie, zwiększył luteine do 3x100, nospe i scopolan mam brać jak brałam ew ciut zwiększać dawki jak będzie gorzej. Bakterie poprzednie wybite, a ta co wyszła to jakaś nowa - nie wiem jak one się u mnie wylęgają, seksu zero, siedze w domu, płyn do higieny intymnej to mój przyjaciel.. więc teraz znowu globulki na 2 tyg, później posiew - czyli pessar jak dobrze pójdzie za miesiąc ; ( w środę idę do drugiej gin, zobaczymy co ona na to wszystko ehhhh staram się myśleć pozytywnie, ale ciężko..

• sss Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja jestem alergiczką i aż się boję wiosny :O mam nadzieje, że mój organizm zapomni o alergenach ...
    bo jak nasili alergię tak jak moje przeziębienia , że jestem ciągle chora to nie wiem :/

czyli nie mam sie bać tego Ventolinu ?
    a Duomox podobno bezpieczny w ciąży ? brałyście ?

Ja tez uzywam Ventolinu bo mam astme oskrzelowa na tle alergicznym a ostatnio moj lekarz m przepisal calcium gluconicum na katar i jest lepij . Ja sie odczulalam 4 lata, potem rok spokoju i znowu mam alergie, nigdy jakos nie tolerowalam lekow bo usypiaja otepiaja i wole nie lykac a teraz to juz wogole

agawera lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Karolinka a gdzie jest taki szpital?u mnie też ciężko o przyjęcie, zawsze problemy :-(
    Kasika w Lublinie..
    Tam idac na izbe musze brac ze soba walizke..bo wiem ze zostane..choc ostatnio przy tym plamieniu stal sie cud..i wrocilam do domu..
    Ale jak zglosilam sie z wymiotami to przyjeli mnie na obserwacje..minimum 3dni..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ten szpital do którego jeżdżę też od problemowych ciąż i z kolei myśle, że ja dla nich to lajtowy przypadek i nie chcą blokować miejsca na oddziale :/ no nic.. gin oczywiście przyjął mnie, zwiększył luteine do 3x100, nospe i scopolan mam brać jak brałam ew ciut zwiększać dawki jak będzie gorzej. Bakterie poprzednie wybite, a ta co wyszła to jakaś nowa - nie wiem jak one się u mnie wylęgają, seksu zero, siedze w domu, płyn do higieny intymnej to mój przyjaciel.. więc teraz znowu globulki na 2 tyg, później posiew - czyli pessar jak dobrze pójdzie za miesiąc ; ( w środę idę do drugiej gin, zobaczymy co ona na to wszystko ehhhh staram się myśleć pozytywnie, ale ciężko..
    Nenette oby leki zadzialaly..a co mowil o tym rozwarciu? Odpoczywaj teraz..

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Czy ja jakiś czas temu mówiłam, że na razie nic nie będę kupować dla dzidziusia??? :-)
    g7zjh4cldiqb_t.jpg

Rozalia, Sista, Scintilla, agnieszyczka, Inesicia, sss lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette a spróbuj może sie myć w mydełku dla niemowlakow, mi pomógł. A zmieniałam masę płynów do higieny intymnej

nenette lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam tych wszystkich nieprzyjemności i dolegliwości. Oczywiście mocno trzymam kciuki, chociaż jestem pewna że wszystko będzie dobrze! Swoje musicie wyleżeć, ale nagroda jest tego warta :)
    U mnie spokojny dzień, w końcu odebraliśmy auto, zjadłam babeczkę z budyniem i teraz się lenię. Juto wizyta kontrolna u gina, ale bez podglądania małego, tylko badanko-macanko :D

Nenette a do jakiego szpitala jeździsz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 17:47

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Widzę że faktycznie początek marca taki problemowy, mi zaczęło nawalać spojenie łonowe, nie raz wystarczy 10 minut stania i ból nie do wytrzymania. Ale zaraz przechodzi jak tylko się położę albo chociaż usiądę. Co do ruchów to u mnie mix, raz na dole, raz z boku, raz na środku, raz pod żebrem. 2 tygodnie temu na USG Mała leżała poprzecznie z głową po prawej stronie, a teraz to nie mam zielonego pojęcia :)

Nenette, ja na początku miałam problem z ciągłymi infekcjami. Zresztą przed ciążą to średnio raz na 2 miesiące coś łapałam - taka skłonność. Ostatnią wyleczyłam Gynofemidazolem i od tego czasu też już nie używam żadnych płynów do higieny intymnej ani żadnych probiotyków dopochwowych i nic nie złapałam. Więc czasem jak widać te wszystkie cuda działają w odwrotną stronę.

Co do zakupów na allegro (któraś z dziewczyn pytała), użytkownik r_p77 ma w miarę fajne ceny, albo rodzyneczki u którego ja ostatecznie robiłam zakupy i też nie wydałam na to fortuny. Kosmetyki chyba najtaniej wychodzą w Aptece Gemini.

A ja jutro mam obronę pracy, od tygodnia siedzę nad książkami i już wariuję. To takie niby nic a potrafi nieźle człowieka rozstroić :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Co do zakupów na allegro (któraś z dziewczyn pytała), użytkownik r_p77 ma w miarę fajne ceny, albo rodzyneczki u którego ja ostatecznie robiłam zakupy i też nie wydałam na to fortuny. Kosmetyki chyba najtaniej wychodzą w Aptece Gemini.

A ja jutro mam obronę pracy, od tygodnia siedzę nad książkami i już wariuję. To takie niby nic a potrafi nieźle człowieka rozstroić :)

Przeoczyłam to pytanie, ale ja właśnie wczoraj zamówiłam kilka rzeczy u tego sprzedawcy :)Nadine jak z jakością? Zamawiałaś może pieluchy? Bo ja się na razie wstrzymałam, a jeszcze będę u niego coś kupować.

Powodzenia na obronie :) A co to za praca?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pieluch jeszcze nie, ani tetrowych ani tych jednorazowych. Tetrowe chcę kupić w normalnym sklepie bo nigdy nie wiadomo jak to z ich grubością będzie, a szkoda przepłacić za coś co się nawet do podłogi nie będzie nadawać :)
    Jeśli chodzi o całą resztę typu, kocyki, prześcieradła i inne tekstylne rzeczy to wygląda całkiem spoko, ale tak naprawdę okaże się po praniu, a do tego się jeszcze nie zabieram :)
    U tego sprzedawcy trafiłam na fajny zestaw z Tommee Tippee - laktator, 3 butelki 160ml, pojemniki do przechowywania pokarmu, smoczki, pojemnik do sterylizacji i wkładki laktacyjne za 123zł, dlatego też całe zakupy robiłam u niego.

Swoją drogą tych wkładek laktacyjnych to chyba już zacznę na noc używać, bo codziennie się budzę z wielkimi plamami z mleka :D :D

Jutro bronię mocno spóźniony licencjat, ale dopiero teraz na L4 był czas żeby dokończyć pracę :) A moja komisja jest z piekła rodem, przynajmniej tak ich wspominam jako wykładowców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 18:00

Sista, Rozalia, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, dzwoniłaś może do tej SR? Bo mamy już marzec a do mnie nikt nie dzwonił :C może o mnie zapomnieli ?

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine ja broniłam trzy prace w swoim życiu i Ci którzy są cięci na wykładach, to przeważnie anioły na obronie :) W każdy bądź razie życze Ci aby tacy byli i obrona poszła gładko :)

nadine24, Viola lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było jak mówisz ! :)
    I jeszcze żebym tylko trafiła na odpowiednie pytania, to będzie ok :)

Viola lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine kciuki zaciśnięte :-)

nadine24 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ