X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia trzymam za was kciuki! Jak będziesz mogła daj znać co u was.
    U nas pogoda zrobiła psikusa i zaczęło padać :(

• agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly ja też o tym z poczatku myslalam zeby isc tam gdzie przedtem ale stwierdziłam ze przyda sie opinia kolejnego gina, a skoro teraz trzeba zaplacic to moge wybrać :) ale dzieki za info

lilly78, agawera lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    To coś podobnego do połówkowego. Ocenia się dokładniej wszystkie narządy wewnętrzne, łożysko itp. Przynajmniej tak chyba powinno być;) U mnie gin nie robi usg na każdej wizycie więc to usg jest dość ważne.
    agnieszyczka ja po prostu zapisuję się na usg położnicze, mówię lekarzowi który tydzień i on już wie, że ma wszystko dokładnie sprawdzić. Tak było przynajmniej na genetycznym i połówkowym.

tak tak masz racje tylko ze moj ginekolog prowadzący nie ma uprawnien do tego typu badań, wiec skierowal mnie do przychodni w ktorej takie badanie robią, dwa razy bylo za darmo a za 3 trzeba zaplacic wiec mozna sobie wybrac specjaliste

zem3tv733psyztuk.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie gdzie odczuwacie ruchy?tzn.nisko wyzej? Kurcze bo ja odczuwam dosc nisko chyba..a Zyrcia tak miala no i zaczynam juz myslec.. Dobrze ze w czwartek wizyta..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to chyba trzeba sie rozejrzeć co i jak i oczywiście co mnie interesuje ile kosztuje . mój gim pewnie zrobi mi w gabinecie ale ma bardzo słabe usg wiec pewnie warto zrobić prywatnie na własną rekę . ktoś zna przedział cenowy takiego usg ?

u mnie za oknem tez pada deszcz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:56

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie gdzie odczuwacie ruchy?tzn.nisko wyzej? Kurcze bo ja odczuwam dosc nisko chyba..a Zyrcia tak miala no i zaczynam juz myslec.. Dobrze ze w czwartek wizyta..

Mega nisko. Mała leży mi na prawym jajniku. Jak macha rączkami to nie raz się z bólu zwijam bo wali w jajnika lub szyjkę, o pęcherzu nie wspomnę. No ale tego nie zmienisz. Może być to oznaką wcześniejszego porodu, stąd gin mi kiedyś powiedział o tym. Dziecko może jeszcze się przemieścić, ale mojej chyba tak wygodnie i nie zamierza się z stamtąd ruszyć, leży tak od 18 tc jak dobrze pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:58

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tylko 3 razy ktg i nic wiecej moze jutro zrobia albo jal wpadnie jakos lekarz. Nie wiem. Ja czulam ruchy bardzo nisko az mnie w piczy kulo i wlasnie dlatego mam lezec bo Leon jest za nisko. Mysle ze moge tu z nudow umrzec -_-

• agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin tez ma usg nie do badań tego typu, a w przychodni w ktorej robiłam pierwsze 2 usg powiedzieli mi ze trzecie to koszt 240 zl. w innym miejscu powiedzieli 150 ale wydaje mi sie malo wiec nie wiem czy to koszt samego badania bez wizyty czy nie.

zem3tv733psyztuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małą czuje różnie, czasami nisko, dziś rano czułam koło pępka!
    Karolinka ja też martwię się bardziej gdy u którejś z dziewczyn dzieje się coś niepokojącego :(

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Mialam tylko 3 razy ktg i nic wiecej moze jutro zrobia albo jal wpadnie jakos lekarz. Nie wiem. Ja czulam ruchy bardzo nisko az mnie w piczy kulo i wlasnie dlatego mam lezec bo Leon jest za nisko. Mysle ze moge tu z nudow umrzec -_-

Zyrcia a jak wychodzi ktg?prawidłowe czy piszą się jakieś skurcze? Miałaś badaną szyjkę bo z tego co pamiętam to ostatnio u Ciebie miała ona 2cm wiec była krótka. Lez i umieraj z nudów ale pamiętaj ze to dla Leona :-) Trzymam kciuki!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Nenette i rozumiem cie ale rozwarcie niestety nie przekonuje lekarzy do polozenia pacjentki w szpitalu bo sporo jest takich sytuacji i szpitale nie pomiescilyby wszystkich a lezec mozna w domu bo na rozwarcie i tak nic innego nie pomaga :-( wez sprawy w swoje rece czyli idz gdzies do innego gina i jak najszybciej wylecz te infekcje zeby nie pogarszala sprawy. Trzymam kciuki &&&&

nenette wrote:
    Viola no gdyby założyli mi pesar to byłabym spokojna, po prostu wolałabym dotrwać do jego założenia.. a szpital jakoś podnosi poczucie bezpieczeństwa. To moja 1wsza ciąża więc to pewnie od tych bakterii..

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nikt nic mi nie mowi ! Pewnie wieczorem radek wyciagnie jakoes informacje bo ja ciagle slysze ze jeszcze nic nie wiadomo. A juz nie wiem co myslec ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane siedze juz w poczekalni, założyłam jakieś za obcisłe spodnie i usiedzieć nie moge :P

Zyrcia a wychodza Ci jakies skurcze na ktg? Trzymam kciuki zeby bylo ook!
    Ja nisko czuje ruchy od kilku tyg-najpierw kopala mnie nogami, a teraz naciska glową-do tej pory wszyscy mowili,ze tak moze byc..

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka wrote:
    tak tak masz racje tylko ze moj ginekolog prowadzący nie ma uprawnien do tego typu badań, wiec skierowal mnie do przychodni w ktorej takie badanie robią, dwa razy bylo za darmo a za 3 trzeba zaplacic wiec mozna sobie wybrac specjaliste
    Ja też nie robię tych usg u swojego gina tylko u tego u którego mi odpowiada;)

agnieszyczka lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia..nie strasz mnie..bo dzisiaj cos mnie wlasnie kluje w srodku..niewiem czy w pochwie/macicy..tak jakby igla ktos klul..i profesorka mowila ze to ruchy dziecka tak sie odczuwa..jak pytalam na poprzedniej wizycie.. A ruchy czuje nisko sporo pod pepkiem..niby maly byl ulozony glowka w dol..w piatek na IP widzialam jak lezal w poprzek.. Wiec juz nic niewiem..

Suzanna a jak u Was mija lezenie kochana?

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    hmm to chyba trzeba sie rozejrzeć co i jak i oczywiście co mnie interesuje ile kosztuje . mój gim pewnie zrobi mi w gabinecie ale ma bardzo słabe usg wiec pewnie warto zrobić prywatnie na własną rekę . ktoś zna przedział cenowy takiego usg ?

u mnie za oknem tez pada deszcz :(
    U mnie usg kosztuje 220 zł (Warszawa).
    Co do ruchów ja w 26. tygodniu czułam je nisko i okazało się, że Mała położona tak, że powinnam czuć ruchy na dole, a 4 dni później na wizycie miała głowę na dole i to by się zgadzało bo od pewnego czasu znów czuję ruchy głównie u góry.
    Zyrcia trzymam za was kciuki;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Wiem Nenette i rozumiem cie ale rozwarcie niestety nie przekonuje lekarzy do polozenia pacjentki w szpitalu bo sporo jest takich sytuacji i szpitale nie pomiescilyby wszystkich a lezec mozna w domu bo na rozwarcie i tak nic innego nie pomaga :-( wez sprawy w swoje rece czyli idz gdzies do innego gina i jak najszybciej wylecz te infekcje zeby nie pogarszala sprawy. Trzymam kciuki &&&&
    Viola u mnie w szpitalu juz bym lezala jakbym miala tak jak Nenette.. Mimo iz tam jest zawsze przepelnienie..pacjentki leza na korytarzu..i to z 10lozek stoi na korytarzu.. Moze dlatego tez tam przyjmuja bo to szpital od problemowych ciaz..w innym moze by nie przyjeli ale tutaj przyjmuja nawet z najmniejsza pierdola ze tak powiem..

Nenette trzymam kciuki kochana..bedzie dobrze..!

Viola, nenette lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Dzień dobry Mamusie ;)

ja też czekam z tęsknotą na ten 34 tydzień, jeszcze troszkę ;) wszystkie damy radę na 100% - wierzę, że nasze dzieci nie wyjdą wcześniej :D

Marzy mi się kilogram sernika na zimno :( kilogram Snikersów i do tego Mirinda.
    <rozmarzona>

Nienawidzę cukrzycy.

Aaa... kabanosy dobra sprawa dzisiaj 91, a po chwili 87. Moja diabetolog przyjęła normę do 95 więc ZAŁAPAŁAM SIĘ xDxD
    Z każdym dniem będzie coraz lepiej...

Też mam takie marzenia, teraz wszystkie słodkie rzeczy, babeczki z kajmakiem, ciasta, batoniki, czipsy kuszą mnie dwa razy bardziej :D
    Ale damy radę!
    Ja za to walczę z wysokim cukrem po śniadaniu, ale coś wymyślę, metodą prób i błędów :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wypilam herbate i wyszlam z domu, połaziłam trochę i tak już mnie cisnęło na pęcherz że myslalam ze nie wytrzymam. Jak chodziłam zwłaszcza, bo jak stalam w miejscu to mniej. Wcześniej tak nie mialam, mam podejrzenia że mały się właśnie jakoś obrócił, bo wcześniej czułam ruchy tak wysoko, a teraz tak tak jakos z boku, po srodku...
    Zyrcia trzymaj sie tam kochana, odpoczywaj, musi byc dobrze, trzymam kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:38

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezymy uczciwie z tyłkiem do góry, kręgosłup boli, biodra bolą ale dla małej wszystko. Wczoraj doszły niepokojące twardnienia, które pojawiały się co 15min wiec odwiedziliśmy Izbę przyjęć i dostaliśmy dodatkowo oprócz nospy i magnezu jeszcze scopolan. Jeśli chodzi o rozwarcie to tez niestety mam ale podobno szew i ppessar trzymają i rozwarcie nie pogłębia się. Moja malutka tez czasem rączkami uderza nisko a czasem nóżkami wali kilka cm nad pępkiem. Dalej ułożona główką w dół, widocznie tak jej wygodnie:-) Ja bym chyba nie wytrzymała w takiej niewiedzy jak Ty Zyrcia,oby szybko Cie poinformowali co się dzieje i co będą dalej robić!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ