X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia trzymam za was kciuki! Jak będziesz mogła daj znać co u was.
    U nas pogoda zrobiła psikusa i zaczęło padać :(

• agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly ja też o tym z poczatku myslalam zeby isc tam gdzie przedtem ale stwierdziłam ze przyda sie opinia kolejnego gina, a skoro teraz trzeba zaplacic to moge wybrać :) ale dzieki za info

lilly78, agawera lubią tę wiadomość

zem3tv733psyztuk.png
  • agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    To coś podobnego do połówkowego. Ocenia się dokładniej wszystkie narządy wewnętrzne, łożysko itp. Przynajmniej tak chyba powinno być;) U mnie gin nie robi usg na każdej wizycie więc to usg jest dość ważne.
    agnieszyczka ja po prostu zapisuję się na usg położnicze, mówię lekarzowi który tydzień i on już wie, że ma wszystko dokładnie sprawdzić. Tak było przynajmniej na genetycznym i połówkowym.

tak tak masz racje tylko ze moj ginekolog prowadzący nie ma uprawnien do tego typu badań, wiec skierowal mnie do przychodni w ktorej takie badanie robią, dwa razy bylo za darmo a za 3 trzeba zaplacic wiec mozna sobie wybrac specjaliste

zem3tv733psyztuk.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie gdzie odczuwacie ruchy?tzn.nisko wyzej? Kurcze bo ja odczuwam dosc nisko chyba..a Zyrcia tak miala no i zaczynam juz myslec.. Dobrze ze w czwartek wizyta..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to chyba trzeba sie rozejrzeć co i jak i oczywiście co mnie interesuje ile kosztuje . mój gim pewnie zrobi mi w gabinecie ale ma bardzo słabe usg wiec pewnie warto zrobić prywatnie na własną rekę . ktoś zna przedział cenowy takiego usg ?

u mnie za oknem tez pada deszcz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:56

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie gdzie odczuwacie ruchy?tzn.nisko wyzej? Kurcze bo ja odczuwam dosc nisko chyba..a Zyrcia tak miala no i zaczynam juz myslec.. Dobrze ze w czwartek wizyta..

Mega nisko. Mała leży mi na prawym jajniku. Jak macha rączkami to nie raz się z bólu zwijam bo wali w jajnika lub szyjkę, o pęcherzu nie wspomnę. No ale tego nie zmienisz. Może być to oznaką wcześniejszego porodu, stąd gin mi kiedyś powiedział o tym. Dziecko może jeszcze się przemieścić, ale mojej chyba tak wygodnie i nie zamierza się z stamtąd ruszyć, leży tak od 18 tc jak dobrze pamiętam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 14:58

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam tylko 3 razy ktg i nic wiecej moze jutro zrobia albo jal wpadnie jakos lekarz. Nie wiem. Ja czulam ruchy bardzo nisko az mnie w piczy kulo i wlasnie dlatego mam lezec bo Leon jest za nisko. Mysle ze moge tu z nudow umrzec -_-

• agnieszyczka Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj gin tez ma usg nie do badań tego typu, a w przychodni w ktorej robiłam pierwsze 2 usg powiedzieli mi ze trzecie to koszt 240 zl. w innym miejscu powiedzieli 150 ale wydaje mi sie malo wiec nie wiem czy to koszt samego badania bez wizyty czy nie.

zem3tv733psyztuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małą czuje różnie, czasami nisko, dziś rano czułam koło pępka!
    Karolinka ja też martwię się bardziej gdy u którejś z dziewczyn dzieje się coś niepokojącego :(

• Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Mialam tylko 3 razy ktg i nic wiecej moze jutro zrobia albo jal wpadnie jakos lekarz. Nie wiem. Ja czulam ruchy bardzo nisko az mnie w piczy kulo i wlasnie dlatego mam lezec bo Leon jest za nisko. Mysle ze moge tu z nudow umrzec -_-

Zyrcia a jak wychodzi ktg?prawidłowe czy piszą się jakieś skurcze? Miałaś badaną szyjkę bo z tego co pamiętam to ostatnio u Ciebie miała ona 2cm wiec była krótka. Lez i umieraj z nudów ale pamiętaj ze to dla Leona :-) Trzymam kciuki!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Nenette i rozumiem cie ale rozwarcie niestety nie przekonuje lekarzy do polozenia pacjentki w szpitalu bo sporo jest takich sytuacji i szpitale nie pomiescilyby wszystkich a lezec mozna w domu bo na rozwarcie i tak nic innego nie pomaga :-( wez sprawy w swoje rece czyli idz gdzies do innego gina i jak najszybciej wylecz te infekcje zeby nie pogarszala sprawy. Trzymam kciuki &&&&

nenette wrote:
    Viola no gdyby założyli mi pesar to byłabym spokojna, po prostu wolałabym dotrwać do jego założenia.. a szpital jakoś podnosi poczucie bezpieczeństwa. To moja 1wsza ciąża więc to pewnie od tych bakterii..

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nikt nic mi nie mowi ! Pewnie wieczorem radek wyciagnie jakoes informacje bo ja ciagle slysze ze jeszcze nic nie wiadomo. A juz nie wiem co myslec ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane siedze juz w poczekalni, założyłam jakieś za obcisłe spodnie i usiedzieć nie moge :P

Zyrcia a wychodza Ci jakies skurcze na ktg? Trzymam kciuki zeby bylo ook!
    Ja nisko czuje ruchy od kilku tyg-najpierw kopala mnie nogami, a teraz naciska glową-do tej pory wszyscy mowili,ze tak moze byc..

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszyczka wrote:
    tak tak masz racje tylko ze moj ginekolog prowadzący nie ma uprawnien do tego typu badań, wiec skierowal mnie do przychodni w ktorej takie badanie robią, dwa razy bylo za darmo a za 3 trzeba zaplacic wiec mozna sobie wybrac specjaliste
    Ja też nie robię tych usg u swojego gina tylko u tego u którego mi odpowiada;)

agnieszyczka lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia..nie strasz mnie..bo dzisiaj cos mnie wlasnie kluje w srodku..niewiem czy w pochwie/macicy..tak jakby igla ktos klul..i profesorka mowila ze to ruchy dziecka tak sie odczuwa..jak pytalam na poprzedniej wizycie.. A ruchy czuje nisko sporo pod pepkiem..niby maly byl ulozony glowka w dol..w piatek na IP widzialam jak lezal w poprzek.. Wiec juz nic niewiem..

Suzanna a jak u Was mija lezenie kochana?

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    hmm to chyba trzeba sie rozejrzeć co i jak i oczywiście co mnie interesuje ile kosztuje . mój gim pewnie zrobi mi w gabinecie ale ma bardzo słabe usg wiec pewnie warto zrobić prywatnie na własną rekę . ktoś zna przedział cenowy takiego usg ?

u mnie za oknem tez pada deszcz :(
    U mnie usg kosztuje 220 zł (Warszawa).
    Co do ruchów ja w 26. tygodniu czułam je nisko i okazało się, że Mała położona tak, że powinnam czuć ruchy na dole, a 4 dni później na wizycie miała głowę na dole i to by się zgadzało bo od pewnego czasu znów czuję ruchy głównie u góry.
    Zyrcia trzymam za was kciuki;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Wiem Nenette i rozumiem cie ale rozwarcie niestety nie przekonuje lekarzy do polozenia pacjentki w szpitalu bo sporo jest takich sytuacji i szpitale nie pomiescilyby wszystkich a lezec mozna w domu bo na rozwarcie i tak nic innego nie pomaga :-( wez sprawy w swoje rece czyli idz gdzies do innego gina i jak najszybciej wylecz te infekcje zeby nie pogarszala sprawy. Trzymam kciuki &&&&
    Viola u mnie w szpitalu juz bym lezala jakbym miala tak jak Nenette.. Mimo iz tam jest zawsze przepelnienie..pacjentki leza na korytarzu..i to z 10lozek stoi na korytarzu.. Moze dlatego tez tam przyjmuja bo to szpital od problemowych ciaz..w innym moze by nie przyjeli ale tutaj przyjmuja nawet z najmniejsza pierdola ze tak powiem..

Nenette trzymam kciuki kochana..bedzie dobrze..!

Viola, nenette lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Dzień dobry Mamusie ;)

ja też czekam z tęsknotą na ten 34 tydzień, jeszcze troszkę ;) wszystkie damy radę na 100% - wierzę, że nasze dzieci nie wyjdą wcześniej :D

Marzy mi się kilogram sernika na zimno :( kilogram Snikersów i do tego Mirinda.
    <rozmarzona>

Nienawidzę cukrzycy.

Aaa... kabanosy dobra sprawa dzisiaj 91, a po chwili 87. Moja diabetolog przyjęła normę do 95 więc ZAŁAPAŁAM SIĘ xDxD
    Z każdym dniem będzie coraz lepiej...

Też mam takie marzenia, teraz wszystkie słodkie rzeczy, babeczki z kajmakiem, ciasta, batoniki, czipsy kuszą mnie dwa razy bardziej :D
    Ale damy radę!
    Ja za to walczę z wysokim cukrem po śniadaniu, ale coś wymyślę, metodą prób i błędów :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wypilam herbate i wyszlam z domu, połaziłam trochę i tak już mnie cisnęło na pęcherz że myslalam ze nie wytrzymam. Jak chodziłam zwłaszcza, bo jak stalam w miejscu to mniej. Wcześniej tak nie mialam, mam podejrzenia że mały się właśnie jakoś obrócił, bo wcześniej czułam ruchy tak wysoko, a teraz tak tak jakos z boku, po srodku...
    Zyrcia trzymaj sie tam kochana, odpoczywaj, musi byc dobrze, trzymam kciuki !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:38

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lezymy uczciwie z tyłkiem do góry, kręgosłup boli, biodra bolą ale dla małej wszystko. Wczoraj doszły niepokojące twardnienia, które pojawiały się co 15min wiec odwiedziliśmy Izbę przyjęć i dostaliśmy dodatkowo oprócz nospy i magnezu jeszcze scopolan. Jeśli chodzi o rozwarcie to tez niestety mam ale podobno szew i ppessar trzymają i rozwarcie nie pogłębia się. Moja malutka tez czasem rączkami uderza nisko a czasem nóżkami wali kilka cm nad pępkiem. Dalej ułożona główką w dół, widocznie tak jej wygodnie:-) Ja bym chyba nie wytrzymała w takiej niewiedzy jak Ty Zyrcia,oby szybko Cie poinformowali co się dzieje i co będą dalej robić!

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ