X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:06

Joasia:) lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mgielka wśród czerwcowek. :)

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Hej.
    Ja zakupy na najbliższy czas muszę odpuścić. Półtorej tygodnia mego leczenia zamieniło się w zapalenie oskrzeli . Dostałam Duomox 2x1, Ventolin- jakiś wziewny- oczywiście na ulotce pisze, że w ciąży nie mogę brać , i Lacidofil jako osłona.. Boje się ale wiem , że sama sie nie wylecze. Mam nadzieje, że nie zaszkodzę małej :(

monia ja biore Ventolin biore dodatkowo na astmę wrazie jakby główny lek nie działał z tego co mówił alergolog on ma za zadanie rozkurczyć płuca
    z lekami w ciąży jest tak że chyba żadna ciążarna nie zdecyduje sie na testowanie leków wiec na ulotce pisze ze nie można albo skonsultuj sie z lekarzem

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola no gdyby założyli mi pesar to byłabym spokojna, po prostu wolałabym dotrwać do jego założenia.. a szpital jakoś podnosi poczucie bezpieczeństwa. To moja 1wsza ciąża więc to pewnie od tych bakterii..

Viola lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Joasiu, dla Ciebie siły, a dla męża zdrówka!!

Monia, nie znam tego leku, więc nie pomogę. Zdrówka kochana!

i kciuki za wszystkie szyjki

A mi rychło w czas przypomniało się, że jak wiosna to i pyłki i moja alergia się uaktywni. W czwartek mam wizytę u alergologa i ciekawa jestem czy cokolwiek w ciąży można brać. Któraś z Was jest alergiczką wiosenno-pylkową?

na pewno coś ostaniesz dobrego la dziecka i siebie przez ponad 1/3 ciazy miałam nie leczoną astme mi lekarz powiedział ze decyzja należy do mnie ze nie mozna przeciez zmusić dal lek kategorii B i powiedział coś takiego ze jeżeli ja sie dusze to dusi sie też dziecko a w ciaży astma musi być prowadzona idealnie wiec to mi wystarczyło

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Joasiu, dla Ciebie siły, a dla męża zdrówka!!

Monia, nie znam tego leku, więc nie pomogę. Zdrówka kochana!

i kciuki za wszystkie szyjki

A mi rychło w czas przypomniało się, że jak wiosna to i pyłki i moja alergia się uaktywni. W czwartek mam wizytę u alergologa i ciekawa jestem czy cokolwiek w ciąży można brać. Któraś z Was jest alergiczką wiosenno-pylkową?
    ja jestem alergiczką i aż się boję wiosny :O mam nadzieje, że mój organizm zapomni o alergenach ...
    bo jak nasili alergię tak jak moje przeziębienia , że jestem ciągle chora to nie wiem :/

czyli nie mam sie bać tego Ventolinu ?
    a Duomox podobno bezpieczny w ciąży ? brałyście ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Viola no gdyby założyli mi pesar to byłabym spokojna, po prostu wolałabym dotrwać do jego założenia.. a szpital jakoś podnosi poczucie bezpieczeństwa. To moja 1wsza ciąża więc to pewnie od tych bakterii..
    ja 18 lutego miałam ładną szyjkę , trzymała, przeszło 4 cm , ale teraz mam takie kaszel, że szczerze sie boje. Ide na wizyte 18 marca . Mam nadzieje, że nadal będzie wszystko ok. Kiedy jest ten bezpieczny okres dla naszego dziecka ? bo czekam na niego z niecierpliwościa :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia Duomox bezpieczny w ciąży :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Monia Duomox bezpieczny w ciąży :)
    ufffff dzięki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w ciązy objawy nasiliły i były uciążliwe zwłaszcze w nocy a kiedy zaczełam sie dusić wtedy stwierdziłam ze musze isc do lekarza maja przecież wiedze i musze na nich polegać , niestety mój ginekolog nie zna tej nazwy lekarstwa ale jak powiedziałam ze to lek kategori b to stwierdziła zeby brac

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja 18 lutego miałam ładną szyjkę , trzymała, przeszło 4 cm , ale teraz mam takie kaszel, że szczerze sie boje. Ide na wizyte 18 marca . Mam nadzieje, że nadal będzie wszystko ok. Kiedy jest ten bezpieczny okres dla naszego dziecka ? bo czekam na niego z niecierpliwościa :/
    Monia granica przezywalnosci bedzie w ten piatek u nas..24t1dz..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:

Ja przechodzi lam to samo tydzień temu.... Tez mi się zrobił lej - wewnętrzne rozwarcie a szyjka przy tym 1,5 cm. Skróciła się ponad 1 cm prezes tydzień wiec nie było za wesoło. Mnie akurat przyjęli do szpitala, ale drugim z kolei bo w pierwszym nie było miejsc. Wolalam przelezec w szpitalu pod kontrolą przez 3 dni i przeczekać na szew. Na szczęście bakterii nie mialam i wszystko odbyło planowo. Teraz czekam do kontrolnej wizyty do 12 marca.
    To tez moja pierwsza ciąża. Na pewno bardziej panikuja jeśli były wcześniejsze poronienia... Ale nie daj sie, szef czy pessar nam się nalezy i nie powinni tak ryzykować. W szpitalu nasluchalam się rożnych historii i na pewno nie wolno tego bagatelizowac. Jak się szyjka zatrzyma to tylko lepiej dla ciebie ale niestety się nie wydluzy. Póki co lez ile mozesz :) i na pewno lekarz musi dobrać odpowiedni antybiotyk. Trzymaj kciuki mocno :)

nenette, Suzanna22 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Monia granica przezywalnosci bedzie w ten piatek u nas..24t1dz..
    to będę trochę spokojniejsza .. jeju dziewczyny co my sie martwimy .. już tak daleko jesteśmy , mamy silne dzieciaczki ...
    staram sie tak myśleć ale wiadomo zawsze strach jest ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za szyjki i rozwarcia, a raczej aby się wydłużyły i zamknęły !!! Dotrzemy do 36 tygodnia, zobaczycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:04

XxMoniaXx, nenette, karolinka85, gosi_a, Viola lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musimy - nie mamy innego wyjścia :D baaaaa jeszcze przenosimy do 42 tyg :D :P

nenette, Sista lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Kasika..ja tez wizyty mam co miesiac :( troche dziwne z racji ze 2straty za nami..
    Po pierwszym poronieniu w 2ciazy chodzilam co 2tyg.ale to u innej gin..
    Niewiem moze ta cos zmieni..teraz jak pojde..albo i nie..
    Kasika co do szyjek to kazda z nas jest inna..jedna ma bole ze hej a z szyjka ok,a inna ma sporadyczne bole a z szyjka moze byc zle.. Licze na to ze w czwartek szyjka bedzie tak samo dluga jak ostatnio no i oczywiscie zamknieta..
    Choc dzis cos mnie kluje w pochwie/macicy/szyjce..ale ostatnio mowila ze to synek tak sie rusza..wiec sie tego trzymam..

A to źle zrozumiałam :-( no miesiąc jak dla mnie to długo, no ale co nic nie zrobimy :-( musi być ok :-(

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    No też się dziwię-jeszcze mi powiedzieli, że nie ma wskazań, ale to się może w ciągu kilku godzin zmienić. Super po prostu. Zauważyłam,że w tym szpitalu jak nie ma totalnej masakry to odsyłają.. Też myśle, że to rozwarcie przez bakterie więc tym bardziej powinni się tym zająć. Całe szczęście szyjka ta sama długość 2,8mm i twarda w badaniu. No nic na 15 jadę się wciskać do gina więc trzymajcie kciuki. Już bym chciała przynajmniej 28 tydzień ehhh

Z tymi szpitalami tak jest. Ja mam 1 usiebie niestety, zazdroszczę dziewczynom z dużych miast, jak w 1 Cię tak potraktują to jedziesz do 2. Mnie wkurza że na te bakterie nie wezmą Cię na oddział tak jak Marcię. Zwariować idzie. Nenette trzymam kciuki za to aby Cię przyjął i daj nam znać.

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki. witam się w 27 tyg :) jutro badania krzywa cukrowa trzymajcie kciuki wczoraj miałam cukier ponad 153 :-/ ale to chyba z cista którego się najadłam. Pozdraiwam.

Sista, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zmieniając temat mam do Was pytanie.
    Polecacie jakiś sklep internetowy / sprzedawcę na allegro gdzie można kupić większość potrzebnych rzeczy typu smoczki , pieluszki, butelki, kosmetyki? Oczywiście w przystępnych cenach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:27

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Kasika pytałaś o bóle pleców. Ja jestem z tych lezacych ciężarówek i powiem ci ze już rzygam tym lezeniem i siedzeniem w domu......pierd...ca mozna dostac. Plecy bolą, krzyż również, biodra od leżenia napieprzaja. Przeraża mnie budowanie kondycji od nowa po porodzie, a zawsze bylam bardzo aktywna: spinning, bieznia, squash itd. No nic bede zasuwac z wózkiem po mojej "wsi", cale szczęście ze mam gdzie i kilka lub kilkanaście kilometrów da sie sie zrobic :-)

Violu wiem :-( mi też ciężko. Ale robię to dla malutkiej i dzięki temu daje radę. Mnie przeraża jak ja Amelcie urodzę, po takim zastoju mięśni?organizm sił nie będzie od tego leżenia miał. No będziemy biegały z wózkami :-) i nadrabiały kondycje :-)

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ