Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
kasika8303 wrote:Mój gin mówi byle do 34 tc. Oby dzieciaczki siedziały w brzuszkach jak najdłużej
Ale to wszystko nas nie dotyczy..bo kazda dotrwa do conajmniej 34tc!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 13:07
kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Marcia86 wrote:A tak zmieniając temat mam do Was pytanie.
Polecacie jakiś sklep internetowy / sprzedawcę na allegro gdzie można kupić większość potrzebnych rzeczy typu smoczki , pieluszki, butelki, kosmetyki? Oczywiście w przystępnych cenach
ciągle coś szperam patrze i sie zastanawiam co kupić a co nie czy w sklepie stacjonarnym z artykułami dla niemowląt w trójmieście jest sklep akpol czy właśnie w internetowym chyba wolę stacjonarny bo lubię pomacać
ostatnio zaciekawił mnie termometr na podczerwień bezdotykowy fajne jest tam ze można nim sprawdzić temperaturę wody czy mleka
http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-150-b-kontakt-1szt.html -
Dzień dobry Mamusie
ja też czekam z tęsknotą na ten 34 tydzień, jeszcze troszkęwszystkie damy radę na 100% - wierzę, że nasze dzieci nie wyjdą wcześniej
Marzy mi się kilogram sernika na zimnokilogram Snikersów i do tego Mirinda.
<rozmarzona>
Nienawidzę cukrzycy.
Aaa... kabanosy dobra sprawa dzisiaj 91, a po chwili 87. Moja diabetolog przyjęła normę do 95 więc ZAŁAPAŁAM SIĘ xDxD
Z każdym dniem będzie coraz lepiej...karolinka85, Sista, Viola, gosi_a, Z., Scintilla lubią tę wiadomość
-
Agawera ja juz pisałam o tym termometrze nawet się nie zastanawiają tylko kupuj, ja pamiętam jak Zuza miała pierwsza gorączkę akurat trzydniowke, trzy dni gorączki a potem wysypka, i wpychalam jej ten elektroniczny w tyłek a teraz nawet jak.spala co była.chora mierze jej temp bezdotykowo i się nie budzi...super rzecz. Do wody go jeszcze nie używałam ale przyda się jak się mały urodzi. Chociaż mam też wanienke z termometrem
[/url]
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Niestety wlaanie zostalam przyjęta na oddzial. Cala noc brzuch sie napinal, nie moglam spac, bolal po bokach. Rano postanowiłam nie czekac ale sprawdzic czy wszystko okej chciaz ruchy czuje non stop. Na razie miałam tylko badanie reczne i ktg. Mam lezec bo Leon jest za nisko. Ruchy czuje baaardso nisko. Na razie dostalam jakies leki i mam wstawac tylko do kibla. Ciekawe czy zrobia jakieś usg ale przynajmniej tu warunki super. Lazienka w pokoju czysciutko wszyscy mili. Nie tokco w Czmp.
Trzymajcie za nas kciuki. -
lilly78 wrote:Joasiu, dla Ciebie siły, a dla męża zdrówka!!
Monia, nie znam tego leku, więc nie pomogę. Zdrówka kochana!
i kciuki za wszystkie szyjki
A mi rychło w czas przypomniało się, że jak wiosna to i pyłki i moja alergia się uaktywni. W czwartek mam wizytę u alergologa i ciekawa jestem czy cokolwiek w ciąży można brać. Któraś z Was jest alergiczką wiosenno-pylkową?co roku na wiosnę strasznie się męczę. Ja jadam Flonidan i też się zastanawiam czy jest bezpieczny,czy któraś go też bierze?
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualny
-
lilly78 wrote:
Alergiczki, dzięki za informacje. w czwartek mam alergologa, to po wizycie dam znać co mi babeczka doradziła. i zapisałam się już na za miesiąc na te badania 3 trymestru w 30 tc.
Lilly78 Ty zapisalas sie na to badanie, bardzo szczegolowe usg czyli takie jakby genetyczne usg? -
Witajcie;)
Widzę, że marzec zaczął się trochę problemowo. Dziewczyny, trzymam kciuki żebyśmy wszystkie dały radę i wytrzymały do czerwca. Nie ma innej możliwości-musi być dobrze.
Nasza Malutka też ostatnio jakaś taka mało ruchliwa, ale pocieszam się tym, że na czwartkowej wizycie wszystko było w porządku. Następna wizyta 26.03-usg III trymestru. Ostatnio zakupiłam dla Zosi kilka ubranek na allegro. Mam nadzieję, że w rzeczywistości będą tak samo ładne jak na fotkach.
Dziś musiałam iść do cukierni po coś słodkiego bo miałam ochotę już od soboty. Zjadłam 2 ciacha czekoladowe i póki co wystarczy mi słodyczy na dłuższy czas. -
lilly78 wrote:tak, na to tak jakby trzecie z rekomendowanych przez ministerstwo, najpierw było genetyczne, potem połówkowe i potem lekarze sugerują między 30-32tc przeprowadzić to trzecie. Tylko niestety to już nie jest refundowane przez NFZ
Wiem, wiem bo miałam te 2 na NFZ i musi je przeprowadzić ginekolog który sie na tym zna. Niestety mój się nie zna i chciałam też je zrobić dodatkowo tylko nie wiem jak wytlumaczyć przy rejestracji do innego gina że nie chodzi mi o zwykle usg tylko zaawansowane. CZy jak powiem ze chodzi mi o genetyczne, czy takie jak połówkowe to zrozumieją o co chodzi??!!
agawera wlasnie mi sie wydaje ze to w 30 tyg to jest takie jak polowkowe, pewna nie jestem dlatego pytam lilli78 -
agawera wrote:o co chodzi o usg w 30 tygodniu , czy to coś podobnego co usg połówkowe ?
w 1 ciąży nie mialam połówkowego usg robionego wiec wolę zapytać ?U mnie gin nie robi usg na każdej wizycie więc to usg jest dość ważne.
agnieszyczka ja po prostu zapisuję się na usg położnicze, mówię lekarzowi który tydzień i on już wie, że ma wszystko dokładnie sprawdzić. Tak było przynajmniej na genetycznym i połówkowym.