WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika mi na ból ucha pomaga wygrzanie się w domu, po 1 dniu wraca do normy. Od kilku tygodni wstaje bardzo wcześnie, tak kolo 5.30, a do tej pory jak szlam do pracy wstawałam o 8. Dziwne bo jestem wsypana mimo wszystko, w dzień nie śpię (kiedyś uwielbiałam), wieczorem nie chce mi się spać. Ciekawe co tez tak odmienilo mój organizm, moze to testosteron Borysa? :)

wczoraj bylam na jodze dla ciężarnych - super sprawa, dużo ćwiczeń mięśni kegla i rozciagajacych pachwiny, dzis idę w to samo miejsce na pilates, musze się trochę poruszać bo do tej pory ciążę przesiedziałam w robocie, zdechlak ze mnie straszny...

Brzuszki z wwy i okolic - jak tam nasze plany spotkania, moze weekend?

kasika8303, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia my czekamy miesiac na kase ze skarbowki, ale wczorsj dzwonilam i jest juz zlecony przelew wiec na dniach bedzie

Rozalia lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achh jaka piękna pogoda :)

Nie ma czasu na spanie - do ogarnięcia mieszkanie bo wieczorem mamy gości a ja jeszcze w międzyczasie muszę się przebić przez całe miasto i dojechać do diabetologa .... :/

Gosi_a - Trzymam Kciuki aby łożysko podniosło się do góry!
    Wszystkim dzisiaj wizytującym życzę samych dobrych wieści :)

P.S. Łóżeczko stoi - z materacem nie wariowaliśmy - po "palcowym" przetesowaniu kilku propozycji i radzie sprzedawcy zdecydowaliśmy się na standard czyli Danpol Gryka/Kokos ;)
    Na razie leży w nim miś Stanisław ..... ale lada chwila a lokator się zmieni :D
    http://wrzucaj.net/images/2015/03/18/DSC03131.jpg

Miłego dnia mamuśki!

A1984, agnieszyczka, nenette, Viola, Z., karolinka85, Kikusia, gosi_a, Inesicia, Ania1704, Joasia:), Alorrene13, Rozalia, lilly78, Muniek, maglic lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, zazdraszam łożeczka :) Już nie mogę się doczekać swojego ale muszę poczekać aż pokój będzie pomalowany i od razu zamawiam :)

W ogóle to już nie mogę się doczekać jak nasz Synek będzie na świecie, jak czasem leżę i on wypycha nie wiem pupę czy główkę, czy pleckami napiera to miałabym taką ochotę wziąć na ręce i już utulać do piersi :D

Z wyprawkowych rzeczy zostały mi kosmetyki, wanienka, łóżeczko.

A mam pytanie do tych dziewczyn, które już poprały ciuszki, będziecie je prać później jeszcze raz czy to już docelowo? Bo nie wiem kiedy się za to zabrać tak aby były świeże i też nie zbierały kurzu w szafie, jak Wy robicie?

Pozdrawiam słonecznie ;)

Scintilla lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Nie wiem , jak wy ,ale ja mam ostatnio humor do
    Nie ma powodu a ja.ciągle albo płacze, albo się w....m, chlaj
    Zloszcze, awanturuje, bez konkretnego powodu...co się dzieję :-agata ja jestem z wawy ale nic nie słyszałam, albo nie doczytałam o weekendowym spotkaniu :-(
    Pozdrawiam trzymam kciuki za wizyty!

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, Agatka dzięki, już raz miałam przewiane to gin kazał pić herbatę z cytryną i miodem plus czosnek. I fakt przeszło po 2 dniach. Potem poszłam na kontrol do laryngologa i było ok. Laryngolog mówił że są krople bezpieczne dla kobiet w ciąży. A miałam czapkę i watę w tym uchu, zawsze tak je zabezpieczam. Tak tylko myślę że w sr było okno otwarte i chyba wtedy je przewiało.
    No nic trzeba się kurować.

Wypiłam przeziębieniową miksturę i zjadłam kawałek ząbka czosnku to mała wpadła w jakiś szał.Wariowała na maxa. Nie lubi czosnku i jej się wcale nie dziwię :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla- łóżeczko prześliczne :) Kciukasy za diabetologa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:21

Scintilla lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wam w pierwszym dniu III trymestru :)
    Ostatnie dwa dni były dla mnie koszmarne, ząb dawał o sobie znać, wczoraj udałam się do mojej dentystki która postanowiła zająć się kanałami. Jak się okazało nie wszystkie kanały były wyczyszczone wcześniej przez innego dentystę któremu zapłaciłam za leczenie kanałowe :/ Potem okazało się, że mimo to iż, jestem w ciąży leczenie nie będzie pokryte z NFZ dlatego koszt leczenia może wynieść nawet 800 zł. Nie bardzo wiem jak i gdzie sprawdzić czy NFZ nie pokrywa takiego leczenia. W nocy nie spałam bo ząb cały czas dawał znać o sobie, Apap pomógł i jak na razie jest ok. Jutro kolejna wizyta :(
    Wczoraj byłam też u gina, wszystkie badania ok :) Szyjka nie skraca się i jest zamknięta, w dalszym ciągu mam brać luteinę :) Kolejna wizyta za 4 tyg.
    Maleństwo kopało podczas badania tętna. Bardzo się bałam o nią jak brałam Apap, ale gin powiedziała, że na tym etapie ciąży nie zaszkodzi. Kurcze mam nadzieję, że nie będę musiała wyrywać tego zęba :( Wczoraj usłyszałam również, że za dużo przytyłam i najlepiej będzie jeżeli zastosuję dietę dla słodkich mam. Mam gdzieś ok. 12 kg+.
    Na szczęście ładny dziś dzień dlatego zaraz idę się przewietrzyć bo nie najlepiej się czuję :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:33

gosi_a, Joasia:), nadine24, Rozalia, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Kasika ja w 12 tygodniu miałam bardzo mocny ból ucha i wówczas dostałam od lekarza krople, które były bez recepty, ale nie pamiętam już jak się nazywały. Ogólnie dziwię się, że mamy przełom zimy i wiosny, a mnie jeszcze ucho nie boli. Mam z tym zawsze problem na przełomie jesieni/zimy i zimy/wiosny, a teraz póki co spokój. Ale też przyznaję, że zawsze staram się mieć nauszniki kiedy wychodzę na zewnątrz bo inaczej pewnie byłoby ciężko.
    Dziś na 18 idziemy na pierwsze zajęcia do SR. Nie mogę się już doczekać:)

gosi_a, Joasia:), nadine24, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Dziś pierwszy raz w zyciu przyjęłam Panią do sprzątania w domu. Dziwnie się czuję :P
    Ale spoko, przynajmniej trochę znośniej będzie, u mnie strasznie się kurzy, i te wszystkie zakamarki wrrr ;)
    Gratuluję udanych wizyt i kciukam za kolejne :) Scintilla śliczny wózeczek i łóżeczko no i miś ;)
    Agatko wiesz że ja zawsze chętna na spotkanie. A nie chcesz isc jutro na warsztaty świadoma Mama do hula kuli?
    Grzebałam też trochę w rankingach i opiniach o wózkach i wiem że nic nie wiem ;) Także trzeba posprawdzać na żywo, chyba wybieramy się w tę sobotę, choć to trochę za wcześnie bo kasy nie mamy :P
    Oprócz tego Co do weekendu nie mam konkretnych planów, takze spacer w sobote wieczorkiem i jakis drink lub w niedziele popołudniu mógłby się udać ;) Agata zazdroszczę motywacji do ćwiczeń, mi się nie chce no :P :(

Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejny słoneczny dzionek! Planów na dziś brak, poza kolejnym dniem na kursie.Podobno jeszcze przed świętami zacznę jazdy, ależ się boję :) No i będę trochę ogarniać mieszkanie, mąż dziś w końcu położy kolor w pokoju młodego,więc wieczorem będę albo zachwycona albo ostro wkurzona ;)
    Agata ja niestety odpadam w weekend...Mamy zaplanowane zakupy, potem jedziemy oglądać wózek do znajomych 100 km za Wwe, a w niedziele odpoczynek.
    W ogóle to jestem zła bo jutro rano muszę jechać do sądu, bo moja była szefowa powołała mnie na świadka. To już drugi raz kiedy jadę,a ostatnim razem sędzina zapytała jak się nazywam i podziękowała, bo podobno nic nie wnoszę do sprawy, więc nie wiem po co mi d...zawracają.
    Aghata to pewnie ja też jeszcze z tydzień poczekam na przelew. Urzędom to się nigdy nie spieszy.
    Kciuki za dzisiejsze wizyty:)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja już po wizycie u szyjkowego - szyjka krótsza, na usg ma ok 2,5mm ale gin na razie wciąż wstrzymuje się z założeniem pessara. Mówi, że szyjka twarda i zamknięta więc bez paniki. Za tydzień kolejna kontrola i zobaczymy co dalej. Mam leżeć i brać leki. Dzwoniłam do gin z Medicover i powiedziała to samo, że pessara na razie nie. Mam mieć częstsze kontrole i będą obserwować. No to wracam do domu leżeć. I w związku z tym odpadam ze spotkania weekendowego niestety.

• aghata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Witam wam w pierwszym dniu III trymestru :)
    Ostatnie dwa dni były dla mnie koszmarne, ząb dawał o sobie znać, wczoraj udałam się do mojej dentystki która postanowiła zająć się kanałami. Jak się okazało nie wszystkie kanały były wyczyszczone wcześniej przez innego dentystę któremu zapłaciłam za leczenie kanałowe :/ Potem okazało się, że mimo to iż, jestem w ciąży leczenie nie będzie pokryte z NFZ dlatego koszt leczenia może wynieść nawet 800 zł. Nie bardzo wiem jak i gdzie sprawdzić czy NFZ nie pokrywa takiego leczenia. W nocy nie spałam bo ząb cały czas dawał znać o sobie, Apap pomógł i jak na razie jest ok. Jutro kolejna wizyta :(
    Wczoraj byłam też u gina, wszystkie badania ok :) Szyjka nie skraca się i jest zamknięta, w dalszym ciągu mam brać luteinę :) Kolejna wizyta za 4 tyg.
    Maleństwo kopało podczas badania tętna. Bardzo się bałam o nią jak brałam Apap, ale gin powiedziała, że na tym etapie ciąży nie zaszkodzi. Kurcze mam nadzieję, że nie będę musiała wyrywać tego zęba :( Wczoraj usłyszałam również, że za dużo przytyłam i najlepiej będzie jeżeli zastosuję dietę dla słodkich mam. Mam gdzieś ok. 12 kg+.
    Na szczęście ładny dziś dzień dlatego zaraz idę się przewietrzyć bo nie najlepiej się czuję :(

Nfz w calosci ponosi koszty leczenia kanalowego jak jestes w ciazy i 6 tyg po pprodzie bo ja lecze zeba kanalowego. Nie daj sie zwiesc idz do innego dentysty

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Nfz w calosci ponosi koszty leczenia kanalowego jak jestes w ciazy i 6 tyg po pprodzie bo ja lecze zeba kanalowego. Nie daj sie zwiesc idz do innego dentysty

Tez tak czytałam... może gabinet nie ma umowy z nfz akurat? ale to nie powinni naciągać tylko się przyznać...

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Kasika ja w 12 tygodniu miałam bardzo mocny ból ucha i wówczas dostałam od lekarza krople, które były bez recepty, ale nie pamiętam już jak się nazywały. Ogólnie dziwię się, że mamy przełom zimy i wiosny, a mnie jeszcze ucho nie boli. Mam z tym zawsze problem na przełomie jesieni/zimy i zimy/wiosny, a teraz póki co spokój. Ale też przyznaję, że zawsze staram się mieć nauszniki kiedy wychodzę na zewnątrz bo inaczej pewnie byłoby ciężko.
    Dziś na 18 idziemy na pierwsze zajęcia do SR. Nie mogę się już doczekać:)

Miałam czapkę i w uchu watę i klops :-( też mam z uchem problemy, ciągle przewiane, a tak uważam. Jak nie przejdzie to idę do laryngologa. Wiem że z zapaleniem ucha nie ma żartów.

Dziewczyny a może znacie jakiś sposób z tych naturalnych co jeszcze można pić, jeść aby zapalenie wyleczyć? Myślę jeszcze o soku z cebuli, czy nie zrobić.

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już po wizycie u szyjkowego - szyjka krótsza, na usg ma ok 2,5mm ale gin na razie wciąż wstrzymuje się z założeniem pessara. Mówi, że szyjka twarda i zamknięta więc bez paniki. Za tydzień kolejna kontrola i zobaczymy co dalej. Mam leżeć i brać leki. Dzwoniłam do gin z Medicover i powiedziała to samo, że pessara na razie nie. Mam mieć częstsze kontrole i będą obserwować. No to wracam do domu leżeć. I w związku z tym odpadam ze spotkania weekendowego niestety.

Nenette leż dużo, ja praktycznie non stop leżę, wychodzę tylko do SR i lekarzy. W domu nic nie robię, trudno, wiem że mam syf ale mała jest ważniejsza.

c77352d493.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zobaczylam swoj suwaczek jeszcze tydzien i pojawi sie 3 z przodu. Wreszcie!!!

Muniek, Z., maglic, gosi_a, Joasia:) lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,u mnie kolejna kiepska noc.Włączyło mi się rozmyślanie co to będzie ;-) teraz zasypiam nad laptopem,ale muszę iść na spacer sie dotlenić może to pomoże.
    Tylko nie pomyślcie o mnie źle,ale czasem jak tak zacznę rozmyślać zadaje sobie pytanie "co myśmy dobrego narobili"..."czy aby na pewno jesteśmy gotowi"... Czasem aż mam ochotę sama sobie przywalić w gębe za takie myślenie,bo już kocham to maleństwo i ciesze się że będzie z nami.Ale te głupie hormony mi w głowie mieszają!!
    No nic czas się zbierać bo coś wariuje ;-)
    Miłego dnia

Sista, Z., nenette, Joasia:), BrumBrumek lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • orchidea33 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja mialam czeste zapalenie ucha, i Nic mi nie pomagalo okazalo sie ze to od zeba mialam.mimo ze zab wogole mnie nie bolal. Dopiero przez przypadek trafilam Do dentysty i okazalo sie ze za dlugi korzen mialam i on powodowal stan zapalny.pomoglo dopiero usuniecie zeba. I zapalenie ucha przeszlo i juz nie powrocilo .

kasika8303 lubi tę wiadomość

201506021662.png
    zem3qtkfuhpcq4xn.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny z pięknej podkieleckiej wsi :) Przyjechałam na kilka dni pooddychać świeżym powietrzem :)
    Kasika - a znasz sposób babć na ucho z kwiatkiem geranium? Jest stosowany w mojej rodzinie od pokoleń, listek zwinięty wkłada sie do bolącego ucha i ból mija. Mojemu dwuletniemu Siostrzeńcowi tylko to pomaga. Tutaj link: https://hipokrates2012.wordpress.com/2012/10/10/geranium-niszczy-bakterie-i-wirusy/
    Pozdrawiam wiosennie !!!

Z., nenette, A1984 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ