Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasika mi na ból ucha pomaga wygrzanie się w domu, po 1 dniu wraca do normy. Od kilku tygodni wstaje bardzo wcześnie, tak kolo 5.30, a do tej pory jak szlam do pracy wstawałam o 8. Dziwne bo jestem wsypana mimo wszystko, w dzień nie śpię (kiedyś uwielbiałam), wieczorem nie chce mi się spać. Ciekawe co tez tak odmienilo mój organizm, moze to testosteron Borysa?
wczoraj bylam na jodze dla ciężarnych - super sprawa, dużo ćwiczeń mięśni kegla i rozciagajacych pachwiny, dzis idę w to samo miejsce na pilates, musze się trochę poruszać bo do tej pory ciążę przesiedziałam w robocie, zdechlak ze mnie straszny...
Brzuszki z wwy i okolic - jak tam nasze plany spotkania, moze weekend?kasika8303, Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość
-
Achh jaka piękna pogoda
Nie ma czasu na spanie - do ogarnięcia mieszkanie bo wieczorem mamy gości a ja jeszcze w międzyczasie muszę się przebić przez całe miasto i dojechać do diabetologa ....
Gosi_a - Trzymam Kciuki aby łożysko podniosło się do góry!
Wszystkim dzisiaj wizytującym życzę samych dobrych wieści
P.S. Łóżeczko stoi - z materacem nie wariowaliśmy - po "palcowym" przetesowaniu kilku propozycji i radzie sprzedawcy zdecydowaliśmy się na standard czyli Danpol Gryka/Kokos
Na razie leży w nim miś Stanisław ..... ale lada chwila a lokator się zmieni
http://wrzucaj.net/images/2015/03/18/DSC03131.jpg
Miłego dnia mamuśki!A1984, agnieszyczka, nenette, Viola, Z., karolinka85, Kikusia, gosi_a, Inesicia, Ania1704, Joasia:), Alorrene13, Rozalia, lilly78, Muniek, maglic lubią tę wiadomość
-
Scintilla, zazdraszam łożeczka
Już nie mogę się doczekać swojego ale muszę poczekać aż pokój będzie pomalowany i od razu zamawiam
W ogóle to już nie mogę się doczekać jak nasz Synek będzie na świecie, jak czasem leżę i on wypycha nie wiem pupę czy główkę, czy pleckami napiera to miałabym taką ochotę wziąć na ręce i już utulać do piersi
Z wyprawkowych rzeczy zostały mi kosmetyki, wanienka, łóżeczko.
A mam pytanie do tych dziewczyn, które już poprały ciuszki, będziecie je prać później jeszcze raz czy to już docelowo? Bo nie wiem kiedy się za to zabrać tak aby były świeże i też nie zbierały kurzu w szafie, jak Wy robicie?
Pozdrawiam słonecznieScintilla lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Hej dziewczyny
Nie wiem , jak wy ,ale ja mam ostatnio humor do
Nie ma powodu a ja.ciągle albo płacze, albo się w....m, chlaj
Zloszcze, awanturuje, bez konkretnego powodu...co się dzieję :-agata ja jestem z wawy ale nic nie słyszałam, albo nie doczytałam o weekendowym spotkaniu
Pozdrawiam trzymam kciuki za wizyty!AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Dada, Agatka dzięki, już raz miałam przewiane to gin kazał pić herbatę z cytryną i miodem plus czosnek. I fakt przeszło po 2 dniach. Potem poszłam na kontrol do laryngologa i było ok. Laryngolog mówił że są krople bezpieczne dla kobiet w ciąży. A miałam czapkę i watę w tym uchu, zawsze tak je zabezpieczam. Tak tylko myślę że w sr było okno otwarte i chyba wtedy je przewiało.
No nic trzeba się kurować.
Wypiłam przeziębieniową miksturę i zjadłam kawałek ząbka czosnku to mała wpadła w jakiś szał.Wariowała na maxa. Nie lubi czosnku i jej się wcale nie dziwię -
nick nieaktualnyWitam wam w pierwszym dniu III trymestru
Ostatnie dwa dni były dla mnie koszmarne, ząb dawał o sobie znać, wczoraj udałam się do mojej dentystki która postanowiła zająć się kanałami. Jak się okazało nie wszystkie kanały były wyczyszczone wcześniej przez innego dentystę któremu zapłaciłam za leczenie kanałowePotem okazało się, że mimo to iż, jestem w ciąży leczenie nie będzie pokryte z NFZ dlatego koszt leczenia może wynieść nawet 800 zł. Nie bardzo wiem jak i gdzie sprawdzić czy NFZ nie pokrywa takiego leczenia. W nocy nie spałam bo ząb cały czas dawał znać o sobie, Apap pomógł i jak na razie jest ok. Jutro kolejna wizyta
Wczoraj byłam też u gina, wszystkie badania okSzyjka nie skraca się i jest zamknięta, w dalszym ciągu mam brać luteinę
Kolejna wizyta za 4 tyg.
Maleństwo kopało podczas badania tętna. Bardzo się bałam o nią jak brałam Apap, ale gin powiedziała, że na tym etapie ciąży nie zaszkodzi. Kurcze mam nadzieję, że nie będę musiała wyrywać tego zębaWczoraj usłyszałam również, że za dużo przytyłam i najlepiej będzie jeżeli zastosuję dietę dla słodkich mam. Mam gdzieś ok. 12 kg+.
Na szczęście ładny dziś dzień dlatego zaraz idę się przewietrzyć bo nie najlepiej się czuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:33
gosi_a, Joasia:), nadine24, Rozalia, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Kasika ja w 12 tygodniu miałam bardzo mocny ból ucha i wówczas dostałam od lekarza krople, które były bez recepty, ale nie pamiętam już jak się nazywały. Ogólnie dziwię się, że mamy przełom zimy i wiosny, a mnie jeszcze ucho nie boli. Mam z tym zawsze problem na przełomie jesieni/zimy i zimy/wiosny, a teraz póki co spokój. Ale też przyznaję, że zawsze staram się mieć nauszniki kiedy wychodzę na zewnątrz bo inaczej pewnie byłoby ciężko.
Dziś na 18 idziemy na pierwsze zajęcia do SR. Nie mogę się już doczekaćgosi_a, Joasia:), nadine24, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry
Dziś pierwszy raz w zyciu przyjęłam Panią do sprzątania w domu. Dziwnie się czuję
Ale spoko, przynajmniej trochę znośniej będzie, u mnie strasznie się kurzy, i te wszystkie zakamarki wrrr
Gratuluję udanych wizyt i kciukam za kolejneScintilla śliczny wózeczek i łóżeczko no i miś
Agatko wiesz że ja zawsze chętna na spotkanie. A nie chcesz isc jutro na warsztaty świadoma Mama do hula kuli?
Grzebałam też trochę w rankingach i opiniach o wózkach i wiem że nic nie wiemTakże trzeba posprawdzać na żywo, chyba wybieramy się w tę sobotę, choć to trochę za wcześnie bo kasy nie mamy
Oprócz tego Co do weekendu nie mam konkretnych planów, takze spacer w sobote wieczorkiem i jakis drink lub w niedziele popołudniu mógłby się udaćAgata zazdroszczę motywacji do ćwiczeń, mi się nie chce no
Scintilla, Finezja lubią tę wiadomość
-
Witam w kolejny słoneczny dzionek! Planów na dziś brak, poza kolejnym dniem na kursie.Podobno jeszcze przed świętami zacznę jazdy, ależ się boję
No i będę trochę ogarniać mieszkanie, mąż dziś w końcu położy kolor w pokoju młodego,więc wieczorem będę albo zachwycona albo ostro wkurzona
Agata ja niestety odpadam w weekend...Mamy zaplanowane zakupy, potem jedziemy oglądać wózek do znajomych 100 km za Wwe, a w niedziele odpoczynek.
W ogóle to jestem zła bo jutro rano muszę jechać do sądu, bo moja była szefowa powołała mnie na świadka. To już drugi raz kiedy jadę,a ostatnim razem sędzina zapytała jak się nazywam i podziękowała, bo podobno nic nie wnoszę do sprawy, więc nie wiem po co mi d...zawracają.
Aghata to pewnie ja też jeszcze z tydzień poczekam na przelew. Urzędom to się nigdy nie spieszy.
Kciuki za dzisiejsze wizyty:)
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja już po wizycie u szyjkowego - szyjka krótsza, na usg ma ok 2,5mm ale gin na razie wciąż wstrzymuje się z założeniem pessara. Mówi, że szyjka twarda i zamknięta więc bez paniki. Za tydzień kolejna kontrola i zobaczymy co dalej. Mam leżeć i brać leki. Dzwoniłam do gin z Medicover i powiedziała to samo, że pessara na razie nie. Mam mieć częstsze kontrole i będą obserwować. No to wracam do domu leżeć. I w związku z tym odpadam ze spotkania weekendowego niestety.
-
Ania1704 wrote:Witam wam w pierwszym dniu III trymestru
Ostatnie dwa dni były dla mnie koszmarne, ząb dawał o sobie znać, wczoraj udałam się do mojej dentystki która postanowiła zająć się kanałami. Jak się okazało nie wszystkie kanały były wyczyszczone wcześniej przez innego dentystę któremu zapłaciłam za leczenie kanałowePotem okazało się, że mimo to iż, jestem w ciąży leczenie nie będzie pokryte z NFZ dlatego koszt leczenia może wynieść nawet 800 zł. Nie bardzo wiem jak i gdzie sprawdzić czy NFZ nie pokrywa takiego leczenia. W nocy nie spałam bo ząb cały czas dawał znać o sobie, Apap pomógł i jak na razie jest ok. Jutro kolejna wizyta
Wczoraj byłam też u gina, wszystkie badania okSzyjka nie skraca się i jest zamknięta, w dalszym ciągu mam brać luteinę
Kolejna wizyta za 4 tyg.
Maleństwo kopało podczas badania tętna. Bardzo się bałam o nią jak brałam Apap, ale gin powiedziała, że na tym etapie ciąży nie zaszkodzi. Kurcze mam nadzieję, że nie będę musiała wyrywać tego zębaWczoraj usłyszałam również, że za dużo przytyłam i najlepiej będzie jeżeli zastosuję dietę dla słodkich mam. Mam gdzieś ok. 12 kg+.
Na szczęście ładny dziś dzień dlatego zaraz idę się przewietrzyć bo nie najlepiej się czuję
Nfz w calosci ponosi koszty leczenia kanalowego jak jestes w ciazy i 6 tyg po pprodzie bo ja lecze zeba kanalowego. Nie daj sie zwiesc idz do innego dentysty
[/url]
-
aghata wrote:Nfz w calosci ponosi koszty leczenia kanalowego jak jestes w ciazy i 6 tyg po pprodzie bo ja lecze zeba kanalowego. Nie daj sie zwiesc idz do innego dentysty
Tez tak czytałam... może gabinet nie ma umowy z nfz akurat? ale to nie powinni naciągać tylko się przyznać...Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Inesicia wrote:Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Kasika ja w 12 tygodniu miałam bardzo mocny ból ucha i wówczas dostałam od lekarza krople, które były bez recepty, ale nie pamiętam już jak się nazywały. Ogólnie dziwię się, że mamy przełom zimy i wiosny, a mnie jeszcze ucho nie boli. Mam z tym zawsze problem na przełomie jesieni/zimy i zimy/wiosny, a teraz póki co spokój. Ale też przyznaję, że zawsze staram się mieć nauszniki kiedy wychodzę na zewnątrz bo inaczej pewnie byłoby ciężko.
Dziś na 18 idziemy na pierwsze zajęcia do SR. Nie mogę się już doczekać
Miałam czapkę i w uchu watę i klopsteż mam z uchem problemy, ciągle przewiane, a tak uważam. Jak nie przejdzie to idę do laryngologa. Wiem że z zapaleniem ucha nie ma żartów.
Dziewczyny a może znacie jakiś sposób z tych naturalnych co jeszcze można pić, jeść aby zapalenie wyleczyć? Myślę jeszcze o soku z cebuli, czy nie zrobić. -
nenette wrote:Cześć dziewczyny, ja już po wizycie u szyjkowego - szyjka krótsza, na usg ma ok 2,5mm ale gin na razie wciąż wstrzymuje się z założeniem pessara. Mówi, że szyjka twarda i zamknięta więc bez paniki. Za tydzień kolejna kontrola i zobaczymy co dalej. Mam leżeć i brać leki. Dzwoniłam do gin z Medicover i powiedziała to samo, że pessara na razie nie. Mam mieć częstsze kontrole i będą obserwować. No to wracam do domu leżeć. I w związku z tym odpadam ze spotkania weekendowego niestety.
Nenette leż dużo, ja praktycznie non stop leżę, wychodzę tylko do SR i lekarzy. W domu nic nie robię, trudno, wiem że mam syf ale mała jest ważniejsza. -
Witam dziewczyny,u mnie kolejna kiepska noc.Włączyło mi się rozmyślanie co to będzie
teraz zasypiam nad laptopem,ale muszę iść na spacer sie dotlenić może to pomoże.
Tylko nie pomyślcie o mnie źle,ale czasem jak tak zacznę rozmyślać zadaje sobie pytanie "co myśmy dobrego narobili"..."czy aby na pewno jesteśmy gotowi"... Czasem aż mam ochotę sama sobie przywalić w gębe za takie myślenie,bo już kocham to maleństwo i ciesze się że będzie z nami.Ale te głupie hormony mi w głowie mieszają!!
No nic czas się zbierać bo coś wariuje
Miłego dniaSista, Z., nenette, Joasia:), BrumBrumek lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Kasika ja mialam czeste zapalenie ucha, i Nic mi nie pomagalo okazalo sie ze to od zeba mialam.mimo ze zab wogole mnie nie bolal. Dopiero przez przypadek trafilam Do dentysty i okazalo sie ze za dlugi korzen mialam i on powodowal stan zapalny.pomoglo dopiero usuniecie zeba. I zapalenie ucha przeszlo i juz nie powrocilo .
kasika8303 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny z pięknej podkieleckiej wsi
Przyjechałam na kilka dni pooddychać świeżym powietrzem
Kasika - a znasz sposób babć na ucho z kwiatkiem geranium? Jest stosowany w mojej rodzinie od pokoleń, listek zwinięty wkłada sie do bolącego ucha i ból mija. Mojemu dwuletniemu Siostrzeńcowi tylko to pomaga. Tutaj link: https://hipokrates2012.wordpress.com/2012/10/10/geranium-niszczy-bakterie-i-wirusy/
Pozdrawiam wiosennie !!!Z., nenette, A1984 lubią tę wiadomość