WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, to mnie nastraszyłaś :)
    wiedziałam o poduszcze z przodu, a zrozumiałam,że przy montażu w tyłu też trzeba wyłączyć

b4ipuen.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada, jedynym warunkiem żeby podpiąć bazę są te zaczepy isofixa z tyłu. A jeżeli tego nie masz, to musisz popytać, bo chyba są też bazy zapinane na pas. Chyba ma takie maxi cosi.

Ja się załamałam. Mieszkam co prawda na obrzeżach miasta, ale osiedle ciągle się rozbudowuje i ogólnie jest uznane za największe. No to się okazuje, że w najbliższej przychodni nie zapisują dzieci, bo nie ma miejsc, w kolejnej już nie ma pediatry i została mi trzecia, która była zamknięta, bo mają przerwę od 12 do 15. Zachęcają by rodzić dzieci, a tymczasem lekarzy brak. ŻENADA!

Mój dzień został uratowany przez męża, który wręczył mi tulipany bez okazji :) NO i weź nie kochaj :)

Muniek lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma taką bazę :
    http://allegro.pl/baza-maxi-cosi-easyfix-poznan-i5174638301.html

bo niby moja astra powinna rocznikowo mieć izofix , a nie ma :(
    Tą bazę można na pasy lub właśnie izofix zamontować :)

b4ipuen.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ale są foteliki montowane bez isofixa :) Najlepiej autem podjechać do sklepu z fotelikami i tam powinni ci pokazać ten drugi system. My też nie mamy isofixa (skoda fabia ale importowana z Włoch), tak jak dużo samochodów i fotelik wpiąć się da :)
    No a że nie da się z przodu... bywa, u nas nie wiem czy się będzie dało, ale chyba też nie.

Moj mąż raczej standardowy obwód głowy ma, uff :P

Z kontrolami to sobie mogą chodzić. O ile L4 jest wystawione jako B2 a nie B1, to zawsze da się udowodnić że było się "w celu zapewnienia podstawowych potrzeb", no chyba że np. o 23:00 :P Tylko tyle że kłopot bo trzeba jeździć po ZUSach...

Finezja lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a, mi się wydaję, że też będę miała problem z przychodnią :(

Sprawdzałam w okolicy i znalazłam tylko jedną dla dzieci - nie kumam. Jedna przychodnia dziecięca w centrum ??

b4ipuen.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika a to miałaś wizytę :-/ u mnie na szczęście nikogo jeszcze nie było,ale ogólnie nie mam pojęcia jak to w niemczech wygląda.Oby nikt mnie nie nękał,bo ja też bardzo często spaceruje i potem byłby problem.

Gosia a to miło tak dostać kwiatuszka bez okazji ;-) ja to już nie pamiętam kiedy ostatnio kwiaty dostałam,sama sobie zazwyczaj kupuje ;-)

Ha ha się uśmiałam z tym rozmiarem głowy,jeżeli bylaby to prawda to spoko bo mój ma małą głowe :-) hihi

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Dada ale są foteliki montowane bez isofixa :) Najlepiej autem podjechać do sklepu z fotelikami i tam powinni ci pokazać ten drugi system. My też nie mamy isofixa (skoda fabia ale importowana z Włoch), tak jak dużo samochodów i fotelik wpiąć się da :)
    No a że nie da się z przodu... bywa, u nas nie wiem czy się będzie dało, ale chyba też nie.

Moj mąż raczej standardowy obwód głowy ma, uff :P

Z kontrolami to sobie mogą chodzić. O ile L4 jest wystawione jako B2 a nie B1, to zawsze da się udowodnić że było się "w celu zapewnienia podstawowych potrzeb", no chyba że np. o 23:00 :P Tylko tyle że kłopot bo trzeba jeździć po ZUSach...

Dokładnie, chodzi o to że musisz latać i wyjaśniać bez sensu

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Z. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja też uważam takie kontrole bez sensu bo można przecież spać, można brać prysznic i nie słyszeć domofonu, można nie zdążyć odebrać, można wyjść na spacer -to lekarze wręcz zalecają....

Ale mam pytanie tak z ciekawości jaką masz umowę? O prace na czas określony/nieokreślony, działalność gospodarczą? I czy długo pracowałaś przed zajściem w ciążę?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Dada Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urolog powiedział ,ze nie jest tragicznie i nic w ciazy nie mozna zrobic a po ciazy moze wszystko przejść...nic wiecej sie nie dowiedziałam a boli dalej...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Urolog powiedział ,ze nie jest tragicznie i nic w ciazy nie mozna zrobic a po ciazy moze wszystko przejść...nic wiecej sie nie dowiedziałam a boli dalej...

A usg było ?? Czy ma rendgena w oczach ;)

b4ipuen.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki:) :)
    nie było mnie przez kilka dni na forum bo w Niedziele byliśmy na Warsztatach "MAMA WIE" było super wiadomo dostaliśmy siateczki a w nich próbki: proszek Jep,sól, fizjologiczna, smoczek chicco:) pieluszka flanelowa, kremiki dla maluszka i to nie tylko paczuszki dla mam ale i tatusiowie dostali takie same wiec podwójne rzeczy mamy przydadzą się:) Był Paweł Zawitkowski autor książki "Mamo tato co wy na to" bardzo ciekawy wykład nam przedstawił i Kupiłam jego książkę z dedykacją dla Naszej Milenki:) będzie mieć Pamiątkę:)
    b0oqp2fkfzlj_t.jpg

A dzisiaj uprałam wszystkie małe ubranka do wyprawki a drugie tyle większych rozariów oddzieliłam do innej szafki i zabrałam sie za prasowanie trochę sie zeszło ale piękna pogoda wietrzna szybko na słoneczku wszystkie wyschły i juz mam pranie ubranek z głowy została pościel ale to juz kiedy indziej ale mnie kręgosłup pod koniec prasowania rozbolał i nogi od stania jednak to męczące:) ale Satysfakcja jest:)
    Chyba mnie dopadł Syndrom Wicia Gniazdka hehe :)
    waws0j4jqeo1_t.jpg
    suqzqenrs2oz_t.jpg
    e9psn624hzlg_t.jpg

A, jutro idziemy na usg 3d zrobić fotkę na pamiątkę Milence:)
    a o 17 do szkoły ale jutro sama bo Adam do pracy na 2 zmianę.

Scintilla, Kikusia, gosi_a, agnieszyczka, nenette, Inesicia, Z., Rozalia, Finezja lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • sss Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kontrola z zus ale numer. Do mnie maja daleko moze nie wpadna. Mi zanim wyplacili zasilek to skontrolowali moja firme, wszystko jaka umowa i co robie jakie firmy obsugiwalam i wogole masakra.Nawet pytania czy zamierzaja kogos zatrudnic na moje miejsce, paranoja. Czlowiek pracuje odkad szkole srednia skonczyl bez przerwy tyle lat skladki oplaca a oni za marne grosze sie czepiaja.

No i dorwalo mnie mam mega katar,, przez meza bo mnie zarazil. Zapomina ze zaraza nas dwoje wrr....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Dada Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    A usg było ?? Czy ma rendgena w oczach ;)

Bylo było .. Takze nie wiem juz co to moze byc ,moze taka moja przypadlosc

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wizyta a u mnie busz ... i problem w tm, że ja tam niccc nie widzę :O chyba męża zatrudnię do tego ... czego używacie do depilacji ? ja kremu do okolic bikini z bielendy bo zwykła maszynka jednorazowa mnie podrażnia .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 17 marca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jutro wizyta a u mnie busz ... i problem w tm, że ja tam niccc nie widzę :O chyba męża zatrudnię do tego ... czego używacie do depilacji ? ja kremu do okolic bikini z bielendy bo zwykła maszynka jednorazowa mnie podrażnia .

Ja próbowałam z lusterkiem ale strasznie się męczyłam z brzuchem ciężko i mąż mnie goli najgorzej było pierwszy raz bo sie bałam że mnie skaleczy ale robi to ostrożnie i teraz juz ok ja nie polecam kremów kiedyś użyłam i taka skóra ciemna mi sie zrobiła a włosków nie wzięło wole maszynkę.

25.png
    Mili <3
  • sss Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizyte jutro i tez busz...ja gole sie w ciemno a potem uzywam lusterka i sie dogalam, ale ciezko faktycznie...

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ten krem co pisałam polecam, dobrze goli i raczej dokładnie.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 17 marca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez jutro wizytę ale Usg 3d:)

25.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na te usg III trymestru nie idę bo wszystko jest dobrze a nie uśmiecha mi się żeby 300 zapłacić , wolę za to małej coś kupić - resztę wyprawki bo mam już ok 80 % .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka a na tych warsztatach jakieś konkursy były? Bo widziałam jakieś zdjęcia i były fajne nagrody. Napisz co i jak bo u mnie są za miesiąc :-)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ