WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja hematokryt jest ok.. :)
    Co do kardiologa to jak dzwonisz to mow ze jestes w ciazy i ze to pilne..
    Mi u endo kazala przyjsc jak przyjmuje i zaczekac bo napewno przyjmie..
    A co do szmerow to mi rodzinny tez je wykryl..ale powiedzial ze kardiolog podczas ciazy i tak z tym nic nie zrobi..a puls w ciazy moze byc podwyzszony do 110 i to jest normalne ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz boli bo rosnie a jak urodzimy to boli jak sie karmi piersia, bo sie kurczy, my kobiety mamy to życie..faceci powinni nas na rekach nosic.

gosi_a, karolina0522, maglic, Marcia86, nenette lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzwnilam do skarbowki i dyspozycja przelewu juz wyszla do konca tyg bedzie kasamwiec moge juz wziac sie za szukanie wozka

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny !
    Sista wrote:
    Witajcie Dziewczyny,
    W temacie porodu, mnie ciagle wydaje sie, ze do tego jeszcze daleko. Choc dzisiaj mamy Studniówkę :):):) Jakoś nadal jest to dla mnie niewyobrażalne, ze w środku mam Swoją Królewnę. Oglądam ja na USG, czuje czkawkę, kuksańce, ale nadal to taka abstrakcja troche, ze tam jest drugie życie. Znając mnie, w panikę wpadnę w maju ;););)

Sista mam dokładnie tak samo! Jakbyś czytała w moich myślach - to wszystko to musi być cud bo niby jakim cudem z kropeczka będzie 3-4 kg bobas i wyjdzie z mojego brzucha ;p

Co do porodów to ja mam podobne podejście co Nieukowa - nie myślę albo staram się o nim nie myśleć, a jak już mnie ktoś zapyta to mówię, że będzie lekko, łatwo i przyjemnie ! I tak się nastawiam i programuję - a rzeczywistość i tak będzie taka jak będzie - nic na to teraz nie poradzę jak będę myślała negatywnie i się wprowadzała w kiepskie samopoczucie.

A moja mama zawsze mówiła tak: "Pamiętaj szukaj męża z małą głową to i poród będzie lżejszy" :))) Więc dziewczyny jak dziecko jest długie to pikuś byle by główka przeszła :p

Joasia - dzięki za wypowiedź na temat Quinny Moodda :) On pod wieloma względami jest podobny do Buzza, choćby mają ten sam system składania i rozkładania tym sprężonym powietrzem albo taka samą gondole, która jest dość długa (przynajmniej z parametrów podanych przez producenta tak wynika) i jest składana, a to wg mnie bardzo fajna sprawa. Dziś wybieram się do jednego z większych sklepów z asortymentem dla maluchó i mam nadzieję podpatrzeć go na żywo.

Karolinka85 - super, że trafiłaś na fajnego lekarza i to na NFZ, ja do swojego też chodzę na NFZ i również jestem zadowolona i to bardzo, schemat wizyty wygląda dokładnie tak jak opisałaś. Może jest trochę małomówny, ale przy moim gadulstwie to nie problem, szybko się rozkręca:)))

Życzę Wam miłego dnia, u mnie dziś piękne słonko :)

karolinka85, Sista, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Teraz boli bo rosnie a jak urodzimy to boli jak sie karmi piersia, bo sie kurczy, my kobiety mamy to życie..faceci powinni nas na rekach nosic.

według mnie to powinno być po równo do 20 tygodnia my nosimy, potem zamiana i oni by się toczyli do porodu :D sprawiedliwie by przynajmniej było. Bo ja czasami już mam serdecznie dosyć wszystkiego ( jak chyba każda z nas ). Jak nie boli, to coś kuję, a to bakterie, a to cukrzyca, a to anemia, a to to, a to tamto.
    Załączyła mi się zrzęda :D

Nieukowa, Z. lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic masz racje...czasami trzebq pozrzedzic :)

preg.png[/url]
  • sss Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co ,i znajoma mowila ze weszedl jakis przepis przynajmnmiej u mnie w szpitalu ze podpisujesz tylko papierek i masz cesarke. Wybierasz co chcesz. A ile w tym prawdy nie wiem, zapytam sie poloznej i lekarza jak to jest.

Ja jestem tego samego zdania. Chlopy to tylko maja przyjemnmosc a my wszystko inne bole, stresy, plamienia, cukrzyce, karmienie i wogole.. Ale mysle ze oni by nie dali radyy, wystarczu ze maja katar i takie bidulki ze szok...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam wózek na naszą kieszeń

http://allegro.pl/wozek-raptor-3w1-24-mie-gwar-6-1-gratisow-i5154677518.html

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

co do porodu , chcę sn . Innej opcji nie przewiduje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam kontrol z zusu, masakra. Nie ma to jak kontrolować ciężarne :-(

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny słoneczny wtoreczek.

Przespałam cały poniedziałek i dziś też za dużo energii nie mam :(
    Pogoda mnie chyba dołuje ;)

b4ipuen.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Boszzz co za paranoja...zapukali do drzwi i co gadali? Zobaczyli brzuch i poszli czy jak bo tak kiedys sie zastanawialam jak taka kontrola wyglada

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zapukali. Pani mówi że kontrol z zusu i czy ja to ja. Mówię że tak, spojrzała nabrzuszek, nawet skomentowała że ładny, okrąglutki i musiałam podpisać że byłam w domu
    Spytałam co by było jakbym była na spacerze, odp że miałabym problem. Trzeba pisać wyjaśnienie i na ten czas zus zawiesza wyplatę składek.

Chory kraj!!!!!!!!!!

Alorrene13 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jaka pogoda, zgrzałam się jak wielbłąd a miałam wiosenną kurtkę na sobie :) Oczywiście musiałam kupić młodemu jedną bluzeczkę przecenioną i lampkę do pokoju, taką dającą tylko poświatę, jak będę do niego nocą wstawać :)
    Kasika masakara, jak to wyglądało? Sama jestem na zwolenieniu i teraz zaczęłam się zastanawiać czy do mnie nie zawitają :]

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Tak, zapukali. Pani mówi że kontrol z zusu i czy ja to ja. Mówię że tak, spojrzała nabrzuszek, nawet skomentowała że ładny, okrąglutki i musiałam podpisać że byłam w domu
    Spytałam co by było jakbym była na spacerze, odp że miałabym problem. Trzeba pisać wyjaśnienie i na ten czas zus zawiesza wyplatę składek.

Chory kraj!!!!!!!!!!

A jakie masz zwolenienie? Bo podobno są dwa, leżane i chodzone, ja wg mojego gina mogę chodzić więc nie wiem jak to potem wygląda jakby mnie nie było...Rzeczywiście chory kraj!

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A jakie masz zwolenienie? Bo podobno są dwa, leżane i chodzone, ja wg mojego gina mogę chodzić więc nie wiem jak to potem wygląda jakby mnie nie było...Rzeczywiście chory kraj!

Chodzace, nie ma definicji zwolnienia chodzącego w ustawie. Wyjście doaptekii sklepu po chleb jest ok , spacer już jest problemem, bo czy uwierzą ? A wyjaśnienie trwa więc kasę wstrzymują

c77352d493.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Ja się zastanawiam kiedy do mnie wpadną :)

jestem na zwolnieniu od grudnia, a teraz ciurkiem od lutego do lipca :)

A jeszcze nie miałam, bo moja pani prezes zamiast wysłać papiery do zusu to se do teczki personalnej wsadziła :)

Pierwszą kasę zobaczę na początku kwietnia !!!!!!!!

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę chodzić. Ostatnio wyczytałam na stronie infora
    ,, Adnotacja lekarza "chory może chodzić" wcale nie oznacza,że pracownik w okresie zwolnienia lekarskiego może wykonywać uciążliwe czynności, a w szczególności,że w okresie tego zwolnienia może wykonywać pracę (wyrok Sądu Apelacyjnego w Katowicach z dia 12 listopada 2002 r.sygn. akt III AUa 3189/01 - Pr. Pracy z 2003 r.nr 10, poz. 43).Taka adnotacja upoważnia do takich czynności jak np. udanie się na ewentualne zabiegi, kontrolną wizytę lekarską czy po codzienne zakupy żywności.W sytuacji, gdy z ustaleń kontroli wynika,że w okresie orzeczonej niezdolności do pracy chory wykonywał czynności niezbędne dla zaspokojenia podstawowych potrzeb życiowych, gdyż nie było innych domowników mogących wykonać te czynności (np. zakup podstawowych artykułów żywnościowych, realizacja recepty na leki) nie można uznać że chory niewłaściwie wykorzystywał zwolnienie lekarskie pomimo adnotacji na zwolnieniu lekarskim „Chory powinien leżeć”.

Czytaj więcej na Infor.pl: http://forum.infor.pl/topic/6308-zwolnienie-lekarskie-w-ciazy-a-kontrola-z-zus-u/page-2#ixzz3Ue5hLLZR

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Ja się zastanawiam kiedy do mnie wpadną :)

jestem na zwolnieniu od grudnia, a teraz ciurkiem od lutego do lipca :)

A jeszcze nie miałam, bo moja pani prezes zamiast wysłać papiery do zusu to se do teczki personalnej wsadziła :)

Pierwszą kasę zobaczę na początku kwietnia !!!!!!!!

W sr ostatnio 3 laski też miały, mój mąż się śmieje że wiosna idzie to wylazły w teren :-)

c77352d493.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zwolnienie Chodzace, a i tak nie wychodzę bo mi strach nie pozwala :)

Jak już wyjdę to zahaczam o aptekę i przechowuję paragon - na nic mądrzejszego ni wpadłam :)

kasika8303 lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ